Fua o le gaosiga

Black poplar: o aogā ma mea e afaina ai, o suʻega mo le faʻaaogaina

O foliga o se poplar uliuli, e lauiloa tele o le "toeaina," e iloa e tagata uma. Ae toaitiiti tagata e iloa e uiga i uiga faʻamalolo o lenei laau. Ae ui i lea, o ona antiseptic, sedative, anti-inflammatory, anti-fungal ma antipyretic aafiaga e le gata ina tautala faatasi e le gata i togafitiga masani, ae o vailaau aloaia ma tagata vailaau mo togafitiga.

O le a se mea taua i se tagata poplar, pe a faʻaaoga se potion, ma oa aoga o loʻo i ai - o le a tatou faʻamatalaina uma nei mea mulimuli i le tusiga.

Vailaau faʻamaʻi

Fai mai Herbalists e pito sili ona aoga tiga fatu, e ui lava i totonu o vailaʻau faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai suʻega, lea o mea e fai ai o paʻu ma lau. Ae ae tatou te leʻi talanoa e uiga i uiga faʻamalolo o le laau, saili pe o le a le mea e tatau ona latou faia. I lalo ole suʻesuʻega suʻesuʻega, ua iloa e saienitisi o le laʻau o poplar uliuli o loʻo i ai se vaega taua o le alkaloids, tannins, o le phenolcarboxylic acid, otaota ma le carotenoids. Flavonoids ma hydrocarbons e sili atu i totonu o le cortex. Ma o fatuga i totonu o la latou tuufaatasiga e faʻaputuina ai gaʻo taua ma gaʻo, phenol glycosides, tanning ma mea inu, salicin, gallic ma malic acid, vitamini C, populin, chrysin ma leucoanthocyanins.

E te iloa? E faʻamauaina e le vaomatua poplar wood. I le uma, mo le 20 tausaga mai le tasi hectare o le vaomatua e mafai ona e aoina mai le tele o mea taugofie ma le taugofie o fafie laau pei o oak ma pine pine o le a tuuina mai i le seneturi.

Mea tau vailaau

E ui lava i le ita o le tele o tagata e iai ni allergies i le poplar fluff, e aofia ai i totonu o laau e sili ona aoga i totonu o la tatou latitudes. O lenei tulaga e afua mai i le tele o aafiaga o vaega uma o le laau i le tino o le tagata. I se fesoʻotaʻiga vavalalata, o vaega ia o Osokor e iai: siama, diuretic, satu, faʻamaʻi, astringent, faʻamaʻi-faʻamalolo ma le faʻamalositino gaioiga.

E te iloa? O lanu lanu uliuli e faʻaaoga i totonu o alamanuia mo oloa faʻamaʻi tanu, faʻapea foʻi ma teu vali i lanu samasama. Mai le paʻu o le laau o loʻo iai i aso nei faia ni mea fagota.

I le faagasologa o sauniuniga o vailaau faʻasaina, o vaega o loʻo faʻavaeina o le laau e ulu atu i se faasologa o mea faifai pea faʻafesoʻotaʻi, ma o se taunuuga faʻamalositino lelei. O le mea lea, o teuteuga, teas, tinctures ma osukra o ointments e masani ona faʻaaoga i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le tino, bronchitis, tale, puru thro thro throats. O loʻo talitonu tagata Herbalists o nei togafitiga faʻasolo mo le 40 pasene le faʻavavevaveina o le faʻaumatiaina o faiga faʻaletonu.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i mea e faʻamalolo ai ma le faʻaaogaina o mea lanu mai laau: linden, maple, willow, acacia, uila mumu mauga, cherry bird, thuja, laurel, chestnut.

E fesoasoani le paʻu e faʻaumatia ai le ulu o le ulu, faʻasaʻo le maʻi o le hepatic (aemaise lava i mataupu e faʻasaina ai togafitiga), faʻasaʻo le fiva i tamaiti. O le faʻaaogaina i fafo o se laau fatu fatu fatu e fesoasoani e faʻafeiloai ai i le tele o dermatitis, faʻamalolo le suamalie, fesoasoani e faʻamalosia ai le loloto, manuʻa le faʻamalolo. E le gata i lea, o sea fofo e aoga tele i le cystitis, o le le mautonu o le mea o loo i ai meaʻai, flatulence ma colitis. I le poplar e mafai ona faʻamalolo e oo lava i le atuatuvale, le mautonu ma faaleleia ai lagona faalelagona ma le le mautonu o le popole. E le gata i lea, o ia mea laiti ma teuteuga fesoasoani e fesoasoani i le gasegase, gasegase ma le afaina.

E te iloa? Sa puipuia e le au vailaau togafitiga o le XIX senituri le fatuina o se mea mai le lau mai le lau ma le puaa o le salmon, lea na fesoasoani e taulimaina ai le tele o feusuaiga.

O togafitiga faʻasoifua maloloina e fautuaina ai tagata popoto mo togafitiga o maʻi mama, tuberculosis, furunculosis, mu ma alopecia. E talitonuina o le teuteuina masani o lauulu o le paʻu o le laau e fesoasoani e faʻamalosia ai le folasia o lauulu ma faʻamālōlō ai le seborrhea.

Pharmacy drugs

Afai ua e aʻoaʻo e uiga i faʻamalologa o meaola o poplar uliuli i le taimi nei, pe a maeʻa le vaitau o le aoina o punaoa mataʻutia, aua le popole. Faamalologa O le potion e maua ile aofaiga e le faatapulaaina i soo se fale talavai.

Faʻalagolago i le a ma pe faʻapefea ona e togafitia, filifili paʻu poplar, tinctures, phyto balms, faʻamatalaga vai.

E masani lava, o gaʻo e sau e faʻatau atu i palasitika po o pepa faʻataʻavaleina o pusa eseese.

Black Tinlar Tincture faatauina atu i fagu tioata o le 100-250 ml. O nisi o gaosiga e faʻafefiloi ai i le birch buds ma isi sauniuniga o laʻau.

E taua! I faʻamalositinoga, o le togafitiga o togafitiga o Osoxorean e tupu ile vaitaimi e 4-8 aso.

I totonu foi o le vailaau mo togafitiga o loo i ai se fualaau faasaina "Adenon", e faavae i luga o le vaega o le oxoria. Ua faatonuina mo le togafitiga ma le puipuiga o le prostate adenoma. I lenei itu, o le tino-cylinders ma le phyto-moligaʻo ma le poplar extract ua aoga. O loʻo fautuaina i latou mo le afaina o pepe ma le maualuga o le hyperplasia prostatic.

Mo fatuga e mafai ona e mauaina se mea faapitoa phytobalmfaʻavae i le poplar. E le gata i lea, o le tau o nei vailaau masani, faʻatusatusa i isi sui sui sui, e avanoa e oo lava i le maualalo o tupe maua o tagata. Mo le 100 g o fatuga o le a totogi e tusa ma le 35-50 UAH, ma mo le 200 ml o le balsam poo le tinctures - i totonu o le 50-200 UAH.

Aoao atili e uiga i le faʻaaogaina o togafitiga faʻamaʻi o laau toto i togafitiga faʻatagata: fugalaau, toeaina, rose vao, hawthorn, barberry, blackthorn, hazel, hibiscus, fox silver, gumi.

Sauniuniga ma le teuina o mea faʻapitoa faʻataʻitaʻi

O le faagasologa o le aoina mai o mea lanu eseese e ese mai le seleseleina o isi vailaʻau togafitiga, aua e manaʻomia ai le tipiina o lala. E tele taimi e tupu ai pe a pa'ū tele nei laau. O laʻau o le poplar uliuli o loʻo faʻaalia e se foliga faʻalanu, o le lanumeamata poʻo le lanu samasama-lanu enaena, o le manogi ma le vevela. E oʻo mai ia Aperila. Laʻau ma laʻau e seleseleina i le pito i luga o le vaitau tuputupu aʻe.

E taua! I pupu poplar ua vavae ese, alu i le latou aoina i ni nai itula talu ona tipiina lala.

O le galuega e faia e pei ona taua i lalo: o tamai lala ua vavaeeseina i se taʻavaʻa mataʻutia, ona latou tipi ese ai lea o mea taua i le lima. E tatau ona e galue i totigilima, aua o le tino faigata o fatugaʻo e mafai ona afaina ai ou lima.

Ona auina atu loa lea o mea e gaosia mago. Poplar oso pe a faʻamago e tatau ona taoto e ala i le 1.5 cm le papa. A leai, o le a latou liu uliuli ma leai se mana faamalolo.

I le fale, ua maeʻa ese mai auala pefu, i luga o se pepa lapopoa pepa pepa poʻo se fasi ie i totonu o se nofoaga lelei. O le filifiliga lelei mo lenei mea o le fale. I timuga timuga timuga e fai ma sui, e mafai ona e faʻaaogaina se masini eletise eletise. I lenei tulaga, ua seti le timeta i le 35 °. O lenei filifiliga e itiiti se taimi e alu ai, ae sili atu le tau. Faʻamamaina faalenatura, 'aua le galo e toe foʻi i le mea faigaluega ma liliu i luga i le 2-3 itula, a leai o le a amata ona gaogao ma le mou ese atu le mama. I ni nai aso o le a saunia mea mo le teuina. Faʻapipiʻi i taga lapisi ma piʻilima i se nofoaga matutu, lelei le vaʻaia. I lenei fomu, e le mafai e le poplar buds populaires ona leiloa o latou fale faamalolo mo le 2 tausaga.

E taua! Aʻo le seleseleina o meafaitino matagofie e le faʻafememeaʻi ai fua o le toto ma fugalaau. O nei vaega e le o se mea taua ma e tele. I le avea ai o se tulafono, o loʻo i ai i laulaau laititi.

Recipes o togafitiga masani

O fomai faʻalauiloa e ofoina atu le tele o fesuiaiga o togafitiga o poplar i foliga o teuteu, ouga, mea laiti, mea mamafa, mea e ave i fafo.

Ma afaina o le manava o le tino, malulu, bronchitis, purulent tonsillitis ma le gout E fautuaina e faʻaalu faatolu i le aso mo le afa o le tioata o le afu mai lanu lanumoana. Saunia o fualaau faasaina o le 1 sipunipuni o meaʻai gaosi ma le afa-lita o vai inu. E mafai ona e inu i le potion 2 itula pe a uma ona faʻaaoga. A o leʻi aveina, e manaʻomia e faamama.

Mo le malulu, o togafitiga masani e fautuaina ai le faʻaaogaina o le chamomile, nutmeg, cardamom, anemone, cornflower, verbena, sage, clover, aniani, ma le siva.

Faʻasaʻo le faʻamalosi e galue ai i le tino, faʻapea foʻi ma le faʻateʻaina o siʻomaga, e mafai ona e faʻaaoga le palu vine. Mo lona tapenapenaga o le a manaomia ai 2 teaseti o laʻau matala ma le 400 g vai inu. A maeʻa ona tuʻufaʻatasia uma vaega, faʻapipiʻi le potion i luga o le afi mo le 15 minute, ona afifi ai lea i totonu e fafaga. A maeʻa ni nai itula (pe a maeʻa le manava), faʻalavelave ma mafai ona ave, vaevaeina le vai i ni 3 inumaga. Inu o lenei meafaigaluega e manaʻomia ile taimi o le taumafataga. Ole fua ole aso o le fualaau faasaina e le tatau ona sili atu i le 150 g.

Prostatitis togafitia ma le faʻafefeteina o le 2 otaota suamalie o mea gaʻo ma le 200 g vai inu. O vaega uma e faʻapipiʻi, ona faʻamalosi pe a ma le 3 itula. Vavalalata inu inu lua 2 sipuni vavalaʻau aʻo leʻi 'aʻai e tolu taimi i le aso.

A faʻaaogaina le prostate i tupe mai yucca, mutia vao, momordiki, kesi, leuzei, alokazii, pollen.

Ma cystitis, prostate adenoma, maʻi o le urethritis Ua fautuaina e le au togalaau le inu i le kuata o le fusi o le 60 g o le suavai susu ma le 200 ml o vai inu. E sili atu le saunia o fualaau faasaina i totonu o se vevela. Pe a maeʻa le itula, pe a toso, toso ma faʻaogaina faatolu i le faʻamatalaga faʻamaonia afa afa itula ao le i taumafa. O ia mea teuteu ma mea laiti e aoga tele i le tausiga o lauulu. Ole sua vevela e mafai ona fufulu susu pe a uma ona fufuluina poʻo faʻapala i aʻa.

Mo le faʻaaogaina i fafo, o loʻo faʻaaogaina ai faʻamalosi, lotions, o uu ma paluma. E faia mai mea e faʻaleleia: soʻo se gaʻo o meaola, manuʻa (i le pefu) tumutumu ma le meli. O le fua faatatau o mea e aofia ai le 1: 1: 0.5.

Faʻaleagaina ma aʻafiaga itu

O le tagata lanuuliuli e le o se mea faʻamalosi, ae solia i le maitaga ma faʻamaʻi masani o faʻamaʻi totoga. Afai e te le amanaʻiaina fautuaga mai le phytotherapists, solia nei vailaau, faʻalavelave ogaoga ma le faʻaleagaina o le gastrointestinal tract e mafai ona tupu. Afai e te lagona le vaivai ma le lautele o le malaise pe a maeʻa le togafitiga, taofi le ave o fualaau mo ni nai aso. Ma aua nei galo e feutagai ma lau fomaʻi. A uma mea uma, o faʻamoemoega lelei e mafai ona afaina ai oe lava.

E toatele e manatua e uiga i le paʻu naʻo le taimi o lona tupu aʻe, faitioga e uiga i le nofoaga atoa. Ae, e tusa ai ma tagata atamamai, o nei faʻamaoniga e matua le faʻamaonia, aua o le mea moni, o fuga o lenei laau latou te le o aʻafia. Na o le pau lava le sese, latou te totoina i totonu ia i latou lava vaega o isi laau toto, ma salalau solo i soo se mea. Ae ui i lea, e pei ona i ai, o lenei leaga e totogiina e faʻamanuiaga taua i tagata.