Laʻau

Blueberry forte (Sunberry) - faʻatalosaga faʻataʻitaʻi poʻo le faʻamalolo

O le faʻamalosia o le Blueberry Canadian o se igoa e masani ai le toʻatele, masalo ona o le tele o meaola faʻapitoa e faʻaleleia ai le vaʻaia, ae le o se vaega. Ae ui i lea, e toaitiiti tagata na faalogo e uiga ia Sunberry, e ui o nei igoa uma e faasino i se tasi o laau, ma e le faigofie ona maua ni fatu o lenei fale i fale faapitoa o le taumafanafana. O le a lenei mea? Laʻau fiafia po o fualaau faisua? O Sunberry ua faʻamaonia i le tele o uiga faʻamalolo, ae toaitiiti e faamalieina i lona tofo. Ae ui i lea, e mafai ona maua atili le ogalaau a Sunberry i poloka patino. O le mea lea, o loʻo ia maua pea aʻa i totonu oa tatou togalaau.

Le talafaasolopito o le totoina o laau Blueberries forte

I le 1905, na amata ai e le faifaatoaga ma le faatoʻaga moni Luther Burbank ona fausia se ituaiga fou o le pisa o le po mai lua ituaiga e le talafeagai, ae le o ni mea oona o le po - Europa laitiiti (lea na mafai ona suamalie ma maua ai le tofo) ma Aferika (saunia se fou se tele o fualaau lapopoa ma teuteu lelei e lelei le puipuia i faʻamaʻi ma tulaga leaga).

Sunberry ma French Fries Foafoa - Luther Burbank

I le auala, o le tusitala o fugalaau sili ona fiafia i ai tagata uma o Luther Burbank, o le na faia se ituaiga pateta e igoa ia Russet Burbank, lea e masani ona faaaoga i luga o le fesootaiga a McDonald. Ae afai e maua e Russet Burbank le amanaiaina i le lalolagi atoa, ona sili atu lea o le fiafia o Sunberry nai lo ona fili.

O le tele o fai togalaau latou te le malamalama i le tofo o fualaʻau pula, ua latou taʻua o le fou ma le le fiafia. Ae o nisi e fai mai e aoga tele le pusa aua o loʻo i ai mea tutusa e maua i hormones faalilolilo e ala i pala, o le faaumiumi oa tatou talavou ma faia i tatou e puipuia i le tele o maʻi.

Sunberry vine o le lanu matagofie ma le tofo uiga ese

Faamatalaga o le ituaiga Sunberry

Sunberry ua taua o le Canadian blueberry malosi, ae o le au faipisinisi e fiafia aua o le a leai se mea e fai e Sunberry ma blueberries mo se tasi. Masalo o le lanu uliuli lanu o se tasi na mafua ai le manatu o se isi igoa mo Sunberry (English "sun sun").

Blueberries - e faatatau i aiga Vereskovs (vine, cranberries, blueberries), ma Sunberry - i le aiga Solanaceae (tomato, eggplant, pateta). O le mea lea, o Sunberry e sili atu nai lo se fualaau fualaau aina nai lo le pipi. E tele lava manatu e faapea o Sunberry o se laau lauiloa. Ae o se manatu le saʻo lea, e pei o le vao e oo i le 1.5 mita le maualuga o le tausaga e sili ona faigofie e pei ole eggplant poo tumato, lea e mafai ona tatalia gutu pupuu e itiiti ifo i le 5 Ce uiga i, ma i le maualalo ifo o le vevela e matua mate lava.

O le laau o le Sunberry e umi ma e foliga teuteu i le taimi o le fugalaau

Faʻaaliga o le vao ma fua

Sunberry - o se togavao pe tusa ma le tasi le mita le maualuga, e foliga tutusa ma se laau lanumatua laitiiti. O le aʻa o le tetrahedral mafiafia, o laasaga malolosi e tupu mai i le axils o lau. O lalaga e ese mai i se pito iloga.

Sunberry vao i le taimi o le fugalaau ma fualaau suamalie

Ua fugalaau Sunberry i fugalaau paʻepaʻe, lea e talitutusa ma le pateta. I le pito i luga o le fuga, o le vao e foliga mai o se laau mo se moega fugalaau - e matagofie ona foliga vaaia.

O le lanu o Sunberry e pei o le lanu o le pateta

E tusa ma le 15 fugalaau i totonu o le tulaga. O vine e le mafai ona oʻo i totonu o fuifui, ae o le taimi atoa seia oʻo ina le toe tupu ona o le malulu. O vine e talitutusa lava i le lapoa i se fuatini lanu uliuli tele.

Se fusi o fualaau vevela

O meatotino a Sunberry

O vaega uma o le laau o le Sunberry, sei vagana ai le aʻa, e faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi: aʻa, fugalaau, fua ma fua. E taua le manatuaina o Sunberry o se po, o ona fua, pe a le iloa, o mea oona. O fualaʻau e mama atoatoa e faʻamoemoe e matua. O le tulaga e talitutusa ma tamato: o se fualaau le fua e faigata ma o fua o fualaau aina e mama. E oʻo lava i le matua faʻapitoa, o le a le mafai ona toesea fua o latou fua, lea e mafai ona faʻaumatia e ala i le faatofu i le vai inu mo ni nai minute.

Ripening Sunberry

I le faaopoopo atu i le calcium, iron, magnesium ma le potassium, o le tele o isi mea e le masani ai o loʻo maua i fualaau o le Sunberry:

  • Manganese, o se aafiaga lelei i luga o le polokalame puipuia ma le faagasologa o le totoina o le toto;
  • zinc, lea e faamautinoaina ai le gaioiga o le pituitary gland ma le pancreas;
  • apamemea ma nickel, lea e faʻamautu ai le hemoglobin ma faʻateleina le faʻavaeina o lela mumu;
  • chromium faʻagasoloina o le glucose metabolism;
  • siliva ma mea antibacterial.

Ua faapea mai saienitisi e faapea o Sunberry e toetoe lava o mea uma e taua o elemene e manaʻomia mo le soifua maloloina lelei. Ina ia faia lenei mea, taumafa na o ni nai fua o vine i le aso.

O le seleselega Sunberry e tele lava taimi

I le tele o atunuu o le lalolagi, o le tama o Sunberry e lauiloa ma o loʻo faʻaaogaina e le faitau aofaʻi ona o ona faʻamalologa:

  • O loʻo i ai se aafiaga lelei tele ma faʻaleleia ai le vaega o meaʻai;
  • O se auala lelei e faamama ai le tino o toxini ma toxins;
  • faamalosi mata ma lagolagoina le vaʻaia ma galuega faifai pea i tua o le mataʻitu;
  • faʻasaina le mamafa;
  • fesoasoani i le togafitiga o le malulu o le tele o etiologies;
  • faamamaina le tulaga ma le angina;
  • faʻafilemuina ola ma fesoasoani e taulimaina le le mautonu;
  • faamama avega i sooga;
  • faʻafeiloaʻi ma le edema ma faʻaleleia le tulaga o fatugaʻo (ona o le aafiaga diuretic);
  • faamaluluina le ulu o le ulu;
  • fesoasoani i togafitiga o faʻamaʻi paʻu (e aofia ai psoriasis).

Lauina o Fanau a Sunberry

Sunberry, e pei o solanaceae uma, e umi lona vaomatua 120-150 aso, o lea afai e te ola i le lūlūina i le palapala, atonu o le a leai ni fua. E sili ona lelei le ola i luga o vine.

Faʻafeoloolo i se pepa ua oti e pei o le fausaga o fuamato

Pe a totoina Blueberry Fort mo tipu

O fatu o le Sunberry ua totoina i le taimi e tasi e pei o tamato (i le faaiuga o Fepuari po o le amataga o Mati). E tupu le laau ma atiina ae malosi pei o tamato. Afai na toto muamua nai lo le taimi atofaina, ona oʻo lea i le taimi e totō ai fatu laau i le eleele, o le a sili atu le fua o le laau o le Sunberry, o le palapala o le laau o le a vaivai. Ona o le tuputupu ae o laau ma lona atinaʻe o le a faʻagesegese, ma o lenei mea o le a aʻafia ai le tele o gaosi. O fualaau malolosi o le ki lea i se seleselega lelei mo soʻo se seleselega.

Sunberry o fatu tetele e faigofie ona lulu

O le tuputupu ae o vine tilati

Ina ia totoina le vine, ona latou faia lea o se paluga o le eleele mo fualaau faisua, lea e faatauina atu i soo se togalaau togalaau, ma faatumu i se pusa saunia. Ona faʻamamaina ai lea o le eleele ma totoina fatu i luga o le fogaeleele. Ufiufi i latou i se palapala o le eleele e oʻo atu i le 1 cm, faʻafesoʻotai lalo.

O le koneteina e ufiufi i se kosi palasitika po o se tioata, lea e tatau ona ave i aso uma, aveese otaota o le condensate mai luga ma faʻamafanafana le koneteina faʻatasi ai ma le fatu vine. I le lima o aso ina ua uma le luluina, ua amata ona amata tupu mai muamua. A o faagasolo lenei vaitau, e taua le aua le faʻatagaina le eleele e faʻamago, ae ia aloese foi mai le tele o le suavai.

Uluaʻi fua mai o sunberry

E masani lava i le ogatotonu o Mati, ua lava le malamalama o le laau mo le ola lelei e aunoa ma se faʻalauiloa faaopoopo. Ma o meaola uma lava e lava le malamalama, e tatau ona e faia se mata faapitoa e faia i le foila, lea e mafai ona faia na o oe e ala i le afifiina o pepa mo le tao i luga o pepa pepa. O lenei fuataga o le a taofia ai le faʻalauteleina o laau i le malamalama.

O le malamalama e atagia ai foliga puipui e puipuia ai laau mai le faalauteleina, faaleleia o lona tuputupu aʻe

Totoina o laau

Faatasi ai ma le oo mai o le tolu laulaau moni, o laau e toto i ni atigi pusa eseese ma se voluma e oo atu i le 0.5 lita. I le faia o lenei mea, ua tumu ai laau totő i eleele lelei, ma le faʻaaogaina o se mea faʻapitoa mataʻetaʻe poʻo se sipuni laulei masani, e faʻamavaeina fatu taʻitasi ma aʻa ma totō i totonu o se ipu malamalama, faʻasusu i le eleele, pipiʻi ma inu lelei.

Laʻau vine, sauni mo le totoina i le eleele

Outdoor Sunberry Growing

Faatasi ai ma le vevela o le vevela (amataga o Me), e mafai ona totoina totō o Sunberry i le eleele. I le masina o May, e le seasea tupu mai pulufana toe faafoi i le totonugalemu o Rusia. E tusa lava pe tupu lenei mea, o le a le afaina ai laau talavou, aua o Sunberry e le gata o le malulu o le lamala, ae e le fefe lava i matagi afu.

Polokalama a le Sunberry: 80 centimita i le va o vao ma le 1.5 mita i le va o laina. O sea mamao tele o se mea e tatau ai, ona o le tuputupu aʻe tele o le laau. Afai e faʻaititia, o le a faʻamalamalama e le tasi le isi, ma o le a le lava le malamalama o vine, ona o le taimi o le a matua fesuiaʻi.

O le totōina o fatu i le eleele e faia i le fesuiaiga. Muamua, ia eli se lua i le palapala ma le loloto o le 15-20 inisi le loloto i totonu o le eleele, faʻasaʻo lelei. Ona latou ave lea o se ipu tioata ma tipu, taofi le uʻu ma le faasino igoa ma tamatamailima ogatotonu, ma liliu mea o le tioata i luga o le alofilima, tuu le mea na aumai i totonu o le lua ma faatumu.

Faʻasalaga o laau totino o le auala sili ona saogalemu ma sili ona leai se tiga o le totoina o fatu.

I le taimi o le totoina, o aʻa o le fatu toto toetoe lava a faatumulia uma le maualuga o le totoina o le ipu. Faatasi ai ma le fesoasoani o le fesuiaiga, o le aʻa o le laau e le faaleagaina.

O Sunberry o se ituaiga o meaʻai o le malulu, o lea e le manaʻomia ai le faʻaleleia poʻo le togafitiga mai faʻamaʻi. O pasi e le aʻafia ai faʻamaʻi pipisi poʻo mea faʻamaʻi, ma e mafai ona tupu i le eleele sili ona pala. A o faagasolo le tuputupu aʻe o le tuputupu aʻe, o loʻo iai ni laasaga malolosi i luga o le vao, lea e manaʻomia ona lagolagoina i le tulaga o pine uumi laupapa, aemaise lava i le taimi o le tuputupu aʻe o fua. Fai mai tagata popoto e mafai ona 'aina' aina i le amataga nai lo le faaiuga o Setema, pe a latou vaivai. A leai, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le inu oona.

O le togalaau o le Sunberry e vave ona fuga, e amata mai ia Setema o fugalaau e tatau ona teuteuina, a le o lea latou te avatu le ovary, o le a leai se taimi e fua lelei ai le vevela. O lenei fuafaatatau e saofaga i le mea moni e faapea o laau e taitaia uma a latou malosiaga i le matua o fua ua uma ona toto.

I eria e amata vave ai le malulu, e pikiina vine i se pulumu ma tuʻuina i luga o se windowsill mo le kuka. I totonu o se potu mafanafana, oi latou, e pei o tamato, o le a matua matutua ma o le a talafeagai mo le faʻaoga. I le oʻo mai o matagi mataʻutia, o le togavao na matuai mate lava, ma liliu atu i le fugalaau faʻasaina mo le eleele.

Vitio: tuputupu ae se sunberry

Faʻatalatalanoaga a le Faatoaga e uiga ile ituaiga

Na atiina ae, o se aga sili ona lelei, ae ou te leʻi fiafia i le tofo ae leai se tasi na talisapaia le siama.

Svetlana Yurievna

//irecommend.ru/content/tak-vot-ty-kakaya-solnechnaya-yagoda

I le Aso Toonai na ou filifilia ai fualaau a Sunberry, ou te le manaomia le totoina o tupe tetele, ae peitai, na latou totoina i latou mo le taimi muamua, latou te leiloa tele. O le a tatou totoina le itiiti ifo i le isi tausaga, ae o le laau e tatau ona gauai atu mo ona uiga tau vailaau. Leʻa manuia i tagata uma o le a tupuina lenei laau!

Tagata asiasi

//indasad.ru/lekarstvennye-rasteniya/1505-sanberri-yagoda-samberi-yagoda-poleznye-svojstva#!/ccomment-comment=3350

Na tuuina mai ia i matou se togavao i le tausaga ua tuanaʻi. Sa i ai le tele o vao, e ui lava sa matou le popole ia te ia. E leai se suamalie o vine, ae e maua mai ai se mea manaia pe a fai e felafoaʻi, o se sunberry ma le suka e suʻeina i se mea e fai ai meaʻai.

Tagata asiasi

//indasad.ru/lekarstvennye-rasteniya/1505-sanberri-yagoda-samberi-yagoda-poleznye-svojstva#!/ccomment-comment=3350

O lenei vavega e sili ona aoga mo tagata e maua i le kanesa, tagata e maualalo le puipuiga ma faʻamalologa. Faʻatau lava e te le faʻatau ni mea le lelei i falemaʻi ma isi tagata faamalolo, e tatau ona e 'ai meaai masani. Grow Sunberry oe lava i lau togalaau, i le ogatotonu o Setema o loo i ai sona tofo faapelepele ma se manogi manaia. E tatau ona e 'ai i le manava, e tusa o le 5 teaseti i le tasi. Taumafa i le paʻu paʻepaʻe, o le togafitiga aupito sili lea ona togafitiga, e le talafeagai mo le taumafataga, e faʻatali seia oʻo ina liu. Faʻatoʻa lelei ona teuina i totonu o le pusaaisa. Sa ou faʻaaogaina lenei pusa mo le 4 tausaga, ua mou atu aʻu neoplasma ma seʻia oʻo ina le toe faʻatulagaina. O i latou e le maua le avanoa e toto ai vine i totonu o le togalaau, ou te fautuaina le totoina i luga o le faapaologa po o le faamalama sill in pots. E le tele le togavao e pei o le malae, ae e fua mai e tusa lava pe o le taumalulu.

Marina

//smoldachnik.ru/sanberri_vyracshivanie_uhod_i_recepty.html

O le vaomatua, e moni, e foliga mai e manaia: o le vavalalata solo i fualaʻau paʻu o paʻu paʻu uliuli le tele o se peleiti laitiiti. E sili atu ona lelei le totoina o laau, e pei o tamato, ae e mafai ona e totoina tonu i le eleele. Se mea uiga ese: o pusi e pipiimau i petioles, ma aua nei paʻu ese ma le faigofie, e pei o se moe po o se fale e masani ai.

Vera Surovaya

//irecommend.ru/content/ocherednoe-reklamnoe-vrane-chernika-forte-ne-imeyushchaya-k-chernike-nikakogo-otnosheniya

O le taimi nei, e tusa ai ma le tofo o fualaʻau paʻu ... Ou te le iloa po oa mea na maua e tagata i le lalolagi atoa i lenei fale, ae ou te leʻi matauina le eseesega i le va o le mumu ma le matutua o Sunberry. Ae, o le tini o se mea leaga lava. Sunberry o se tama fou.

Lillian

//irecommend.ru/content/grandioznaya-falshivka

E matua leaga loʻu vae, o le injections e le tele se fesoasoani. Sa amata ona ia togi le pipi i totonu o sooga ma fesoasoani tele. I luga o le fautuaga a se uo sa ou totoina ni togavao se 3, o lea o le a ou ola ma faaaoga nei vine.

Tagata asiasi

//indasad.ru/lekarstvennye-rasteniya/1505-sanberri-yagoda-samberi-yagoda-poleznye-svojstva#!/ccomment-comment=3350

Tina na toto muamua i le togalaau a Sunberry. O le la e susulu i luga o le laʻau. Ae o fua sa matou le fiafia ai ma ua sosolo le togalaau a le Sunberry. E tumu i isi fua suamalie e mafai ai ona e 'ai fou, faia siamu mai ia i latou ma maua ai mea sili atu aoga i totonu ia i latou nai lo le togalaau i le nightshade. O Sarai, mo se faataitaiga, dogwood. Matou te faatauina atu aso faʻamago, ae e tele a latou meatotino aoga.

Mirabilis

//irecommend.ru/content/sanberri-nevkusnaya-yagoda

Ua tele tausaga na matou ola ai ia Sunberry, o le laau e fua tele ... Ae na ou oo mai lava i le faaiuga e sili atu ona aoga lenei au i le ituaiga siaki. I le tautoulu ou te tuʻuina ai fualaʻau i totonu o le suamalie, faaopoopo le lemon (poʻo le moli, poo le lime), e mafai ona e faʻaopopo sina fatuga o le paluga, sina suka - ma tuʻu i totonu o pusa palasitika mo le teuina. Ou te teuina ia pusa i le pusaaisa. O le lanu o lenei jam o le lilac purple, e matua susulu. O le afafine o se uo, o le a maliu i se fagu o lenei siamu, ua faaigoa ia te ia o se "fatch potion."

Irisneva

//www.asienda.ru/yagody/sanberri-solnechnaya-yagoda-chast-1/

Blueberry malosi - maualuga-gaosiga ma le le lelei. Mo nofoaga e le lelei le palapala - o se mea moni lava lea o le a maua ai se seleselega lelei. Faatasi ai ma se tekinolosi faapitoa, e maua mai ai le manogi lelei po o le sua. O fua fou ua i ai se tofo patino e toaitiiti tagata pei. O le Sunberry ma le blueberry e na o lanu masani, ae o ni aganuu eseese uma i foliga ma le tofo. O le a filifili e le tasi mo ia lava pe e aoga le tupu aʻe o Sunberry i lana 'upega tafaʻilagi.