Laʻau

Auala e fausia ai se moa moa: faatonuga mo le fausiaina o se "fale mo manoa" i le atunuu

Cottage o se nofoaga lelei e malolo ai, ae o se mafuaaga lelei foi e suia ai gaoioiga. E le o se mea le aoga e faapea o le faatulagaga o le nofo i le taumafanafana ma le galueaiina o laau teuteu ma laau totino ua avea ma se tagata lauiloa mo tagatanuu. Ae ui i lea, o aso nei o le a latou faʻanofoina i latou o loʻo galulue e fausia se moa moa i totonu o le atunuu ma o latou lava lima. E le gata i lea, o tagata maelega e filifilia fale mautu. Afai e te fausiaina se fale e laititi atu nai lo se taʻifau, o le a maʻi pe manunua manu e leai se aoga. O ia ituaiga fuamoa mama e manaʻomia ona faʻaogaina i le vaʻaia mai ia i latou, e le tatau ona faʻamoemoeina. Seʻio tatou suʻeina mealilo o se fale mautu.

Filifilia se nofoaga mo le fausiaina o le lumanaʻi

Ina ia iloa pe faʻapefea ona fai se moa felaʻau aoga, e tatau ona e vaelua avanoa mo le fausiaina. O le mamanu o le fale e tele lava ina faalagolago i le nofoaga o le fale. E iai mataupu faavae e tatau ona mulimulitaʻia pe a faia se filifiliga:

  • Nofoaga. E manaʻomia le tuʻuina o le fale i luga o le mauga, aua o le a sili atu ona faigata ona savali i le maulalo o manulele: o loʻo i totonu o nofoaga e le malolo ai le susu, ma o le kiona e liu suavai.
  • Faʻasagaga o le fale. O le moa moa e tatau ona fetaui sao i mea taua. O le fale faʻasalalau e tu i luga o le umi mai sasaʻe i sisifo. O le tulaga lelei o le fale o le a iai pe a feagai ona faamalama i le itu i saute ma le faitotoa i sasaʻe. O pupuni e tatau ona sili atu le malamalama e mafai ona mafai i le gasologa o le aso. O le umi le tumau o le ao e afaina ai le tuʻuina atu o moa. Peitai, i le vevela o le faamalama e tatau ona ufiufi.
  • Lulu. Mo moa, maualuga ma maualalo le vevela e leaga. Ua i ai nei i le +25 ° C o le a faʻaititia le afa o le manulele i le afa, ma afai e siitia le vevela i le isi 5 tikeri, o le a taofi uma e le hens. I le tulaga o le vevela, o pupuni o le moa moa e tatau ona faʻapipiʻiina i le plywood shutters. I le taumalulu, o le vevela sili ona lelei e +12 C °.
  • Filemu. E tatau i lagona ona lagona le mafanafana, o lea mo le moa moa e te manaʻomia e filifili se nofoaga e ese mai fafo. Puipuiga o le moa moa ma pa puipui o se manatu lelei.
  • Eria. O le nofoaga e tatau ona filifilia e amanaia ai le tele o le fausaga o lumanai. I le 1 m2 o nofoaga ma fale o le moa moa e tatau ona sili atu nai lo le lua hens. Afai o loʻo nofo homeni i totonu o le moa moa i le taumalulu, e tatau ona tuʻuina se fale e avea ma se elemene o le faʻamafanafanaina o le moa moa ina ia le sao saʻo le ea malulu i manulele. Mo le fale talimalo, e tatau foi ona e ave se nofoaga i le fuafuaga fau.

E fautuaina e le au faipule le filifilia o se nofoaga ma se sapalai o le fola o le fale pe afai o le luʻu i moa feʻaveaʻi e faʻamalosia tagata e faia, e fai ma faʻataʻitaʻiga, o se faʻatoʻaga o le seleni. Ma le mea uma, o sea faatoaga o se punaoa sili lea e le o se isi tupe maua, ae o le tupe maua atoa.

O le moa moa e tele lava ina taʻua o se fale ua faaleagaina, ae afai e te faia se foliga faʻapisinisi i lenei fale, e mafai ona sili atu ona manaia, ona faigofie ai lea ona maua se nofoaga mo ia

Ina ia ola maloloina, e tatau ona i ai i le moa ni nofoaga mo le savali, o lea o sea ituaiga moa moa ma se fale e maua ai le manuia.

O le a se mea e tatau ona tatou fausia se fale mo moa?

Matou te malilie muamua matou te filifilia se fagu mata e fa-100x150 mm e avea ma mea mo le fausiaina o a matou moa. O se filifiliga maualalo maualalo ma o le fausiaina o ia ituaiga mea e le manaʻomia ai le tolopoina o tomai.

Vaega # 1 - filifiliga ma le fausiaina o le faavae

Filifili le telē o le lumanaʻi lumanaʻi. E sili atu le tusia o se galuega faatino ina ia mafai ai ona e faʻamaonia lelei le manaʻoga mo mea e faʻaaoga. Mai le mamafa o le moa o le moa, o le a tatou agai i luma, ma fuafua le faavae.

O le moa moa i luga o le kolin faavae e foliga mai e puipuia tele, e lelei ma faʻapitoa, e ui i le mea moni o mea uma e tatau ona tuʻuina atu i ai

O le filifiliga aupito sili mo se moa felaʻau malamalama e mafai ona avea o se faavae faʻavae. Aisea?

  • Tamaoaiga manuia. Old brick bollards o le a taugofie, ma, pe a manaʻomia, e mafai foʻi ona e faia i se maʻa masani. Sima, oneone, maʻila ma vilivae - o tau autu ia mo sea ituaiga faavae.
  • Puipuiga. O le a faigata mo rato ma fao ona ulu i totonu o le potu, ma o le ea i lalo ifo o le fola e mafai ona taofia ai le pala.

O le a tatou tuʻuina atu le faʻavae e faʻaaoga ai se maea manoa ae malosi ma faʻamau uʻamea. I le atoatoa e tusa ai ma le poloketi, i le itu o le fale matou te faʻafefe ai laau. Matou te fetaui ma se maea, tuu i autafa o le eleele. Matou te siaki le saʻo o le faailoga na faia e ala i le fuaina o le mamao faʻasolosolo faʻatasi ma se fua faʻamau fua masani.

Tatou te vaʻaia ma le faʻaeteete le eleele palapala lelei o le 15-20 cm i totonu o le faʻafanua: e aoga i le togalaau. O le taimi nei i tulimanu o le fale ma i lona itu o le a tatou faia ai paʻu. O le mamao i le va oi latou e tatau ona 0.8-1 m. O le lua o le lua e 60-70 cm loloto ma 50 cm lautele (mo piliki e lua). I le faʻaaogaina o se vaʻavaʻalele ma maea, maka le 20-25 cm i luga aʻe o le eleele - o se taʻiala mo le fausiaina o gafa.

O le koluma o le faavae e sili ona fetaui mo le fausiaina o le moa moa, aua e mafai ona faʻaogaina le tamaoaiga ma o le fausiaina i luga o le a puipuia mai le pala ma le taufaasese

Suauʻu oneone ma lau-kalave 10 cm le loloto i le pito i lalo o le lua. Faʻasoʻo piliki muamua e lua i le pito i lalo o le lua, faʻapipiʻi le paluga sima i se fua faatatau o le 1: 3 i latou. O isi piliki e lua o loʻo tuʻuina i luga o isi mea muamua. O lea la e tatau ona faataatia le maa i le maualuga ua faailogaina i maea. O le sima sima o le a fesoasoani e faʻatūina le kapeneta i le maualuga.

I le fausiaina, o se paʻu faatekinolosi e tupu i le 5-7 aso, o lea e maua ai e le fofo le avanoa e faoa ai. A maeʻa lenei mea, e tatau ona togafitia ia koluma maeʻa ma se mastic puipuia faʻapitoa po o sina maʻa faigofie. Ole laumei lapoa e tatau ona sasaʻa i le va o le faʻavae ma le eleele. Latou te ufiufi ai foi totonu o totonu o le nofoaga o le fale.

Vaega # 2 - fausia o puipui o le fale

Mo le faagasologa o le tuʻuina o le uila, o se tekonolosi masani ua leva ona atinaʻe, lea e tatau ona e usitaia. I le avea ai o se insulator o le uluaʻi pale mai le faʻavae, e mafai ona e faʻaogaina se laulau e lua o mea e fau ai luga. O pito o le laupapa e tatau ona fesootai i le afa laupapa. I le avea ai o se ogalaau mo le fola matou te faʻaaogaina se paʻu 100x150mm, faʻataʻoto i luga o le pili. O le mamao aupito sili ona lelei i le va o ogalaau e 50 cm. Matou te tapunia gaʻo i vavae laupapa.

O puipui o le fale ua fausia e ala i le faasologa tatau o le peameni ma lona sootaga i tulimanu o le fale e avea ma auala autu o le ituaiga "togi-taamilo"

O pale lona lua, lona tolu ma mulimuli ane i luga o tulimanu e fesoʻotaʻi i se faʻaogaina o le togavao. I le avea ai o se faʻavalava i totonu o le maota ma le va o aloalii, e mafai ona faʻaaogaina fila filo. Afai o le laʻau lea o loʻo fausia ai le moa moa, e sili atu ona lelei le faʻaogaina o pine laupapa mo le faʻatulaʻiina lelei o palealii.

O lo latou i ai o le a puipuia le poloka poloka mai le vevesi pe a uma le mimilo. I lalo o pine, e tatau ona e faia ni pupu i tulimanu o le fale ma faataamilo i le nofoaga e ala i le mita po o le afa. E faia i le loloto o le 2.5 laupapa ma i totonu o se siaki siaki. E tatau ona "fufusi" i totonu o le fafie e tusa ma le 7 cm. O le maualuga o le maualuga o puipui e tatau ona fausia e tatau ona 1.8 m. O le isi mea, e tatau ona faʻamalosia le faʻaofuofu, faʻapipiʻi pito ma tuʻu le taualuga.

Vaega # 3 - le taualuga ma le taualuga o le moa

E mafai ona e faia le taualuga o le moa moa i se fale e tasi, ae o le mamanu fausaga lua o le filifiliga lea o tagata vaʻavaʻai. Meaʻai ma masini e tatau ona teu i se mea. Aisea e le faʻaaogaina ai se fale mafanafana ma malogo mo lenei faʻamoemoe?

O le mea moni, o le taualuga o le fale e lelei tele le faia o se meaʻai, o meaʻai, ma masini, ma e oʻo lava i fua o le kiona vafegogo mo le taumalulu mo moa o le a faʻapitoa

Matou te faʻamalosia paʻu pito i luga, faʻapipiʻi le taualuga ma soʻo se laupapa ma vaʻaia. O le faʻaaogaina o le faʻamafanafana e mafai ona suia i le tele o le uamea poʻo le maʻalaʻau. Seia oʻo i le taimi o le vevela, e tatau ona e tausia le faʻaleleia o le potu. Ina ia faia lenei mea, tuʻu faʻatasi ni ala laupapa laupapa se lua. Matou te faʻatautaia i latou i pito o le fale. O le tasi pito o le auala e faʻaleleia ai le ea e faʻafefe i le taualuga, ae o le isi 40 cm i lalo. O mea mama i luga o paipa o le ea e fesoasoani e faatonutonu ai le vevela i totonu o le potu.

Vaega # 4 - matou te taoto ma vevela le fola

E tatau ona aloese mai le malulu ma le papaina o fola. O le mea lea, e lua potu e mafai ona mafaufauina o le sili sili ona lelei. I lenei tulaga, o le a matou faʻaogaina se laupapa 25 mm le mafiafia. E tatau ona faia le fola o le palapala i laupapa le mago. O loʻo tuʻuina i luga o laupapa laupapa le pa puipui, ma 100x100mm pa. O vaʻa i le va o faʻamau faʻamau e tumu i le faʻamalama, mulimuli ane matou te tuʻuina le fola mulimuli mai le laupapa faʻataʻavale.

Afai e mafai ona faʻaaoga nisi laupapa mo le taualuga, ona faʻasaʻo lea mo le fola o le fale pe afai e tuʻuina le subfloor: o le maeʻaina e tatau ona faia mai le laupapa faʻapipiʻi

E fautuaina le faia o mea faʻavevela i luga o le fola, lea o le a vavalalata i le taimi o le taumalulu, ma i le taumafanafana e mafai ona e faʻapipiʻi se togi i latou.

Tuʻuina totonu o le fale

Ia, auala e fausia ai se faʻatoʻaga faʻamafanafanaina mafanafana ma mafanafana, matou te iloa, o lea e tatau ona e faatulagaina lelei le potu i totonu. Afai tatou te talanoa e uiga i elemene talafeagai o le totonugalemu o le moa moa, ona sosoo ai lea ma se tasi oi latou e paʻu.

Pe a faʻatatauina le manaʻoga mo perches, e tatau ona e iloa o manulele taitasi o le a manaomia le itiiti ifo ma le 30 cm le umi. I le iloa o le aofaʻi o fulufulu manu o nonofo i le moa moa, matou te faʻatusatusaina le manaʻomia tele o perks. E sili atu le faia o ia mea mai se fagu faitofa 40x60 mm. O pou e tatau ona lapotopoto, a leai o le a latou faamanualia manufelelei. O Perches e tatau ona tuu mai le tasi i le isi i se mamao e 50 cm i le maualuga o le 60-80 cm mai le fola, ae le o le tasi i luga aʻe o le isi. O fata e tuʻuina i lalo o le paʻu o le a faafaigofieina ai le faamamaina o le moa moa.

O le faatulagaina lelei o le moa mai fafo e le itiiti ifo lona taua nai lo le faamautinoaina o lona fausiaina agavaa: o moa e manaomia le perches, inu pusa, meaʻai, nofoaga mo mea faapipii

O nofoaga mo le tuʻuina o laumei e tatau ona i ai i totonu o lena vaega o le moa moa pe a lagona e sulu i le malologa ma saogalemu.

Aua nei galo tatou te tauina se moa moa mo le faapaleina o nins, o lona uiga e tatau ona tatou tuuina atu ia i latou uma tuutuuga mo i latou e tuu ai fuamoa. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻapipiʻiina mo i latou ni atigipusa i le sawdust i le nofoaga o le a lagona ai e le matua le filemu ma le saogalemu.

Fafagaina o fafie ma ipu inu e tatau ona faatumuina, mama ma siitia. O le mama ma le nofo lelei i totonu o le moa moa e mafai ona faafaigofie pe a fai e ufiufi le fola i sawdust poo vaomago. O le fola i luga o loʻo faʻamamaina atili ai le faamama. Mo le taumalulu, o le coop e mafai ona faʻaopopoina faʻatasi ma le fulufulu ma le polystyrene minerale.

Ata vitio o galuega ma fautuaga mai tagata tomai faapitoa

E uiga i le auala e fausia ai se moa moa ma ou lava lima i isi auala, matou te fautuaina e matamata i vitio nei.

Ata # 1: