Fua o le gaosiga

O ituaiga taatele o hydrangea, faʻamatalaga ma ata

Busu hydrangeas e le mafai ona tuua se tasi e le fiafia. I le teuteuga o le togalaau, o lenei laau toto e faʻatauina mo le tele o ituaiga meaola, o le lanu lanu lanu moana, o le manaia o le green green, laulaʻau lapopoa, lalelei faigofie ma le faʻaleleia o fua. E mafai ona e talanoa e uiga i vaalele mo itula, ma iu ai ina e malamalama e te leʻi paʻi atu i le mea sili ona taua. O le vao e sili ona fiafia i le tautoulu, pe a mafai ona e mafaufau i fugalaau, pulupulu, lau o lanu eseese ma fatu pusa i luga o le tasi laau i le taimi e tasi. Sei o tatou vaʻavaʻai ma faʻafefea ituaiga o mea faʻaaogaina ma o mea e manatu i ai e sili ona lauiloa. Ma mafaufau foi i foliga eseese o le hydrangea.

Hydrangea paniculata

Hortensia paniculata e mafai ona maua i lona natura natura i le itu i saute o le Sakhalin Island, Iapani ma Saina. O Hortensia o se mesophyte mama-alofa, ma o lea e tupu ai i le coppice o vaomatua po o luga o vaomatua. O se laau laʻau po o le laʻititi e oʻo i le 10 mita le maualuga, e fai ai le pale uila lapotopoto. O Hortensia ei ai laupepa o loʻo i ai se faʻamatalaga e sili atu ona logoina i lalo.

O fugalaau o le laau o loʻo faʻaputuina i le lautele o le paʻu, e oʻo atu i le loloto o le 25 cm le uumi. Fugalaau fugalaau e lapoa, e oo i le 2.5 cm le lautele, e faia i paʻu paʻepaʻe, lea e iu lava ina liu piniki. Fuga mai fugalaau - paʻepaʻe, laʻititi, faʻatasi ai ma le vave paʻu. O le laau e amata ona fuga ma fua mai i le lima o ona tausaga. Hydrangea tosoina laau fai laau ma se vaitau umi o le fugalaau ma uiga teuteu matagofie.

E taua! A e faʻatau se hydrangea, e tatau ona e faia se auala talafeagai i le filifiliga o mea totō, ona o le tele o faʻamaʻi e faʻasalalauina e ala ile toto. O le mea moni e faapea, o laau laiti ei ai le puipuiga sili atu ona vaivai, lea e mafua ai ona latou gafatia i siama eseese. O le faʻaleagaina o le hydrangea ma faʻamaʻi pipisi e fesoasoani i le malosi o le totoina o laau totō ma lona gaosiga umi i tulaga o le maualuga o le suamalie.

O fugalaau e totogo i le ogatotonu o Iuni ma fuga seia oʻo i le ogatotonu, poʻo le oʻo lava i le faaiuga o Oketopa. Se fualaau aina - se atigipusa e oo i le 3 mm le umi. O fatu e laʻititi, tele, e oʻo atu i le ogatotonu o Oketopa ma maua ai le mafai e oʻo atu i le 95%. E mafai e Hydrangea ona faapaleni gutu e oo i le -25 ° C, lea e mafai ai ona tupu lelei i le tau lelei. E sili atu lona lelei i luga o eleele lafulemu ma e maualuga le malosi o le kesi, lea e mafai ai ona ola manuia i siosiomaga i le taulaga. I se siosiomaga lelei, e mafai e le laau ona oʻo i le onosefulu tausaga. Faatoa manaʻo le au faifaatoʻaga e totoina ituaiga eseese o le hydrangea paniculate, faʻatasi ai ma le tele, e faʻafefe ai se manogi matagofie o fugalaau.

O ituaiga sili ona lauiloa o hydrangea paniculata:

  • "Matilda" - o se laau toto e oʻo i le maualuga e oʻo atu i le 2 mita ma le lautele o le pale e oʻo atu i le 3 mita. O le laau o loʻo i ai se pale lapotopoto na faia e lau laʻau mūmū, mai le 7 i le 15 cm le uumi. I le taimi o le fuga, ua ufiufi le laau i fugalaau papaʻe lanu papaʻe, ona liu piniki lea, ma i le vaitaimi o le vavao - lanumeamata-lanumumu. Fugalaau e aoina i mea e tutupu, e oʻo atu i le 25 cm.
  • "Kyushu" - lau laau, e oʻo atu i le maualuga pe a ma le 3 mita ma maua ai se pale foliga foliga tutusa o le paleni. I luga o le vao na fausia ai ni totō saʻo o lanu mumu-enaena. O lau lanu lanumoana lanumoana ma lanu mumu. I le vaitau o le fugalaau, o le hydrangea e ufiufi i le paʻepaʻe, faʻamamaina se manogi manaia ma fugalaau tetele, faʻapotopotoina lautele ma tutusa le tele o faʻalavelave. O le vasega e eseese i le faateleina o le teteʻe o le kiona.
  • "Yunik" o se togavao, e oʻo atu i le 3 mita le maualuga ma le lautele, e ufiufi i laumera-green leaves i le autumn ma le tautotogo. I le vaitau o le vavao, e ufiufi le vao i le paʻepaʻe, ma i le vaitau o le vavao, fugalaau piniki, e aoina i le tele ma le umi, e oʻo atu i le 25 cm, faʻaleagaina. O le ituaiga o loʻo i ai se laʻau umi ma tele.

Laʻau hydrangea

O le laau hydrangea e mai Amerika i Matu. O le laau o se togavao e maualuga lona 1 i le 3 mita, e iai le palealii lapotopoto na faia e ala i le vaivai o laau toto ma maua ai laulaau mai le pito i lalo, lea e faigofie ai ona iloa lenei ituaiga o hydrangea. O le pito i luga o lau o loʻo i ai se lanu meamata lanumoana, ma le pito i lalo - o se lanu vaivai. O le laau ua ufiufi i fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe e tusa ma le 2 cm le lautele, e aoina i faʻalavelave faʻapitoa o le faamalu.

E te iloa? O le paʻu o se laau o le hydrangea e mafai ona paʻu ese i le taimi e tasi i le tele o laulau na fuafua i le faasologa, lea na tuuina atu ai le igoa i le pepa "fitu cor".

E amata ona fuga le laau pe a oʻo i le fa tausaga. O le laau hydrangea o loʻo faʻaalia mai i se vaitau umi, lea e amata mai ia Iulai e oo i le faaiuga o Oketopa. O le ituaiga e faʻaalia i le tele o le tetee atu i le kiona ma le malosi e faʻafefe ai se faʻaitiitia o le vevela i -30 ° C. O le laau o loʻo faʻaalia e ala i le maualuga o tomai faʻafouina, faatasi ai ma le paʻu o lala, o lo latou vave faʻaolaina o loʻo matauina. O le laau o Hydrangea o le a ola lelei i luga o eleele lafulemu, e le o se mea e fiafia ai, ae o le mea e manaomia ai le galo.

Hortensia Bretschneider

Hortensia Bretschneider i le natura e tupu i vao mauga ma vaeluaina o le itu i matu o Saina. O se laau toto ma se pale lautele, e oʻo i le maualuga o le 3 mita. O le vaomatua e i ai mūmū mūmū mūmū, e ufiufi i ni trichomes maaleale ma faʻamaʻapeina paʻu paʻu. O loʻo i ai le fesuiaiga-elliptical poʻo le ovate, tusi, ma se faʻavae e pei o le tina, lanu lanumeamata uliuli, le lavalava mai luga, ma ufiufi i le vaivai susu mai le pito i lalo.

O lau o le ituaiga e avea ma lanu samasama-enaena i le autumn. O uluai fugalaau lanu paʻepaʻe, ma le lanu mumu mūmū ma le lanu violē ma e aoina i le tele o meaola e pei o le faamalu, oʻo atu i le 16 cm le lautele. O Hortensia Brettshnydera e fuga mai ia Iulai ma fuga seia oo i le ogatotonu o Oketopa. O le sili lea o le lāmala ma le taumalulu-mea faigata, e mafai ona faʻafitia se faʻaitiitia o le vevela o sili atu i le -30 ° C. O taʻavale e iloga i le maualuga o uiga teuteu, ona o loʻo faʻaaogaina ma le faʻaaogāina i le faʻataʻitaʻiga i totonu o vaega ma mea nofofua.

Dubolis hydrangea

O le vao o le hydrangea o le alifa ua maualuga ona uiga teuteu, ina ia faigofie ai ona avea ma teuteuga sili o le togalaau. North America ua manatu o le nofoaga na fanau mai ai le ituaiga. E ui lava i le tele o faʻamatalaga mai fafo, e leʻi mauaina tele le aganuʻu i lo matou atunuu.

E taua! I le lanu o le hydrangea lurks ogaoga matautia. A faʻaaogaina fugalaau poʻo lau o laau i meaai e mautinoa lava e mulimuli i le nausea, vomiting, vaivaiga, vevela le paʻu ma le vevela, ma i mataupu e sili ona faigata - faʻasalaga ma le oti. O le mea o le hydrangea o loʻo i ai le vailaʻau sili ona malosi, e mafai lava e oʻo lava i ni mea e le taua e faʻaleagaina ai le tino o le tagata.

Dubolina hydrangea e puipuia i tulaga leaga o le siosiomaga, lea e mafai ai ona vave fetuunai i soo se tau tau. O laau totő o lapisi lapopoʻa lapoa ia, lea e mafai ona oʻo atu ile tulaga lelei i le maualuga 2 mita. I le vaitau o le tuputupu ae, e ufiufi ai lau laʻau e fitu-lau, e pei o le lau o le lau ma pe a ma le 25 cm le umi. O laulaau ma laulaau ua ufiufi i fulufulu paʻepaʻe paʻepaʻe, lea e faʻaleagaina ao tuputupu ae le vao ma iu ai ina mou atu, ua totoe pito i tua.

I le tau mafanafana i luga o vao e teuteuina lanu lanumeamata lanumeamata. I le amataina o le tau malulu, o suiga o la la suiga ma suiga, avea ma lanu ulaula, lea e faʻaleleia atili ai uiga matagofie o vao. I le vaitau o le vavao, o le vao o le hydrangea e gaosia i le anufe e ufiufiina i le tele o mea e tutupu mai i fugalaau paʻepaʻe paʻepaʻe. O le laau e saʻo, lignified ogalaau. O tausaga taitasi i le maualuga o le vao e faaopoopo i ai le itiiti ifo o le 50 cm. O laau matutua o lenei ituaiga o meaola e faʻamaonia i le lelei o le malulu, lea e mafai ai ona latou faʻaititia se faʻaitiitia o le vevela i -25 ° C pe sili atu.

O vao laiti e afaina i le maualalo o le vevela, ma o le mea lea pe a mavae le taʻi muamua o le lima tausaga e tatau ona ufiufi ai mo le taumalulu. Faatasi ai ma togalaau o aiga, ituaiga e lua o lenei ituaiga e lauiloa tele: "Harmony" ma le "Applaus". "Lotogatasi" i le taimi o le fugalaau e ufiufi i le tele o inflorescences e tusa ma le 20 cm pe tusa ma le 20 cm, e aofia ai fuga papaʻe poʻo kulimi. O le "Applaus" e fiafia i laau toto e oo atu i le maualuga e oo atu i le lua mita ma ufitia ai le tele o le kiona.

Ashen Hydrangea

Na taunuu Ashen Hydrangea ia i matou mai Amerika i Matu. O le togavao e oʻo i se maualuga e sili atu ma le 2 mita. O ona lala o loo ola mai ma ua ufitia i laulaau lapopoa mai le 6 i le 15 cm le uumi. I le pito i lalo o laulaau e lapotopoto, tusi lima ma faʻasolosolo. O lo latou itu pito i luga e i ai lanu lanu meamata lanu meamata, ma o le pito i lalo e paʻu, lea e maua ai se lanu ulaula. Fugalaau o le hydrangea pusi e aoina i mea e tutupu, e maua ile 5 i le 20 cm le lautele. O le vaaiga e mafai ona faapalepale lelei le malulu o le taumalulu, e fiafia i le lelei ma le fafagaina, faapea foi ma eleele lafulemu suamalie, o lona aoga o le 5.5.

Hortensia Serge

O laau o le togafitiga o le hydrangea o vavao e oo atu i le 2.5 mita le maualuga ma le 1.5 mita le lautele. I luga o le vao ua fausia ai ni laau mamago ma le faalauiloaina, ua ufiufi i laupepa elliptical po o le ovate mai le 5 i le 10 cm le umi, tusi i le pito i luga ma o itu uma e lua ua tafe mai i le fale.

E te iloa? Ina ia faʻaleleia atili uiga teuteu o le hydrangea, e tatau ona pupuʻu faʻamalosi i le gibberellin vai vaifofo i le maualuga o le 50 mg / l i aso uma 7. O lenei mea o le a faʻatagaina ai fugalaau tetele ma sili atu le faʻaleleia o fua.

I le vaitau o le fugalaau, fugalaau lanumoana pe paʻepaʻe fugalaau i luga o le vao, oʻo atu i le taʻi 4 i le 8 cm ma ufiufi i paʻu uʻamea pe faʻapipiʻi. O fugalaau ogatotonu e laʻititi ma e iai ni lanu paepae, lanumoana poʻo le lanu piniki. O le aʻafia o le palapala e aafia ai le paolo o fugalaau. Mo le taumalulu i le ogatotonu o laina, o le vao e ufiufi i laʻau matutu, faʻamaʻi lala poʻo pepa.

Rough hydrangea

Hortense mea faigata na sau ia i matou mai Asia, o ona togavao e mafai ona maua i Himalaya, Central Central China and Taiwan. O laau toto o lenei ituaiga o laau toto e oʻo i le 2 mita le lautele ma 2 mita le maualuga. O le mea faʻaleagaina o le mdrangea o loʻo i ai se ogalaau faʻapipiʻi saʻo. I le vaitau o le tuputupu ae, e ufiufi i laulaau lanu violē-lanu meamata. I le tau mafanafana, o le tausaga ua tea na totoina ai ni mea e tutupu i le lilac-blue lanical-inflorescences e aofia ai fugalaau lapopoa ma laiti. O le suamalie e ola matagofie i luga o le eleele lafulemu, le paleni-eleele eleʻele ma e le talia ai le susulu o le la.

Ufiufi o le eleele hydrangea

O se eleele e ufiufi ai le hydrangea o se laau toto i le 3 mita le maualuga, e fai ai se pale lapotopoto. O le ituaiga o meaola e mafua mai i aganuu i le 1982. O le laau e maua mai ai lauulu lanu mumu lanu enaena e iai se paʻu paʻu. O le vao o loʻo ufiufi i le ovate-elliptical poʻo le ovate, faʻasolosolo, foliga i totonu o le pito i lalo ma faʻamau i le pito i luga o laulaau e oo i le 12 cm le uumi. I le pito i luga o laulaau e lanumeamata lanumeamata, ma le pito i lalo - lanumoana lanumoana. I le autumn, o lau e lanu samasama-enaena.. O fugalaau fugalaau e paʻepaʻe, ae i le faaiuga o le taumafanafana latou te lanu violē poʻo le mumu. O fugalaau e aoina i totonu o le telefoni, e oʻo atu i le 16 cm le lautele. E faʻaaogaina ituaiga mo vaomatua ma laufanua vaomatua, i vaega taʻitasi ma vaega.

Hydrangea raznosherystaya

O le igoa o se hydrangea o se motley po o le raznoupushennoy, ona o le mea moni e iai lau laʻau, o le pito i luga ma le pito i lalo e eseese tele lava i latou: o le itu pito i luga e sili atu le pogisa ma sina pala, o le pito i lalo o le lanu lanumeamata ma le tele pubescence. O le togavao na faia e puʻe malolosi ma vaivai. A faʻaleleia i tulaga lelei, e mafai e le laau ona oʻo ile maualuga i le 2 i le 3 mita. O le vao e ufiufiina i luga o le fatu e foliga mai i luga o lala o le tausaga muamua o le olaga. Hornetsia raznosherystaya e mafai ona faʻafitia se faʻaitiitia o le vevela, lea e mafai ai ona ola i afā o fesuiaiga e mafua mai i le malulu ma le malulu.

Laʻau vaʻaia tele-i luga

O le hydrangea lapopoa lalelei o se mea matagofie matagofie, e oo atu i le 4 mita le maualuga pe a tupu aʻe i le vaega eleele. E faigofie ona manatu o le tele o le totoina o se laau o loʻo i le itu i mātū, o le laʻititi o ona togavao. O le aganuu o loʻo iai ni vaʻalaʻau totoa e ufiufi ma vavao lau lanu meamata. I luga o le vao e fai ai ni fugalaau lanu piniki lanu piniki ma ni paʻu kiona. O fugalaau fugalaau e oʻo atu i le tolu mita le 3.5 cm, o fualaau aina e laʻititi ma e iai ni lanu paʻepaʻe, lanu violē poʻo le lanumoana. I luga o togalaau e fai ai ni mea faʻapitoa e oʻo i le 20 i le 25 cm. O le fuaina o fugalaau e faalagolago ile aoga o le palapala ma lona saturation i meaʻai. Ina ia maua fugalaau lanumoana lanu uliuli poʻo le lanu uliuli, e tatau ona tasi le lua vaiaso e fai ai sima uʻamea i le eleele, faʻapea foʻi le alumini alum. O le ituaiga o meaola sa faia i aganuu i le 1790.

E te iloa? O Hydrangea e tulaga ese i le mafai e nisi o ona ituaiga ona faʻasaʻo le alumini mai eleele palapala ma faaputuputuina ia i latou lava, lea e maua ai ona lanu se lanu uliuli po o le lanumoana.

O e le tusa ai ma le talitonuga lautele o le vavalo o le hydrangea, oi latou na ola aʻe, finau o ia o se tasi o laau e sili ona le lelei. Ma tuʻuina mai lona foliga matagofie, e mafai ona matou fai atu o lenei laau ua aoga tele e avea ma teuteuga sili o lau 'upega tafaʻilagi.