Laʻau

Fusariosis o pateta: ata, faʻamatalaga, togafitiga

O le Potato fusarium o se faʻamaʻi matautia o fualaʻau fualaʻau, i le tele o tulaga - pateta. A le o lena, e taʻua o le pala māgo poʻo le fusarium fusarium. O le maʻi na aliali mai e ala i le afaina o le eleele ma fualaau aina ma le malie o le aiga Fusarium oxysporum, lea e faatelevave vave, e salalau i le eleele ma e matua faigata lava ona aluese mai ai.

Mafuaʻaga o le Fusarium Potato Wilt

Muamua lava, o fualaau aina e faaleagaina i le taimi o le eliina ma le felauaiga, faapea foi ma i latou ua faaleagaina mea afaina, e aafia. E le gata i lea, o lenei faʻamaʻi pipisi faʻapitoa i mea uma ma masini e mafai ona faʻafesoʻotaʻi ma le eleele: lavalava, seevae, meafaigaluega i le togalaau, faʻamaina aʻa aʻa, pito i luga, ma isi.

O le maualuga o le gasegase o le maʻi e tupu tonu lava i le vaitau o le totoina o fatu, i le faasologa, o lenei mea e lamatia ai le tagata e ona fanua ma le leiloa o se vaega tele o le pateta. O faʻamaʻi pipisi e aʻafia i le Fusarium infection e ese mai i le soifua mālōlōina e ala ile lanu lanu i le lanu e sili atu le paʻu nai lo le peel - o le pala lea.

O le tele o taimi, o potato fusarium e maua i le itu i saute o Rusia, i Astrakhan ma Volgograd, i Iukureini ma nisi o itulagi o le North Caucasus, ae o le isi vaega o le atunuʻu e ono le aʻafia.

O mafuaʻaga autu o le faʻamaʻi:

  • Tele le palapala palapala mafua mai i timuga faaumiumi, timuga malulu malulu.
  • Totoina o pateta palu (o fua uma e tatau ona siakiina lelei pe a uma le taumalulu).
  • Faʻataʻatia le muaʻi togafitiga o le saite aʻo leʻi totoina pateta.
  • O le tele o meaola faalafua, iniseti ma rodents, o loʻo i ai faʻamaʻi pipisi.
  • Le lava o le faʻaleleia o meaʻai, mineral ma organic fertilizers i le palapala, aemaise lava pe afai o loʻo totoina fua o fanua i luga o le eleele.
  • Faʻaauau le totoina o pateta i luga o le fanua e tasi. O fualaau aina uma e manaʻomia le fuga o fua.
  • Le teuina lelei o pateta i totonu o le pulou.

Faailoga

Fusarium e le vave vaaia. O faailoga muamua o faʻamaʻi pipisi e mafai ona vaaia i le amataga nai lo le masina talu ona faʻamaʻi. O se togalaau faʻapitoa o le a ia iloa faʻamaoniga, e pei o: tarnishing ma curling of leaves (i le tulaga o le tele o siama, e mafai ona lanu samasama ma paʻu ese); uliuli ma le pala o le pito i luga o le au, aemaise lava i le maualuga o palapala ma le malulu o le ea; fualaau leaga o se pateta pe a eliina.

Puipuiga

Ina ia aua neʻi faʻaaluina se taimi faaopoopo, taumafaiga ma tupe i le teuina ma le togafitia o fualaau aina, e tatau ona fai ni puipuiga i se taimi talafeagai:

  • O le togafitiga lelei o le vai ma le chlorine e talafeagai mo meafaigaluega i le togalaau, seevae ma lavalava e faʻafesoʻotaʻi ma fualaau mama ma eleele
  • Lafoaia faʻatagaina o aʻafiaga aʻa ma aʻa, pe a mafai i luga o le afi. O se vaega o le eleele na eli ma tubers e sili ona aveese mai le saite. O le tuʻuina atu o fualaau pisia i le fogafale lalo poʻo le eleele e mafai ona mafua ai le faaleagaina o meaola vavalalata
  • Filifili ituaiga o laau totō e puipuia i fungal infectious and pests
  • E fautuaina le faʻaleleia o le fua o le faatoaga i luga o le saite i tausaga taʻitasi, o lona uiga, pe afai e mafaia, ia suia mea totō

Potato Fusarium Treatment and Treatment Methods

I le maketi faʻaonaponei, o pateta mo le gaosiga o pateta mai le rot, sigi ma mea faʻamaʻi o loʻo faʻatau atu i se mea tele. O loʻo i ai vailaau faʻasaina ma le tele o ituaiga o gaioiga e puipuia ai fua mai toetoe lava o lamatiaga uma, ma o loʻo i ai foi i latou ua mamanuina mo nisi faʻamaʻi. E mafai ona vaevaeina i vailaau ma meaola.

Faʻataʻitaʻiga o fuataga

O se vaega o oloa o loʻo atiaʻe e faʻavae i luga o vailaʻau e afaina ai le fusi Fusarium.

O nei vailaʻau e aofia ai se meafaigaluega fou Kulfugo Super. E faʻaaogaina mo le salalau faʻasalalau o le faʻamaʻi, faʻasaina le faʻavaeina o le siʻi fou. E le afaina ai manu ma iniseti, e talafeagai mo po uma.

Laʻau vavalalata Tito o loʻo tauivi foi ma faʻamaʻi pipisi. Latou te togafitia le eleele aʻo lei totoina mo le faʻapalapala.

O se fofo ma le sauniuniga Maxim e fetaui lelei mo le gaioiga lea e faatofuina ai fatu o pateta aʻo le i totoina.

O le isi ituaiga o le faʻamaʻiina o le seleselega o le pomu lea o le Whist, lea e faʻatino saʻo i totonu o le fale teu oloa pe a uma ona tumu le pateta mo le taumalulu, ma e matua le afaina lava ma puipuia le puipuiga o fualaau aina i le taimi e teuina ai.

Metotia o meaola

O sauniuniga olaola o mea ia e gaosia ai fua ao le i totoina. O le taʻutaʻua o le Integral, Bactofit ma Fitosporin e aofia ai i lenei vaega.

Ua latou faatuina i latou lava i totonu o faifaatoaga o ni tagata tomai faapitoa. E masani ona faʻatau atu i le foliga o se paʻu pe faʻamalolo, lea e tatau ona faʻafefe i le vai. O faʻatusatusaga e faʻalagolago i le ituaiga o togafitiga: faʻasuina le eleele aʻo leʻi luluina, totoina fatu i le taimi o le totoina poʻo le faʻasaina.

Fusariosis o se faʻamaʻi lea e aafia ai le na o pateta, ae o isi mea totō ma togavao, o lea e tatau ai ona e faʻaeteete i le togafitia o le eleele ina ia aloese ai mai le seleselega.