Fua o le gaosiga

Fualaau o le sunflower: tuufaatasiga ma mea e gaosia ai caloric lea e mafai ona aoga mo le tino, e le fautuaina mo le faʻaaogaina

E sili ona fiafia i ai le tele o fatu o loʻo iloa e le toʻatele o tagata e pei o se meaʻai masani e mafai ai e oe ona pasi le taimi, ma i le taimi lava e tasi e le afaina ai le tino. O le mea moni, e mamao lenei mea mai le mataupu. O fualaau oona ma maualuga-kalorie, e fesuisuiaʻi, e le o se mea e le afaina, ma pe a faʻaaogaina, e tatau ona mulimulitaia nisi tulafono ina ia le afaina ai le tino.

O a mea o iai fatu

O fua o le sunflower ua i ai se foliga tulaga ese, e sili atu le tele o mea e maua i le tulaga o le aofai o mea aoga e aoga i le tino. O le 'ai ia mea e mafai ona faamalieina ai le manaʻo o le tino vitamini: A, C, D, E ma le Vaega B. E tusa ai ma le anotusi o le vitamini D, o le sunflower fatu e oʻo lava ile cod ate.

O fatu e mauʻoa ma minerale. E aofia ai le magnesium, zinc, seleni, iodine, chromium, calcium, phosphorus ma le sodium. E sili atu le faʻalalaʻau i lenei oloa nai lo faʻi ma moli. O fatu o loʻo i ai le tele o amino acids e maua ai le gaʻo gaʻo masani. E aofia ai foi ma le tannins, citric ma tartaric acid.

Faʻafiafiaga kalori 100 g o oloa tutusa 578 kilokalo. O le masini protein o le 20.7 g, gaʻo - 52.9 g, carbohydrates - 3.4 kalama.

E uiga i aoga

Laʻau laiti laititi - o se faleteuoloa moni o meaʻai. E mafai ona aʻafia ai aʻafiaga o aʻafiaga, e aʻafia ai le tele o faʻagasologa i totonu oo tatou tino.

Vaa ma le fatu. O vaʻaia, phospholipids ma vitamini gaʻo-soluble e i ai se aafiaga lelei i le tino, faʻamalosi le polokalama cardiovascular. O le potassium ma le magnesium o fatu o le sunflower e faamalosia ai puipui o toto toto ma tuuina atu ai ia i latou le malosi. Vitamin B1 e taofia ai le atinaʻeina o le thrombosis ma le maʻi fatu fatu.

Radishes, melons, kāloti, tamato, vine, moa, gaogao, calendula ei ai sona aoga aoga i le cardiovascular system.

Paʻu ma lauulu. Faafetai i le calcium ma le magnesium, o fatu e tausia ai le galiili e le gata o vaa, ae faapea foi i luga o le pito i luga o le paʻu, e mafai ai ona gafatia ma mafai ai ona e faatumauina talavou. O le vitamin E o loʻo i totonu o fatu o loʻo tauivi ma le matua tuai.

Bones. Vitamin D e faʻaleleia ai le faʻaaogaina o le calcium, e faʻamalosi ai ponaivi. I le ala, e tele atu le konateko i totonu o fatu nai lo oloa gaosi susu. Nervous system O lenei tausaafia tausaafia o se mea lelei faʻatoʻilalo. Folk acid faatasi ma vitamini B e faʻaleleia ai le moe ma fesoasoani ai e tauivi ma lagona leaga ma tulaga faʻalavelave.

E taua! Laʻau o le sunflower o loʻo i ai le tele o le phytosterol. E mafai e lenei vailaʻau ona puipuia le faʻamalosia o le cholesterol i totonu o le toto.

Mo tamaitai

Vitamin D i le tuufaatasiga o fatu i totonu o se faʻalavelave e maua ai le kesi soifua maloloina ma foliga lelei o foliga o tamaitai, fao ma nifo. Vitamin E e taofiofi faʻamalosi fua, fesoasoani e faʻasaoina le talavou. O le selenila o loʻo i totonu o fatu, faʻatasi ma lenei vaitamini, faʻaleleia le tuputupu ae ma le mafiafia o le lauulu, lagolago le tauvaga tatau o paʻu. I le na o le tuʻuina atu, o le la e fesoasoani e tausia tamaitai talavou ma matagofie.

I le faaopoopo atu i fatu o le sunflower, o pikiapu fatu ma le tele o meatotino aoga e lauiloa.

Mo alii

O le afa o se ipu tioata o fatu e aofia ai le fua o le vitamini E. O lona uiga o lo latou faʻaaogaina e mafai ona faʻalauteleina ai le gaioiga o galuega a se tamaloa ma faʻamalosia ai lona feusuaiga.

E mafai

Sei o tatou mafaufau nei pe mafai ona faʻaaogaina fatu, i totonu o se tulaga faʻapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, tauaveina o se tamaititi, poʻo le i ai o nisi faʻamaʻi.

I le taimi o le maitaga

O le maʻitaga e le o se faʻalavelave. mo le faʻaaogaina o fatu sunflower. O le vailaʻau o le vailaʻau o loʻo i ai i totonu e fesoasoani e faʻaleleia ai le tulaga o le lauulu ma le paʻu o le lumanaʻi. O meaʻai suamalie e mafai ona faʻamalolo ai le susu ma le gaioiga. Ae o fafine maʻitaga e le tatau ona faʻaleagaina lenei meaʻai ona o le maualuga o lona kalori.

E te iloa? I luga o le teritori o le Malo o Rusia, na sau le la mai le tagata sili o le toefuataiga o Peter I, o le, na ofo i le fugalaau mananaia ao e nofo ai i Holani na faʻatonuina e auina atu fatu i Rusia.

Faatasi ai ma le HB

E leai se mea e afaina ai le tausiga o tina tausi maʻi. Mai a latou faatosinaga lelei, e taua le matauina o le i ai o vitamini A ma le D i totonu ia i latou, lea ei ai se aafiaga lelei i le atinaʻe faalemafaufau ma faaletino o le pepe. O loʻo iai foi i totonu o le uʻamea ma le calcium, e taua mo tamaitai i le taimi o le vaitalele. E le gata i lea, o nei fatu fatu e faateleina le lactation ma faateleina le gaʻo gaʻo o susu. I le taimi lava e tasi, o fatu e mafai ona mafua ai ni allergies i pepe pe mafua ai foi le mautinoa.

Pe a aveesea le mamafa

Amataina le tau faasaga i le sili atu o le mamafa, o le mea lenei o lau meaai e tatau matua le aofia aua o se gaʻo gaʻo ma maualuga-kalori. Ae afai o le aveeseina o pauna faaopoopo e aofia ai le malosi malosi o le tino, o fatu o le sunflower o le a fesoasoani e taulimaina ai, faafetai i le magnesium oi ai. Tau lava o le faʻaogaina o le tau maualalo.

Faitau foi e uiga i mea aoga ma leaga o fatu vine.

Faʻatasi ma le maʻisuka

O le faʻamatalaga matala o fatu o le sunflower ua naʻo 35 iunite. O lenei mea e mafai ai ona vaʻavaʻaina i latou e pei o ni mea taumafa o le faasinoupuina o fuainumera. O le maʻi suka e le o se faʻalavelave mo le faʻaaogaina o fatu o le sunflower. Ae talu ai o lenei oloa o le maualuga-kalori ma o loʻo i ai le tele o gaʻo, e fautuaina e fomaʻi tagata maʻi e maua i le maʻisuka e le faʻalagolago i ai ma 'ai fatu latou te le faʻavela, ae na o sina mea itiiti lava.

Pe a gastritis

I lenei mataupu, o fomaʻi ua autasi - e le mafai ona e 'ai fatu o le sunflower. Ua faʻavaivaia le mucosa gastric, ma o mea faʻamalosi ma le mausali e faʻafefe ai i se faʻaopoopoga. E le gata i lea, o le nucleoli e matua gaʻo, ma o lenei mea e faʻaleagaina ai le solia o le mucosa gastric.

Pancreatitis

E oʻo lava i le taimi o le faʻamagaloina o mafatiaga mai le pancreatitis e faʻaaogaina fatu o le sunflower le mafai. Latou te matua mausali ma e le lelei le paʻu, aʻo latou i ai le tele o gaʻo, lea e aʻafia ai le pancreas, lea e le o maua mai ai le aofaʻi tatau o enzymes mo le faʻaogaina o meaai.

I le cholecystitis

Laʻau mama ma gaʻo ma le cholecystitis matua faʻasaina. O meaai mama e naʻo le faʻaleagaina o le solia o le vevela o le talo, lea e mafua ai le tele o le le mautonu ma le faʻalavelave o le tulaga masani.

O tagata o le nuʻu e mafai ona tupu aʻe se "fugalaau susulu" i la latou togalaau. Siaki i ituaiga laau ma iloa auala e puipuia ai mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Gout

O purines o loʻo iai i totonu o fatu e mafai ona fesoasoani i le faaputuputuina o tioata uric acid, ma faʻaosofia ai le atinaʻeina o le oona. Fomaʻi fautuaina tagata maʻi ma le gout e faʻaaoga fatu i totonu aupito maualalo ma i se foliga matagogo pe vavao foi i le vaitaimi o le faamagaloga o le faamai.

Mai le a le matua e mafai ai e fanau

O le tele o caloric o fatu ma lo latou malosi e mafua ai allergies na mafua ai ona oʻo mai i le fanau tamaititi le faaiuga e faapea, i le tolu tausaga talu ai, o lenei oloa e leʻi faʻalauiloaina i taumafa a tamaiti. Mo le tolu tausaga le matua pepe o fualaau o aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 30 kalama.

E taua! O fatu mama ua saogalemu mo nifo, ae le aoga atoa mo le tino, aua pe a latou fesootai ma le ea, e gaʻo meaʻai ma galo ai a latou meatotino aoga. Faʻatau fatu e na o le pele.

Tulafono ole taumafa

Faʻafeiloaʻi e le tele o fatu, e fesuisuiai, e le o se oloa saogalemu. 80 pasene o le tumutumu o se gaʻo faigofie ona eli. E le o lona uiga o la latou faʻaaoga e tatau ona lafoaia atoa. Ina ia aua nei afaina le fuainumera, e tatau ona e mulimuli i nai fautuaga faigofie.

O le a le tele e te gafatia i le aso

50 kalama O pamu mama i aso taʻitasi e aofia uma ai manaoga o le tino mo vitamini ma minerale talafeagai, e aunoa ma le aʻafiaga o le fuainumera.

E mafai mo le po

O le maualuga o meaʻai oona o lona uiga o le taimi sili ona lelei mo le faʻaaogaina o lenei oloa o le a le afa muamua o le aso. O fatu e 'aina i le afiafi e mautinoa lava le liua i le tino gaʻo. O le mea lea, o lenei mea manaia i le po e sili atu ona lelei le sui o se salati malamalama po o le yogurt le maualalo.

O le sunflower o se fualaau taua tele: o keke ma le falaoa e maua mai i le fafagaina o povi, moa, lapiti, ma mamoe e maua mai otaota suamalie.

E i ai se aoga i le falai

O minerale ma meaola oona o loʻo aofia ai i totonu, e le faʻaumatia le togafitiga o le vevela. O le taua o mea taumafa o fatu i le taimi o le seleselega o le faʻaitiitia, ma o loʻo maua ai le maualuga o le kalori. E le gata i lea, o le taumafataga e faʻateleina le faʻasologa o igoa ole nucleoli. O lona uiga o le faʻaaogaina o fatu ua faʻafefeteina mo le tino e matua itiiti lava nai lo le lelei o le faigofie ona faʻamagoina i se uila, poʻo se mea masani.

Auala vave ma faigofie

O le 'ai i pips e aunoa ma le afaina o le manava o le nifo ma le paʻu manaia o tamatamailima, e tele auala.

O le auala muamua o loʻo faʻaaogaina suauu. Ua sasaa le sua i totonu o se mea e gaosia ai, lea e fesuiai mo ni nai sekone i le faiga o le pulsation. A uma ona sasaa atu i totonu o se atigipusa, o fea e tumu ai i le vai. Na fevaevaeai le tane i se vaa felelei i luga, ma o le mamafa o le nucleoli o loo tumau i le pito i lalo. Ua tafe le vai, ua mamago fatu, ma ua latou saunia mo le faʻaaogaina.

E le gata i lea, mo tagata e fiafia i fatu, oe le mananao e faʻaleagaina o latou nifo ma tamatamailima, na faia faapitoa seleulu mo le paʻu. E i ai la latou lapopoa o ituaiga eseese mo fatu laʻititi, laʻititi ma le tele.

O le a le leaga e mafai ona aumaia

O le faʻaaogaina masani o fatu e iai sona aʻafiaga leaga nifo nifo. O le faia pea o le masini e faʻaleaga ai, mafua ai caries ma faʻamaʻi eseese. E le gata i lea, o fatu e faatauina atu eleelea, e tusa lava pe o se oloa gaosi oloa, o le mea sili lea e tatau ona faʻatau e faʻatau, faʻatau ma fufulu oe. I le taimi tiga faʻitui poʻo tiga tiga e sili atu le aua le faalagolago i fatu o le sunflower, aua e mafai ona latou faʻamalosia le tulaga. I le auala, latou te le o se mea e sili ona lelei mo maea leo, o le toatele o tagata e aafia i le leo e taumafai e aua neʻi faʻaaogaina.

E te iloa? O fatu na pau le meaai mo le 35 tausaga mo le Monk Theoktista, o le sa nofo nofo toatasi ma tatalo i le motu o Paros.

O ai e le mafai

O le kalori mea o loʻo i totonu o se ipu o fatu e tutusa ma mea e maua i le caloric o le tautua o se puaa gao shish kebab, o le mea lea, mo le mamafa o tagata, ua matua faʻaseseina. Faʻaaogaina o le sunflower fatu e aoga ia tapulaa tagata o loʻo iai faʻamaʻi tuga o fatugaʻo, ate, gutu ma gastrointestinal tract (gastritis, cholelithiasis).

O faʻamanuiaga o nei fatu manaia e le mafaamatalaina mo le totoga, ae e tatau ona tuʻuina atu i se oloa masani e leʻi faʻaaogaina le vevela. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia le matagofie o fafo ma saturate le tino i mea aoga. O le mea autu ma fatu o le tausisia lea o le fuataga, e ui lava o nisi taimi e le faigofie faʻatasi ma i latou.