Laʻau

Rose John Cabot

O le taumalulu-o malo rosa o se miti tuai a tagata Samoa. Faafetai i taumafaiga a saienitisi o lenei atunuu, i le tele o itu i mātū o le lalolagi, ua tatagi Roses i Kanata. I Rusia, latou teuteu ai togalaau o Moscow Region, Urals, Siberia, ma Sasaʻe Mamao. Rosa John Cabot o le muamua lea i totonu o le vaega o le faʻataʻitaʻiga a le Explorer, o nei mea uma e lauiloa mo la latou malulu, teteʻe, ma le tele o le fugalaau. E faigofie lava le tausiga o le Canada e tusa lava pe leai ni faʻatau togalaau.

Rose John Cabot - Eseesega faʻamatalaga

O John Cabot o le ituaiga muamua lea mai le laina o le Alalaupapa o loʻo fesoʻotaʻi ma ituaiga o le rose. O le galuega a le au faifaatoaga mo le tusa ma le seneturi na faʻatupeina e le malo o Kanata.

Explorer Series

I le 1968, na mafai ai e Felicia Sveida ona fatuina se uʻamea e ala i le sopoia o se rose o le Cordesia ma se tasi o ituaiga o vao vao o Kanata. O lenei ituaiga na faaigoa i le igoa o le taitaiau Italia o le 15 seneturi. Ioane Cabot, o le sa suesue i le talafatai mai Kanata mamao. O faʻatoʻaga uma na mulimuli mai, Felicia Sveida na amata ona faaigoaina igoa o tagata suʻesuʻe a Kanata. O lea sa i ai se faasologa o rosa e taua o Explorer (Explorer).

Rose John Cabot

Pros and Cons of John Cabot Rose

Sa talisapaia e le Faatoaga ia uiga tulaga ese o John Cabot, le ulumatua o le faasologa o le Explorer, na o le 30 tausaga talu ona uma lona foafoaga, ina ua uma ona faamautuina:

  • o le vailaʻau e faʻafeiloaia ai le malulu i -30 ° C, e le manaʻomia se fale mo le taumalulu;
  • e teteʻe i faʻamaʻi tetele o rosa;
  • e maua ai le fuga faalua i le taumafanafana;
  • faigofie ona faʻapipiʻiina e ala i tipi.

Taua! O Terry e tipiina fugalaau piniki o le togavao matala, faʻaalia le siliva siliva o fulufulu i le ogatotonu. O Roses ua aoina i fuifui vine ma ufitia ai le manaia o le vao, o lala ia e oʻo atu i le 2-2.5 m.

Faʻasaga i tua atu o le tulaga e le mafaamatalaina o le laau, e le o vaaia e le tagata uma ona le lelei:

  • vaivai o manogi o fugalaau, lea e vave ona mou ma mou ese;
  • e seasea ae e le mautonu;
  • televave vao - i se malulu, o le laau ua tuai ma le vaeluaga lona lua.

Ae o lenei mea e le taofia ai le vao o John Cabot mai le teuteuina o soʻo se laufanua.

Faaaoga i le faʻaogaina o fanua

O le rose a le au John John Cabot e tele mea teuteu:

  • e foliga mai e pei o se taufefe - o se togavao nofofua ma fugalaau lanu piniki o tutu i luga o se lanu lanu meamata;
  • Rose branches: fesuisuiaʻi, umi i ni manoa mafiafia - mafai ona fausia se puipui, puipui masini fale e le fuafuaina, teuteu matagofie i autafa ma koluma;
  • Rose bush can serve as the main focus of garden fodder, decorate the mixborder.

O le ulumatua o Canadian hybrid hybrids o le a fetaui lelei i soʻo se paka o le paka: Farani lauiloa, faʻanoanoa Igilisi, laufanua faʻapitonuʻu ma faʻalavelave faʻaonaponei.

Faʻasalaga Drapery ma Fale na saunia e Canadian Rose John Cabot

Tuputupu ae

Rose John Franklin

O le totōina o John Cabot e maua mai i fualaau aina, ia e lua ituaiga: aʻa ma fusi.

  • aʻa - o nei vao ua tupu aʻe mai le taina o le ituaiga muamua; latou te tutupu lemu, latou te maua ai le lanu tele mo le 3 tausaga, ae e iloga i latou i le faʻamalosia pea o le tutumau, latou te le maʻi, latou te le mafai ona sola, latou te fuga mai i le 40 tausaga;
  • O le mea lea, pe a uma ona eliina le eletise, o nei laau toto e leiloa a latou mea teuteu, tafe vao, ma liliu atu i ni paʻu masani o le rose.

Tip! I totonu o le itu i saute o le atunuu, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le fuga o fatu o John Cabot - faʻafetai i aʻa malolosi o le a latou talitalia soo se lamala. I le itu i mātū, e manaʻomia ona e filifilia ni laau totō o le taumalulu.

Taimi faʻaleleia

O le taimi aupito sili ona lelei e tulaʻi ai i le itu i mātū o Aperila-Me; afai e faatauina le fatu i totonu o se fagu e iai le "eleele", e faatagaina e totoina i aso vevela. I le tautoulu, o le totoina o fatu o John Cabot e lamatia: o le a taofia ai le afu mai le afaina ma saunia mo le taumalulu.

Filifiliga nofoa

O lapisi o Kanata e malupuipuia, o latou aʻa e le fiafia i le latalata mai o le vai i le eleele, ma o le vaovao o eleele maulalo ia e malulu ai le ea malulu. O le eleele laufusi o eleele maualalo e fesoasoani i le atinaʻe o faʻamaʻi. Mo le totoina, e tatau ona e filifilia nofoaga maualuluga o le la ma se nofoaga i le itu i saute, southwest, south-east. E taua le tausia lelei o vao mai le matagi i matu, ae o le puipui i saute o le fale e le o se nofoaga sili mo Kanata. O le tele o taimi i le taumalulu, o le a maua ai se rosa e leʻoina ni gala ma gutu, ma o lenei, i le iuga, e mafai ona faʻaumatia.

Taua! E le tatau ona e totoina John Cabot i lalo o le paolo o laau ma i nofoaga e masani ona ola ai laau toto!

Faʻaleleia eleele

Mo le totoina, faʻaleleia lelei le eleele mafiafia ma se aganuʻu faaleaganuu i le loloto o le 40-50 cm E le tatau ona maualuga le maualuga o le eleele i le 1 mita. Mo le totoina, saunia eleele lelei - o se faʻafefiloi o vaega:

  • peat;
  • humus;
  • lefulefu;
  • oneone;
  • manu (lelei tele - solofanua).

E faʻaaoga le oneone e faʻamago ai ma tuʻuina atu le faʻatoʻaga vao. O isi elemene uma e manaʻomia e faʻamalosia ai roses.

Faʻamasinoga

O le totōina o se togavao e sili ona lelei e faia faatasi - lima lima:

  1. E tatau ona eli se lua e 70 x 70 cm (loloto ma le lautele).
  2. Lua vaetolu ia faatumuina i le eleele lafulemu sauniuni, vai.
  3. Tasi le tagata e umiaina se fatu laau ina ia oʻo ile aʻa i le lua 3 cm i lalo ifo ole tolu (tolu tamatamailima lautele).
  4. O le isi i lenei taimi e salalau aʻa o le togavao i totonu o le lua, moe ile eleele lelei, mamoe.
  5. O le suālaʻau e matuā faʻasūsūina ma mulumuluina.

A maeʻa ona faʻamalosi ma faʻamalosi le palapala, e tatau ona tumau le lalo o le ua i lalo - o le mea lea e mafai ai ona toe faʻaleleia le laau pe afai o le vaega o le eleele e leai se totogi.

O le aʻa o le fatu laau e tatau ona 3-8 cm i lalo ifo o le pu

Tausiga

Rose Cuthbert Grant mai le Marshall Collection

I se tagata fugalaau o loʻo faʻaaogaina e faʻafefe ai rosa, e foliga faigofie lava le tausiga o tagata Canada:

  • e te manaʻomia le vai inu John Cabot i le tautotogo ma le taumafanafana, 1-2 taimi i le vaiaso. O le faamamaina o loʻo faia i le afiafi, pe a oʻo i le vevela o le vevela, e sasaa ifo le vai i lalo o aʻa, ma taumafai e aua le susu le laʻau ma toe tupu. Mo laau taʻitasi, e oʻo atu i le 10 lita o le vai ua sasaa. I le amataga o le tautotogo, e taofi le suavai ina ia aua le mafua ai le fausia o ni vaovao se tele aʻo leʻi oʻo i le taumalulu;
  • Ua amata ona fafagaina rosa Kanata i le tausaga lona lua talu ona totoina. I le tautotogo, e fafagaina le vao: ma le manua - e oo atu i le 5 kilokalama mo laau taʻitasi; nitrogen fertilizers - e oo atu i le 30 g i le laau; superphosphate (30g); salt masima (e oʻo i le 15g). I le tau mafanafana, 2-3 2-3 vaiaso, e tatau ona "togafitia" i le toto o le toto - 5 lita o le faʻafefete o mullein poʻo le solofanua solofanua;
  • teuteuina i le tautoulu. A o lei oʻo i le taumalulu, latou te faia teuteu faʻamalamalama: tipi i lalo o le fana - o le a tupu mai se paranesi mai totonu e le o totonu, ae fafo atu o le togavao, lea o le a faʻasaoina ai mai le mafiafia. E taua tele le tipiina o lala laau uma, o vao tuitui e fetaui lelei i luga o se paranesi - o se paʻu vaivai e le puipuia ai i latou mai le maalili, ma o aʻa mamago e leai se aoga mo le laau. Ia, o le mea moni, e aoga le aveesea uma o lālā matutu ma mama, pe a fai ei ai.

Faʻamatalaga taua! O le tipiina o fua ninii i le tautoulu, e sili ai ona tuu ni fua tele i luga o vao - e faaputuputu i totonu ia polysaccharides, lea o le a fesoasoani i le laau ia ola ai i le taumalulu.

O le teuteuga o le tautotogo e faʻafefe ai le malulu, vaivai au. O lala o loʻo tutupu aʻe i totonu e vavae ese, o laʻau o loʻo tuʻuina atu i le vao se foliga vaaia. E na o le tele lapisi e iai ni tumutumu laiti e totoe. O le tele o fugalaau laiti mai vaivai vaivai e faʻaitiitia ai le matagofie o le vao. O le teuteuga o le tautotogo e faia i le taimi o le fulafula o fatugao, e tatau ona e tipi le au i le maualuga o le 45 °.

Togi. O sui uma o Roses mai le faasologa o le suesuega e le manaʻomia se fale mo le taumalulu - latou te faapalepale faʻafefeteina e oʻo atu i le 35-40 ° C, faʻaleagaga taumalulu i pu. I le tautotogo, e vave vave ona toe faʻafou ma fuga mai Canada i nei ituaiga, e peiseai e leai se mea na tupu. O le tele o le laau o John Cabot o le a totogo ma sili atu ona manaia ma tele pe afai e paʻu le vao mo le taumalulu, punou moli i le eleele ma tuʻuina atu atoa le faʻaogaina i le kiona.

Fuga

Rosa Aphrodite (Aphrodite) - faʻamatalaga eseese

O le fugalaau faʻamalosi o se tasi lea o malosiaga o le ituaiga o John Cabot: e mafai ona fausia ni nai rosa i totonu o se pulumu, e le gata i lea, i ni eseesega eseese, e faalagolago i tausaga o fugalaau. O le 2-3 tausaga muamua, o le vaomatua e leai ni faʻamaʻi faalua, faʻasaina lona vavalalata ma le vao vao. John Cabot ua maeʻa faʻatinoina mo le 3-4 tausaga.

Fugalaau Bush John Cabot

Fuga o taimi

Mo le taimi muamua, o le lanu tele o le togavao e pau i le ogatotonu o Iuni-Iulai, e tumau 1.5-2 masina. I le afa lona lua o le taumafanafana, e seasea lava ona tupu le fugalaau i le laau, ae tosina atu i lanu lanumeamata lanumoana. I le amataga o Setema, o le a amataina le lua osofaʻiga o le vaomatua - seia oʻo i le malulu. E tele taimi e le mafai ai ona maua le taimi e tatala ai.

Maelega tausiga

I le i ai i le vaega o le fugalaau olaola, o le aʻe aʻe aʻe Rose e le aunoa ona "fia inu ma 'ai." O le vai mo le faʻavaivai e manaʻomia ai le 3-4 taimi sili atu nai lo le taimi o le taotoga. E lelei le faʻaopopo o le nitroammophoska i totonu o le vai (2 tbsp. L. I le pakete); fua o le manure (0.5 l / 10l). Faatasi ai ma lenei tausiga, e susulu le vao i le 7-10 aso le umi. Ua ola malosi le ola o lauulu, o le a maua ai le lanu i le isi tausaga.

Faʻalogo lelei! O le mea lea, o le laau o le a avea o se teuteuga o soo se togalaau, ae o le a avea ma se mea lelei i le tausiga ile taimi ole taimi ole malologa, e tatau ona faaitiitia i le 1-2 taimi i le vaiaso, tipi ese mai i le taimi muamua.

E le fuga le rosa: o le a le mea e fai

E le mafai e tagata Kanata ona maua ni lanu pe a fai e le saʻo le togi. Buds of climbing roses ua fusifusia i luga o laau na totoina i le tausaga talu ai. Afai e saʻo le oti i le tautotogo po o le autumn, ona mafai lea ona tuua oe e aunoa ma ni fugalaau. E faʻaaoga e Rose growers le togafiti lenei i le tautotogo: latou te faʻamalosi uma aʻa ua gaosia e salalau i luga o le eleele. O lea la, o pupu e sui ai ua faia i le faavae o le fatu - o le faavae o le seleselega o le tausaga a sau. O le taimi lava latou te ola ai i le 40-60 cm, o le fugalaau e saʻo, e faapipii i se lagolago latou te fuga ai. O le isi mafuaaga mo le matitiva o le fugaina o Canadian e mafai ona le lava meaʻai, fafaga. Ma le mea mulimuli, e mafai ona e faʻafememeaʻi ia ituaiga: o solo o ituaiga o rosa e fai ai ovaries i tumutumu o laau mama - o le tumutumu o tumutumu o vegetative. Afai e te tipiina nei pito i le tautotogo, ona leai lea o se fugalaau.

Fugalaau fugalaau

O John Cabot e mafai ona faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao, faʻataʻoto, ae o le auala sili ona lelei e faʻaleleia ai le ituaiga o mea vavae. I le faʻaogaina o lenei metotia, e maua mai ai ni aʻa e maua mai le aʻa-ia e faʻasaoina ai mea uma o loʻo faʻaalia: eseesega o le malulu, puipuiga o faʻamaʻi ma faʻamaʻi, teuteu. Cherenkovka faʻatonu:

  1. O le tipiina o lapisi e sili ona lelei i le taimi o le tau vevela.
  2. Filifili pu sili ona malolosi o le tausaga muamua o le fugalaau mo le tipi, e le puupuu ifo nai lo le 20 cm.
  3. Faʻasaʻo mai latou mai laulaʻau, ma tuʻu ai ni laina se lua i luga.
  4. Toto i totonu o se faaputuga, faaloloto toeitiiti atoa le uumi - i le lautusi muamua.
  5. Ufiufi le tipi i taga pepa (mai le goto o le la) ma fagu palasiti (mai i vanu o le tau).
  6. Faatasi ai ma le tele o vaiinu, o aʻa e le gata ina maua aʻa, ae e tupu foi i le autumn mai a latou pepa ma fale puipui.
  7. Toto laau i le taumalulu i lalo o se palapala o le eleele ma le kiona, ma i le tautoulu o le tausaga a sau e avea ma fugalaau totogo vao.

Faʻalogo lelei! O le auala e seleseleina e maua ai le tele o fualaau i le taimi e tasi, lea e faigofie ai ona fausia se pa puipui.

Roses puipui John Cabot

Faamai, meaola faalafua, puipuiga

John Cabot e puipuia i faʻamaʻi, ae o le puipuia foi e talafeagai mo ia. Mo le faigofie, o le tele o faafitauli taatele o rūlū laʻau ma metotia mo le foia o nei mea e faʻaogaina i le laulau.

Maʻi ma meaʻaiFaailoga o le toilaloFuafuaga puipui
Malosiaga malosiMaea i Whitish i lauLafoaia
("Topaz", "Skor")
RotoRusty lanuFaʻaititia le aofaʻi o le eletise i le eleele; alavai
Nofoaga lanu uliuliBrown i luga o lau, pulupuluSuʻega o le Copper
Paga o le kanesaTuputupu ae i luga o laʻau, aʻa, aʻaTotoina o laau i luga o se nofoaga matutu
Blue vitriol togafitiga

Faʻalogo lelei! O le mea lea, o le laau o le a avea o se teuteuga o soo se togalaau, ae i le noatia ma le fai fuafua i tausiga lelei.

Laasaga lautele mo le puipuia o faamaʻi: aua nei totoina ni rosa i nofoaga e paluina ai vai; aoina ma susunuina otaota uma; aua le faʻaleagaina le faʻamaina o fualaʻau ma faʻasusu. O isi o totoe o le a faʻamaeʻaina le puipuiga lelei o lapisi o Kanata, lea e lauiloa mo lo latou tetee atu i tulaga leaga o le vaomatua.