Laʻau

Luga i totonu: tausiga o fale ma metotia o le toe gaosia

Rose - o se fugalaau teuteu, na viia e le tele o tusisolo, na faʻaalia i tala faʻasolopito, ua o faatasi ma le tagata talu mai le taimi. E faateia o ia i ni lanu eseese ma fugalaau, o se manogi matagofie. Musuia le fatuina o ituaiga fou ma faateleina ai le numera o tagata o loʻo moemiti i le auala e ola ai se aiga mo i latou lava ma o latou aiga.

O afea ma pe faapefea ona fuga

O le tele o taimi, e totogo rosa i faleoloa i le taumalulu, faʻalavelaveina le taamilosaga masani. E mafua lenei mea i le faʻaofiina o fualaau oona e faaosofia ai le tupu aʻe.

Lumalu totonu o rosa totonu i totonu

Aʻo nofo i le fale, o le fugalaau o le a toe faʻaleleia le auala masani o faiga.

Vaitaimi

O nisi ituaiga o lenei laau toto e ese le fuga. O le vaitau o le vavalalata e le gata ina faalagolago i luga o le ituaiga, ae o le a foi le taimi ma le mea na gaosia ai.

E masani lava, o le fugalaau e matauina i le tautotogo ma le taumafanafana, aua o le rosa o le heliophyte (photophilous plant), i lalo o tulaga lelei, e mafai ona ola i le taumalulu. I totonu o le itu i saute, e fulafula taʻitasi i le tolu masina ma e sili atu foi, pe a maua ni tulaga mafanafana, o le a totogo rosa i le 2 masina, mai le tautotogo i le autumn.

O fugalaau laiti o nisi ituaiga o meaola e matua le lelei lava, o isi e faʻaalia se manogi malosi. O le fugalaau e tusa ma le lua vaiaso.

Faamatalaga faaopoopo. O le mea masani lava, o le potu e fuga mai fugalaau e le mafua ai ni faʻafitauli o le maʻi.

Faʻasologa o Suiga

A oʻo ina amata ona amataina, e manaʻomia e Roses le masani ona faʻafefeteina, mauaina ma faʻamaʻi faʻatasi i le vaiaso.

Faʻasologa autu

Mint: togafitiga o aiga ma auala e faʻaleleia ai

E leai ni ituaiga faʻapitoa e faʻatatau mo le galue i le fale. E masani lava mo lenei mea latou te ave ai rosa masani ma ni lanu laiti, lea ua tupu i luga o le eleele.

O le potu e tulaʻi mai i le faʻataʻitaʻiga masani o se togavao laʻitiiti po o se laau laʻitiiti e iai fugalaau eseese: mai le paʻepaʻe, kulimi ma le samasama i le piniki ma le mūmū, faʻatasi ai ma laʻau faʻamalosi ma nifo o loʻo i le pito.

O lea, laitiiti polyanthus, tamai, Bengal Roses ma vailaʻau faʻapipiʻi e sili ona talafeagai mo nei faʻamoemoega.

O le Rose Rose o se filifiliga sili lea mo le galue i totonu o le fale. Na suamalie e pei o se paluga o ituaiga eseese o laʻau o Bengal. O le tele o ona ituaiga e faia e pei lava o fugalaau i totonu. O le vao e foliga teuteu, ma lau lanu lanumeamata, o fugalaau e maaleale ma manogi.

E talisapaia le rose Saina ona o lona teuteuga - o fugalaau laiti e ufitia uma ai le vao.

O le muamua o le Bengal Roses na tupu i Europa e na o le pau lea o fualaau fugalaau. Latou te le manaʻomia le teuteuina ma le faʻapitoa faapitoa, latou te na o le teuteu mama. E lelei la latou lala ma e le faʻaloloa. O le lelei o nei rosa ua manatu o le umi o le fugalaau ma le vao vao, o nisi oi latou e leai se manogi.

Laʻau e pei o le laau

Polynthus Roses o ituaiga totonu e faia e ala i le sopoia o rosa. O le vao i le averesi e oʻo atu i le 50 cm le maualuga, faʻalaina ma pala. I nisi ituaiga, o fugalaau e aoina i pulumu, o loʻo i ai ituaiga e lua ma le lua-lua. O nei Roses e lagona le lelei e le gata i totonu o le falemautotogi, ae faapena foi ile faapaologa.

O taʻavale miti laiti e sili atu ona faʻapipiʻi, o fugalaau e tele lava ina nofo toʻatasi pe faʻaputuina ni mea e le maua ai ni nai vaega.

Tip. A filifilia se rosa mo le fausiaina o se fale, o le auai ma le malosi o le manogi e tatau ona amanaia, talu ai e le mafai e tagata uma ona onosaia mea manogi e mafua ai ona osofia ma le ulu i nisi tagata.

O le tele o meaola eseese ma ituaiga e mafai ai e oe ona filifili se fugalaau i lou fiafia.

Aiga Tausi

E faʻafefea ona tausia se rosa i totonu o se ipu i le fale, e popole i le tele o fai togalaau. O le tuputupu ae o se potu maualuga o le a manaomia ai le faʻaaogaina o tulafono patino mo le tausiga ma le tausiga o le fugalaau. E alofa o ia i mea susulu malamalama ma vaalele fou. O le a aoga le toe faʻavasegaina i le taimi mafanafana i luga o se avanoa tatala poʻo se faletupe, tuu i tafatafa o le matala matala, pe a leai ni kopi e fefe ai.

Abelia tetele-faʻafefea: tausia fale ma metotia o le toe gaosia

E manaʻomia e ia le avanoa avanoa, o lea e le tatau ona e faʻapipiʻi tele le windowsill. Ina ia fausia se laʻau matagofie, e tatau ona e liliu le ulo, faʻaalia le malamalama i itu eseese o le vao.

Fale na tulaʻi i totonu o se ulo pe faapefea ona tausia i le taumalulu? I le taumalulu, e manaʻomia le faʻatulagaina o se tootoo, faia o tuutuuga mo le taimi o totoe. E naʻo le tulaga lenei, o le rosa, maua le malosi, faatasi ai ma le amataga o le tautotogo o le a maua ai le tele o fua.

O le a maua e le laau se foliga maloloina lelei pe afai e fafagaina ma fafagaina se fugalaau i le taimi, faʻaleleia i taimi uma, toe totoina, tausia lelei le vevela e tatau mo taimi taʻitasi, siakiina ma le faaeteete le laau i taimi uma, faʻaaliga faʻapitoa ma faʻamaʻi faʻaalia o faʻamaʻi i le taimi.

Lulu

O le faʻamafanafana e aofia ai potu o roses o le a vevela ile 20-25 ° C. I le taimi o le malolo (Oketopa-Fepuari) o se faʻaititia i le 5-8 ° C e manaʻomia. I le amataga o le tautotogo, pe a amata le vaega o le ola tuputupu ae, e tatau ona tupu maualuga le vevela.

O le faʻaaogaina lea o togalaau aina, mo le tuputupu ae atoa, e manaʻomia ai le ea fou. I le taumafanafana e aoga le ave i le togalaau poʻo le faletusi. O le taimi atoa, ua lava lava le faatulagaina o le vaʻaia masani, aloese mai faʻataʻitaʻiga.

Soo

E faʻafefea ona tupu aʻe le ulu i totonu, e faalagolago lava ile eleele filifilia. E tatau ona pasia le vai ma lele lelei. E sili atu le faʻaaogaina o se faleoloa mo le 'ailati ma se mea maualalo maualalo.

O le eleele e saunia e le tagata lava ia e tatau ona aofia i vaega:

  • 4 - eleele vaʻavaʻa;
  • 4 - humus:
  • 1 oneone.

Le kopi lona lua o le tuufaatasiga:

  • 1 - humus;
  • 1 fanua fanua;
  • 1 - fanua faʻasoa;
  • 3-turf land;
  • 1 - oneone.

Totogi

Mo se rosa, e manaʻomia e le tausiga o aiga le tausisia o le faʻamamaina ma le faʻamamaina o tulafono. O le ea e tatau ona i ai e 60-65% le susu. O le malulu o le ea o le a mafua ai mea faʻamaʻi. I aso o le la, e tatau ona e musu e suluina laʻau ina ia leai ni mu. I le taimi o le mafanafana, pe a vevela le ea i totonu o le falemaʻi, e faʻapipiʻi le faʻaleleia o taimi uma po o se fagu ua tuʻuina i luga o se paʻu ma le susu.

Faʻalogo lelei! Faʻataʻitaʻi auala e tasi: 1 taimi - i lalo o le aʻa; le lona lua - sasaa vai i totonu o le apa. I soo se tulaga, e tatau ona tafe mai le tele o vai mai le apa.

E tatau ona faʻamautinoa ua susu le eleʻele i le taimi atoa. E faʻataʻavale le taʻavale pe a mimiti le pito i luga. Ole taimi o le fafaga e faalagolago i le tuputupu ae o le laau: i le taumafanafana latou te masani ai, i taimi o le tautoulu-taumalulu ua faaitiitia. Afai e te lafoaia atoa le suavai, e mafai e se rosa ona paʻu lau.

Taua! Mo le faʻamaina ma le pulumu, e fautuaina e faʻaaoga naʻo vai inu i le vevela o le potu.

Malamalama

O se potu e tulaʻi mai, e pei o fugalaau uma, o se laau telefoni. E manaʻomia e ia le tele o le malamalama mo le soifua maloloina masani, faʻapipiʻi i le faamalama i saute o se filifiliga lelei. Ae ui i lea, o le susulu o le la e le fetaui ma le rosa, aemaise i le vevela o le vevela e te manaʻomia e paolo ai, puipuia mai mai mata mumulu.

Mo faʻamatalaga. O le faatulagaina o rosa i luga o faamalama matala e taulai atu i isi vaega o le lalolagi o le a manaomia ai le susulu o le moli i le taumalulu.

Suiga

E tatau ona toe totoina le laau faʻatau, suia le palapala ma le fagu. O nisi taimi i totonu o le fagu ua faʻatauina e tele ni vao e manaʻomia ona totōina. O le eleele e faʻamoemoe mo le faamalosia o le fugalaau e aofia ai mea e faʻafefeteina ai le tuputupu ae ma le fugalaau, lea e aʻafia uma ai malosiaga mai fafo. O pusa uila e masani lava ona filifilia laiti, lea o loʻo aʻafia ai aʻa i se taimi puupuu.

O le vave faʻamagoina o le palapala, paʻu, lanu lanu samasama o laulaau, puʻu ma pulumu e taʻu mai ai e tatau ona i ai se mea e faʻaaogaina. E faia i le fesiitaiina o le fugalaau i se koneteina fou ma le sui atoa o le eleele i le fou.

I le tulaga o se maʻi fugalaau, pe a amata ona vego, e le fuga mo se taimi uumi, pe'ā mulimulitaia tulafono faʻaleleia, e manaʻomia foʻi le toe gaosi.

Rose totoina pe a uma ona faatauina

Faʻafefea ona suia se potu rose na faʻatauina i totonu o se faleoloa pe a uma ona faʻatau? Aʻo le i faʻauluina, e tatau ona e tipi ese fugalaau uma ma pulupulu o loʻo i luga o le vao ina ia taulai le malosi o le laau ile tuputupu ae o aʻa.

Laasaga i lea laasaga ma lea laasaga:

  • Aveese ma le faʻaeteete le rosa ma le 'eleʻele eleʻele mai le fagu tuai.
  • Vaavaaia aʻa, ufiufi i se palu, aʻa maloloina - lanu samasama poʻo le paepae.
  • Lago, pala ma le uliuli aʻa, pe afai e le tele, ua aveesea.
  • I le pito i lalo o le fagu fou o loʻo taatia ai se alavai faʻavaivai o le uamea lautele.
  • O se laulau o le eleele ua saunia e sasaa, faʻapipiʻiina.
  • Faʻamauina se togavao ma se puʻu, moe ma faʻatusatusa le eleele mo le faʻapipiʻiina o le fale.
  • Faʻamamaina.

Afai e totoina se fale fou, e taua tele ona togafitia i latou e aʻafia ai meaola faalafua ma Fitoverm ma le togi o Fitosporin.

Faʻasalaina se potu maualuga

E manaʻomia se potu e teuteuina le tautotogo. E faʻatinoina pe a amata le tupu aʻe o tumutumu, ona o le faʻavaeina o piʻo o loʻo i luga o ni laau fou.

E masani lava, pe a uma ona fuga, latou te taina foi le togavao. Afai e te le totoina, e le mafai ona maua ni fugalaau tele. Faatasi ai ma le fesoasoani a se paʻu saʻo, o le a faʻapipiʻiina se vao vavao e le motusia. Pe a tipiina se paranesi, e tatau ona tuu le 4-5 buds i luga. O le fuga ua maeʻa ua vavaeeseina i le maualuga o le laulaau muamua, i lalo o le mea o loʻo i ai se pua e faʻapipiʻi fafo. Ua seleseleina foi taʻaʻau vaivai ma vaivai.

Faamatalaga faaopoopo. Ia mautinoa e aveese lala o loʻo tutupu i totonu o le togavao.

O faafitauli ono tutupu i le tuputupu ae

O mea sese na faia ao tausia le rosa na mafua ai ona ia lagona le le fiafia. E masani ona popole i le le lava o fugalaau i luga o le laau, o le autu autu o le fuga ma manogi.

Faʻaaliga pepelo faʻaleaga: metotia o le toe gaosia ma le tausiga ile fale

E tele mafuaʻaga mo lenei:

  • O le mea sili ona taatele o le leai o se taimi malolo;
  • Le lava le malamalama;
  • Lafoaia o eleele palapala le talafeagai;
  • Le lava po o le le lava o meaʻai i le palapala;
  • Laʻau le talafeagai.

O se fale vaivai ua osofaia e meaola faalafua ma faamaʻi.

Ua mamae le laau

Ua malolo Rase i totonu o se potu e vevela. E mafai ona e faʻasaoina le tulaga e ala i le aveeseina o le fugalaau mai le mea vevela poʻo le tuʻuina i totonu o se fata ma le susu susu, e le faʻagaloina e faʻamamaina palapala. E aoga le suluina o laulaau.

O le tele lava o taimi, e galo ai le faga, ma amata ona paʻu le lau ona o le pala o le aʻa e mafua mai i le inu tele, lea e tau atu i le faʻaleleia o le eleele, poʻo le faʻaaogaina o le vai malulu. O le palapala eleelea e le lava se taimi e faʻamago ai aʻo leʻi faʻasusu, lea e mafua ai foi le pala o aʻa. E mafai ona e foia le faafitauli i le faʻamamāina o aʻa o le eleele tuai ma aveese aʻa pala, o latou vaivai ma manino, ma o mea o totoe e tatau ona fufuluina i se vai mālūlū mālūlū o le potassium pāpā (potassium pāpā). I le afa itula e tetee ai aʻa i se vaifofo o le fungicide "Fitosporin-M", ona vevela lea i le ea mo le 2 itula. Suʻe i totonu o se isi atigipusa ei ai le eleele fou, lamolemole ma le pala.

Laʻau lanu samasama

Afai e lanu samasama laʻau, o le mafuaʻaga atonu o le palapala eleʻele i totonu o le ulo. Mo le toe faʻaleleia o le fugalaau, e faʻasaina le vai mo sina taimi, na o le totoina o lau.

Afai ei ai ni faailoilo o le acidification o le eleele, o le fugalaau e totoina i se mea e sui ai rosa, faʻatau i totonu o se faleoloa.

Faʻalogo lelei! E aoga le fafagaina o se fugalaau samasama ma fomaʻi faʻamalosi, mo se faataitaiga, Bona Forte poʻo Greenwold.

Isi

Afai o se fugalaau fou ua amata ona faʻaleleia ona lau, o le a tali atu i suiga o le siosiomaga. Ua lava le maua o se tulimanu i luga o se faamalama vevela faʻamalama e aunoa ma ni faʻataʻitaʻiga e toe foi atu ai i ona foliga vaaia muamua.

O le i ai o fugalaau ma afifi, o le pogisa o laulaau ma lo latou pa'ū e mafai ona faʻaalia ai se faʻaleagaga faʻaleagaina, osofia o meaola faalafua po o le maluluina o se rosa. O le mafuaʻaga lea e le tuʻuina ai le fugalaau mai le faleoloa pe a fai o loʻo i ai fale o laumei lanumeamata, e faatulaga ai le lua vaiaso vaiaso.

O luga o laulaau e aliali mai ona o le maualuga o le vevela ma le maualuga o le faʻamamafana, o le palapala tele i totonu o le fagu, faʻamaina vao. Ua tupu le lanu a Brown, o vaega o le laau ua mate. E tatau ona vave aveeseina ia vaega ua aafia, e tatau ona togafitia le laau atoa ma se sauniuniga e aofia ai le kopa po o le sulfur.

Faʻatauga auala

E faʻapefea ona tupu aʻe se fale? O le rosa e faʻalautele e le fatu ma faʻatasi ai ma le fesoasoani o le vaʻaia. O le auala muamua e faʻaaogaina e le au faifaʻatasi e fai ai fatuga fou. E sili atu ona faigofie le tupu aʻe o se rosa mai le vavae. O lenei auala e le gata ina faʻasaoina ai le eseesega o uiga o le matua matua, ae o loʻo tuʻuina atu foi se faʻataʻitaʻiga e faʻafetaui i tulaga o le fale.

Laʻau

O seleseleina e seleseleina mai lala o loʻo totoe pe a uma ona faʻataʻoto. Filifili mai laʻau maloloina, faʻalauteleina o le vavaeina ma le 3-4 buds e oo i le 15 cm le umi, o le pito i lalo e tatau ona pasia manino i lalo o le pupu. Aveese pupuʻu ma laʻau maualalo. O launiva ua saunia e tuʻuina mo le aso i totonu o se fagu e iai se vaifofo e faʻaolaina ai le faʻavaeina o aʻa.

E mafai ona faia i le tele o auala:

  • Faʻamau le tipi i totonu o se pusa vai, faʻapipiʻi i se nofoaga mafanafana lelei.
  • Fai se faʻavauvau i le pateta patipati, faʻapipiʻi le afifi. Toto le fatu i totonu o le oneone, ma tuu ai sina vaega i luga ae o le pito, ma ufiufi i se fagu ipu. Aua neʻi galo le vai ma faʻalelei.
  • Toto le tipi i se itu saʻo i totonu o le eleele ua saunia (humus + peat), faʻafefete oneone ile luga. Ufiufi i se fagu.

Laʻau i le vai

<

A maeʻa foliga o aʻa ma laulaau, ona totoina lea o laʻau i totonu o ipu eseese.

Totoina o tipi i le pateta pateta

<

E ui lava i le mataʻutia ma le manaʻomia o le tausiga o le potu, o lona lauiloa i le au fai togalaau ma amateurs o loʻo faʻaauau pea ona tupu. Faatasi ai ma le hibiscus, o le ole atu ma le hydrangea, o le rosa o se tasi o nofoaga taua i le faatulagaga o laau e sili ona lauiloa i laau toto.

Vitio