Laʻau

Vine vine Arched: taugofie ma teuteuina taumalulu-mamafa le vasega

O le faʻatoagaina o vine e maua ai le lauiloa i le tele o tausaga. E mafua lenei mea i le tele o ituaiga, o le leai o ni faigata i le tuputupu ae ma vine teuteu. E mo le faʻaalia mai o le au fai togalaau na latou fiafia ma Arched vine. Faatasi ai ma le totoina lelei ma le tausiga lelei, e mafai ona e maua se seleselega tele.

Faʻasolopito o le vasega

Na maua fua vine i le faʻavasegaina mai Druzhba ma Intervitis Magaracha. O lenei mea na faia e saienitisi Rusia mai le All-Russian Research Institute of Winemaking ma le Viticulture na faaigoa i le mavae o Ya.I. Potapenko.

O se taunuuga o suʻesuʻega, na faia ai vine ma fua o le maualuga. Ma na ia maua lona igoa ona o le faamalosi, faafetai i le mea e mafai ona e teuteuina ai fale poʻo pa puipui.

O le fatuina o vine o le Arched, sa saili ai saienitisi e atiina ae se mea e le lelei ma aoga

Faʻamatalaga o Faʻau vine

O le Arched ua manatu o se ituaiga o ituaiga eseese ona o fua o vine na tupu i le vaitaimi e 110 i le 120 aso. O le togavao na te aumaia le fua muamua i le tausaga talu ona totoina.

I luga o se vine e tasi e mafai ona ola e oʻo i le 15-20 fuifui. E lapopoʻa, faʻasolosolo foliga, matagofie ma fafo atu matagofie. O le tasi le fua e fua mai le 400 i le 600 g.

O vine e piniki ma se fesuiaiga i le mumu, o le ova e foliga mai i se puro ma se fatu tele. Ole lapisi ole tasi e 6 g. Tasta e iloilo lo latou tofo ile 10-sikuea ile 7.7.

O vine mamago ua lapopoʻa, e tele

O se vaega o lenei ituaiga e mafai ai e vine ona tumau i luga o le vao mo se taimi umi ma i le taimi lava lea e le o ese ai foliga ma le tofo.

Vitio: iloiloga o le vailaʻau Faʻatūina mai le uaina

Aʻoga Maualuga

I le faaopoopo atu i le tofo, o lenei vine vine e tele atu uiga taua:

  • Ona o le maualuga tele, o vine e mafai ona tumau pea i luga o le vao mo se taimi umi ma e le maumau ai o latou uiga. Ma o le mea tonu lava ona o lenei mea, o fuifui vine e lelei le vaʻaia o femalagaiga i mamao mamao.

    O fua o vine e talisapaia mo le tofoina o vine

  • E mafai e le vine ona tatalia gutu i le taumalulu e oʻo i -25 tikeri. Ma e tusa lava pe leai se mata o mata, o le a fua mai i le ata lua.
  • Seleselega tumau ma maualuga i lea tausaga ma lea tausaga.
  • O le vailaʻau e sili atu ona puipuia i le paʻu ma le lanu enaena, ae o le malosi o le paʻu (powdery mildew) o le faʻatulagaga.

    O le ituaiga o loʻo faʻaalia e ala i le tetee atu i paʻu palapala.

  • O vine e faia ai se uaina matagofie.

Vitio: Arched vine ripen

Vaega o le totoina ma le tuputupu ae

O vine e mafaufauina o se laau toto, ae ui lava i lea, ua faateteleina ona ola i itulagi ma se malulu. Ae i ia tulaga, e tatau ona toto saʻo ma ia taulimaina lelei, ona faʻafiafiaina ai lea o le gaosiga.

E mafai e vine vine teuteu fale ma pa

Saunia o le nofoaga e tulaueleele ai

Laʻau vine e ola lelei i oneone ma oneone palapala. O ona aʻa e loloto, e faapena foi i se nofoaga vavalalata o le eleele, o le vine e mafai ona fua mai pe oti ai foi le leaga. E tatau ona amanaia lenei mea pe a filifilia se nofoaga e tulaueleele ai: e tatau ona sili atu le la, o lona uiga, o se saite i luga o saute sasaʻe poʻo le itu i saute sisifo e talafeagai.

E sili atu le totoina o vine i le tautotogo. Ae e tatau ona e saunia se lua mo le totoina i le tautoulu: o lea o le eleele o le a tumu i le okesene ma sili atu mea faʻamaʻi ma pathogenic microbes o le a oti.

Mo le totoina o vine vine, e mafai ona e faʻaaogaina le togalaau faʻatoʻaga

O le sauniuniga o le lua o le tau e aofia ai laasaga nei:

  1. Tili se pu e tusa ma le 100 i le 100 cm le tele.
  2. Muamua lava, e tatau ona e taatia le alavai i le pito i lalo o le lua: e mafai ona faalauteleina le omea, fasi piliki pipi poʻo le iliili.
  3. Liligi le palapala oneone ma fefiloi i le tutusa tutusa ma le humat peat.
  4. O laulau taʻitasi e faʻafefeteina i le faʻafefiloi o fugalaisa e aofia ai le ammonium nitrate (pe tusa ma le 30 g), masima tiso ma potassium superphosphate (100 g ia taʻitasi).

    E mafai ona suia le masima masima e aunoa ma le leai o se lelei ma le efuefu masani.

    30 g o le ammonium nitrate e tatau ona faaopoopo i le faʻafefiloi o faʻalavelave

  5. O le pito i luga e tatau ona paʻu ma humus. E le manaomia le sasaaina o fugalaau.
  6. Liligi le lua faʻapa i le vai mafanafana (ia le itiiti ifo i le lua pakete) ma tuʻu le palapala.

Totoina o se fatu

O fualaau aina suamalie ua faʻatau faʻatasi ma faʻamau ma faʻamautuina aʻa. O a latou sauniuniga mo le totoina ma le totoina e le eseese tele:

  1. Afai e matala aʻa o le vine, ona tatau lea ona susu mo le 2 itula i le vai mafanafana: o aʻa e tumu i le susu ma saunia mo le totoina. A uma lena, e mafai ona e totoina i latou:
    • i totonu o se lua ua saunia i le ogatotonu, faia se tamai ipu 10-15 cm le maualuga;
    • tuu vine i luga ma sosolo aʻa i lalo.
  2. Vaʻaina ma aʻa faʻamaina e toto ai sina faigofie. E tatau ona e faia se taimi lelei talafeagai i le tele ma toto se fatu laau e aunoa ma se malolo.

A uma ona totōina, o vine e tatau ona faʻamaua tele ma mulumulu. Hay po o le mutia vao ua lelei mo lenei mea. I le lumanaʻi, e tatau ona faʻaleleia le fatuina i le tasi i le vaiaso mo le 10-20 lita.

A maeʻa ona totōina, e tatau ona faʻafeinu vine ma mulimulu.

Faʻavaeina vine ma teuteuina

O le isi vaega o lenei vine vine o lona vave vave tuputupu aʻe. O le mea lea, o le faʻamautu lelei o vine o se vaega taua o le tausiga. Afai e le o vavaeina, o le a matua paʻu tele lala ma o le a selesele le seleselega.

O fualaau vine e tatau ona teuteuina saʻo

Leai ni vine na fufulu i le tausaga muamua talu ona totoina. A maeʻa le tausaga i le tautotogo, e lua laina tetele e totoe, e vavae ese i se auala patino:

  • o le fua muamua o fua, e vavae ese, ma totoe mai le 5 i le 10 fatuga;
  • o le lona lua ua taʻua o se faapona o le sui ma vavae ese, ma totoe ai 2 fatugaʻo.

O le tausaga na sosoo ai, e lua fusi o totoe o totoe i luga o le pisi poto. O fua o le a avea ma se lala umi. O le mea lea, e tatau ai ona fausiaina vine i lalo o le tautotogo. Ma i le taimi o le tautoulu, e tatau ona teuteuina le vine pe a uma le seleselega, ma tuu ai se paʻu 10 cm.

I le tautoulu, a maeʻa le seleseleina, ona vavaeina lea o le vine, ma tuu ai le 10 cm

Togi

E ui lava i le mea moni e faapea o Arched o se ituaiga o le malulu, e tatau ona ufiufi mo le taumalulu i tausaga muamua, e oʻo lava i le itu i saute. I luga o le maualuga o le tau, e sili atu le aua nei lamatia ma ufiufi le vine i tausaga uma.

A maeʻa ona teuteuina, o le vine e ufiufi i se vaʻai po o le agrospan. O nei mea e lelei i le faia o tulaga lelei mo le taumalulu ma pasi le okesene i le laau.

O le fale e aupito sili ona lelei e tumu i se vavao poʻo se agrospan

I totonu o latū o le itu i mātū, e faʻapipiʻi faʻapipiʻi lala laʻau i luga ma fufuluina ile palapala. Afai e le o le kiona, e tatau foi ona ufiufi vine i totonu o vaega vevela.

Mo le puipuiga faaopoopo, ua ufitia le vao i luga o luga o laau.

Faʻamatalaga i luga o lenei vine

Arched - se ituaiga e iai ona lava lelei ma mea le lelei. O tulaga lelei e pei ona taua i lalo: o le vailaʻau e fua tele ma mausali, e matua faʻasaga i faʻamaʻi, foliga matagofie, vine malosi tele, ma malosi malosi-e mafai ona ufiufi le vao. Ou te leʻi siakiina le malosi o le malulu, ae o le faamasinoina e le mafiafia o vine - e tatau ona faateleina. Mea le lelei: o le tofo, pei o aʻu, o le mutia i le mutia. O fuifui e le tele tele, e le tele foi le pusa. Laititi le lelei mo le "paie" mo le faʻatau.

Sergey

//forum.vinograd.info/showthread.php?t=1493

Se eseesega vave o le matua. E ui e le o se ituaiga fou, e lelei. Pipi lapisi i le maualuga o le suka. E faʻamauina lelei i luga o le vao, aʻo faʻatumuina le papa. Vaʻaia faʻamaʻi tele. Faʻateleina. E maualuga le gaosiga, e manaʻomia le faʻamaonia. Ou te le matauina le vaimia.

Sergey Dandyk

//forum.vinograd.info/archive/index.php?t-1493.html

O le vine vine vine ua maeʻa ona lelei, e lelei tele mo le teuteuina o le 'upega tafaʻilagi ma le leai o ni faʻafitauli. Ae peitai, ina ia maua se seleselega tele, e tatau ona mataʻituina lelei ma tausia lelei, ia maitauina tulafono mo le teuina o vao ma tausi i latou mo le taumalulu.