Laʻau i totonu

Gymnocalycium: o mealilo o le manuia o le galueaina o cactus i le fale

O le foliga le masani ma le faigofie o le hymnocalycium na avea ai ma se tasi o ituaiga masani o le cacti. O se laau laʻau faʻapipiʻi, e mafai ona oʻo atu i le maualuga 3 to 50 cm. O le mea autu o le hymnocalyucium o lona mafai gafatia i soʻo se siosiomaga ma faʻafetaui i tulaga eseese.

Faʻasologa autu

O le mea lautele, e tusa ma le 70-100 ituaiga o le hymnocalycium, e na o le 15 na totoina i le fale.

E te iloa? O se cactus faapena e mafai ona gauai e le gata i le leaga o le vevela mai masini eletise, ae faapena foi lagona le lelei o tagata o loo latalata i ai.
  1. Gymnocalycium Andre (Gymnocalycium andreae) ei ai se lanu lanumeamata lanumeamata o le lautele (pe tusa ma le 5 cm) le taamilosaga. O le fugalaau e matauina i le amataga o le matua e foliga mai o le lanu samasama samasama.
  2. Gymnocalycium le lavalava (Gymnocalycium denudatum) o loʻo faʻaalia i le i ai o se mea faʻapitoa o se lanu uliuli lanu moana. Cactus e mafai ona ola e oʻo i le 15 cm le lautele ma oʻo i le 20 cm le maualuga. O se uiga iloga o lenei ituaiga o le itu o le itu, o loʻo faia i itu i le pito i lalo o le 'au i le aofaiga o le 5-8 iunite. Fugalaau lanu paʻepaʻe, e le tele lava - lanu piniki, tele lapoa, e lata i le pale.
  3. Gymnocalycium humpback (Gymnocalycium gibbosum) o loʻo i ai se uʻamea lanumeamata-lanumeamata, o lona maualuga e mafai ona oʻo i le 20 cm, le lautele - 10 cm. O faʻatoʻaga tutotonu e mataituina i le aofaiga o le 1-2 iunite, radial - i le aofaiga o le 7-10 iunite. O fugalaau e paʻepaʻe pe piniki, o le umi e tusa ma le 6.5 cm.
  4. Gymnokalikium Mikhanovich (Gymnocalycium Mihanovichii) o se ituaiga o cactus e maua mai le chlorophyll e aunoa ma se mafuaʻaga. O le lanu o ona fugalaau e faalagolago i mea lanu lanu: carotene ma le xanthophyll, tuʻuina atu, taʻitasi, lanu mumu ma samasama. O lenei ituaiga o hymnocalycium e le mafai ona maua aʻa i luga o ona lava aʻa, o lea e faapipii i luga o ituaiga lanumeamata.
  5. Gymnocalycium Balda (Gymnocalycium baldianum) o loʻo i ai se foliga lapopoa ma se lauulu lanumeamata o le aʻa, lea e oʻo atu i le 7 cm le lautele. O laumei e foliga lelei, e vaevaeina i tafatafa i lalo o le faʻavao. O fugalaau o le laau e tupu i le 3-4 cm le lapopoa ma e ese le lanu mo lenei ituaiga - lanu mumu-lanu mumu.

Tuʻu ma tulaga o le tausia o fale

O le galue manuia ma le toe gaosia o soo se ituaiga o hymnocalycium e faalagolago lea i tuutuuga o loo tuu ai.

Malamalama

Cactus e manaʻomia le malamalama lelei. E faʻatatau i le taimi o le tausaga, e tele ni faʻaaliga e tulaʻi mai: e tatau ona faʻaalia le malamalama i le tautoulu ma masina o le taumalulu, ma i le vaitaimi o le tautotogo ma le taumafanafana, e tatau ona faʻaoga le faapaologa e aloese ai mai mu i luga o le laau.

O ituaiga uma o cacti e iai ona lava manaʻoga ile tausiga - zygocactus, opuntia, hatiora, epiphyllum.

Lulu

Mo le hymnocalycium, e fautuaina e pipii i le vevela i le 20-24 ° C. I le taumalulu-tau malulu, e tatau ona faʻaitiitia le vevela o le ea i le 15-18 ° C ma se pito maualalo ile 5 ° C.

Faʻasa

E tatau ona faʻafeinu le gymnocalycium pe a mimiti le pito i lalo i le tautotogo ma le vaitau o le autumn. Mai le amataga o le autumn, e tatau ona faʻaitiitia le vai, ma mai le ogatotonu e tatau ona faʻaitiitia.

Laʻei pito sili

Fafaga lelei le togalaau i le tautotogo ma le taumafanafana i le lua i le tolu vaiaso ma ofu faapitoa mo le cacti, lea e aofia ai minerale aoga ma vailaʻau. I le autumn ma le taumalulu, e le manaomia e le cactus le faʻafefete.

E taua! O le gymnocalycium e tatau ona fafagaina i na o le faʻamalaina o le minerale, e mafai ona mateina laau toto mai fugalaʻau faʻasaina!

E faʻafefea ona vaʻaia i le fale: eleele ma le ulo

O nei laau toto e le manaʻomia le faʻavasegaina masani ona o le telegese o le alualu i luma, e sili ona lelei le faia lea i le 2-3 tausaga. O le cacti laʻitiiti e mafai ona totoina i tausaga taʻitasi, sili i le tautotogo. E tatau ona filifili se ipu fou ina ia sili atu le lapoʻa nai lo le mea tuai.

Suʻega faʻapena e faʻapenei: o le aʻa e faʻamamaina ma le faʻamamaina mai le eleele ma vaega oti, fufulu i le vai vevela ma agavale e faʻamago mo le 2 aso. A maeʻa lena, e mafai ona tuʻuina le laau i totonu o se fagu fou. O le eleele e tatau ona aofia ai laʻau ma eleele eleele, masima ma le oneone. E fautuaina e faʻafeinu i vai faʻafefe.

Faʻatauga auala

I le hymnocalycium e lua auala e toe gaosia ai: fatu ma laugatasi laugatasia (tamaiti). Mafaufau i uiga iloga o latou taʻitasi.

Fatu

O lenei metotia e sili atu ona faʻatuatuaina, talu ai o le avanoa e maua mai ai se fua tele ma maloloina mai fatu e sili atu le maualuga. O le faagasologa o le toe gaosia o fatu e umi atu ma sili atu nai lo le vegetative.

O le tulaga autu mo lenei auala e gaosia ai o le eleele tumau o le susu lea e tuu ai fatu. O le fua mo le luluina e mafai ona filifilia tutusa e pei o laau matutua, ae sili atu ona lelei le fatuina, i le muai fufuluina i le ogaumu mo le faʻapalapalaina.

O le fagu e manaʻomia e ave sina laʻititi ma lalo ifo. E tatau ona ufiufi se fagu susu e tatau ona ufiufi i se tapuni malamalama. O le maualuga o le vevela mo le totoina o fatu e 20 ° C. Faatasi ai ma le malamalama ma le vevela talafeagai, o le totoina o fatu e mafai ona faia i soo se taimi o le tausaga. Gymnocalyciums ao talavou, e tupu vave vave, ma i totonu o le tausaga, e mafai ona latou totoina i ni ipu eseese.

Faʻasalalau itu

Mo le hymnocalyciums, o lenei auala o le toe gaosia o le vave ma sili ona faigofie. E vavae ese ia papa mai le ogaoga matua, faʻamamago mo ni nai aso ona tuʻu lea i totonu o se palapala susu. O le tausia o mea e tutusa lelei ma le tagata matua, ma e le manaʻomia ai se mea e tupu.

Afai o le laasaga laugatasi e iai ona lava aʻa e fesoʻotaʻi ma le aʻa o le tina, e tatau ona fufulu ma le faʻaeteete ma tuʻu i se isi ipu. E fautuaina le faʻapipiʻiina o lenei taotoga ma le totoina o le laau atoa.

E te iloa? I ituaiga eseese o le hymnocalycium, o loo i ai ituaiga e le atoatoa mai le chlorophyll. O latou lanu samasama, mumu ma le piniki, ae e mafai ona totoina i luga o se isi cactus lanumeamata.

Tuputupu ae tuputupu aʻe, faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Gymnocalyciums e le faʻamaonia i totonu o latou fatu, latou te fetuunai i tulaga eseese ma e puipuia i meaola faalafua. Ae ui i lea, o loʻo i ai faafitauli i le faʻatupulaia o lenei ituaiga cactus, ona o mafuaʻaga nei:

  1. Le tausia lelei.
  2. Faaaoga vai malosi tele pe a fausua.
  3. Fua o le eleele i totonu o se fafie.
  4. Faʻaleagaina le aʻa i le taimi o le toe gaosia e ala i laupepa lautele.
O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le paʻu ma oʻo lava i le oti o aʻa o le hymnocalycium.

Lanu mumu lanumumu ma o faʻataʻitaʻiga o meaola faʻamaʻi autu ia.

Laʻu o lapisi faʻaalia o le cactus na faʻataunuʻu le mumu. O lenei iniseti e laʻitiiti, e faigata ona matauina. O nei ituaiga meaola faalafua e tupu i luga o laau laiti, talu ai o le paʻu o cactus matua ua matua tele lava mo ia. O le tau faasaga i siaki e le manaʻomia ai le tele o taumafaiga - e tatau ona fufuluina ia gaʻo i lalo o le vai vevela pe faʻafeiloaia i latou i le alcohol alcohol. O vailaau faʻasaina e mafai ona faʻaaoga e avea o se mea mulimuli pe a fai e faʻafefe e le pest le aoina atoa o le cacti. O le isi pest, o se mealybug, o loʻo i ai se tino sinasina ma se ea e pei o le fulufulu mamoe. O sea iniseti o loʻo i luga o aʻa ma i luga o pou o le laau, fufulu uma vai mai fafo. E mafai ona e faʻaumatia le fafie e ala i le fufuluina o le laau i le vai vevela (ae le o le vai inu) poʻo le faʻaaogaina o meaola insecticidal ma le lautele e fasioti ai manu.

E taua! Afai ua e matauina le taofia o le tuputupu aʻe o le cactus ma le leai o fugalaau i luga - o se faailoga mautinoa lenei o foliga mai o se anufe mealy.
O le pala o le faʻamaʻi autu lea e mafai ona faʻatagaina e hymnocaliciums. O le mafuaʻaga o le faʻafitauli atonu e le talafeagai le eleele mo le laau toto, le faʻasaina le talafeagai poʻo le le lelei o le faʻaleleia o le vevela. Ina ia lafoaia le pala, e tatau ona e togafitia aʻa i le vai vevela ma aveese nofoaga ua afaina. O mea maloloina e tatau ona faʻasalaina i le paluga o le koala. O ni nai aso e faʻamago aʻa ma toe faʻafoʻi le laau i le palapala.

I le tausiga lelei o le hymnocalycium, o lenei laau e mafai ona le gata o se teuteuga o totonu, ae o se faʻamaoniga o le soifua maloloina lelei ma lagona. O le tuputupu ae o lenei cactus e le manaʻomia ai tomai faʻapitoa, e oʻo lava i se tagata amata e mafai ona taulimaina, o le mea autu o le tausisi i tulafono uma o moli, faʻafeinu ma le vevela. O se taunuuga, o le ae faamemelo i le matagofie o le fugalaau o le hymnocalycium, lea e maofa ai tagata uma i le tele o lanu ma foliga e le masani ai.