Maota, fale mautotogi

O a ituaiga o vevene? Ata ma le faʻamatalaga o "Buenos Aires" ma isi ituaiga

I le natura, o loo i ai se fuainumera tele o fugalaau e maua i le ofoofogia o le matagofie ma i le taimi e tasi e le masani ai. O nei lanu e mafai ona taʻua, ma verbena.

Ua leva ona mafaufauina e le gata o se vailaau togafitiga, ae na taua foi mea tau togafiti. O le taimi nei ua faʻaaogaina o se teuteuga o le dacha, o le faletalimalo, o se terrace, poʻo se fale o le fale.

O le ae aʻoaʻo e uiga i ituaiga ma ituaiga o verbena, faʻapea foi ma le a le tausiga e manaʻomia mo lenei laau i lenei tusiga.

Faʻamatalaga o meaola ma ata

"Buenos Aireskaya"

E le na o le pau lea o le igoa mo lenei ituaiga verbena. E taua foi:

  • Atenitina;
  • maualuga;
  • Pasila;
  • fugalaau lalac.

Verbena o se vaovao laufanua. O le atunuʻu o le tuputupu aʻe ua taʻua o Amerika i Saute ma Central Amerika. O se ogalaau maualuga lea, e maualuga lona maualuga mai le 1 i le 1.5 mita. O vaega iloga o lenei meaola o se suiga vave i le nofoaga o le tuputupu ae ma le mafai ona aʻafia i soo se laau.

O le togavao ua fausiaina umi. O lona amataga e tuʻuina atu e le tasi le ogalaau, lea e palasi, e maua mai ai gaioiga mai sinusina lalata. O le tele naua o faagasologa e tutupu, avea ma malosi ma taofiofia ni mea sese, e aunoa ma le manaʻomia o lagolago faaopoopo.

O le laau e lamolemole, laulaʻau laulaʻau ma ona nifo i ona pito.. O laʻau ei ai se faʻavae faʻapitoa. O le tele o laʻau o loʻo i le vaega pito i lalo o le vao ma e toʻaitiiti o loʻo i ai i luga o puʻu ma itu o le vao.

O fugalaau laiti ei ai foliga o se faʻaoga. Muamua, ei ai se lanu enaena uliuli, ma mulimuli ane, pe a fuga mai le malosi, e avea i latou ma malamalama magenta. I le faʻapotopotoina, o fugalaau o mea faʻapitoa ia. Latou te faʻatasi i se faʻalavelave tele, lea e taʻua o se faamalu faʻalavelave.

O le fuga o Buenos Ayres verbena e amata i le ogatotonu o le taumafanafana. E tamaoaiga i lanu susulu ma manogi manaia lea e tosina ai pi, pulu, pepe. O le fugalaau e faaauau pea seia oo i le tau o le autumn

O fua e amata ona fua mai ia Setema. I le malulu o le tau e tupu e pei o le tausaga.

Faʻatauga auala:

  • fualaau;
  • suluina;
  • fatu fatu

"Bonarskaya"

O le masaniga masani o lenei ituaiga o Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute. O se tagata matua e fai ma sui o se laau toto e tupu e oʻo atu i le 100-120 cm. O le fuga e fai ma sui o ni paʻu mafiafia, o ni mea e faʻaogaina ai ni mea e faʻaogaina ai foliga o le faamalu. I totonu o inflorescences o fuga lanu violē laiti.

O le tulaga ese o le Bonar vervain o lona tetee lea i le tautotogo o le tautotogo ma totogo seia oo i le tautotogo. O le mafuaaga lena e sili ai ona toto lenei laau i le amataga o le tautotogo.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga ia Bonarskaya Vervain:

"Aiga"

O se tausaga taʻitasi, totonugalemu o le verbena. O le vervain fale e oʻo i le maualuga o le afa mita. A o tuputupu ae i luga o le mauga, e taamilo le vao. O lenei ituaiga o veave e i ai itu e fa itu. O lau o loʻo i ai se tafatafa tafatolu ma se maualuga. Fugalaau o le lapopoa e mafai ona i ai ni lanu eseese. O le paolo o lanu e mafai ona lanumoana, lanu piniki, mumu mumu. O le lanu e mafai ona faʻasalalau pe faʻafeiloaʻi ma le mata.

O le tulaga ese o le vervain o le fale e faigofie ona aʻafia i laau uma. E mafai ona fugalaau, e pei o:

  • aster;
  • chamomile;
  • se rosa;
  • faʻanoanoa

O le a fetaui lelei ma ituaiga meaʻai o le cereal.

"Upu"

I le fale, o lenei meaola e tupu i luga o matafaga o vaitafe ma vaituloto. E sili lona fiafia i le malulu ma eleele mauoa. Faʻeseesea le veva-tao mai isi ituaiga o foliga matagofie. E sili atu ona puipuia i le malulu nai lo isi meaola. O lona uiga o ni lanu eseese. O le vervain-foliga o le laau. O lona maualuga e mai le 1 i le 1.3 mita. O faʻamatalaga faʻapitoa e tuʻuina atu i ni kopi. E mafua mai ia i latou na maua lona igoa.

O lanu sili ona taatele o lanu e lanu moana ma lanu viole. O fugalaau e laiti ma e vave ona malepelepe, ae o le laau e le maumau lona malosi. O laulaau e lauulu-lanu meamata. E umi, faʻaloloa. O lenei ituaiga verbena e lafoina se manogi manogi ma manogi. O se mea sili ona matagofie o le meli. O lenei ituaiga verbena e mafai ona taumalulu i le lauʻeleʻele.

"Kanata"

O le faatupulaia o le eria i le vaomatua - o le ogatotonu o Amerika ma ona itu i sautesasae. Laʻau tele e oo i le 20 cm le maualuga. I totonu o le ogatotonu o ogalaau o loʻo tutupu ae i luga. O laʻau tuai e tupu i le lautele, o loʻo i luga o le eleele ma mauaa i lalo ifo le palapala. O lālā faʻatasi ma se lamolemole lamolemole ma sina faʻaitiitia o loʻo faʻagasolo ona fausiaina.

O lenei ituaiga vervain ei ai laʻau laʻau. E laiti, fuamoa. O latou lanumeamata lanumeamata e lanu ma maua se faʻaopoopoga i itu. I luga o le pito o lau o loʻo matauina le vevesi i nifo ma paʻu. O faʻamalologa e pei o le faamalu ma e aofia ai fugalaau laiti.. O ata o fugalaau e mafai ona eseese tele: mai lanu paʻepaʻe, piniki po o le lilac i le lanu moana po o le lanu viole.

O Kanata Verbena e ese mai isi ituaiga laau toto e ala i lona malulu (e mafai ona tetee i le vevela e oo i le -30 tikeri), o lona gafatia e tatalia ai le lamala mo se taimi umi, ma le le fefe e tausi.

"Lanu samasama"

O le ituaiga o meaola o loʻo faʻatusalia mai e se tamai vao vao ma laʻau uumi o le lanu lanu meamata. E i ai ni fugalaau fetolofi, i luga o luga o ia mea o loʻo i ai i lalo. O laʻau e i ai se mea faigata. Ua tuʻuina ifo i lalo. O fugalaau e laʻititi le lapopoa ma e mafai ona amata mai i sina lanu i le lanu violē.

O ituaiga o ituaiga o loʻo iai ni faʻalapotopotoga faʻatoʻaga e manaʻomia ona e iloa.:

  • pe a uma le faʻavasegaina i le lauʻeleʻele avanoa e le mafai ona faʻafeinu i le tele o vai
  • pe a le toe fua mai le laau, ona tatau ai lea ona faamaea le suavai;
  • e manaʻomia ai eleele palapala, o lea pe a uma le suāsusu e tatau ona tuʻu le ea i le palapala.

Tulafono lautele mo le tausiga o ituaiga

O Verbena e le faʻamaonia i le tausiga. O le tausia o lea mea e faigofie, ae tatau ona tuʻuina atu i se auala lelei.

  1. Totoina i totonu o se laufanua toto e tatau ona aoga pe a uma le kiona mulimuli.
  2. Aua e te totō laau latalata i le tasi. O le mamao e tatau ona i ai mai le 25 i le 30 cm. I na tulaga o le a mafai ai e le laau ona tupu atoatoa.
  3. A faʻamago le palapala, e tatau ona tatala.
  4. Verbena e tatau ona tele le suāsusu, ae aua nei faʻafefe vai.
  5. Afai e tupu tele le verbena ma isi laau toto, ona tatau lea ona tatou vele seia oʻo ina tupu. Afai e tuputupu ae faʻatasi, ona tatau lea ona tatou faʻaauau.
  6. O le laau e manaʻomia ai le fafagaina faigata, lea e fesoasoani i le 1-2 taimi i le masina.
  7. E fafagaina le fafaga ile tasi ina ia puipuia ai le tele o le eletise ile palapala.
  8. E talafeagai le aveeseina o mea vaivai.
  9. E aoina fatu pe a uma ona suia lanu. Afai e te vaʻai ua pulapula lanu le pusa o fatu, ona e manaʻomia lea ona aoina fatu.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio e uiga i tulafono lautele o le tausiga mo vervain:

Faaiuga

O le le mautonu ma le eseese o ituaiga o verbena e mafai ai ona totoina uma i totonu o le eleele ma totonu o se ulo, o se fale fale. E le gata i lea, o se fofo sili ona matagofie mo le fiafia o tagata fiafia i se togalaau matagofie. Ma faafetai i le lisi o aoga aoga e faʻaaogaina e le gata o le teuteuga.