Laʻau

Laʻau manogi Dracaena - totoina ma tausia fale

Dracaena Fragrans poʻo le Frag (manogi) e le lelei i le tuʻu. Aganuʻu fuga i totonu o se laʻau matala. I tulaga o potu, e seasea fuga le laau, ua tupu ona o le pale teuteu. I fafo, dracaena e pei o se laau pama. E faigofie ona tausia se fugalaau.

O le a se foliga o le dracaena manogi, o le a le aiga

O lau o le laau e umi, malosi, o loʻo i ai se mea maualuga, faʻapipiʻi i le pito i luga o le ogalaau i se liʻo. O le lanu e faalagolago i le veca varied. O laʻau e mafai ona ese lanu, mai le lanu samasama i le lanumeamata.

O le lauolaola lauolaola lauolaola foliga foliga matagofie

O loʻo i ai aganuʻu faʻatasi ma le faʻaluaina o le laulau. I totonu o fugalaau i totonu, vevela o lanu paʻepaʻe po o lanu uliuli e manino lava ona iloa i laulaau. O le ogalaau o se tagata matua o loʻo faʻaalia.

O fugalaau fugalaau e aoina i le tele o inflahrescences, lea e tu i luga o se uumi umi. O pulumu fufulu e ola saʻo mai se pusa laulaau.

Mea masani masani

Fugalaau fugalaau Rusia e tusa ma le 20 ituaiga o dracaena manogi. O fualaau uma e talafeagai mo le faʻatoʻaga i totonu. Faamatalaga o ituaiga masani:

  • Dracaena compacta ma le tausiga lelei e oo i le 2 m. O le fausaga o loʻo i ai se pale matagofie, e faia i lau lanu lanu umi.
  • Yellow Coast. O le aganuu o loʻo i ai le pale o le falaffy. O lau o le cultivar Yellow ua lanu i lanu meamata. Tulaga maualuga e oʻo i le 2m. maualuga.
  • Dracaena Lemon Lime. I le taimi muamua, o se vao faiva e faasolosolo ona liua i se laau. Aganuʻu ma le tausiga lelei e oʻo i le 2 m Lime dracaena foliage e valiina i ata uma o le lanumeamata lanumeamata, samasama ma le manogi. O Dracaena Lemon e faʻaalia se manogi mataʻutia.
  • Massangeana. E faʻatusatusa i isi ituaiga o dracaena, o lenei aganuʻu e sili atu ona faʻatusatusa. O le ogalaau e tupu i le 1.5 m. E fiafia Florists i Massangejan mo lanu samasama lanu samasama-lanu meamata ma fasi paʻu o loo i luga o le ipu.
  • Golden Coast. O le fugalaau i totonu e maualuga lona 1 i le 1.5 mita. O lau laʻau matagofie e faia ai se pale.
  • Malaya. Laʻau matagofie ma se pale lanumeamata lanumoana. I le maualuga, o le dracaena o lenei ituaiga e oʻo i le 2 mita. O le tele, e le o ni laulaau umi e pipii i le ape. O le lanu vavalalata i le ogatotonu o le pusa e toetoe lava a sinasina, o le pito i luga o le papatusi o loʻo i ai se lanu lanumumu lanu meamata.

Dracaena Lemon Lime

Faamalologa meatotino

I le tuufaatasiga ma le aafiaga i le tino o le tagata, o le sua o le dracaena mea manogi e talitutusa ma le alo o le Aloe Vera e lauiloa i vailaau. O le vailaʻau e faʻaaoga mo le sauniuniga o vailaau faʻamaʻi e faʻaosofia ai le vave faʻamalolo o manua.

Dracaena Sander Fugalaau - Toto ma Tausia

O mea autu o fualaau faasaina e faia i luga o le aganuu:

  • faateleina le puipuiga;
  • i ai se aafiaga o le antioxidant;
  • fesoasoani e faʻamalosia le fatu musika.

Tomai faʻalalolo fautuaina e faʻaaoga le vai dracaena e faʻafefe ai tiga faʻatasi. O meaʻai e faʻaaogaina e avea o se mea e faʻafefe ai e faʻafefe ai tulaga faigata.

Manatua! Afai e te faʻapipiʻi le oloa i le paʻuulu po o le lauulu lanu, e mafai ona e tuʻuina atu le lauulu i se auro matagofie.

I tala faʻasolopito, o sauniuniga e faʻavae i le Frag dracaena e faʻaaogaina e togafitia ai maʻi paʻu ma maʻi o le manava. Mo le mafuaʻaga lenei, ua faʻamalūina le sua o le suka i le vine malosi. O fualaau faasaina e talafeagai mo le togafitia o le gaʻo tautala. O le vailaau faʻamalolo e faʻamalolo ai le mumū, ei ai sona aafiaga tele i le inumaga. E faʻaaogaina mo le manava.

E manaia lenei mea! Na aumai Dracaena i Rusia mai Motu o Canary. O iina e taua ai o se tarako, ma o le suamalie suamalie o le lanu mumu o loo tu i luga o le ogalaau e taua o le toto o se tarako.

Vaega o le tausiga o Dracaena Fragrance i le fale

E faʻapefea ona fuga mai dracaena - o a ituaiga, tausiga lelei

E le lelei le aganuu i le alu. O faʻamatalaga o loʻo i ai i Rusia na fafagaina e ala i le fausiaina i greenhouses ma ua leva ona fetuunai i totonu ole microclimate i totonu.

Lulu

I le taimi vevela, e manaʻomia e le fugalaau se vevela o + 19 ... +25 ° C. I totonu o se potu vevela e tatau ona e faʻafefe faʻafefe ma faʻasusu le laau. I le taumalulu, o le fugalaau e toʻa i le vevela o + 15 ... +19 ° C. Afai e pa'ū i lalo ifo o +10 ° C, e maʻi le fale. I le vaitau malulu, e tatau ona e puipuia dracaena mai faʻataʻitaʻiga.

Malamalama

Dracaena o se laau telefoni. Matagi o le la agai i sasaʻe e talafeagai mo ia. I le tau mafanafana, e manaʻomia ona puipuia le vao mai ave tuusao. Eseesega lanu lanumeamata e mafai ona faapaleni le paolo, ma fesuisuiaʻi i le le malamalama leaga e mafai ona le toe iai la latou lanu.

O faʻamalama malamalama e fetaui ma le fugalaau

Faʻasalaina ma faʻaleleia

I le avea ai o se aganuʻu i le televise, o le dracaena manogi e fiafia i le faʻamamaina. E tatau ona fai masani, ae faʻataʻitaʻiina. Manaomia le vai, vevela vevela.

I le vevela o le taumafanafana, o le fugalaau e faaluaina i le vaiaso, i le taumalulu - naʻo le 1 le taimi i le vaiaso. Afai o le pusa e lata i le faʻaaogaina o masini eletise, o le fugalaau e faʻafeinu i le taimi o le mafanafana, 2 taimi e sosolo i le vai i aso uma ma fufulu le laʻau i se sipuni susu.

Pe a faʻafeinu, o loʻo taʻitaʻia i latou e le setete o le otaota i totonu o le ulo. O le isi vaega o le vai e tatau ona folasia pe afai e 2-3 cm le mago. E taua tele le tatalaina o le palapala aʻo leʻi faʻavaivai, ina ia sili atu le tafe o le vai i aʻa.

Faʻalogo lelei! O le faʻavaivaia o le palapala e mafua ai le pala o aʻa. E le taliaina le inu, talu ai ona fuga le fugalaau mai le leai o se susu.

Totogi

I totonu o potu e maua ai le ea, o se saula ma le vai e teu i autafa o laau, o fugalaau lava ia o loo suʻeina i aso taʻitasi mai le fagu moli, ae le galo e fufulu le laʻau mai le susu. O nei faʻatulagaga e faʻatatau i le faʻaleleia o le malulu o le ea.

O pusa ma vao e faʻapipiʻi i luga o papuipui lea e sasaa ai le vai i aso uma. E taua le tuʻuina o se palapala faʻavaivai i le pito i lalo o le fagu fugalaau.

O le agamalū agaalofa e manaʻomia ai le faʻasusu masani

Soo

Dracaena eleele e mafai ona faʻatau i se faleoloa faapitoa. E talafeagai lelei le faʻafefiloi mo pama.

Tutoatasi, o le eleele e faia i vaega nei:

  • fanua mai se moega fugalaau - 3 vaega;
  • peʻa ma le oneone oneone i le tasi vaega.

E faʻapipiʻi sina malala i le eleele ina ia le afaina aʻa. O tamai vaega o piliki malepe o loʻo taoto i le pito i lalo o le fagu e faʻaleleia atili ai le gaogao o le eleele.

Laʻei pito sili

O mea aoga e faʻaaoga i le palapala mai Mati e oʻo atu i Setema tasi i aso uma e 10-14. O le aganuʻu e lelei le iloa o le fesuiaʻiina o fugalaʻau faʻasaina ma vailaʻau minerale.

I le taumalulu, e manaʻomia le lalaga pito i luga i le masina. O sauniuniga faʻapitoa faʻatasi ma le maualalo o mea e maua ai le phosphorus o loʻo filifilia.

Vaega o tausiga o le taumalulu, taimi malolo

Dracaena deremskaya - togavao ma le tausiga

I le taumalulu, e manaomia e le laau se vevela o +15 i +19 ° C. E faʻatapulaʻa le faʻasaga, ae o le fanua i totonu o fata e le tatau ona faʻamago. O luga o laei e faia faʻa-tasi i le masina.

Taua! O le fugalaau e le faʻaumatia pe afai oi totonu o se potu e masani ona tausia ai le vevela ole ea i luga +20 ° C.

I le fale, o le fuga o le dracaena o se mea e seasea tutupu, ae, e tusa ai ma le matauina e le au fai togalaau, o le dracaena manogi e sili atu ona fuga mai nai lo isi ituaiga. I le taimi o le fugalaau, o le laau e faʻaalia ai se manogi malosi. O le manogi e pei o le manogi o vao vao.

O fugalaau o le aganuʻu e laʻititi, faʻapipiʻiina, faʻaputuina i faʻalavelave faʻataʻamilosaga. Paʻu uila e pipii i se uumi umi. Fugalaau e vali i le susu-paʻepaʻe, lanu-papaʻe poʻo le samasama.

E manaia lenei mea! Fugalaau tatala i le po. I le ao, e latalata ane le taamilosaga.

Suiga i le tausiga o le fugalaau

Pe a fuga le laau, e le mafai ona e faʻafeiloaʻi atu i se isi nofoaga. Buds atonu e malepelepe. E le tatau ona faʻaaogaina le tele o le suauu. E masani ona manaʻomia le suāsusu.

Teuteu

Ua aveeseina totogo ma laulaau pe afai ua umi tele pupu, ma ua amata ona foliga leaga le laau. O se laau e tatau ona pei o le pama. O se laau e mafai ona totoina se pale.

O le pito i luga e tipi ina ia 4 laʻau ola maloloina i luga o le ogalaau. O nofoaga e tipi e togafitia i le koala ma faʻafefiloi i le polyethylene. Ua aveese le mea puipuia pe a uma ona aliali mai itu o itu.

E faʻafefea ona faʻalautele le dracaena manogi

E tele auala e maua ai se fugalaau fou. Mo tagata Rusia, o le mea e sili ona taugofie mo le faʻalauteleina o laau o le aʻafia lea o le vaʻaia.

Fatuina fatu

O le mauaina o au lava fatu e faigata, talu ai e le masani ona fetogia ile fale i totonu o dracaena. O mea totō e faʻatau mai i se faleoloa i le initaneti.

A o le lūlūina, o fatu e teuina i totonu o se vaifofo vai e faʻaleleia ai le tuputupu ae. E tatau ona faʻamafanafana le vai i le + 30 ° C. O fatu ua saunia ua tuʻu i totonu o le eleele mo laau pama. Seʻi vagana ua tupu le totogo, o loʻo totoina fua o laau i lalo o le ata.

O pupu muamua e ono aliali pe a mavae le 30-40 aso. Ua aveeseina fale puipui pe a oʻo i le 5-6 cm le maualuga o laau talavou. A maeʻa lenei mea, e mafai ona totoina pupu.

Faʻasogaina o ni afifi

Mai se talavou talavou malosi, o ni fasi vaega e tipi mai le 3 i le 5 cm le uumi.O vaega taitasi e tatau ona maua mai i le 2 i le 4 buds.

Taua! O se fasi laau mo le aʻa e faataatia i luga o le eleele.

E tipi ese le paʻu mai le tasi itu i luga o le au ma o le nofoaga e faʻaalia e tuʻu i le eleele. O fale e ufiufi i se fagu poʻo se fagu. E masani ona faasūsūina faʻatoʻaga ma puipuia mai le la. O pamu muamua o le a aliali i le 30-45 aso. E le mafai ona e 'aveʻese le fale lauʻeleʻele seia oʻo ina malosi le fale.

Faʻapenaina o aganuʻu e ala i le vaʻaia

Vaalele i luga o le ea

I luga o le ogalaau i lalo ifo o le apex, e faia ai se miti laitiiti i luga o le paʻu. O se vaega o le ogalaau o loʻo afifiina i le polyethylene, lea e te manaʻomia e fai ai se tamai fasi paʻu susu. Pe a ma le 30 aso, o aʻa fou e fai i totonu o le taga. O le tumutumu o le ulu ma se aʻa fou ua vavae ese. O le fale fou ua tuu i se isi ipu.

Isi filifiliga

O le pito i luga ma se fasi vaimua 10-15 cm le umi e vavae ese mai le fugalaau. O le tipi ua togafitia i le malala. O le vaega o le tino tipi ua totoina i totonu o peat. O le laau e masani ona faasūsūina, ma faia ai se fale kesi i luga ae.

Suiga

Pe a tupu le vao, e siitia atu i se ipu tele. O aʻa, faatasi ai ma se faaputuga eleele, ua siitia atu i se isi fagu. O loʻo iai le palapala fou i le palapala, ma o loʻo taatia i lalo le piliki ma le malala. Le leai o se alavai faʻavaivai e taʻitaʻia ai le pala.

Taua! O le fugalaau e totoina e ala ile fesuiaiga. O le eleele e tatau ona tutusa i le tuufaatasiga e pei o le muamua.

O faʻafitauli faʻafitauli i le tuputupu aʻe ma faʻamaʻi

Dracaena e ono maʻi, osofaia e meaola faalafua. Faʻaaliga mai fafo latou te faʻamasinoina le manaʻomia o suiga i le tausiga.

Faʻatoʻa vaʻavaʻai mata ma lau

Atonu e tele mafuaaga mo lenei tulaga:

  • Na fuga le fugalaau i se isi nofoaga.
  • Ua mamago le potu.
  • E leai se gaosiga o le laau.

O le isi mafuaaga o le le lava o le susu. O le tele o le faaleagaina o fugalaau o le fale e mafua mai i ata.

Lea lanu paʻu

O foliga mai o le moli, nofoaga mamago i luga o le laʻau e taʻu mai ai le la. Laʻau paʻu ma le leai o se vai ma meaʻai.

O faʻamalosi e faʻamago i luga o laʻau

Le aoga o lau laau pe afai e le lava le susu o le laau. I nisi o faʻamaʻi pipisi, o loʻo i ai nei lava faailoga.

Lafoaʻi paʻu laʻau maualalo

Lea o loʻo aʻafia i le pala. E mafai ona e faʻateʻa ese mealybugs pe afai e te fufuluina e le aunoa lau laʻau ma le vai mafanafana. Latou te le fiafia i le vevela o pest faatasi ai ma le faʻasusu.

Na amata ona malogo lau o le togavao

Pests

Parasites e masani ona osofaʻia dracaena:

  • vaʻavave mite;
  • aphids;
  • lapoʻa iniseti;
  • mealybugs.

Afai e maua ni meaola faalafua, o togavao e togafitia i vailaau oona.

Isi faafitauli

O le oti o le laau e mafai ona mafua mai i le taumafa malosi i le tau malulu. O le vevela i lalo ifo o le +15 ° C e afaina ai le fugalaau.

Taua! Pe a tumau pea le vai i totonu o le ulo, ona pala lea o aʻa ma ua mou le aganuu.

Faailoga ma talitonuga taufaasese

E tusa ai ma le tala a Initia, o le wai dracaena e aofia ai le toto o se tarako ma se elefane. O le fugalaau ua taua o le laau o le fiafia. Pe a fuga mai, o le filemu ma le manuia faaletino e oʻo mai i le aiga. O le dracaena manogi e mafai ona atagia ai malosiaga le lelei, puipuia tagata o nonofo i totonu o le fale, mai mata leaga ma le malosi le malosi.

O le dracaena matagofie e fetaui lelei i totonu o le ofisa, potu mautotogi. O le fugalaau e faigofie ona tausia. Ina ia maua se fale fou, ua lava le tuʻuina o se fasi laau i le eleele. Faafetai i nei uiga lelei, o le aganuu ua maua le lauiloa i tagata fugalaau fugalaau Rusia.