Lafumanu

Faʻapitoa ile tausiga o gata i le fale

Togaina vine E mafua ona o le afaina lea e mafua mai i le 'aina o vine. O 'auʻau na' aina talu mai aso anamua, e le o manatu i latou o se mea e sili ona lelei, ae nai lo lea, talu ai sa avanoa i latou i soo se vaega o le faitau aofaʻi.

Le foliga mai o le selu

O le tino o se selu e, e masani ona tautala, o se vae lapoa ma le ulu. E matua fesuisuiaʻi ma faigofie, o le lanu o le beige-gray, o le lanu uliuli-lanu po o le lanu samasama. E tele naua i luga o le tino, lea, pe a siitia, faateleina le vaega o le pito i lalo o le vae, fesoasoani e foia mamao mamao. O le vae o se tagata matutua, i tulaga masani, e mafai ona oʻo atu i le 9 cm, ae o faʻamaʻi vine e ola i le fale e tupu i le tele o lapoa.

I luga o le ulu ua i ai: o le tautala tautala ma lua paipa o antennae-tentacles. O le tasi paga, o le pito i luma, e faamoemoe mo le manogi, o le lona lua, o loʻo i tua o le mata, ei ai mata malamalama, e le iloa ai lanu, ae vaai i otootoga o mea faitino i se mamao o le tasi centimita. O 'aveʻamea o gata e matua maʻaleʻale ma i sina mea itiiti lava e vave ona faʻaaogaina i totonu. O le atigi gutu o fao e faʻapipiʻi lelei ai a latou sulu, faʻasolosolo i luga ole auala. O le lanu lanu e masani lava o le lanu samasama-lanu enaena poʻo le paʻepaʻe, ma o le lipine e mafai ai e le gata ona faʻaleleia le susu.

O vaega o le taamilosaga o le olaga o se selu

O faʻauʻu o loʻo galulue i le vaitau mafanafana: mai ia Aperila, Me ma seia oʻo i le kiona muamua. I le amataina o le tau malulu, latou te paʻu ai i totonu o le paʻu (lalafi), paʻu i totonu o le palapala, talepe o se faʻavaivai e oo i le 30 cm, o loʻo latou faʻatali ai mo le malulu. E masani lava i le natura, o le selu e le suia ai lona "pu". I le taimi o le taumalulu, e tapunia ai e le mollusks le "ulufale" i le atigi faatasi ai ma se valve slime, ma le maua ai sina avanoa mo le ea. I le tautotogo, e toso ese ai e le gata le ata puipui ma amata ai le ola maloloina ma saili mo meaai. O laau eseese ma a latou fua, vine, o le mea lea e aina ai le gata vine, e ui lava e masani ona latou aina le eleele. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le taimi lava e tuua ai le anabiosis, o gata, e 'ai sina vaega ole eleele, toe faʻafoʻi le microflora o le fua o meaʻai ina ia faigofie ai ona eli meaʻai.

I le ao, e sili atu i le mollusks le nofo i nofoaga malulu, i lalo o maa lapoa poʻo i totonu o paʻu uumi, i lalo o se faaputuga lau. O le gaioiga o gata e faʻaalia i timuga ma timu. I luga o le vevela ma le vevela o aso, o faʻataʻitaʻiga e faʻapipiʻi i se ata vevela le gutu o le atigi ma faʻatali i tulaga le lelei. O nisi tagata o le aiga e pipii i le paʻu o laau, faatalitali i le vaitaimi o le lamala. O le a le umi e ola ai gata? I le averesi, e oo i le valu tausaga, ae afai e le 'aina e fili faalenatura, e pei o pa puipui, e mafai ona ola e tusa ma le luasefulu tausaga.

E te iloa? Snails - mea ofoofogia meaola, aua o lo latou gafatia e toe faʻafouina ai mea e sili atu. Afai e mafai ona ola na o le siʻusiʻu, tipi ese e se tagata taufaasese, ona mafai ai lea ona tupu aʻe ni masilo ma ni fao, ma o se vaega o le ulu se maualuga o le masina.

Faʻaaoga faʻatau

O faʻatautau tuputupu aʻe e faʻatatau i le 'ai ia i latou. O le aanoina o aano o manufasi i aso nei ua avea o se meaʻai tele ma ei ai ni mea aoga aoga: o loʻo i ai le calcium, iron, magnesium, phosphorus, copper, zinc; se aofaiga tele o polotini ma vitamini o le vaega B, sei vagana ai vitamini: E, K, A, PP. O faʻailoga e aoga tele mo fafine maʻitaga, e avea ma punavai o le calcium ma le magnesium, o tamaiti mo le tuputupu ae, tagata faʻalelotu o loʻo taofiofi e avea o se puna o porotini. Farani ma Italia e faapitoa lava le lauiloa mo a latou fagu.

O togafitiga o faʻailoga e fesoʻotaʻi ma vailaʻau. Aemaise lava, o gata e faʻaaogaina e maua ai broncho-relaxants ma lectins. O fualaau aoga i le tuufaatasiga o gata, o vailaau mo togafitiga e maua ai fualaau faasaina lea e faateleina ai le puipuiga, togafitiga e tetee i ai ma faamalolo faamalolo, faapea foi ma meaola mo togafitiga o le le mautonu o le popole. Ua fautuaina e fomaʻi e faʻaaoga le aano o gaʻo i tagata e maua i faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

O pupu vine e fai ma falemaʻi laiti, o lona uiga o la latou fausiaina i le fale e masani ona fesoʻotaʻi ma poloaiga i le tele o salonsisi matagofie. Talu ai nei, o massage mata ma gata o le mauaina o le lauiloa. O le siaki na natia e le papa e fafaga, faamalūlūina ma faaleagaina ai le paʻu. Glycolic acid, lea e fai ai fulufulu, fulufulu smoothes (faatasi ai ma masaniga masani), faʻamamaina le paʻu vevela ma fesoasoani e faʻafefe ai le faʻavevesi poʻo le faʻaogaina o faʻailoga.

E te iloa? O le fanua sili ona telē e tusa ma le 2 kilokalama na maua i le 1976 i Farani. O le tele o le galu o le galu o le gataifale o Ausetalia o se tui umi e oo atu i le 30 cm ma e oʻo atu i le 40 kilokalama.

Ituaiga o togafiti fausiaina

O le tekonolosi o le fausiaina o fao ua vaevaeina i ni ituaiga se tolu, o ia mea uma e lelei i lona lava ala. Faʻatasiga a latou patame faʻaipoipo ma faʻafaigofie ona tausia lelei i latou.

Tele lapoa

O le tele o le auala o le faʻaleleia o sosoʻo e latalata i tulaga masani o latou olaga. O lenei metotia o le taofiofi o fao vine i le fale e lelei i tulaga o faifaatoaga laiti, i le leai o ni fili masani o le mollusks: lapisi, moa, lizards and beetles, frogs, shrews ma moles. O le faʻaopoopoina o sea metotia o loʻo i ai i tupe faʻaitiitia tupe maua, faʻaitiitia - i le taimi aupito maualuga o tau mo le mauaina o le iuga. O lea togafitiga e fetaui lelei mo tuutuuga o fale tumaoti po o togalaau aina, talu ai o le foliga mai o tagata faimalaga e le aofia.

Faʻanoanoa

O le auala malosi e fetaui lelei mo le fausiaina o faʻailoga i se fua tele. I lenei tulaga, o gata e aofia ai i totonu o greenhouses ma tausia mo latou e manaomia ai le gauai atu i taimi uma. I totonu o le eleele vevela, e tumau pea le vevela ma le vevela, o meaʻai malolosi e faia. O snails i greenhouses e tupu tele vave, o lona uiga o se metotia malosi o le galueaiina o loʻo i ai se aoga taua - o se taunuuga vave: o le tuputupu ae ma le gaosiga o le caviar. Minus - o lenei metotia e le mo se tamaʻi faatoaga, e manaʻomia ai se faʻavae muamua o mea tau tupe ma tau faʻaleagaga.

Semiintense

O le faʻaaogaina o le semi-intensive e faʻaalia i le gaosia o moli i totonu o pitonuu. Mo i latou, faʻafeoloolo ma faʻaleleia atili tulaga o le susu, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o meaʻai fafaga. O se tasi lea o filifiliga sili ona taliaina mo le fausiaina o faʻailoga i le fale. O mea lelei i le faʻaitiitia o tupe faʻaalu i meaʻai: mo meaai e mafai ona e faʻaaogaina laau totō (paluga, vaimasi, upega, ma isi mea) ma otaota mea taumafa (teuina o fualaau faisua ma fua). O le le lelei o lenei ituaiga o le siʻitia o le tuputupu ae nai lo le auala malosi, ae i le taimi lava e tasi e teu ai i le vaega o mollusks, meaai paleni ma taumafaiga faaletino.

E faapefea ona fausiaina fao i le fale

E mafai ona e totoina se selu i le fale ma faia se tausiga faigofie i vaovao avanoa i fafo ma totonu - i terrariums ma aquariums. O le a taugata le faʻaleleia o totonu, ae i lenei tulaga e le o taufaʻataʻuina e le au taufaasese ia moli ma o le siʻosiʻomaga faʻasolosolo e tumau i le tausaga atoa. O le tuputupu ae i totonu o greenhouses e maua ai foi le tele o taunuuga; i le faaopoopo atu, e mafai ona e faatonutonuina tuutuuga o le taofia o gata (vevela ma le vevela), lea e faateleina ai avanoa o se taunuuga lelei.

O fea e maua ai gata mo le faʻamalosia

O faʻamatalaga faʻapitoa o le pamu palama e fautuaina le faʻatau faʻatau i Europa. O loʻo i ai faʻatoaga faatoaga i Farani, Czech Republic, ma Polani. I le vaʻalele Soviet, e mafai ona faʻatau faʻatau i Adygea poʻo le Crimea.

E taua! Mo le toe gaosia, e te manaʻomia mollusks matutua, lea e mafai ona fuafua i le tele o le atigi: o lona maualuga e tatau ona oʻo ile 5 cm. - nai paga mai tagata faatau eseese.

Aua e te vavae lou ulu e uiga i le fola o le faʻatau na faʻatau, ona o faʻamafaʻi vine e matua ese lava. O le mollusks o le hermaphroditic, ina ia mafai ai ona fanauina ni tamaiti, ni tagata se toʻalua, e paʻi i le alofilima oo latou vae, e fefaasolo le tasi i le isi o se ituaiga o mea tausi. A maeʻa ona tuʻu fua, o le a manaʻomia ai lau tausiga.

O a mea e pipiʻi

Fai atu le fesili "E faʻapefea ona tupu aʻa i le fale?", Muamua filifili po o fea e te tausia. E i ai le tele o filifiliga: i nofoaga avanoa e mafai ona faia se fagu i puipui pito i lalo ma se upega tafola mai luga e puipuia ai mai manufelelei. E sili le lelei o le foliga o se peni e faʻasolosolo, aua o le a sili atu ona faigofie le tausia o pama. E mafai ona e tuʻuina gata i totonu o se aquarium poʻo terrarium, o le a aoga uma ma faigofie.

Faʻapusa tutusa ma puipui tioata e sili atu ona faigofie ona mama (e tatau ona fufulu mama tane mai le kulupu ma le facesces, o meaola leaga e ono tupu). E tatau ona fufuluina meaola vai e aunoa ma ni vailaʻau, naʻo vai. Faʻatasi i le fa masina, e tatau ona sui le eleele, i le ala, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le palapala mo le ulo, lea e vaeluaina ma susu.

E taua! O le vevela ma le susu e taua tele i le faʻatupulaia o gata. Laʻau aupito sili ona lelei mai le +15⁰C i le +20, le maualuga o le ea mai le 75% i le 95%, eleele - 80%. Manatua pe a oʻo atu le tele o gata mago i totonu o le fale, ma le maualuga o le toʻimamafana e mafai ona mate ona o le leai o se ea.

O le a le mea e fafaga ai fao, aemaise lava le teu i le fale

E faʻafefea ona fafaga se selu i le fale? O snails are herbivores, i le natura latou te fafaga i laau ma vine. O le lisi o togalaau e aofia ai le sili atu i le tolusefulu igoa: plantain, tarelion, nettle, burdock, sorrel ma isi. E mafai ona e faʻaaogaina se faʻafefiloi o laulaʻau ma cereals, o la latou meaʻai o le a avea o se punavai o vitamini, minerale ma le porotini mo le selu. O pusa, pikaini, kāloti, beets, kukama, strawberries ma isi fualaau faisua ma fualaau faisua o le mea e masani ona latou 'ai i le fale. O le tele o faifaʻatosina e fafagaina meaʻai ma susu susu, fago le falaoa, ae o le tulaga autu mo le tausiga o le i ai o le vai i totonu o se aviary po o se pusa tioata. E taua tele mo talavou, pe a fausia se atigi malosi.

I aso nei, o le fausiaina ma le fausiaina o le a le faateia ai se tasi. O le aano o nei mollusks e taua mo lona taua ma le taimi foi e maua ai le maualalo o le kalori, faʻapea foi ma le leai o le cholesterol i le tuufaatasiga ma lona manaia lelei.