Laʻau

Fuavine Fiafia: uiga, metotia o le galueaina ma metotia o le toe gaosia

O vine o se meaʻai suamalie ma maloloina lea ua iloa e le tagata mo le silia ma le 7,000 tausaga. O vine e aofia ai antioxidants, tele vitamini ma minerale. O lenei togalaau ua taʻua o se togalaau o le la i le itu i saute. E ui i lea, e tele afe ituaiga vine, o ona uiga e eseese i tulaga eseese o le vine, ma i le tulaga o le vevela, ma le aofaiga o le seleselega. Faatasi ai ma nei ituaiga o agaifanua vine, o loo i ai se eseesega i lalo o le leo leotele ma le malie Fiafia.

Le talafaasolopito o le galueaina o vine vine Folauga

O le vine na foliga mai o se taunuuga o filifiliga faigata, o ona matua e tolu ituaiga eseese i le taimi lava e tasi: Dawn of the North, Dolores and Russian Early. Mai le muamua oi latou, na maua e le fiafia le mauaina o se fale e pei o le malosi o le kiona, mai le lona lua - tetee i femalagaiga, ma mai le itu mulimuli o le fua o le fua o le fua i le amataga o le taimi na pasia ai.

O le ituaiga na gaosia e saienitisi Rusia, na aofia ai i le Setete Setete i le 1992.

I le tele o le taimi o le galueaiina, ua faatuina e Vostorg ia lava e le lelei, lelei, e maua ai le maualuga o fua ma maua lelei ai le malulu malulu vine. Ua manuia le totoina i le totonugalemu o Rusia, o itulagi o Urals, faapea foi Siberia ma Sasae Mamao. O tagata fiafia i atunuu o latalata i fafo atu - Belarus ma le Baltic States - e fiafia foi i le Initaneti.

Ua totoina fua vine i le ogatotonu o Rusia, i itu o Urals, Siberia ma Sasaʻe Mamao.

Faamatalaga ma uiga o le ituaiga

O le vailaʻau o loʻo i ai ni uiga mataʻina, ma e mafai lava ona latou taʻitaʻia le fai togalaau i le fiafia atoatoa.

Vaaiga ma le lelei o le laau toto:

  • vao o le maualuga maualuga, ei ai se ogalaau mafiafia ma lala mamana. O laulaau i luga o le vine e tele, malamalama lanu meamata i lanu ma faʻailoa e logoina;
  • o se laupepa telē poʻo tele tele, faʻalelei masani masani, ae atonu e le atoatoa, e le o se faaletonu ma e le afaina ai le lelei o le seleselega;
  • ituaiga o le tagata lava ia;
  • e iai le puipuiga i le tele o faʻamaʻi - eseese sigi, pala, milipolo, oidium. Ae vaivai ile phylloxera;
  • ua i ai le malosi tele e tetee atu ai i malulu malulu i -25e uiga iC tusa lava pe leai se fale faaopoopo;
  • faapaleni taimi malogo;
  • matua latalata i le 100%;
  • e mafai ona faʻatupulaia uma i totonu o togalaau totō laiti ma i luga o se faʻalapotopotoga o fale gaosi oloa.

Faʻamatalaga o le fua ma fua mai uiga:

  • I le averesi, e 120 pasene o le seleselega e mafai ona aveesea mai le 1 ha o le tovine, ae o le tasi pulumu e oʻo i le mamafa o le 500 g i le 2 kilokalama;
  • Vaitau puupuu - 110-120 aso, lea e mafai ai ona e maua se seleselega i se vaitau puupuu;
  • o fua e maua ai foliga masani masani. E valiina i lanu paʻepaʻe poʻo le lanu uliuli, lea e mafai ona liu auro i luga o fualaau aina e feagai ma le la.
  • o le mamafa o le tasi vine e sau mai le 6 i le 12 g;
  • o le pele i luga o fualaau aina e pala, pe a seleseleina, e le faaleagaina e le vine, ona o le mea tonu latou te fefaasoaaʻi ai le femalagaaiga i se mamao mamao;
  • o fua o fualaau suamalie ma suamalie, suamalie, tofo faʻamalosi, aʻo iai le maualuga o le suka mo vine - 20-26%;
  • e leai se mea e tatau ona vave seleseleina pe a uma ona faʻatoʻa, o le fuifui lelei o vine i luga o vine mo le 2 masina;
  • O fualaau aina e faaaoga mo meaai fou, faʻapea foʻi ma le gaosia o vine, suamalie, vine.

Ua aina fuavine e le gata o se oloa tutoʻatasi, ae o se vaega foʻi o fuamoa fualaau aina poʻo le avea o se mea faʻapitoa i gaʻo meaʻai.

Delicious Delight e alofagia e tamaiti uma ma tagata matutua.

Toto ma ola

O le fiafia e le o se mea e sili ona fiafia i ai. Ina ia maua se fualaau lelei, e tatau ona e usitaia tulafono lautele mo le totoina o vine.

Nofoaga ma le taimi mo le tulaueleele

O le nofoaga aupito sili ona lelei mo le totoina o le a avea ma nofoaga i le itu i saute poʻo le itu i saute-sisifo, lea e le o ufiufiina e laau uumi ma fale eseese, e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga ma le faʻaogaina o masini malulu malulu. O le eleele mo le tovine i le lumanaʻi e tatau ona faʻaleleia - o pelenozems ma loams leʻo o se filifiliga sili ona lelei. Le tuʻuina atu o vine i meaʻai 2 tausaga aʻo lei totoina, o le palapala e masani ona faʻafefiloi ma faʻamaʻi faʻasamala ma meaʻai. O le lalolagi e tatau ona faʻaleleia lelei, o le tele o le vai o le a mafua ai le pala o laau. O le mea lea, o le loloto o le eleele e tatau ona mai i le 2.5 mita.

Vaʻaloto mo le totoina o vine e le talafeagai.

E mafai ona totoina le fiafia i le tautotogo ma le autumn. Ae e sili atu le fiafia o faifaatoaga i le totoina o le autumn. O le mafuaʻaga mo lenei mea o le malulu o le ituaiga. O fualaau laiti uma e lua ma o latou lava aʻa ma laau ua faapipiiina e mafai ona faapalepale i le tau muamua o le taumalulu, e na o le pau lava le mea e tatau ona ufiufi. Faatasi ai ma le amataina o le vevela, o le a latou amata tuputupu ae olaola.

O le totoina o vine i le tautotogo e mafai ai e le togavao ona fetuunaʻi lelei i se nofoaga fou ma atiina ae aʻa i le auala sili ona lelei. Ae i lenei tulaga, e talafeagai le saunia o vaomatua ma le tausiga lelei - aemaise lava timuga masani, talu ai o le eleele o le tautotogo ua amata ona faaputuputu le susu ma o le a le mafai ona saunia atoatoa fualaau vine.

O le a vave ona ola vine vine i se togalaau tetele

Metotia o le faʻalauteleina o vine

Ua totoina vine i fualaau aina pe ua faapipii i luga o se faʻasoa. O le auala lona lua e sili atu ona lelei, talu ai i lenei tulaga o le aʻafia o le maʻi phylloxera ua toetoe lava a faʻaaogaina. O faʻamaʻiloga e iai foi isi mea lelei:

  • o le vine vine e vave ona tuputupu ae, talu ai e leai se mea e manaʻomia mo le seleseleina e ola ai a latou lava aʻa ma ola i luga o fafie (o nei mea uma e maua ai rootstock);
  • suluina vine e amata ona fua mai i le tausaga e sosoo ai;
  • o le tui e toetoe lava a le aʻafia i le taimi o le tausaga, e aoga le faʻagata na o le vaitau taumalulu;
  • o le faʻatagaga e faʻatagaina ai oe e toe faʻaleleia vine vine pe puipui le vao pe a uma se mea e faaleagaina, mo se faataitaiga, mafua mai elemene poʻo manu;
  • afai o le tele o le faʻasoasoa, e mafai ona maua i luga o le tele o ituaiga meaʻai, ma faʻaolaina avanoa i le togalaau.

Mo rootstock filifili le umi poʻo le tele-tele ituaiga. Berlandieri x Riparia Cober 5BB, lea e puipuia i le malulu ma vevela afaina, faapea foi ma le phylloxera, e sili ona talafeagai mo le Initaneti.

Afai e fuafua le tui i le tautotogo, ona tatau loa lea ona sauni le sauniuni o le vaʻaia aʻo leʻi amataina le kiona:

  1. O iʻuga o le lumanaʻi e tipi i se naifi faʻamaʻi pipisi mai se togavao ola maloloina ma lelei. I le umi, e tatau ona tusa ma le 10-12 cm, i le mafiafia - e le itiiti ifo nai lo le tele o le penitala masani, e 2-3 mata.

    E seleseleina selesele mai se togavao ola maloloina ma lelei

  2. E mafai ona e faʻamaʻi le afaina o laau i le teuina mo le afa minute ile 3% vaifofo o le sulfate copper, ona faʻagogo.
  3. Faleoloa sauniuni i le vevela e le silia le 5e uiga iC afifi i le susu susu poo le polyethylene. O nofoaga talafeagai atonu o se pusaaisa, ae le o se mea e faʻafefe ai lalo ma lalo.

    Ava aʻo leʻi tuiina e tatau ona teuina i totonu o se mea inu manaia i se nofoaga malulu.

  4. Aua neʻi galo e asiasi i taimi taʻitasi lala tipi i le taimi o le taumalulu ma aveese le faʻaaogaina o le potassium pe a faʻafuaseʻi ona aliali mai i laau totō. E le faatagaina foi le seleseleina o meaʻai. Afai latou te le susu, e tatau ona tuu i totonu o le vai mo le 30 minute, ona afifi lea i le mea na teu ai.

I fualaau o le tautotogo e faʻapipiʻiina pe a maeʻa ona oʻo mai ata i luga o le sikola, mo lo latou atinaʻeina o lala ua saunia e tuʻu i totonu o se pakete vai. O le ea vevela e tatau ona mautu ma a itiiti ifo ma le 15e uiga iC. O le taimi sili ona lelei o le taeao po o le afiafi i le mafanafana, ae le o le vevela o le tau.

Aʻo le i faia le faʻatonuga, e mafai ona e faʻaititia le tipi mo le 15-20 minute i se vaifofo o se fualaau faasaina e faaosofia ai le tuputupu ae, mo se faataitaiga, Epin poʻo Kornevin.

O le fale mo le tuiina o le tautotogo ua saunia i le tautoulu ma e aofia ai le teuteuina o le togavao tuai ma fufuluina le vao. E tele auala e maua ai tui.

Cheating

Faʻaaogaina pe afai o le faʻasalaga ma le solo e toetoe lava tutusa le mafiafia. I luga o le sikulu faia se mea e faʻasolo i lalo o le 1.5-2 cm i luga pe lalo ole fatuga lata ane. O se faʻapei tutusa e faia i luga o le faʻatau. O lālā uma e fesoʻotaʻi faʻatasi ma i latou i nofoaga vavae. Ona faʻapipiʻi lea o lenei mea i mea 'ie ma faʻapipiʻi faʻatasi ma se masini poʻo se mea faʻapipiʻi. O lenei metotia e fautuaina mo le au fai togalaau masani, aua e manaʻomia ai nisi o faʻamaoniga e mautinoa ai le fetaui saʻo o le tipi. A leai, ei ai se tulaga lamatia o le a le mauaa le aʻa.

Lulu tui

O le auala sili ona lauiloa o le faapipiiina e le gata o vine, ae faapea foi fualaau aina suamalie eseese. E talafeagai e tusa lava pe amataina i le pisinisi o fai togalaau. O le paranesi o le a faia ai le tui o le a vavaeeseina ma se aufaʻataʻitaʻi i se mamao e 5 cm mai le nato. Ona, faʻaaogaina lea o se naifi, o le faʻaogaina o le faʻasagaga e faia i le 3-4 cm le loloto, lea e faʻamau ai le pito o le lima i lalo o le tina. E toso faatasi le pipi ma faʻapipiʻi i se masaga, ma o le nofoaga o le tui e ufiufi i se ie.

Vitio: vaeluaina ma le tui tui

Toto lalo o le faapipiiina

O lenei metotia e mafai ona faʻaaogaina i le amataga, mo se faʻataʻitaʻiga, pe afai e manaʻomia lou tui muamua ao leʻi amataina Me. O le ogalaau sikoa e eli i le 20 cm, ua aveeseina aʻa sili. I le ogatotonu o le tipi, fai se koluse (vaevaega) 4 cm, lea e faʻapipiʻiina ai 1-2 lala o le sikiona. O pito o nei lala e foliga mai i le tina, e pei ona i ai muamua. O le nofoaga o tui e tatau ona ufiufi i le eleele, e mafai ona e ufiufi i le polyethylene. I luga aʻe o le vine o loo sausau i oneone, lea o le a maua ai le togavao e puipuia mai le malulu po o timuga punavai faafuasei.

Faʻailoga faʻamaʻi

O se auala sili atu ona alualu i luma o le vaeluaina. E le faia le tui tui i se naifi, ae o se tui, lea e tatau ona faʻamaʻi muamua. O le shtamb e faʻaaogaina i lenei auala e tatau ona lautele, o le loloto o le lua e tutusa ma se vaeluaga masani. Ua faʻamamaina le paranesi mo tui puipui o le paʻu i le nofoaga o le a faʻaofiina i totonu o le vaega ua maeʻa. A maeʻaeʻa le scion ma rootstock, o le vaega lenei o le vine e ufiufi i keke ma pipiʻi i le omea. O le faʻaaogaina o le auala o le pu lea na togiina e maua ai se faʻaoga lelei i le va o vaega o le laau. Ma o lenei, i le isi itu, e faateleina ai le sao ola o vine.

Vaʻaia o le taumafanafana

I le taumafanafana, e mafai ona faia le tui i le "uliuli i le lanumeamata" poʻo le "lanumeamata i lanu meamata". I le tulaga muamua, o mea e faʻaleleia i le tautoulu e faʻaaogaina. O totogo e manaʻomia ona toe faʻaleleia e ala i le tuʻu i totonu o le vai mo ni nai aso. Mo le tui na o na faʻailoga lea o le a aliali mai ai fatuga i lenei taimi. E fautuaina le faʻaogaina o le auala e vaelua ai, ma faʻalogo i le faʻatusatusaina o le tuputupu ae o le vaʻaiga ma le sikola. O se vaitau talafeagai e amata mai i le ogatotonu o Iuni i le ogatotonu o Iulai.

I le auala lanumeamata-lanumeamata, e le talafeagai le saunia o mea faapipii i le taimi muamua. E faʻaaoga lala e vavae ese mai le vine i luma tonu o le faapipiina. Taimi - Iuni ma Iulai.

Ole tui-lanumeamata e le manaomia ai le sauniuni o mea

Fugaina o vine vine

O tui i le tautoulu e mafai ona faʻatinoina mai le aso o Aokuso i le amataga o Oketopa. Ia manatua o le vevela o le ea e le tatau ona laʻititi ifo i le 15e uiga iI. Mo le tui, e faʻaaogaina ai se togavao tuai, lea ou te fia faʻafouina. O le faʻatauga e tipi latalata ile pito i lalo, aveeseina lala i le maualuga. O le fasi keke e fufulu i se ie susű ma togafitia ma se fomaʻi, ona faia ai lea o se vaeluaina. Ua saunia le salu, e pei o le tautotogo - e ala i le tuu i totonu o le vai ma se mea e faatupuina ai le tuputupu ae, ma mulimuli ane o foliga mai o fatuga ma antennae. O le faʻaaogaina o ni mea se tele o le a faateleina ai avanoa o le manuia. Ina ia sili atu le puipuia o le susu ma ia maua le puipuiga faaopoopo mai le malulu pe a uma le faiga, e tatau ona faia le togavao ma se paluga o le eleele ma le oneone pe faatumu i vaovao, sawdust, lala laau.

I le tui o le autumn, o le tausaga e sosoo ai e mafai ona maua se fua.

Totoina o toga

O vine vine e sau i ituaiga e lua: lignified ma vegetative. Muamua o laau taʻi tasi tausaga le matutua ma se ogalaau, ma se aʻa ma se aʻa. E totoina mai le pito o Mati seia oʻo i aso mulimuli o Aperila. O fualaau vevela ua ola i totonu o fagu talu mai Fepuari, ma o latou aʻa o loo talavou pea ma e le lelei. E manaʻomia lou totoina o nei vao i taimi vevela - o le faaiuga o Me poʻo Iuni.

Laasaga i lea laasaga ma lea tulaga o le totoina o vine:

  1. O se lua ua saunia mo le totoina, lea e tutusa tutusa ma le lautele ma le loloto - 60-80 cm.

    O le lua mo le totōina o vine o loʻo i ai tutusa tutusa i le lautele ma le loloto - e tusa ma le 60-80 cm

  2. O loʻo faʻaputu se faʻalavai faʻavaivai i lona pito i lalo, ona avea lea o se mea e sui ai le kulimi mai le faʻafefiloi o le eleele ma le humus, lea e tatau ona faʻafefe.
  3. I le pito i luga o lenei vaega ua faaopoopo 300 g o le superphosphate ma le 3 l o lefulefu laupapa ua tuufaatasia.
  4. O le vaega mulimuli o le toe faʻaleleia o le eleele i le afa ma le oneone e fausia ai se tamai faaputuga.
  5. Ua toto vine pe tusa o le masina talu ona sauniuni le pu, pe a nofoia se mauga o fanua.
  6. A o lei totoina, o aʻa o le fatuina o loʻo tausia i le mash mash, ona faʻapipiʻi ai lea o le togavao i totonu o le lua.

    O fualaauʻai faʻatasi ma se aʻa faʻapipiʻi faʻapipiʻi ua faʻapipiʻiina i totonu o se pu ma se faaputuga eleele ile aʻa

  7. O aʻa e tatau ona salalau lelei ma ufitia i le eleele.
  8. A faʻamalu le pito i luga, ona faʻafeinuina lea o le fale i pakete e tolu o vai faʻaalu.
  9. A mavae sina taimi, e mafai ona tatalaina le palapala ma ufiufi i le mulch.

Polokalame tau vine e totoina fatu vine

Togalaau Manuia

O le tausiga mo le Fiafia e le mafua ai ni faigata ogaoga mo le fai togalaau ma e aofia ai le faʻamalosia, faʻasusu ma teuteuina vine:

  • E ui lava i le mea moni o le fiafia e faʻafefe taimi malolo lelei, e manaʻomia le susu, aemaise lava i le taimi o le fugalaau ma fualaau aina. I le taimi lea, ma afai foi e vevela tele le tau, e tatau ona e suaina vine 1 taimi i le 3 aso. Ae peitai, afai o le faatupulaia o le itulagi o loo faamatalaina e se aofaiga tele o timuga masani, e tatau ona tafe le susuga o le susu e ala i le faaaogaina o se alavai;
  • O lenei ituaiga vine e tali lelei i luga o laei. E mafai ona faʻafefiloi ma faʻamalosi-phosphorus o loʻo faʻafefiloi i le vai. Uiga masani o laʻei pito i luga - 1 taimi i le masina;
  • fiafia le teuteuina e mafai ona faia i le taimi o le tautotogo (aʻo lei amataina le matala) ma i le tautoulu, ma totoe ai e oo atu i le 10 mata i luga o le mama. O mata itiiti o le a totoe (ae le itiiti ifo i le 3-4), o le lapoa o le a avea ma pulumu ma fua. Afai o le teuteuga e faia i le tautoulu, e sili atu le tuʻuina atu o le tasi vaetolu o le fuʻa nai lo mea ua fautuaina. O lenei mea o le a mafai ai e le fale ona toe malosi vave pe a uma se taumalulu leaga e aunoa ma le faʻaitiitia o gaʻo. E le gata i lea, ao lei amataina le fugalaau, tataʻi pupu ina ia le tupu fua vine, ma o le tele o meaʻai e oʻo atu i mea leaga;
  • O le Faʻaolaina o vine e faatatau i ituaiga e le manaʻomia ona ufiufi mo le taumalulu. Ae mo laau laiti, e fautuaina pea e fai lenei mea.

Faʻamatalaga

O loʻo ou faʻatupulaʻia le maelega talu mai le 2000. O le vāega e matuā faʻatuatuaina, na o tausaga talu ai, ma e leai ni faafitauli. Ou te lei vaai lava ia Mildyu mo le tele o tausaga o galue i luga ia te ia, ae e matua faauo lava o ia i le oumuma. O le tautotogo na teʻa nei, e toʻalua ni au malulu, o le tele o ituaiga na pagatia ai, ma o Rapture o se galuega sili ona lelei i lenei mea. O loʻo taoto mo se taimi umi lava, ua maua lelei le suka, o le vine e toetoe lava a oʻo i le mea sili ona lelei. I luga o laʻu 'upega tafaʻilagi, e leai ni mea e ofo ai pe a uma le taumalulu.

Antipov Vitaliy

//www.vinograd7.ru/forum/viewtopic.php?t=88

O le fiafia e fetaui ma laʻu 'upega tafaʻilagi - e teteʻe i faʻamaʻi, vave ona lelei, o le lanu e sili atu ona vavalalata i le amber, e manaia lelei, ae o lona malosi faʻafouina e le lelei tele - o togavao mago i le taumalulu o le 2006 "faʻafouina" i le amataga o Iulai. Mo le taumalulu ou te faʻaogaina le malulu mo le fiafia.

Aneterea

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=416

Faʻatapulaʻa taimi ma tupe, ua sili atu le mafai e le vine o le vine ona faʻafetai i le latou fale talimalo. Afai o loʻo e nofo i le ogatotonu o Rusia poʻo sili atu ona ogaoga o laufanua, o lea e le o se mafuaaga lea e te taofia ai oe lava mai vine suamalie. Ma le isi, e mafai ona faia le suamalie suamalie po o le uaina ua fausiaina mai ia i latou.