Fua o le gaosiga

Begonia Vorotnichkovaya - fualaau totō teuteu mai Mekisiko

O Begonia Vorotninkovaya e aʻafia i le aiga o Begonese, o se laau totogo. I lo matou eria, na faʻafeiloaia le fugalaau i le ogatotonu o le XIX seneturi mai Mexico.

E lelei tele le laau fale teuteuatunuʻu lata ane. O mea nei e tuʻuina atu i le tausiga o le fale mo le fugalaau.

Uiga

O le fugalaau o se teuteuga ala maualuga maualuga (e le sili atu i le 60 cm), ma se fusi e fetolofi. O lālā lanu lanumeamata lanu meamata, faʻalelei, faʻatasi ai ma sina tamaʻi susu i tua. O se tulaga iloga o laulaau o Begonia - i le isi itu e mafai ona vaaia moli mumu.

Fugalaau e laiti, ei ai se lanu piniki mumu, e aoina i le pito i luga o le ponuncle. Latou te tuʻuina atu le eletise laau, faʻapotopotoina i se pulupulu e tatala ai le 2-3 iʻuga. E mafai e se tagata matutua ona gaosia le 5 i lalo ifo. O Begonia e fesuisuiai masani i le taumalulu, teuteuina le avanoa faataamilo.

Tausi fale mo le kogon begonia ma le ata

E toʻaitiiti fai togalaau o le a taofia mai le totoina o ia mea matagofie laau. Faʻaaliga Begonias cuff e fiafia le mata i ona lava foliga pe faʻatasi ma isi lanu. O le laau e mafai ona mafaufauina e le gata i totonu, e lagona lelei e pei o se teuteuga o fugalaau. Tausiga tatau - o se tautoga o le umi, foliga matagofie Begonias Vorotnichkova.

Faʻamasinoga

A maeʻa le faʻatau, fuafua le nofoaga e nofo ai le laau. O le windowsill e sili ona talafeagai mai sasaʻe poʻo sisifo. O Begonia e fiafia i le la susuluae le o saʻo. Mulimuli i fautuaga o loʻo faʻamatalaina i lalo ia faʻafiafia ai lau fugalaau, ia fiafia tagata uma o le aiga.

Eleele

I le fale, e mafai ona e faia se filifiliga lelei mo Begonia Manzhetnoy - tatala, faʻamaoaigaina ma vailaʻau eseese i le palapala. O le fugalaau e fiafia i le eleele e faavae i luga o peat, o se vaega itiiti o sphagnum, perlite + maualuga le lalolagi.

Pot


O le fugalaau e lelei ona aʻa i le palapala susu. E tatau ona e faʻatau se fagu ina ia le maua ai aʻa i totonu o le vai. Laʻau Begonia i totonu o se ogaumu, o loʻo i ai se avanoa itiiti mo aʻa, o lea o le a vave faʻafefe ai le vai.

Faʻasa

E tatau ona i ai le vai talafeagai. I le taimi o le tuputupu aʻe o Begonia Collared oneone i totonu o se ulo - sina susu, vai e pei ona magoto le ofutele. O lenei tulaga e faaauau pea seia oo i le tautoulu. Ona faaitiitia lea o le tafe o le vai.

I le taumalulu, fafaga le sili ona pala, o le susulu tele o le susu e faʻaalia i le paʻu palapala.

I lenei tulaga, taofi le faʻamalosia mo se taimi pupuu, e mafai ai e le fale ona toe maua mai le susu.

Faʻamamaga o le ea

O le Begonia cuff e le o se mea e fiafia i ai. I le vaitau o le taumafanafana ua fautuaina sulu faataamilo i le laau, E le mafai ona e tulei saʻo i luga o le fugalaau lava ia. O le isi filifiliga o le tuu lea o tamai tane vai i tafatafa o le Begonia. O lenei metotia e teu ai le taimi, e faʻamaeʻaina pea le ea i totonu o le laau.

Laasaga masani


Begonia Vorotnykovaya e le fiafia i le gaoioi, ata. O le maualuga o le taumafanafana i le taumafanafana e 20 tikeri, i le taumalulu 16 tikeri Celsius.
Laititi aupito maualalo o le vevela 15 tikeri Celsius. E le mafai ona tuʻuina le fugalaau i lalo o le pamu.

Malamalama

E pei ona taʻua i luga, o le fugalaau e susulu malamalama, felafolafoaʻi. Tuu le laau ile faamalama sisifo / sasaʻe. I le taumalulu, tuu le laau i le itu i saute, taui mo le leai o se malamalama. I aso vevela, faʻamalamalama laulaau o Begonia Manzhetnoy, aemaise lava i le aoauli, aloese mai le mu o laau.

Faatasi ai ma le leai o se malamalama, o Begonia ua leiloloa lona lanu, o laulaau ua manino le paʻu.

Fertilizer / fafaga

Fertilizers ua manatu o se paluga o meaʻai i le eleele i le palapala. O le tele lava o taimi, o na taga e faia pe a manaʻomia e Begonia ni faʻaopoopoga faaopoopo (o le vaitau pe a mavae le taumalulu). Soo se 1-2 tausaga suia fanua vaivai.

E mafai ona faʻatau i le faleoloa ni meaʻai paletini. O le afifiina o loʻo faamatalaina ai le tele, o isi faʻamaoniga mo le faʻamalieina lelei o le fale ma meaʻai.

Faʻavaitaimi

O le olaga atoa o Begonia i le fale e eseese mai le 1 i le tolu tausaga. E faʻalagolago i le tausiga, uiga maualuga o le tuputupu aʻe.

Suiga

O se ipu tele e manaʻomia pe a tumu le ipu atoa i aʻa o fugalaau. E masani ona faʻatupuina faalua i le tausaga. O le taimi sili mo ia mea na tutupu o le tautotogo, aʻo lei amataina le vaitau o le vavao. Afai e te filifili e vaʻaia i le taimi o fugālaau totō, ia matua matalatala, aua nei faʻaleagaina le aʻa. I le vaitaimi lava e tasi, e mafai ona e faʻaaogaina ma faʻapipiʻi ia Begonia e ala i le vaevaeina o aʻa.

Ata

I le isi itu e mafai ona e vaʻaia se ata o le pulu begonia:

Metotia faʻaleleia i le fale

Faʻateleina le Pepa Begonia laʻau, laulauina o laulaʻau poʻo vaevaega. Otioti ese mai le 3-5 laulaau, pamu i le malala, tuʻu i totonu o se mea faʻaleleia susu, tausia i le vevela e le silia ma le 20 tikeri. I totonu o le masina, e afua ai aʻa, ona totoina lea i totonu o ipu ma le mea e tasi.

Teuteu

O ia gaioiga e faia e fausia ai se pale matagofie. O le aveeseina o pine tetele e mafai ai ona maua ai ni paʻu laulaau e fausia ai se pale matagofie matagofie. E masani ona faia lenei mea i le tautotogo.

Maʻi / togafitiga faʻamaʻi


E i ai nisi o mea taatele ituaiga o faʻamaʻi, auala faigofie tele e togafitia ai i latou:

  • O Begonia e lafoaia laulaau - le lava o le susu i totonu o le eleele, o sina mea manogi. E manaʻomia le faʻaleleia o le malosi o le faʻavaivai + tuʻu le tane i le vai e faʻataʻamilo i le laau;
  • paʻepaʻe paʻepaʻe o loʻo aliali i luga o laulaau, o le aʻa, o laulaau ua pala, ua mago - o le taunuuga o le fuga. Faʻaitiitia le faʻalavelave o le lele lelei o le potu, malamalama faʻaopoopo, fafagaina masani;
  • lanu enaena e faʻaalia e ala i le toilalo o fugalaau, lala, laulaʻau - o se maʻi afaina. Faʻaitiitia le faʻamaʻi o le a fesoasoani i le taimi e aveeseina ai vaega o loʻo aʻafia ai le togalaau, togafitiga faʻatasi ma le fungicides (e mafai ona faʻatauina i se fale fugalaau), e faʻaalu i le masina.

Begonia paʻu - o se laau e le lelei, e manaia le lanu, fiafia i tagata e ona le lanu piniki matagofie. O le tausiga o fugalaau e faigofie, mulimuli i tulafono faigofie o loʻo faʻamatalaina i luga.