Laʻau

Faʻafiafiaina o le taeao taeao - faʻapipiʻi laau teuteu

Ipomoea (aiga Convolvulus) o se vine ua teuteuina i totonu oo tatou tulaga e pei o le tausaga. O pupu laau e mafai ona oʻo i le 2-5 mita, e fuafua i le ituaiga. Lanu eseese o lanu ma foliga e teuteuina, eseese ituaiga eseese.

E le mafaamatalaina Ipomoea

O fugalaau o le Ipomoea e maua ai le faʻaoga o le ulu, e matala mata i le oso aʻe o le la, fuga i le tasi aso. O nisi ituaiga o meaola e maua ai le manogi manaia. O le fuga e masani ona tele, o fugalaau kalama e ufitia uma ai le laau. O nisi ituaiga o meaʻai e paʻu ona o le maualuga o laʻau teuteu.

Vanu Ruby e moli mai le laʻau o le lapisi ma fuga lanumumu mumu

O le faʻaleleia o le taeao o le mamalu e matua faigofie lava - e le lelei, e faigofie ona faʻafeiloaʻi le leai o se malamalama, fafagaina ma faʻaleleia le eleele.

E sili atu ma le 500 ituaiga o le taeao mamalu i le lalolagi; i Rusia, e tusa ma le 25 ituaiga o meaola ua tupu.

I le avea ai o se elemene o le faʻasologa o le laufanua, o le taeao o le mamalu o le tino e fetaui lelei i ni fatuga eseese pe a totoina faletua, terraces ma arbors.

Mea teuteu ma ituaiga eseese o le taeao mamalu

E fitu ituaiga o lianas e sili ona fetaui mo le ola ae o se laau o le ampel:

  • ivy;
  • faoclite;
  • lanu viole
  • lanumoana
  • taeao mamalu o le Naila;
  • masina;
  • taeao mamalu Mamati.
Laʻau faʻamalo - fualaau teuteu teuteu

Ipomoea purpurea - tupu e oʻo atu i le 3 m, lanu meamata laʻau. Fugalaau e iʻu le 8 cm i le lanumoana, lanu piniki, lanu viole, paepae. Eseese: Starfish, Scarlett O ma Hara, Giselle.

Kvamoklit - o se laau e oo i le 5 mita le maualuga, o laulaau e lanumeamata, e vaneina. O fugalaau e tele-lapopoa, mumu lanumumu. O ituaiga e sili ona lauiloa: O le Slamoter's quamoclite, faʻafuaseʻi ona faʻaitiitia.

Faamatalaga faaopoopo! Faʻafetai i le tatala o lau laau, o le kvamoklit teuteu e masani ona faʻaaogaina i ni faʻavae e fua mai ai fualaau totō.

Vaʻavai o le Ipomoea - e oʻo atu i le 3 m, lala tele, o laulaʻa e tele, fatu. Fugalaau e iʻu ile 10 inisi i le mumu, lanu viole, fugalaau lanumoana. O le laʻau sili ona lauiloa o Serenade ma fuga lanu mūmū mūmū ma le lautele o le 8 cm. O ituaiga semi-lua Picoti e matagofie i se lanu paepae i luga o se lanu moana po o le mumu.

O le lanu o le Ipomoea - e oʻo atu i le 5 m le umi, e maua ai le tele o auala laugatasia. Lanu moana lanu violē ma le lanu violē e tusa ma le 10 cm pe tusa ma le 10 cm o loʻo aoina i vaega laiti o le 3-4 fasi vaega. Eseese: Sky, Wedding Bells, Flying Saucer, Star Blue, Pearl Gate.

Moonflower - o se ituaiga o laʻau ma fatu laʻau e tolu-tamatamailima. Laʻau paʻepaʻe poʻo le piniki ma se manogi manaia e tatalaina i le goto o le lā poʻo le timu.

Taua! O ituaiga uma o fetolofi e afaina, o tamaiti laiti ma meaola e le tatau ona faatagaina i totonu o le laau.

E ese le matagofie o Ipomoea i lau lanu violē

O le mea e sili ona manaia mo le totoina i fagu fugalaau ma pusa ipu o le taeao mamalu Batat, lea e leʻi leva ona amata ona tupu aʻe e avea o se mea teuteu. Na maua e Liana le lauiloa i fua o fugalaau ona o lona lauiloa, ituaiga lau lanu lanu ma le itu o le tuputupu aʻe o laau, faigofie mo le totoina i totonu o fagu fugalaau.

Ipomoea Batat ei ai se meaʻai suamalie faʻamalosi ma le samasama poʻo le lilac flesh. Faʻapenaina na o le vegetatively, o fugalaau e toalaiti. E mafai ona e faʻapipiʻi le fugalaau e ala i le vaevaeina o le pulou poʻo le faapipii.

O le fugalaau e mafai ona tupu aʻe e avea o se faʻalelei. Ina ia faia lenei mea, faatasi ai ma le amataga o le tau malulu, latou te aumaia o ia i totonu o le fale. I le taimi o le tautotogo, o pine ua teuteuina o loʻo i lalo o le teuteuga.

O le tele o ituaiga o nei aso e faʻaaogaina mo na o laʻau lanu o loʻo faʻaaoga i le fausaga o le laufanua e teuteu ai le talaaga. O le kulimi suamalie e maualuga lona maualuga i le na o le 30 cm, ae e malosi lona tuputupu ae i le itu agai agai i le 2 m.

O le vaaiga e manaia i le tele o lanu o le lanu mai le piniki i le lilac, lanu viole, toetoe lava o le uliuli. Eseese ma lau lanu viole:

  • Malamalama Midnigt Lace - laʻau laʻau, lanu violē ma se lanu lanumeamata;
  • Sweet Caroline Purple - laʻau paʻu e lima-lobed-paʻepaʻe;
  • Sweet Georgia - foliga fatu, lanu-lanu piniki, lanu violē i totonu;
  • Black Black - tamai laupepa, fatu-foliga, lanu uliuli, latalata i le uliuli.

Ipomoea ivy

E amata ona fuga mai le amataga o Iulai seia oʻo i le amataga o le malulu. Fugalaau e aoina mai i vaega laiti o 2-3 fasi vaega, eseese lanu mumu. O fugalaau fugalaau e naʻo le tasi le aso e tatala ai, ae ona o le tele o tumutumu, o le fugalaau e matua ufiufi uma laulaau.

O le Romomo o le Iapeaea e pei o le Ivy e eseese laʻau lanumeamata-lanu paʻepaʻe ma fuga vine ma se fulu papaʻe. O le ituaiga e sili ona matagofie i le tuufaatasiga lea e faʻaaogaina ai o se falelaʻau ampel.

O le laau e ola e oo i le 2-3 m, e tolu laulau lau e pei o le ovy

O le Iapea ampel laʻau ma teuteu

E ala i le fuafuaina o faʻapotopotoga eseese, e mafai ona e fatuina ni faʻatusatusaga e faʻaaoga ai ituaiga eseese eseese o vine, ma tuʻufaʻatasia i isi mea totō faʻamalosi.

O ituaiga sili ona manaia ma teuteu:

  • Ligth Green - o se laau ma le laumei-lima laulaau lau, fai ai le sese o se fanafana manaia;
  • Sweet Caroline Bronze - manino le tipiina o laulaau lanu o lanu o le paʻu ma le paʻu apamemea;
  • Sweet Heart Red - o laʻau moa e lanumumu lanumeamata.

O le laʻau o le faʻavave, faʻafeiloaʻi mala o le perosi ma le mamalu o le taeao ivy ma laʻau faʻasalalau, e foliga matagofie. Latou foliga matagofie i faʻalapotopotoga eseese.

O le a le mea e foliga mai i le taeao o le taeao mamalu i totonu o se fagu

O le Liana e faʻailoaina i le saoasaoa o le tupu, tuputupu aʻe i le faʻatoʻaga, ma le faapalepale faapalepale. O nei uiga lelei e taua tele ai le laau mo le teuteuina o puipui, faʻapipiʻi puipui, e nana ai ni mea leaga.

Weigela laau laʻau - teuteu teuteu o le totoina o le togalaau

E foliga mai e ese le matagofie o Ipomoea i ipu, fugalaau, atigi fale ma ipu. O loʻo i ai vaʻavaʻavale a le vaʻaia, pe a manaʻomia, e faigofie ona toe faʻaleleia i se nofoaga fou.

Taua! O se fugalaau e le fiafia i le gafa, o lea e sili atu ai le vave totoina o fatu i totonu o se fagu.

Talu ai ona o le malosi o le liana, o le ipu e tatau ona le itiiti ifo ma le 2.5-3 lita i le laau. Pe a tupu aʻe le taeao i totonu o pusa, e tatau ona totō fatu i le mamao o le 25-30 cm. O le fugalaau e le lelei i le lelei o le palapala, ae e sili atu le fiafia, vaʻavaʻa, eleele palapala.

O le tele o ituaiga fugalaau ma ituaiga e aoga ona o le lanu muamua o laʻau.

Afai e manaʻomia, e mafai ona e totoina le laau e ala ile toto. E tatau ona faʻafeiloaʻi tama laiti ma se fasi fanua i se nofoaga tumau, ma faʻaeteete e le faʻaleagaina le aʻa.

A o le lūlūina, o le fatu ua gase mo le aso. O le luluina e tatau ona faalagolago i tulaga o le tau, ona e le mafai e le laau ona faapaleni le malulu. O le vevela vevela mo le mamalu o le taeao o le 2-4 ºС.

O le mea lea e le faʻalauteleina le laau pe a aliali mai le lau fa lona fa, e tatau ona fusi le fatu.

O le laau e faigofie ona faapaleni le leai o se susu, ae e fiafia e inu. E tatau ona faʻamautinoa e leai se faʻafefe o vai i totonu o le ulo poʻo le pani.

Taua! Pe a totoina i totonu o pusa teuteu e tatau ona faʻaleleia le i ai o pupuni faʻavaivai.

E masani lava ona tuputupu aʻe Ipomoea i se itu i luga. Mo le fausia o se laau i le ampel forms, e tatau ona e tuʻuina ni faʻapitoa faʻapitoa poʻo ni laupepa ina ia tupu aʻe ai pine i le itu saʻo. O laumei e faia i laupapa bamboo i le foliga o se wigwam pe faʻaaoga le uamea i se liʻo i le maualuga 20-30 cm i luga o le laau. O le fugalaau e afifi i le faavaa, o le fana tele e taofia le tuputupu ae, ma o le itu laau ua amata ona ola i le itu faasasaʻo, ua fatuina ai le saʻo lelei o le laau ampel.

Ipomoea matagofie e fetaui lelei ma fatuga ma fualaau matagofie: petunia, fuchsia, surfinia, bacopa

<

Mo togalaau faʻamalosi, faʻaaogaina palasitika po o upega. Faatasi ai ma le fesoasoani a se tagata fetogi vave, e mafai ona e tupu aʻe i se masina.

O le fugalaau e tali atu i le faʻaaogaina o le faʻaaogaina. Mo nisi laʻau matagofie tele, o laʻei luga e tatau ona i ai se mea itiiti o le vevela. Afai ua ola le laau mo laau teuteu, e tatau ona fafagaina i se fugalaau faʻapitoa. O le tausia o se laau e faigata tele, e mafai e se taʻutaʻua togalaau ona ola i le taeao mamalu.