Aseta

E faʻapefea ona faia se malamalama mo se fale o le atunuʻu

O le faʻamalamalamaina o se fale faʻapitoa o se tasi o vaega tāua o lona faʻatulagaina, o le mea lea e tatau ai i se tasi ona mafaufau e uiga i lenei mataupu i le mamanu o le fale. Faʻalagolago i le faʻatinoga o le faʻatinoga, e tele auala e mafai ai ona faʻatulagaina le malamalama o auala, lea tatou te faʻamatalaina i lalo.

Ituaiga o uila afi

O le mea moni, e mafai ona e filifilia le tele o auala e tuʻuina atu ai le malamalama, faʻavae i luga o le nofoaga o moli, o latou ituaiga poʻo se mea faʻamaufaʻailoga faapitoa, ae o nei mea uma e mafai ona tuʻufaʻatasia i nisi o vaega autu: galuega, teuteu, makaina ma faʻamalama malu.

Faʻamasinoga

O mea lelei, o le malamalama lautele, e maua ai le faʻapipiʻiina o elemene moli i nofoaga o feoai faifai pea o tagata: i luga o ala tetele, latalata i le faitotoa i luma, faitotoa, faitotoa, ulufale atu i le faletaavale ma fale eseese ma fausaga.

O le mea moni, faʻalagolago i le nofoaga faʻapipiʻi faʻapipiʻi, o loʻo sili atu ona filifilia le mea e sili ona talafeagai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, mo le paka taʻavale ma ala tetele e mafai ai ona e faʻatauina ni moli eletise e faʻatutu i luga o se pou e sili atu i le maualuga o le tagata, ma mo le faʻamalamalamaina o faitotoʻa ma uila, o moli e faʻapipiʻi i pito o pou e sili atu ona talafeagai.

E taua! O le tuʻuina o moli i luga, e mafai ona maua le malamalama e le gata o le sone lata i le faitotoa, ae o se vaega foi o le faitotoa po o le auala, o le mea autu - uu moli, taitaia le peʻa i lalo.

I soo se tulaga, e tatau ona e filifilia naʻo mea e sili ona maualuga, ma faʻamalama e faʻaaogaina ai le gaosiga o le malosi atoatoa. O le taofiofia o ia elemene e faia i le lima (faʻaaogaina o se naifi) pe otometi (e ala i se taimi, faatasi ai ma se taimi "timu" faapitoa).

O le mana o luminaires o le a faalagolago tonu lava i fanua faʻaagaga o se nofoaga faapitoa, o le lautele o le auala lava ia poʻo le mamao i le va o elemene lata ane.

Teuga

O lenei vaega o elemene o moli e mafai ona taua o le faafeagai atoa o le muamua, aua o moli uma ma elemene moli elemene o loo taulai i le faaleleia o foliga o le avanoa i totonu o le lotoa ma o se faaaliga o le tagata taitoatasi.

I le aoauli, e faʻamalamalamaina e le tagata ia vaega o le fale poʻo isi mea a le lotoa e sili atu ona mataʻutia ma matagofie, ma le faatulagaina o se faʻaopoopoga, lamepa ua fausia i totonu o le eleele, o teuteu teuteu ma moliuila e tuʻuina i luga, malamalama malamalama, moli (faʻaaogaina e faʻamalamalamaina ata) poʻo le puipui e masani ona faʻaaogaina. moli, faʻapipiʻi i vaega eseese o le fale.

Aoao pe faapefea ona e faʻaleleia atili ma teuteuina le laufanua i lau lava lima, faʻapea foi le auala e faia ai se sofa i luga o papa, auala e filifili ai ata o togalaau, auala e fai ai se kapeta teuteu, faʻaogaina o togalaau, punavai, togalaau, togalaau fuga, papa papa, vai matutu, togalaau fugalaau paʻu taʻavale mo vine.

Mo le puleaina o nei elemene uma, e mafai e le e ona ona faʻaaoga le taofiga mamao o loʻo i totonu o le fale, pe na o le faʻagasologa o le taimi e faʻaagaga ai se vaega faapitoa o moli teuteu.

O ia faʻamalamalamaga e faʻasalalau ai le fesili o le visiva i vaega lata ane, aua o le tele lava o ata e atagia e lava lea e iloa ai le ala ae le o le tautevateva.

Faailoga

I le tele o auala, o lenei ituaiga o faʻamalamalamaga o se atunuʻu e pei o se galuega e tasi, ma o le eseʻesega ua na o le faʻamalamalama manino atu i nisi o elemene taua: laasaga, auala, auala mo le ulufale mai ma le alu ese o se taavale, ma isi.

I lenei tulaga, o le malamalama o punaoa ua faapipiiina i luga o pou ma i luga o le fola, puipuia mai i le masini masini ma le faaleagaina o le ea e ala i le afaina ai o aafiaga. O le makaina o moli e mafai ona faʻaaogaina faʻaauau pe faʻaaogaina i na o se vaitau faapitoa, e faʻatele ai le saogalemu o le felauaiga o tagata ma masini.

Saogalemu puipuiga

Puipuiga (pe pei foi ona taua o le "alu faatasi") moli, e tuʻuina atu mo le faʻapipiʻiina o elemene o moli e faʻaalia i le gaioiga e sosoo ma i latou. O lona uiga, o le malamalama o le a susulu atu i le tali atu i le uiga o le lagona, lea i le tele o tulaga e faafefe ai tagata ese.

O nei lamepa e tatau ona mafaufau i ai e sili ona talafeagai, o le mea autu o le faʻapipiʻiina lea ina ia latou faʻatautaia ala uma i le ulufale atu, e aunoa ma le itiiti ifo o "laufanua maliu".

E mafai foi e le moliuila mo le puipuiga malu ona faamalamalamaina atinaʻega, lea e sili atu ona faigofie, talu ai e le toe manaʻomia le faʻaaogaina o le moli ma le lima i taimi uma.

O moli moli puipui ua faʻaaogaina mo ni nai minute pe a maeʻa ona faʻatulagaina le gaioiga, e ui lava i le tele o faʻataʻitaʻiga e mafai e le tagata faʻapitoa ona faʻapipiʻiina le taimi sili ona lelei e faagaoioi ai: mai le 5 i le 30 minute.

E te iloa? O le eletise i aso nei na amata mai i le 1802, ina ua manuia le suʻesuʻeina e V.V. Petrov (le muamua eletise eletise) se suʻega e faʻaaogaina ai se maa o elemene elemene na ia faia muamua.

Malama faʻamalamalamaina le faʻaogaina

Faʻatulagaina o moli i fafo atu o se fale faʻapitoa e amata i se fuafuaga auiliili, lea e aofia ai le tele o laasaga:

  1. O le faaiuga a le itu taua o le lomiga (o fua faatatau uma e faatatau i faailoilo lelei o loʻo faʻaaoga elemene moli).
  2. Atinaʻeina o ata mo le faʻatulagaina o faʻamalamalamaga faʻapitoa (pe a faʻapea o loʻo tuʻuina atu) ma le faʻatulagaga o le tuʻuina atu o elemene moli mai fafo i luga o le 'upega tafaʻilagi, faʻatasi ai ma se faʻamatalaga auiliili o nofoaga faʻapipiʻi o molī, ola ma lagolagosua lagolago.
  3. Faiga faʻataʻitaʻiga o faʻamatalaga faigata ma le eletise atoa.
  4. Filifiliina o meafaigaluega talafeagai e faʻamalamalamaina, ma ia amanaʻiaina mea e manaʻomia.
  5. Le fuafuaina o le malosi e faʻaaogaina i le lumanaʻi, faʻavae i luga o faʻamatalaga i elemene o moli ua filifilia ma o latou aofaiga, lea e avea ma faavae mo le fuafuaina o le tele o le tele o leea eletise ma le taʻavale.

Aua le galo e uiga i isi faʻaaliga e tatau ona gauai i le fuafuaga fuafuaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le uaea e tatau ona faʻatulagaina e tatau ona 30 cm le maualuga i luga o le palapala poʻo isi lava paipa fesoʻotaiga (e tatau ona tuʻuina paipa paipa - e tusa ma le 60 cm).

E le gata i lea, o tagata atamamai e le fautuaina e toso i le ea, ma i le tulaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi, i le faaopoopo i ai, e aoga le toso muamua o le uaea.

E taua! O le eletise eletise mo moli o loʻo i luga o le puipui e tatau ona faʻatulagaina aʻo leʻi maeʻa ona maeʻa, o isi pusa puipuia o le a aafia tele ai foliga o le fale.

Fale

I le faaopoopo atu i se fale nofomau, atonu o iai isi fausaga i totonu o le teritori tumaoti e manaʻomia foi le moli. O le mea moni, o le a le avea i latou ma ni mea teuteu lelei, ae o le faʻamalamalamaina o moli o le a faailoga ai le fausaga ma faʻaali foliga o lona foliga mai o sina mea.

O le mea lea, mo le faʻamalamalamaina o le faletaavale ma potu aoga, o moli puipui e lelei, e mafai ona faʻaalia se nofoaga faapitoa e ulufale ai pe ulufale ai.

O se filifiliga sili ona lelei mo ia elemene o le afi o le a avea ma lama e faaola ai le malosi, lea e mafai ona fesuiaʻi i le taimi e tasi ma mafua mai i se masini eletise.

O le tuʻuina atu o le malamalama lelei i le sone o le tamaoaiga o le a fesoasoani i lologa, faʻapipiʻi i luga o ni faʻapitoa filifilia poʻo puipui o le fale. Mo le pulea o elemene moli e mafai ona faʻaaogaina se kili o le naifi.

Ina ia faʻamalamalamaina le puipui, e masani ona faʻapipiʻi e tagata e faʻapipiʻi molī i le ogatotonu o le taualuga, i lalo tonu o le taualuga, lea e faʻapipiʻiina ai le moli, faʻapipiʻiina e le matt diffuser, (o le mea e manaʻomia tele: e le tatau ona susulu le malamalama, faʻapipiʻi le avanoa atoa o le gazebo).

Afai na fausia le fale e faʻaaoga ai mea e le o le afi, e mafai ona tuʻuina i luga o le laupapa le masini e faʻafefe ai le suavai, pe a fai e tu i totonu o soʻo se fausaga.

E te iloa? O uluai moliga o le auala na faaali mai i le 1417 ma sa latou faapipii i luga o magaala o Lonetona, o le taunuuga o le poloaiga a le pulenuu o Henry Barton.

Nofoaga faafiafia

I nofoaga o tafaoga, o se motu tele o tagata e matauina e tusa lava pe ua goto le la, ma mo fesootaiga lelei o le tele o le malamalama e faigofie. O le tele o taimi, e fautuaina e le au atamamai le fatuina o se malamalama lautele iinei, tutusa lava i totonu o le fale, sei vagana ai lena, faaopoopo i lona malamalama i fafo, mo se faataitaiga, i tafatafa o le gasebo.

Aoao pe faʻapefea ona e faia se vaʻavaʻa mo oe lava, pe faʻapefea ona fai se vaʻalo polycarbonate.

Sa matou taʻua muamua mea moli e faaaoga i totonu, ae o lenei o le a matou gauai atu i le moli mai fafo o le fale. O le fesuiaiga sili o le faʻamalama i lenei tulaga o le a avea ma faʻalapotopotoga o moli o le malamalama faʻafefiloi ua faʻapipiʻiina i se mamao mamao mai le arbor.

E mafai ona avea o ni mea faʻapitoa poʻo ni pou tetele ma ni moli eletise i luga ia i latou, i le umi lava e fetaui ma soʻo se mamanu e ō gatasi ma le mamanu atoa.

Afai ei ai se vaitaele po o se isi vaituloto e lata ane i le gasebo, e mafai ona faʻamalamalamaina i se moli malamalama e faʻaaoga ai molī i totonu o le pa puipui. I se auala puʻupuʻu, e mafai ona e faʻamalamalamaina uma ala o loʻo i ai i le vaega o faafiafiaga.

Faatoaga togalaau

Talu ai nei, o le faʻamalama o le togalaau ua amata ona masani, e le o se mea e ofo ai, ona o le faʻaogaina o le mamanu. E mafai ona lolovaia, feoai, faataapeapeina pe faamamafaina ia fuainumera taitasi, ma avea ma faamamafa. O meaola mulimuli e lua e masani ona faʻafesoʻotaʻi ma le tasi ma le isi ma faʻalagolago le tasi i le isi i se tulaga lelei.

Vaʻai le lolo e talafeagai pe a faʻamalamalama fugalaau fugalaau, laufanua ma le vaʻai laau, faʻamalosia lelei uma nei elemene ma mafai ai e oe ona sili atu ona vaʻaia i latou mai itu uma.

Ina ia ausia lenei mea, e masani lava ona faʻaaogaina le faʻalauteleina o luminaires, tuʻuina atu le malamalama mafanafana (e tuʻu uma i autafa o le itu ma i le ogatotonu o le fausaga faʻamalamalamaina).

I le afi moli, e mafai lava ona faʻaaogaina elemene elemene tutusa e faʻamalamalama ai le facade, ae na o le tulaga lava lea e leʻo i luga o le itu o le fale, ae i tafatafa o le pito o laau ma laau tetele.

Mo le faʻatulagaina o le dacha, o le a aoga mo oe le aʻoga pe faapefea ona fai se brazier mai le maʻa, ala savali vaʻaia, se nofoaga tauaso i le fale, auala e fausia ai se vai vai, se mafanafana mafanafana.

O manatu malie ua lelei atoatoa mo le susuluina o ni mea faapitoa i totonu o le togalaau, ina ia manino le vaaia e oo lava i le afiafi. E masani lava o ni fofo teuteu, o se fesoasoani lavelave o le eria, o se vaega o se laau, pe na o se maa tele pe le masani ai, lea e na o le faamamafaina ai le matagofie o le togalaau.

E mafai ona faʻatulagaina le moli faʻamaonia e ala i le faʻaaogaina o molī maualalo maualalo, o le lanu lea e filifilia e fuafua lava i le tuufaatasiga o le togalaau ma fesuisuiai mai le paepae i le mumu ma le moli.

O le malamalama o le a aoga mo le faatoʻaga atoa, aua o lona autu autu o le malamalama lautele, ae le o le filifilia o elemene taʻitasi.

E le gata i lea, o lenei vaaiga e faʻaaogaina e faʻamalosia ai le le lelei o le laufanua ma foliga o lona fausaga, ma le faʻatinoina o le galuega o le a fesoasoani i le faʻatulagaina o faʻamalama faʻalauiloa i se va o le 30 cm mai le eleele. Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faʻaaogā elemene moli i nisi faʻapitoa poʻo ni lua e faʻasolo mai ai le malamalama.

E taua! Aʻo faʻapipiʻi mea faʻapipiʻi i vavae, puipuia i latou mai le fufuluina o le suavai poʻo le toe faʻaleleia i le eleele.

Fale faʻamalama fale

O le faʻamalamalamaina o foliga o le fale e le o le auala sili ona taatele o le moli, aua e le o se tulimataʻiga lelei o le teritori, ae o se faamamafa i luga o le fale lava ia, lea e manatu nisi o tagata o se faʻaopoopoga le aoga.

Ae peitai, o lenei tulaga e le taofia ai le mea moni e faapea o se auala lelei e faailogaina ai mea matagofie ma nana ai vaega e le maoaʻe o le fale e nonofo ai, o nisi taimi e oo lava i le tuuina atu o se foliga moni.

E tele filifiliga mo le faʻamalamalamaina o ata: lolovaia, faʻamaonia, taʻavale, natia pe fefiloi (faʻapipiʻiina nei ituaiga i le taimi e tasi).

I le filifilia o se lolo, e mafai ona e faʻamalamalamaina puipui o le fale mai itu uma, na o le faʻapipiʻiina o elemene moli e faʻasalalauina ma latalata i luga o le palapala poʻo luga ole vaega ole fale (i lenei tulaga e fautuaina e filifili ni lanu mafanafana o le a fesoasoani ia faʻalatalata mai le vaʻai).

O manatu faʻamaonia e fetaui mo i latou e mananao e filifilia lelei na o mea teuteu: o faatusa, frescoes, columns or other additions in the facade of the house. Mo nei faamoemoega, e masani lava ona faʻaaogaina moli e faʻaaogaina, faʻapipiʻi i luga o le eleele ma i luga o le ata, poo lalo o le taualuga.

O le lanu i lenei mataupu e le taua tele, i le umi e fetaui i le ata atoa ma ua lelei ona tuʻufaʻatasia ma isi fesuiaiga o le malamalama i luga o le laupepa.

O le faʻamalamalamaina o le faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaaogaina e faaaoga ai lipine diode e faʻapipiʻi i autafa o vaega taitasi: e faigofie ona faʻapipiʻi i vaega o loʻo i luga o le fale.

Mai le vaaiga o le lanu lanu, o lenei filifiliga o le a sili ona faamanuiaina, talu ai ona e mafai e le tagata ona suia le lanu o le susulu lima pe seti se taimi, lea o le a eseese ai le foliga mai o lou fale ma aumai ai se tulaga faapitoa.

E tusa ai ma le moli uila, e naʻo pe afai ei ai ni elemene o le fausaga, ma o le mataupu faavae o lona faagaioiga ma manaoga o le faʻatulagaga e tutusa ma foliga tutusa o le moliuila i totonu o le fale, ma e na o le eseese e eseese.

Po o le a lava, ae ae leʻi faatauina ni moli, mafaufau lelei pe o fea ma pe faapefea ona e faʻapipiʻiina, aua e oʻo lava i le moli e sili atu le malamalama e mafai ona faʻaleagaina foliga o le teritori, aʻo faʻamalosia le tele o le malosi.