Laʻau

Violet Olesya: faʻamatalaga eseese, totoina ma le tausiga

Violets - o togafiti i totonu ua masani ona avea o se punavai o le mafanafana i totonu o le fale ma o se faʻaopoopoga sili i lona totonu. I le taimi lava e tasi, o loʻo faʻaauau pea ona fausiaina e le faʻatoʻaga ni ituaiga fou e le o se mea lelei i taimi uma.

O se tasi o nei ituaiga o le violet Olesya, na matua suaina lata mai talu ai nei, e se tasi o tagata iloga a Rusia.

Eseese faamatalaga Olesia

Laʻau laititi e aoina i se rosette ma e le ufiufi fugalaau. Petals violē lanu enaena, o loʻo pasi mai le ogatotonu e oʻo atu i le pito i luma e sili atu le susulu. I luga o faʻafanua taʻitasi i foliga o se tuaoi o le peleni pouliuli. E fuga mai mo se taimi uumi ma le ofoofogia, e susulu ai se manogi manogi. O tausaga uma e na o le malosi ma sili atu ona matagofie, e aunoa ma le suia o lona lanu. Eseese Olesya e mafai ona laʻititi laʻititi, e le o 10 tausaga lona matua.

Tulaga Tutupu

FactorTulaga
NofoagaE tatau ona faʻamalieina le faʻaogaina o lenei laau, e aunoa ma le faʻafefe o le la. O le filifiliga pito i sili ona lelei o le itu i sasae, o le itu i saute e talafeagai foi, ae i se vevela faapitoa e tatau ona faʻafeoloolo le fugalaau.
MalamalamaManaomia se faʻaopoopoga i ao, aso pupuu o le taumalulu. Mo ia faamoemoega, e tatau ona faʻaaoga se moli susulu, aʻo tuʻuina i se mamao talafeagai mai le laʻau e puipuia ai le susunuina i le lumanaʻi. Afai e te le faatulagaina le malamalama, ona le toe taofia lea e le viole le totoina o ni fou fou, ae o le a le fuga.
LuluE manaʻomia e le sennolia se mafanafana mafanafana o le vevela (+ 24 ... +26 ° C), ma o le matua ua tupu, + 22 ... +24 ° C o le a lava.
TotogiO se potu masani e talafeagai lelei mo violets, ae mai 2-3 sprays i le vaiaso o le a sili atu le faigofie. E tatau ona tausia tama talavou i lalo o se ata tifaga (i totonu o se fale kati).
MalosiagaLautele e faalagolago ile aʻa. O le mea lea, ua leva ona manaʻomia e le tagata matua o Olesia se ipu lapoa, ae leai se sili atu i le 10 cm le lautele, a leai o le a faʻaogaina le malosi o le laau i luga o le aʻa ma i le tuputupu aʻe o laʻau, o le a faʻaitiitia faʻaitiitia pe faʻagataina foi. Ae mo le germination o se laulaau, o se ipu tioata masani e tumu i le vai ua lava. Pe a oʻo mai le vaʻa - faʻapipiʻi i totonu o le eleele.
SooUiga o le eleele maualalo:
  • O loʻo i ai mea taua, otaota (mo se faʻataʻitaʻiga, lala, lau);
  • Le auai o se osofaʻiga le iloa;
  • Le eleele e afaina;
  • Faʻasalalauga e taʻitaʻia.

I le taimi lava e tasi, tulaga maualuga, tele o le eleele e aofia ai:

  • Uma ma e le o le faʻamaʻaʻaina o peat, o loʻo avea ma vaega autu, e tusa ma le 65% o le aofaiga atoa;
  • Gaioio galue i se vaega itiiti, lea e puipuia ai le lalolagi mai le ulaula;
  • Fuga paʻu;
  • Sorbents e faatumauina le tulaga manaomia o le susu i le lalolagi.

Tausiga Tausi

Gaioiga, pe a uma ona totō, faʻapipiʻi i lalo i le lua - faʻamaina ma faʻafeinu. Ae ui i lea, o togi taitasi ei ai ona lava nuances.

Faʻasa

O se vaega o le tausiga lelei o violets o le le mafai ona fufuluina le laau, a le o lea o le a mafua ai ona pala.

E tatau ona taʻitaʻia oe e le palapala, ona o lenei vaega o le eleele e tosoina mai le pito i luga, pe a fai o le pefu e aliali mai mai lenei mea - e manaʻomia e le laau ona fafaga, a leai e le tatau ona e faanatinati. Suavai e taua tele, e tatau ona foia, pe faʻapisiina, i taimi uma i le vevela o le potu. O le fufuluina o le fugalaau e na o le aʻa lava e faia.

Laʻei pito sili

E le tatau ona e fafaga le tele o le laau i le sili atu ma le tasi i vaiaso uma ma fautuaina e fai lenei mea i mataupu nei:

  1. O le tele o mea leaga na faia e ala i faʻamaʻi.
  2. Sa taofi i lalo o le la.

O le fafagaina e tatau ona faia i le lua masina muamua ina ua uma le gaosiga; o fugalaʻau faʻapitoa e pei o le humus diluted poʻo le suamalie i vai i le 1:15 mea e sili ona lelei mo lenei mea. O le faatonuga e sili atu ona aoga i tagata ua matutua ae le o ni maʻi mama, o le laei pito i luga e le afaina ai i latou. Mo le vaega o totoe, e talafeagai lelei le faʻafefiloi paleni (mo se faʻataʻitaʻiga, "Mr. Color"). I le faaopoopo atu i le fausiaina ma le faapipiiina o meaai, e taua le taulai atu i le teuteuina o mea mama, faaleagaina pe na o ni lanu samasama. O le faia o na ituaiga manua e masani lava i le tautotogo.

Suiga

E fautuaina e suʻe le laau i tausaga taʻitasi, e sili atu ona fai lenei mea i le tautotogo. O se paʻepaʻe paʻepaʻe i luga o se viole e mafai ona avea o se faailoilo mo se gaioiga, e mafua mai ona o le leai o se okesene i le palapala. E le gata i lea, o le mafuaʻaga mo le faʻaaogaina o se plexus o aʻa, e toe fai ai foliga o le ulo. Ae ui i lea, o le senpolia, e mafua ona o le le lelei o le eleele, e lelei tele le vave gaoioi e puipuia ai lona oti.

O le faʻatulagaga e toe faʻaleleia ai le laau, ma afai o se talavou ma o loʻo ola pea, ona tatau lea ona e filifilia se ipu e tusa ma le centimita sili atu nai lo le muamua, lea o le a maua ai avanoa avanoa mo le tuputupu ae o aʻa. I lenei tulaga, e tatau ona popole i le faʻavaivai.

O le faagasologa e aofia ai le faasologa o nisi vaega:

  1. Tuu le piliki gau po o le faalauteleina o le omea i le pito i lalo o le fagu, faaopoopo ai le malala o le a faaopoopo, faaopoopo le pusa i le afa o le eleele ua saunia.
  2. Tele le vai i le laau, lea o loʻo i totonu o le fagu tuai.
  3. Aveese le viole mai le koneteina tuai ma tuʻu i le ogatotonu o le mea fou, taofi.
  4. Luga pito i luga o le sui i le aʻa.
  5. Faʻamau ma faʻamama le eleele.
  6. Tuu i lona nofoaga muamua, ia maua le filemu mo sina taimi.

Na lapatai mai le Susuga a Dachnik: o faigata faigata i le tuputupu aʻe o violesese Olesia

O tamaiti talavou ma ua leva ona faʻataʻitaʻiga e mafai ona aʻafia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi o loʻo i totonu o laau. O le mea e sili ona taatele i totonu ia i latou e tuai ona paʻu, o le moni ma le paʻu palapala, aʻa ma le pala, ma le paiotisis. I ia tulaga, e fautuaina le faʻaaogaina o fomaʻi faʻasolosolo lea e tuufaatasia lelei ai "Topaz". O vaega uma lava na gasegase e tatau ona aveeseina, e tatau foi ona vavae ese laau mama ina ia aloese mai le latou faafesootai ma mea maloloina. O mea ua taua i luga e talafeagai mo le puipuiga.

O meaola faalafua e aofia ai siaki, aphids, butterfly larvae ma fuainumera iniseti. E mafai ona e tauina i latou ma aganuʻu ma vailaʻau. Faatasi ai ma le vaega mulimuli, e taua le taulaʻi atu i le "Appolo", "Fitoverm" ma isi mea talitutusa. I le masani ai, o se tulafono, o le faʻaaogaina o le soa soa solution e aliali mai. I totonu o le fatu o le soifua maloloina ma le saogalemu o le puipuiga, lea e le tatau ona le amanaiaina ma suʻesuʻeina maeʻa maeʻa mo faailoga e le manaʻomia.