Laʻau

Auala e Tuputupu Aʻe ai Peni: Faʻailogaina o Gaoioiga

I le taua o le paleni o taumafa, o pi o nisi ia o meaʻai e sefulu e sili ona aoga e ola ai tagata. O loʻo aʻafia i le 75%, o se faleteuoloa o meaola o loʻo fausia ai meaola, o se punavai gafatia o le malosi. O se laau lenei ma se talafaasolopito umi. E lelei ona teu fatu pi, e tele a latou porotini, amino acids. I tausaga talu ai nei, o le filifilia o ituaiga asparagus ua lauiloa, latou te ola lelei i nofoaga tatala i le tele o vaʻalele.

O pi e masani lava ona tupu i luga o balconies, loggias mo faamoemoega teuteu. O le aganuu vevela e faʻaleleia lelei pe a uma ona faʻavasegaina; i Urals ma Siberia, ua tupu ma tipu. O fua o le popo e amata ona suamalie e oʻo lava i le malulu vevela. O aoga aoga o aganuu e faʻamaonia e fomaʻi masani. E fautuaina mo taumafa ma le tele o ituaiga o faʻamaʻi.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga o Pini

O le vaʻavaʻa taʻitasi o le aiga mai le legume aiga e tusa ma le 90 ituaiga. O popo masani i tulaga masani e tupu i totonu o vaega mafanafana o Europa, Asia, ma i atunuu o North and South America. O le laʻau o loʻo faʻalauteleina, faʻatasi ai ma le lauiloa, o laulaau e lanumumu lanumeamata i le lanu, tolu tolu, faʻapipiʻi i le ogalaau i luga o le lima umi. E tupu i luga o le 2/3 o le pito i luga o le pusa mai le laʻau. Fugalaau moth, e le masani ai, i se fugalaau fugalaau e mai i le 2 i le 6 vaega. E i ai ituaiga eseese ma lanu paʻepaʻe, kulimi, piniki e ese le malosi, lilac, lanu viole, lanu violē o petals.

Ua totoina fatu pi i le tele o atunuu o le lalolagi, ua auina atu i fafo, ua avea o se fua taua taua tele. O le igoa ua faaliliuina mai le upu Eleni e pei o le "kesi", fualaau aina ma laau laiti e faaaoga mo meaai, e eseese i le umi mai le 5 i le 25 cm. O ituaiga o eseese ituaiga eseese:

  • i lanu, lanumumu, paʻepaʻe, gutu, samasama, fesuisuiaʻi, uliuli e maua;
  • i le foliga: sau i totonu o foliga o paʻu, vevela ovals, pulupulu, maʻi.

I totonu o le pata, e vavaeese pi i nai vaega laiti e le atoatoa. E lua ituaiga o pi:

  • O le taatele masani e oʻo i le 3 mita le maualuga, o le vao e oʻo atu ile 50 cm.
  • O le asparagus poʻo le suka o loʻo i ai ni vaʻitiʻu vavalalata e faʻamaʻaina i le vaega o le sua susu o le pi. O mea suamalie e pei o le asparagus e mafai ona tofo.

I totonu o togalaau togalaau, loggia, ua ola aʻe pi e pei o se fualaau faisua ma fualaau fugalaau.

Tekinolosi i fafo

Pe a tuu ni pi i totonu o le togalaau, e taua le manatua o lenei mea o se malamalama ma le vevela alofa. Pe a pa'ū le vevela o le ea i lalo ifo o le 10 °, o le a le toe tupu. Faatasi ai ma le faaumiumi o le mafanafana, o le sola ese e mafai ona oti. O le eleele e filifilia lelei, ae leai se tele o mea faʻalautele. O le tele o le suauu e faʻaitiitia ai le gaosiga o le gaosiga, o le laau e taʻitaʻia uma le malosi i totonu o le lanu matamata E pei o isi laumei, pi e manaomia ai le phosphorus, potassium, ma le calcium. O ituaiga o fualaʻau e tuʻuina i luga o alalaupapa, e masani ona faʻaaogaina o ni puipui, fale faʻataʻavalevale, mo le teuteuina o arbors, nofoaga o tafaoga.

Filifiliga o fatu

E le mafai ona tupu lanu lanumeamata i itu uma, e mafua ona o vaitau eseese o vaomatua o ituaiga:

  • vave seleselega, tuputupu aʻe le vaitau o le 50 aso (Cinderella, Tatyana e sili atu nai lo se isi tagata, Saxa, Melody, Caramel, Inga, Bona e le aʻafia i faʻamaʻi faʻamaʻi ma vailaʻau faʻamaʻi, o le Oil King e iloga i fatu pi ma le tino gaʻo);
  • Ogatotonu o le vaitau e manaʻomia aso e fitu mafanafana ma po (Nagano, Root Deer, Note, Crane, Panther o loʻo faʻaleleia mo le maalili, Purple Queen e taia i laʻau viole);
  • O le tele o taumafataga e manaʻomia le oʻo atu i le 90 aso mo le tuputupu aʻe, o fualaau tetele ia e fua tele mo le paʻu, faʻamafanafanaga umi, faʻapitoa i latitudes i saute.

O fualaau muamua tuai e le talafeagai mo le faʻamaisaina, o loʻo faʻauluina fou pe mo le faasaoina.

Pipi fatu fatu

O le totoina muamua e aofia ai le faʻavasegaina o le fatu. Ua faaleagaina, afaina, maʻi, ua galo fatu pi, o le a le mafai ona lafoaia se laau totoa. O fua ua filifilia e siakiina mo le tele: e faʻamofuina i se masima masima. O pusi mama e tumau pea i luga, ae o isi, pe a fefiloi, goto ifo i lalo. A maeʻa le masima, e fufulu fatu, mago.

E masani ona totoina fatu pi i le tausaga na sosoo ai. A e faʻatau fatu i faleoloa poʻo i luga o 'upega tafaʻilagi, ia mautinoa e te tilotilo i le taimi e selesele ai pi. Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le teuina, latou te faʻamago, ma maua ai faʻaititia. E sili atu i le 2 tausaga le ola sili ona lelei o fatu.

O le faʻapipiʻiina o le sauniuniga o mea e gaosia i le fatu e maua ai:

  1. Puipuiga faʻasaina o pi. Le faia o lenei mea, mai le faatofuina i se fofo o le manganese mo le 30 minute. Faatasi ai ma se taimi umi i le vai, o le pi oona.
  2. O le faʻamalosi e faia ina ia fetaui lelei i le malulu o le po. E tuʻuina fatu i totonu o se pusaaisa poʻo se isi nofoaga malulu ma se vevela o le +4 ° C mo le 5-6 itula, ona faʻamago.
  3. Ina ia faʻaleleia le tuputupu ae, 2 itula aʻo lei totoina, o loʻo faʻamalieina fatu pi i se vaifofo o meaola e ola ai.

O le totoina o le fatuina o fatu laau e faʻatagaina oe e maua ai se vaʻai malosi.

Nofoaga ma eleele mo pi

Mo le tulaueleele e filifili se malamalama lelei, tapunia mai matagi malolosi. Failautusi manaomia: pogisa ma gourds, pepa, aʻa pakiaka, aniani, kalaka. I le eleele, pe a mavae isi laumei, e mafai ona mamaʻi pini. O le eleele e tatau ona matala, malamalama, mauoa i le potassium ma le maika.

Taimi faʻaleleia

E mafai ona lūlū ituaiga eseese o le vaomatua pe a uma le tau o le kiona malulu, i le po o le a mafanafana le vevela o le ea i +10 ° C. O le tulaga sili ona tuputupu ae o le +18 ° C. O le mea masani, e taulaʻi tagata fai togalaau i cherries: pe a uma ona fugalaau fugalaau, e totoina se laau ma ni fatu laau poʻo fatu. Mo fatuga, o fatu pi e totoina i totonu o pusa paʻu i le amataga o Me, e taʻitaʻia e le kalena o le masina. E muamua le susu, e faalua ona suia le vai i le aso ina ia le tupu ai le acidification. A piʻo le pi, faʻapipiʻi le pulu i luga, pupu vaʻa, tiʻetiʻe le fatu pi 3-4 cm i se tulaga mafolafola, o aʻa ma le ogalaau e tutupu i le taimi e tasi mai le totogo. O le pi lava ia e avea o se eleele e tupu ai.

Totoina ma le tausiga

O fua e totoina i le loloto o le 2 cm, o mea tetele e loloto i le 4 cm, o lea e maua ai se aʻa malosi e mafai ona taofia le laau ma fua. O le mamao i le va o pupu e 15-20 cm. Ina ia aloese mai ni mea afu i totonu o laau, e lua pe tolu ni pi e lafo i totonu o pu taʻitasi, pe a uma le fuga o le mama, ona filifilia ai lea o le sili. O isi mea e mafai ona totoina ma le faʻaeteete i se isi nofoaga.

O fualaʻau e faʻafeiloaʻi i vaieli pe a uma le faʻamaʻaʻaina muamua, o le totoina e faʻatino i le auala o le faʻafefeteina, e le faaleagaina le eleʻele. Mo le faatumauina o lona maualuga, ua mamago le laau aʻo leʻi totoina, ona faʻamaligi lea ile vai i le 15 minute aʻo lei totoina. Faʻasalaga le la, e faʻafeoloolo eleele. Faʻamaonia le filo poʻo le faʻapipiʻiina o alalaupapa ina ia le faʻaleagaina aʻa o le laau.

Tekinolosi fale e ola ai

E mafai ona totō ni pi i totonu o se ulo, fugalaau. E lagona e ia le fiafia tele i luga o se fogafale matala, i totonu o se loli mata. E le fautuaina le itu i matu, i lenei tulaga o le a tatau ai ona faatulaga le faʻasalalau o le togavao ina ia mafai ai ona atiaʻe. O le tauvaga o laau toto o le a avea ma se teuteuga o le togavao malulu, fale lauʻeleʻele. Ma le tausiga lelei, e mafai ona maua se seleselega lelei o fua.

Eseese Filifiliga

O le laʻitiiti o le totoina o vailaʻau faʻapitoa poʻo le faʻaleleia e le tagata lava ia, e talafeagai mo le fale ma le faletalimalo totoina. I le amataga o le asparagus, o loʻo faʻapipiʻi ai vavao, e faigofie ona latou tausia. E masani lava, o vailaʻau e eseese ituaiga lanu e filifilia, e tele ituaiga o laau e totoina i le taimi e tasi. I le faaopoopo atu i tekinolosi, ua filifilia ituaiga eseese o pi.

E pei o vao vao. O fatu e le eseese i le tofo, e seasea lava ona tupu, ae e fiafia tele le fiafia i vaomatua mo se taimi umi. O ituaiga eseese: Violetta, Krapinka, Rumba e puipuia i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.

Totoina ma le tausiga

Faʻasaienisi tekonolosi fale e leai se eseesega mai togalaau. Mo le matagofie o le fausaga o le faapaologa, ua fautuaina le totoina o laau toto ma se vaiaso vaiaso. E manaomia e le laau se vaalele malamalama o le itiiti ifo ma le 12 itula, i le taumalulu, o laau mo le faletalama ma ua i ai le malamalama i le fale. O le vaitaimi sili ona lelei o le totoina o fatu i le ogatotonu o Me. Ina ia maua vave fugalaau ma fua, e toto fatu pi i le amataga o Aperila. Ona masani lea ona masani le laau i le faletalimalo tulaga: muamua e ave i le ea mo le 20 minute, ona aumai ai lea i le po, ma i le vevela o le tau e tuu ai le pi i fafo.

E fafagaina i latou i masina uma; o sauniuniga faʻapitoa mo fugalaau e maualalo le mea oona e mafai ona faʻaaogaina.

E faʻaaogaina fualaʻau i le taimi o le faʻavaivai. O luga o laei e faʻavaivai e tusa ai ma faatonuga, ona faaluaina lea o le vai. Lanu ma vao e pei o le vaeluaina o le afiafi, o le tele o pefu e oso i luga o laulaau, e leai se siosiomaga masani ma le faʻavaeina o le sau i totonu o se fale poʻo se faletalimalo. E taua le mataʻituina o le setete. I lalo o le mamafa o le fualaau aina, o filo filo ma fusi e faʻavave taimi.

Fai mai Mr. Summer resident: o le fufulu lelei o pi

O pi mo le paʻu e seleseleina pe a uma ona faʻamaʻaina pi, pe a oʻo ina lanu samasama o pulu. O le mea masani lava, o le pusa e vaʻaia mai se mea na gaoia, faʻamago. Ua malogo pi, ona mamago, ua salalau mo le teuina i taga tapoleni. E faapena foi, o le totoina o mea e aoina.

Asparagus pods e seleseleina i se auala faapitoa. E oʻo atu i latou i le matua 7-10 aso i le maea ai o le faapipiina o le ovine. O le tele o le pi e le sili atu nai lo le uumi o le karina karite. I se taumafanafana matutu, o fua uma e oʻo i le manaʻomia i se lua vaiaso, e le totoina ni fugalaau fou i le maualuga o le vevela, o le pollen e faʻamaʻiina. I po malulu, fafagaina masani, e seleseleina le seleselega seia oʻo i le faaiuga o le taumafanafana. E tatau ona tipi i le 4-6 aso uma ina ia ola pea le laau.

O pupuni uma, aveese le paluga o otaota ina ia leai ni mea e malolo ai pi. O le tipi e faʻalavelaveina i le taeao po o le afiafi pe a faʻaitiitia le vevela o le ea. I le + 20 ° C, o meaʻai paleni o pi ma sashes e vave ona leiloloa, latou te taumafai e vave faʻamalo pe faʻafeololo oloa maeʻa mo le teuina umi. E le faʻaumatia pi pi, o le vailaʻau o le glycoside e lamatia ai le gasegase o meaʻai e faʻamafunaina pe a vevela i le 80 ° C, e kukaina mo le 30-40 minute.