Laʻau

Vaovao mo le faʻaumatia o laau ma laau

O le faʻaumatiaina o le tele o laau ma vao mai le togalaau e le o se mea faigofie. Faatasi ai ma se suo e tasi, o lenei faiga e faigata ona faia. Ae ui i lea, o loʻo i ai vailaʻau faʻapitoa e faʻaumatia togalaau e le talafeagai. E mafai ona latou taulimaina le faafitauli i se taimi pupuu ma e itiiti se taumafaiga.

Auala e faʻaaoga ai vaovao

Vaovao mo le faʻaumatia o laau afu ma laau galue tuusao i luga o le fausaga o le laau, fesoasoani e faʻaumatia e aunoa ma le tipiina. A maeʻa le gaioiga o ia mea, e tumau pea na o le tosoina o le tumutumu o totoe.

O le fufuluina o fualaau oona e faia i totonu o laei puipui.

E sili ona lelei le vavao o loʻo galue vave e faʻaumatia le tele o vao i le taimi e tasi. E mafai ona faʻaaogaina i ni auala se tele: togafitia le palapala i aʻa, faʻaoga i le paʻu, ulu atu i pu i totonu o le fafie ma foliga o se tui.

Faaopoopoga i le eleele

A o leʻi faaopoopoina le oloa i le eleele, e tatau ona vai le palapala. E mafua ai lenei mea i le sili atu o le faʻaleleia o vaovao. O le vali e faʻaopopoina i nisi taimi i le fofo e faailoga ai nofoaga e togafitia. Auala e faʻafefeina ai le palapala i luga o le ogalaau.

E mafai foi ona faʻaaogaina le vailaʻau i le paʻu paʻu e ala i le faʻatumu o le eleele i tafatafa o le ogalaau. Ae sili atu ona lelei le tanu i le eleele ma faʻafeinu ai.

Taua! A fai o le gaioiga e tatau ai ona aloese mai le aʻafia saʻo o le kemikali i aʻa. E tatau foi ona e galue i laei puipui, ma taumafai e taofi le vaovao mai le faia.

Faaaogaina i le paʻu

O lenei metotia e fesoasoani i tulaga e talafeagai ai e faʻaumatia ai le le talafeagai o laau totō fua. E faʻaaoga le meafaigaluega i le paʻu. O lenei metotia e le galue i luga o laau ma le paʻu mafiafia.

O le sauniuniga e faʻafefiloi ma le suauʻu aʻo leʻi faʻaaogāina mo le faʻamamaina lelei. E faʻaaogaina le vaovao ile tele o laumei ina ia mafai ai ona gauai le tele o le vailaʻau ile paʻu laau.

E sili atu le faia o mea e faʻaaogaina mo le afaina o le fofo ma se toʻi

E ala mai i tipi

O lenei metotia, e pei o le muamua, e talafeagai mo le aveeseina o laau ma laau vela. Ae peitai, o le kemisi o le a aʻafia ai le paʻu mafiafia, pe a fai e te vaeluaina. O le oloa e faʻaaogaina i luga o laupapa mamago. O le fofo e tatau ona matua taulimaina i ni mea e afaina ai.

Injections

E mafai ona e faʻaumatia le tele o vao i le tui. O lenei metotia e puipuia latalata i le totoina o laau mai le fatu o se vailaau.

Muamua e tatau ona e faia ni pu i luga o le paʻu laau. O se masini faʻapipiʻi faapitoa e gaosia ai se vaovao i totonu o nei pu.

Faʻalogo lelei! O lenei metotia e lelei tele mai laau toto. E fesoasoani tele i le faʻaumatiaina o laau le talafeagai, e aunoa ma le faaleagaina o mea lata ane.

Injections e faia e ala i pupu o le ogalaau

Laʻauina o laʻau

E manaʻomia le togafitiga i le tautotogo poʻo le amataga o le tautoulu. I le vevela, o le lelei o le metotia e faʻaititia. E faʻatinoina le faʻatinoga i le toʻafilemu o le tau. E tatau ona fufulu ma le faaeteete le lau laau, e aunoa ma le misia o se fasi fanua. Afai e saʻo mea uma, o le a amata ona liu lauulu i lau taimi puupuu.

Isi vailaʻau mo le fasia o laau

I le faʻaopoopoga i vaovao, o isi vailaʻau e faʻaaoga e faʻaumatia ai: arboricides ma fofo, faʻapitoa saunia ile fale.

Arboricides mo le faʻaumatia o laau

Totoina o laau ma laau talatala, fetaui lelei o laau i le togalaau

Arboricides o fualaau oona ia ma o loʻo taulai i le faʻafefeina o laau e le manaʻomia i le eria. Arboricides e faʻaalia i se maualuga maualuga o mea e galue i luga o vao. Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau ona e faamasani ia oe lava i fuataga ma le saogalemu.

Taua! A maeʻa ona faʻaaogaina faʻamaʻi, e le mafai ona e pikiina ni vine poʻo ni pulou lata ane.

Arsenal

Ina ia faamama le nofoaga mai togalaau e le talafeagai, e faʻaaogaina se sauniuniga faʻapitoa - arboricide, lea e taua o "Arsenal". O le vailaʻau e faʻaaogaina e faʻaumatia ai le taʻitoʻatasi ma laau faʻasoa.

Roundup

O le puipuia o le eleele e masani ona lauiloa mo le faaleagaina o vao vao i lalo o le igoa "Roundup". E faʻaaogaina i togalaau faʻatoʻaga, faʻapena foi le totoina ma paka a le malo. O le meafaigaluega e aʻafia lelei i le maina ma le conifers.

  • Aua le fefiloi ma isi fualaau.

Sodium Nitrate

O le nitrate o le sodium e masani ona faʻaaogaina e aveese ai pulumu. E togafitia o ia ile eleele ma le ogalaau. Ole togafitiga masani ile nitrate sodium e faʻaumatia ai ile tausaga. O le a maeʻa atoa ma saunia mo le laveaʻiina.

Amene eletini

Urea i totonu o le ammonium nitrate e sili ona matautia. Auala e faʻaumatia ai fafie. O le lueina o le eleele e fasi ai le aʻa, lea e avea ma se aoga talafeagai.

Picloram

O le faʻaaogaina o se vailaʻau e faʻalavelaveina ai le faagasologa o le photosynthesis i suauu toto, ma taofi foi le faʻasologa o meaola faʻasaina. E le o toe mamao, e magumago le laau, mamae ma feoti.

Roundup mo le faʻaumatia o laau

O lenei vailaʻau e manaʻomia ai le gauai faapitoa. Na fausia i Amerika, ae na maua le lauiloa i le lalolagi atoa. O le tulaga tulaga ese o le fatu o le arboricide e lelei le tauina o vao le talafeagai.

Faamatalaga o le fualaau faasaina

Fertilizing o fualaau aina ma laau afu i le tautotogo ma le faʻaleleia o le eleele

Roundup e faʻatau atu i ni suiga eseese se tolu:

  • Faʻatasi, ma le sili ona maualalo o le gaosiga o mea galue - 360 kene i le lita o le vai.
  • Le maualuga - 450 km i le 1 lita o le vai.
  • Faʻaopopo, faatasi ai ma le maualuga maualuga - 550 kalama e faʻaopoopo i le 1 lita o le vai.

Le tuufaatasiga o le meafaigaluega ma mataupu faavae o le gaioiga

O le tuufaatasiga o le arboricide o loʻo i ai se tuai e faʻateleina ai le manoa o le vailaau, ma le glyphosate, lea e faʻagesegeseina ai le tuputupu ae o vao.

A maeʻa le pulupulu, o le vailaʻau e faʻapipiʻi le laau i luga o le laʻau ma le ogalaau. O gaioiga aoga e fesoasoani i le paʻu. I le vaiaso mulimuli ane, ua mamae ma mate le laau.

Faʻalogo lelei! O le malosi o le Roundup e fasi ai laau uma, o lea e tatau ai ona faatino lelei le gaioiga.

O le a le vao vao e tau ai le Roundup

O lenei arboricide e fuafua mo ituaiga o vao nei:

  • fua o le cereal;
  • taloina;
  • faletua;
  • vao ma laau;
  • fiainu;

E fetaui lelei mo isi laau e le mafaamatalaina i luga o laau taʻitasi ma taʻutaʻu.

Auala e faʻaaoga ai fualaau faasaina

Faʻatulagaga e faia i le toʻa, malogo ma manino le tau. O le matua o le laau, o le tele o fualaau faasaina ua faʻaaogaina. A fai le togafitiga e tatau ai ona fai ni lafitiga puipui, ia mautinoa ia tapunia ou lima ma faʻafeagai mai le faʻaoʻoina o le paʻu i luga o le paʻu. E taua le matauina o le sao saʻo o Roundup na faʻaalia i luga o le afifi.

"Laupapa" - o se meafaigaluega sili ona aoga e tele naua mea lelei

Pros and Cons of Roundup

Faʻapitoa:

  • maualuga maualuga;
  • faigofie ona faʻaaogaina;
  • tau maualalo;
  • gaioiga umi;
  • saogalemu o eleele;
  • aoga i vao leaga.

Faʻafitauli:

  • ogaoga maualuga;
  • le ulu atu ma le le faʻaeteete i isi mea totō faʻaumatia vave;
  • Aua le fefiloi ma isi fualaau.

E faʻafefea ona faʻaleleia vai ina ia latou malogo

Vaʻaia o laau i le tautotogo, metotia o le faapipiiina o laau fua mo le amataga

Afai e le mafai ona e filifilia mai le auala ua faatauina mai, nai lo le suavai o le ogalaau ina ia mamae, taumafai nisi filifiliga. O fualaau oona o le a manaomia: urea, o le malosi o le gaosiga o le suauʻu poʻo le penisini. Nai lo le suauu, e mafai ona faʻaaogaina le kerosene o se auala e faʻaumatia vave ai laau ma vao.

Taua! O oloa suauʻu e vave ona faʻaumatia laau, ae oona ai le palapala.

Urea faaleagaina lelei le vao. O le faagasologa o le a umi, ae o lenei mea e le oona ai le eleele. Mo tamai togavao, o le tele o le okesene i le aʻa o loʻo faia, o lona uiga, o loʻo faʻamaligiina i le sima ni vaega lata ane-ogalaau.

E faʻapefea ona saunia mea oona mo laau totō i le fale

O se auala lelei e faʻaumatia ai vao e le o manaʻomia e faʻaaoga ai le vineka. I le lita o le 20% vilika, 100 kalama o le citric acid poo le sua o lemonia ua faaopoopo. O le pito i luga o laau e totoina i lenei fofo.

Faaaogaina o le masima

Sodium chloride poo le sodium chloride o le fili o laau. Ina ia saunia le mea oona, e tatau ona e faʻaopoopo 2 ipu masima i le 4 lita o vai. A maeʻa le faʻamavaeina o tioata, e tatau ona e sulu le vaega o le laau.

O le mea moni, o le tafieseina o laau vao ma vao e faigofie ma vave. E mafai ona e saunia se mea aoga aoga mo laau i le fale. O le mea taua o le faʻataʻitaʻi lelei lea o le faʻatinoga, ma faia togafitiga faʻasolosolo ma le faʻaeteete ina ia le faʻaleagaina ai "laau talafeagai".