Fale

O lima: faʻapefea ona faia le potu i le greenhouse i totonu o fale

I Fepuari fulufulu, pe a oʻo mai lava i le tautotogo, ma o loʻo i ai le kiona i fafo atu o le faamalama, ou te manao i laʻau ma fualaʻau fou.

Greens mai supermarkets e masani lava ona o atu e togafitia i vailaʻau poʻo le faʻamalo, ma o le a mafai ona e ola ae i le atunuu i ni nai masina.

Ae o loʻo i ai se fofo, ma o le mea lenei fale mafiafia!

Faʻapitoa i le fale: o mea lelei ma faʻasoa

O le falemalama a le fale o se faʻavaa e faia i laupapa poʻo le uʻamea, i luga o le faʻataʻitaʻiga o le polyethylene film poʻo le tioata ua faʻaofiina, e mafai ona faia i ou lava lima; i masina o le taumalulu.

Greenhouse faigofie ona fai e oe lava ia, ma o lona uiga autū o le laʻititi lea, e mafai ai ona e faʻapipiʻi le fausaga i luga o se faamalama sill poʻo luga o le laulau.

Ioe greenhouse tatau ona i ai se pito i laloma masani - ma fata mo le faʻapipiʻiina o fagu po o ipu o fualaau.

O uiga lelei o nei greenhouses e aofia ai:

  1. Faʻamau. E mafai ona e tuu le fale i luga o le faletusi, i totonu o le potu lata i le faamalama, luga o le auala, luga o le fale, ma isi.
  2. Malaga. Afai e tatau ai, e mafai ona feaveaʻi le fale koli mai lea nofoaga i lea nofoaga, toso atu i totonu o le potu i le po, pe afai o le malulu po o isi mea tau o le tau e lamatia i le fausaga poʻo laau toto e faamoemoeina.
  3. Tausiga. O se falemauati masani e mafai ona tumau i se vaitau poʻo se lua, ma o le a umi se sefulu tausaga pe sili atu foi le umi o le falemalama.

O sea fale lauʻeleʻele ei ai ona aʻafiaga:

  1. Maoaʻe. O le tau na totogi mo le tele o le fua faʻatapulaʻa o le tapulaʻa i luga o le fuainumera o laau totō matutua po o fualaau e mafai ona faʻatupulaia i ia tulaga.
  2. Fuafuaga faigata. Afai e mafai ona fausia se fale kesi i le na o le pipiiina o le uaea i totonu o le eleele ma toso le ata i luga o ia mea, ona tatau lea ona i ai ni fale puipui mo le tausiga o laau ma le ea, le pito i lalo ma fata mo ipu poo pusa.
  3. Totogi o leipa. I le sauniuniga o meafaitino, faʻatulagaga ma le faʻatulagaga o le fausaga o le a sili atu ma le tasi le aso.

O le a se mea e mafai ona tupu i totonu o se fale mautotogi i totonu o se fale koli?

E mafai ona e ola i totonu o se fale laufanua laau totoe manaʻomia le vevela e oo atu i le 30 tikeri ma le maualuga o le suavai (i le natura latou te ola i vaomatua ole vaomatua). O nei mea e mafai ona avea ma fusi, ferns, epiphytes, ma isi.

E mafai foi ona toto laau e manaomia ai le maualuga o le susu i le maualalo o le vevela: cyclamen, azalea, selaginella, ituaiga togavao eseese (sundews, flycatchers).

E mafai ona tupu ma fualaau solanaceous (pepa, tamato) poʻo isi laau e manaʻomia le vevela (faʻataʻitaʻiga, kukama).

E faʻapefea ona faia ou lava lima i le fale?

Fuafuaga

Muamua lava e tatau ona filifili ile poloketi, taʻitaʻia e latou manaʻoga ma gafatia. E mafai ona e filifilia se tasi o filifiliga mo fale gaosi oloa laiti-greenhouses, ma kopi le mamanu. Mafaufau i le auala o le a tatala ai le fale laufanua, pe o pusa pusa poʻo pusa o laau o le a tutu, tusa lava pe o le a masani ona feaveaʻi le lauʻeleʻele mai lea nofoaga i lea nofoaga (i le mataupu mulimuli, e mafai ona e faia ni peni poʻo ni uili). Ona e tatau ona e tusia se ata tusi au foafoaga i le lumanai.

Sauniuniga o mea

A maeʻa le poloketi, e tatau ona faʻaauau le sailiga (faʻatau) ma le sauniuni o meafaitino. E faʻapefea ona fai (fausia) se fale i totonu o le fale (i le fale), mafaufau i le faʻataʻitaʻiga o ni poloketi faʻalauiloa se lua: fale faʻafiafiaga ma le faʻapaʻupepaufiufi i palama palasitika ma greenhouse with frame frame.

Fausaga metotia ma se palasitika


O le faʻavaa o le a mai le alumini poʻo le uamea ma ua pei o se fata. Pusa po o ipu e tu i luga o fata. O paipa uamea e tatau ona faʻamamaina o le ele, pe afai o ni sila, e mafai ona e valiina. E le manaʻomia le fufuluina ma le valiina o masini alumini. Ona i ai lea i totonu o nofoaga saʻo o loʻo puʻeina pu mo puipui.

E mafai ona faia ni laʻau i laupapa pe sauni (mo se faataitaiga, mai se pusaaisa tuai). O le faʻapipiʻi o fata e sili ona lelei i faʻamau uʻamea.

Afai e te manatu e ono le mafai ona faʻapipiʻi le faavaa, ia vave ona saunia ni fuafuaga tutusa se lua ia o le a tu ai le fausaga (e tatau ona e toe faʻaogaina i le faʻaaogaina o puipui).

I le isi laasaga, matou te fuaina ma vavae ese le tele o le manaʻomia ole polyethylene film. Afai e tupu e tatau ona faapipii faʻatasi le ata, e mafai ona faia i se mea masani, faʻapipiʻi le ata i luga o le paʻu ma ufiufi i luga o pepa mafolafola i luga ina ia mafai ai e le uʻamea ona faapipii, ae le o le mu.

Laupepa fafie

O le filifiliga sili ona faigofie - fausaga i le foliga o se fausaga tutusa le tutusa lelei (e pei o se pusa tioata) o paʻu laupapa ma se laupapa laupapa. Mo le taofiofi o ulu, e tatau ona lafoaʻi elemene (e fai ma faʻataʻitaʻiga, fao fao), fuafua, togafitia i se fafie e puipuia ai le pala, aua o le maualuga o totonu o le fale e maualuga ma valiina. O le pito i luga o le pusa e tatau ona tatalaina, lea o le a manaomia ai le faitotoa ma le auʻau.

O foliga taʻitasi e tutusa lava ma le mataupu muamua. o le a faatumulia i ata tifaga. O le ata e tuitui i paʻu laupapa uumi ina ia le gauia ai fao. Fiafia faʻaaoga le tioata E tatau ona e galue faʻamalosi atili, faia o se faʻavaa ma faʻamau mo le tioata, e pei o laupapa laupapa faamalama, ma tipi le pito i lalo o le tioata.

Fig. 2. Fale ata vevela i le fale, ma le faʻasologa o foliga tutusa foliga tutusa (photo).

E mafai naʻo le pito i luga o le a faʻamalamalamaina, ma o le isi vaega o le greenhouse o se pusa laupapa maulalo (silasila i le ata).

Fig. 3. O se pusa faʻatasi ma se tapuni mata matala (agaʻi i lea laasaga).

Fono Aoao

E mafai ona e vaʻavaʻai totonu o le fale (i totonu o le fale) i totonu o le fale (i totonu o le fale), mo lenei mea fausaga uʻamea faʻamalosi, o le ata tifaga e ofuina i luga, pei o se ufiufi.

Mo le faʻatulagaga laupapa laupapa fao po o kusi e faʻaaogaina, ma o le ata foi e tuituiina.

Isi filifiliga

I le avea o se falemautotogi falemautotogi e mafai ona e faʻaaoga muamua saunia vai inu. Afai ei ai fausaga faʻamalama tuai, e mafai ona e faʻamalo se fale kiona, ma le galo e aveese le ipu malamalama aʻo leʻi tuʻituʻi faʻatasi ma fao.

Fig. 4. O le faleoloa i totonu o le fale o le aquarium (photo).

E le tatau ona mamanuina le faʻavaa laupapa e faia e le tagata lava ia meaola. E mafai ona ia foliga tafatafa tolu pe faʻamaonia i le tulaga o "fale".

E mafai foi ona e faʻaaoga se pusa ua saunia, e fai ma faʻataʻitaʻiga, paʻu palasitika. Oti tipi i totonu ma ufiufi i se ata palasitika palama - ma e leai se mea e manaʻomia.

Fig. 5. Greenhouse-barrel.

Faaiuga

Potu tioata-greenhouse - o se mea e sili ona taua pei o se nofoaga i le taulaga (mo se falemautotogi), ma afai oi ai sau fale tumaoti. E mafai ona tupu aʻe e pei o se mea fou uiga ese e maua mai i vao o le Amasone po o Initonesia, ma le totoina o togalaau masani.

Le itiiti Atonu ei ai ni mea eseese mo se fale mafiafia ma lana lava ata. O lea fale mafiafia e mafai ona faigata - tatala le "fale" mo laau totő, ma masalo faigofie - o se vai sa i ai muamua po o se paʻu mo vai.

E mafai foi ona e faia ni greenhouses mo le tacha o mea eseese - mai le polycarbonate, i lalo o ata tifaga pe mai le faamalama, ma eseese mamanu: fausaga, tasi-puipui pe lua-mau, faapea foi ma greenhouses. E mafai foi ona e filifili ma faatau ni greenhouses, ma e mafai ona e faitau i ai auiliiliga i se tasi o tusiga i luga o la matou upega tafaʻilagi.