Laʻau

Mowing: timelines, rules, cutting cutting, tools

Haircut - o se mea na tupu ina ia faʻaleleia le mutia lanu meamata ma faʻasaoina ai mea e sili ona lelei o le tino. Ina ia ausia le tulaga manaomia, e tatau ona e mulimuli i le faasologa o taualumaga o togalaau. Pe a faʻapipiʻiina, e tatau ona amanaʻia tulaga o le tau ma tulaga eseese o le vao. I soo se tulaga, e tatau ona faʻaalu se taimi ma faia le tele o taumafaiga faaletino. I le faʻaopoopoga i fulufulu ulu, o le lisi o taualumaga faʻatagaina e aofia ai le faʻaaogaina masani o le faʻamamaina ma le faʻaaogaina o fomaʻi.

Aisea e moa ai le mutia

O le tulaga o le vao e faalagolago i le auala e faia ai lenei taualumaga. O se laumei faʻamaina laʻau e ofoina atu faʻamanuiaga nei:

  • leai o vao;
  • toniga le tuputupu ae o le mutia;
  • o le tulai mai o ni laau fou;
  • faavaeina o se faavae faatuatuaina;
  • totoina masani masani.

Aʻo lei tipiina, e tatau ona e fuafuaina le maualuga o le vao vao.

O le tipi ese tele, e ono lamatia ai e le faifaatoaga mea uma na totoina. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea, o le vaega eleni o le laau e maua ai meaʻai i le aʻa. Faatasi ai ma le leai o se laumei lanumeamata, o le a mago le mutia pe a uma ona tipi.

O le faʻailoga muamua o se faʻafitauli o le faʻaalia lea o mea taua.

Afai e sili atu le maualuga o le ulu o le lauulu nai lo le mea e manaʻomia, o le a faʻafefe tele le vevela. Ona o lenei mea, atonu o le a leai se meaʻai i le palapala.

I se taimi, e manaʻomia lou aveeseina e sili atu i le 1.5 cm.

E tatau ona taulai totoa i le taimi o le taualumaga. Afai ua totoina togalaau aina i luga o teritori patino, o le vao o le a fausiaina ia le itiiti ifo ma le 2 taimi i le masina. A leai, o le a maua le taimi e ola ma faʻamaeʻaina ai le taamilosaga o le olaga.

E seleseleina le lauulu lanumeamata i le lauulu. O le turf na faia ona o lenei togafitiga e taofia ai le vevelaina o vao ma le faʻasao o le susu. O se laʻau e masani ona uuina e sili atu ona aʻafia i le faʻaaogaina o masini ma suiga o le vevela faʻafuaseʻi nai lo se nofoaga i se tulaga ua le amanaiaina.

Meafaigaluega na faʻaaogaina mo le moaina o le mutia

Ina ia faʻaalu se taimi, e faʻaoga e le faifaatoaga vaega faʻapitoa, e pei o moa vao. Latou te fesuisuiai i galuega, tau, ituaiga ma malosiaga afi.

Meafaigaluega e teu ai togafitiga mai lenei vaega o le tusi lesona (masini), eletise, gasoline ma pati. Ua saunia meafaigaluega mo fausaga mo le aoina o mutia, muti ma le palapala. O meafaigaluega o lenei ituaiga e masani ona faʻatau mo le gaosia o teritori manaia.

O uiga masani o moa masini masini e aofia ai le le lava o le taʻavale ma le maua o le malosi. E faʻaaogaina eletise ma faigofie ona pulea. O faʻataʻitaʻiga o le kesi e tutoatasi mai tulaga faʻavaeina malosi. O le le lelei o lenei masini e aofia ai le pa'ō ma le manaʻomia mo suauu ma lubricants.

O le trimmer o se meafaigaluega lautele e talafeagai mo le tausiga o vaega faʻafitauli. O le masini e aoga tele i tagata fai togalaau o loʻo faʻalauteleina le mamanu o le laufanua ma moega fugalaau, ala ma isi elemene. O uiga iloga o meafaigaluega e aofia ai le tau o le paketi, faʻatusatusa, faigofie o le faʻaaogaina.

Laʻau faʻapitoa e faʻaaogaina mo le tausiga o laʻau. O lenei vaega e aofia ai:

  • masini moa. E mafai ona latou gaosiga ma paʻu. O le mea muamua e talafeagai mo le faʻapuʻupuʻuina o le mutia maualuga i vaega o nofoaga manaia; o pito sili ona lelei e sili ona lelei i vaega laiti. O le mea mulimuli e mafua mai i le mea moni e faʻapea o masini e manaʻomia le faʻaleleia faifai pea;
  • tagata faimalaga, taʻavale mo le mutia. O loʻo faʻapipiʻiina i latou i se auala e taʻavale ai, tiʻetiʻe elemene o loʻo i luma, ma faʻapipiʻi aoga e pei o se pusa mo mea faʻatau.

Afai o le tagata nofo i le mafanafana o loʻo i ai se vaega tele lava na te faʻaaogaina, e mafai ona ia faia i seleulu faapitoa. I le faʻaaogaina o se seti o uʻamea eseese, e mafai ona e fetuʻunaʻi le ufiufi o le mutia, tuʻuina atu foliga o vao ma laau.

I lenei tulaga, e leai se poto faapitoa ma tomai e manaʻomia. Pe a filifilia meafaigaluega, e tatau i se tagata ona taulaʻi atu i mea e fiafia i ai le tagata lava ia, gafatia tau tupe, toomaga, vaega ma foliga o le fuafuaga a le tagata lava ia.

Lafoaina o laʻau

Ina ia mafai e le lauulu ona tatai i le mea e manao i ai, e tatau i le fai togalaau ona mulimuli i tulafono faigofie faigofie:

  • E tatau ona e moa ma ni meafaigaluega tetele.
  • A o le gaosia le mutia e tatau ona "ufiufi", o lona uiga, faia i luga o se tapuni laʻau faatasi ai ma se fana oso.
  • E le tatau ona faʻaleagaina meafaigaluega.
  • E le fautuaina le faiga i le susu o le tau.
  • E tatau ona faʻasaolotoina pea le mea e maua ai le mutia mai mea na aoina.
  • O le vao e tatau ona vavae ese mai le pito.

Taimi umi ma tipi

O le mutia vao e tupu malosi i le vaitau tuputupu aʻe, lea e amata mai ia Aperila ia Oketopa.

Muamua le moa o le mutia e masani ona tupu i le faaiuga o Me.

O loʻo faʻatulaga se fuafuaga faʻatino, taʻiala e fautuaga a tagata tomai faapitoa.

E tatau ona totogia faapitoa le totogia i se mea taua e pei o le maualuga o le vao vao.

Amata le moa pe afai o le mutia pe a uma le mowing mulimuli na tupu aʻe e le itiiti ifo i le 1.5 cm.

O le mutia ua moa 7-10 aso talu ona tuʻuina.

O le eleele e tatau ona susu aʻo lei seleina. O le tui i luga o le eleele matutu e mafai ona faaleagaina ai aʻa o laau.

O le vao laʻau e faʻasaʻoloto mai le tele o le mutia i laasaga e lua.

I le taimi muamua, ua faapuupuuina ia pito, i le lona lua, o le faimalaga e faia i le tulaga manaomia. Ua fuafuaina e amanaʻia le ituaiga laʻau.

O le mutia ma le mutia eleele e fausiaina i le maualuga o le 3-4 cm, i laufanua o togalaau aina le maualuga o le mutia e tatau mai le 4 i le 7 cm.

O le laugatasia ma le maualuga o le vao e faalagolago i le lelei o le uluaʻi lauulu lauulu. O le mea mulimuli e faalagolago i le tulaga o le terrestrial vaega o le laau. Afai e iai se faaletonu i le taimi o le selesele, o le fausiaina o se lanu matamata e mafai ona faʻagesegese tele.

E muamua le mowing muamua pe a uma le maualuga o le mutia e oʻo i le 10 cm. O le tau ile aso ole togafitiga e tatau ona mago ma mafanafana lelei. Na o na pito e aveeseina. O lea ia mautinoa le tuputupu ae o le laumei lanumeamata. Oti ese le lapisi. Faʻasalaga e faia i le taeao po o le afiafi.

A maeʻa le tau malulu, e tatau ona faʻalelei le lawn o laʻau pau.

O le taimi mulimuli na gagau ai le mutia i le maeʻa o le autumn. O le mutia o loʻo faʻaleleia e tusa ai ma le fuataga masani. O le maualalo ifo o le vevela, o le maualuga o le lauulu lauulu. I lenei tulaga, e tatau ona ese i totonu ole 4-5 cm.

I aso malulu, e le fautuaina e paʻi i le saite. O le savali i luga o le mutia susu ua faasaina foi. A leai, o le a toe faʻaleleia le turf.

Faatasi ai ma le anoanoaʻi o mea e tulaʻi mai ai, o le laufanua lanumeamata e tatau ona fausiaina i le tele o taimi nai lo le tau vevela. E mafua lenei mea ona o le tuputupu ae malosi o lauusiusi.

Galuega manaʻomia muamua, i le taimi ma le maeʻa

Ina ia mafai ona manuia le lauulu, e tatau i le fai togalaau ona faia se faasologa o galuega sauniuni. E aofia ai le faʻamamaina o otaota, maʻa ma lau paʻu, mea e siaki ai, faʻafefiloi le mutia ma se mumu po o se faʻailoga. Faatasi ai ma se fuainumera tele o vao, o le togalaau e mafai ona togafitia i vaovao. Faʻafetai i le faʻataʻitaʻiga mulimuli, o le mutia o le a tulaʻi mai, lea o le a fesoasoani tele i le faiga o le tipi.

O le lelei o le tausiga o le vao laʻau e fuafua i le i ai o tomai faʻapitoa. E tatau i le fai togalaau ona mafaufau i mea taua e pei ole:

  • tulaga maoti ma le lautele o galuega;
  • faʻapipiʻi meafaigaluega;
  • mea laveai;
  • o le tuufaatasiga o le kuluga vao na faʻaaoga i le taimi o le totoina.

E tatau ona faʻamalosi le paʻu aʻo lei oti.

E tatau ona maitauina e tatau ona faʻatautaia le moa uta i luga poʻo le isi itūlagi.

Ma e tatau ona e faia lenei mea. 'Otiʻoti ma vao vao vao o loʻo totoe i luga o le mutia i na o timuga ma mafanafana. A le o lea, o le a aliali mai i luga o le eleele ma faailoga o le pala.

O le seleseleina vave o le mutia moa o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o vao.

E le tatau ona faia le mulimulitaʻi i luga o le mutia lea na tupu aʻe i le sili atu i le 8-10 cm. A leai, o le vao o le a alu i foliga vaaia.

O se lauulu e aofia ai i totonu o le lisi o gaoioiga e tatau ona faia i le taimi o sauniuniga mo le taumalulu. O le le amanaiaina o lenei mea e mafai ona oo atu ai i le oti o le mutia.

Lawn - o se elemene o le mamanu o le laufanua, mo le mamanu, i le faaopoopo atu i le taimi avanoa ma galuega, o le a manaomia tupe teufaafaigaluega. Afai e mulimulitaia e le fai togalaau le tekonolosi lelei ma le fautuaga a tagata tomai faapitoa, o le taunuuga o le a le umi ona oʻo mai.