Vaega o kukama Parthenocarpic

Kukama "Claudia": o se faʻamatalaga o uiga o f1 ituaiga. Totoina, tausia, gaosia ma totoina mai fatu (ata)

I totonu o le lalolagi kukama, e matua talisapaia lava e ona tagata le uiga o le fualaau faisua, o mea e mafai ona latou iloa i le maketi, e aofia ai le maketi fefaatauaiga, ma lo latou puipuiga mai faamaʻi o nei laau.

O le mafuaaga lea e tatau ai ona lauiloa le ituaiga "Claudia-f1" i le va o tagata nonofo i le taumafanafana, faifaatoaga ma faifaatoaga.

Eseesega faʻamatalaga

Kukama o lenei ituaiga laau eseese, e aofia ai i totonu o le vailaau o fatu, i le aiga o le pumpkin, e ola ae i sasa, umi ma mamana.

O ituaiga o kukama e aofia ai "Spino", "Shosh", "Siberian garland", "Aquarius", "Emerald earrings", "Cedric".

Laʻau mūmū mūmū, ma maunu. O le laau o le pollinated self-pollinated. O le ituaiga sili o le fugalaau o le fafine (o fugalaau uma e avea ma fua, ae leai ni fualaau e olaola mo se mea noa). O loʻo faʻataʻotoina vavau.

Le lelei e iloagofie ai le "Claudia-f1" mai isi ituaiga:

  • o le faʻavasegaina na mafua ai le faʻamautuina o faʻamaʻi tumau;
  • ola lelei i fafo ma totonu o le lauʻeleʻele;
  • o le seleselega o loʻo i ai se faʻamatalaga umi ma e masani ona momoli;
  • otaota e soʻo se tekinolosi, fesoasoani i le laʻitiiti o le fua.

O faʻafitauli ogaoga faʻapitoa ua faʻamaonia, ae o loʻo i ai pea:

  • O laʻau kukama e mafai ona maua ai mu mai le umi o le oʻo atu i le la;
  • E le mafai e le Claudia-f1 ona teena le osofaʻiga o paʻu palapala ma ituaiga o mosaic.

E te iloa? O le i ai i le igoa o lenei ituaiga o faailoga f1 o lona uiga o loo tatou talanoa e uiga i se ituaiga o foliga, o lona uiga o se laau e faaleleia ai meatotino. O lenei ituaiga e laʻititi lava - o le taunuuga o le galue malosi a le au faifaatoʻaga na aloaia aloaia i le 1999, ina ua maua lenei avanoa i le resitala a setete o Rusia.

Fua o fua ma fua

Lisi le umi (10-12 cm), ae le o le pulupulu (e maualuga i le 3.5 cm) ma sili atu le mamafa (avega mamafa - mai le 80 i le 90 g) lau lanu uliuli lanu uliuli e ufiufi i le toto i luga o se mea lamolemole.

E manaia le 'ai muamua o le kukama Claudia-f1: malamalama mumū, manogi fou, tofo o le pulupulu eleelea e aunoa ma le oona.

O le seleselega e amata ona seleseleina i le ono vaiaso talu ona tulaʻi mai fua o laau, o lona uiga, o le eseesega o le vaeluagalemu (o mea nei e iai ni faʻalavelave faʻapitoa - o le tuputupu aʻe o le vaitau e mafai ai e nisi ona faʻavasegaina nei kukama ao vave ona matua).

O le faʻamautinoaina o le aoina o le 10 kilokalama o kukama i sikuea mita o le togalaau fualaau faisua i le malae vaʻaia ma le faaluaina o fua mai le moega i le greenhouse conditions: o lenei mea o le a faamalieina ai le fai togalaau sili ona faigata.

Filifiliga o fualaau

O i latou e le mananao e faʻalavelave i latou lava i le faʻatupulaʻia oa latou lava vaomatua e tatau ona asiasi i le maketi poʻo le faleoloa - o le laina maketi poʻo le pusa e tatau ona faia mo ni faʻamoemoega faapitoa.

I se aotelega, e tatau ona e gauai atu i:

  • le fuainumera ma lanu o laulaau - e oʻo atu i le 4 faʻatasi ma le lanu uliuli;
  • maualuga o le tipi - e oo atu i le 15 cm;
  • leai se fula i luga o laʻau maualalo.

O lea ituaiga filifiliga e lava mo se tagata poto masani, talu ai ona ua uma ona i ai i luga o le pepa.

E tatau ona faʻatonuina i latou e amataina faʻamatalaga:

1. Mo le totoina i tulaga eseese e te manaʻomia e faʻatau ma fualaau o vaitausaga eseese:

  • o le ulumatua mo greenhouses;
  • ogatotonu - mo greenhouses, e leʻi tuʻuina i le mafanafana;
  • o le uii - mo le totoina i le eleele avanoa.

2. Faʻalogo i le pusa o loʻo faʻatauina ai fualaau: o ipu e tatau ona faʻamaopoopoina. E le gata i lea, o le faʻateleina o le tausaga o le gaosiga e tatau ona faateleina ma le maualuga o le tane o loʻo i ai. Ma le mea mulimuli, e tatau ona manatua i le taimi o le totoina, e mafai ona e tumau e aunoa ma se vaega o le aʻa, pe afai ua tolotolo ona pupu i totonu o le apa mai le pito i lalo.

3. I le tulaga o le faatauina mai o fatu tetele, o le taulaiga o loʻo i aʻa - e tatau ona le atoatoa.

4. I luga o laau lava ia, o le iai o soʻo se meaola faalafua o le togalaau, o latou meaʻai, poʻo ni faʻataʻitaʻiga, e le mafai ona faatagaina, atonu o le mea, aemaise lava, e leai se tasi na te iloa le mea e tupu mai ai le faaletonu poʻo le vevela (thinning).

E taua! Aua nei galo e siaki laulaau i lalo. - O le mea lea e masani ona maua mai ai faʻavae o faʻamaʻi maʻi.

5. Kukama "Kulupu Claudia-f1" e le fiafia i se sili atu o le nitrogen - o le faʻaaogaina o fualaau e tagata na faia lenei vailaau mo le faatelevaveina o le tuputupu ae o le a molimauina i le liliuina o lau o loʻo i ai se lanu lanu meamata lanu.

6. Aua e te alu i se fatu laau, lea e tele naua i luga o laʻau, ma o laulaau e laiti tele ma e foliga mai e leai se pale - e mautinoa lava o loo i ai le soliga o le tulafono masani, ma oe, e lamatia ai le mauaina, aua le faatali mo se seleselega lelei.

7. Ia mautinoa o fualaau o loʻo e fuafua e vave totōina ile eleele tatala ua faia ai se faiga muamua o le faʻamalosia - o se taunuuga o lea latou te leʻi mauaina ai nisi o meaʻai gaʻo ma se aʻa malosi, e le mafai e kukama ona tatalia suiga o le tau ma isi faʻafitauli. O taunuuga o se faʻaitiitia o le gauaʻi.

Sola ma le faʻapala

O le eleele mo le totoina o kukama "Claudia-f1" e tatau ona le gafatia-apalai, tumu, ae leai se mea taua tele. E fautuaina le eleele suamalie e faʻaleagaina (faʻatasi ai ma le lime paʻu, lime fefiloi, fafie laupapa, ma isi). E manaʻomia le vaʻaia.

O le faʻamalosia o le eleele e faʻatinoina i ni vaega se lua:

  1. I le tautoulu, a uma ona eli (i le loloto o le 15 cm) o le togalaau aina e seleseleina mai le seleselega, faaopoopo le vao (5 kilokalama), apa (tioata) ma le superphosphate (se sipuni tele) i sikuea sikuea taʻitasi o le papa o le cucumber i le lumanai, ma le pito i luga i le sulpeti copper, faʻaitiitia le vai.
  2. I le tautotogo, ma le faʻamoemoe o le a tulaʻi i le vaiaso, toe faʻaaoga le manulele (poʻo le humus) - 2.5 kilokalama ma le ipu ufi (i sikuea mita), ma eli i le taimi 10 cm le loloto nai lo le tautoulu.

E leai se mea e manaʻomia e ave ai moega le mea na ola ai aiga o le pumpkin i luma atu: zucini, suauu, melon, pumpkins latou lava, isi ituaiga kukumba ma isi mea faapena, e tusa ma le 900 ituaiga i le lalolagi atoa, ua tuufaatasia i le 130 ituaiga.

E te iloa? Na amata e le tagata ona totoina ituaiga o popo i le faitau afe o tausaga talu ai. O le talone, aemaise lava, na aofia ai i le lisi o tagata Aikupito anamua. Peitai o kukama na i ai i luga o le laulau i se tagata ina ua aveeseina e tagata Eleni anamua ma Roma ia i latou.

Ae, i le suia o pateta, kapisi, pi (ma isi laumei) ma kukama i lalo o togalaau aina, e le mafai ona e fefe i se faaitiitia o fua.

Tulaga tuputupu ae

O aafiaga ua faaalia ai o nei fualaau faisua e mafai ona ola i soo se tulaga, i totonu o mafuaaga. Ae e sili atu le tuʻuina o moega mo i latou i le mea o le ai ai le tele o le la, e le tatau ona puipuia le lafu mai le umi o le faʻaalia i ave faʻatonu (i taimi faapitoa o vaitau vevela).

O le vevela o le eleele i le taimi o le totoina e tatau ona iai i le va o + 12-15 ° C.

E leai se taua o le suavai o le siosiomaga, vagana ai, ioe, e le o taimi uma e 100 pasene pe leai.

Tuputupu ae mai fatu e totō i le fale

O i latou e le faʻatuatua i le faʻatauina o fualaau, latou te le manaʻo e faʻaaluina tupe faaopoopo, manaʻo e maua o latou lava poto masani pe faʻaaoga mea na faʻapipiʻi muamua, matou te fautuaina (manatua) le faasologa o le fale e ola ai.

O le a aoga mo oe le aʻoga pe faapefea ona toto saʻo totō kukama, pe a totō kukama i luga o fatu laau, ma pe faʻapefea ona totō saʻo kukama i totonu o se kati.

Fatuina sauniuniga

Muamua, e tatau ona e iloa o le seleselega taua i le lumanaʻi e te manaʻomia e faʻaaogaina ai le mea e sili ona lelei, lea e 2 ma le 3 tausaga - o lau "Claudia" mai fatu faapena o le a ola ma le numera tele o ovaries.

E taua! Ina ia faʻaaoga le tasi tausaga le fatu, e manaʻomia ona teuina ao lei totoina ma faʻateleina, e oo atu i le 25-25°C, vevela, ma le tolu itula aʻo leʻi faia le faʻatulagaga - mafanafana i le ogaumu i le 50° vevela

Toe foʻi atu i le filifiliga sili, matou te matauina ma iinei le mago ma le vevela mo le teuina o le mea ua afifiina i totonu o pepa poʻo ie.

O le gafatia o fatu e fuafuaina e ala i le faʻamaoniga faigofie - tatou te tuʻuina atu i latou i se masima masima (50 g / lita) mo le tolu o le itula, a maeʻa ona tatou filifilia na o na o loʻo totoe i le pito i lalo o le tane ma fufulu mama i le vai.

E mulimuli mai le faʻapalapala.

E faigofie ma e maua i ni lomiga se tolu:

  1. Faʻafeiloaʻi vai vai (10 g / lita) - o loʻo faʻamaligiina fatu i totonu mo le 20 minute, ma a maeʻa le faʻagasologa ua fufuluina.
  2. Lafoaʻi i aso uma le totoina o meaʻai i le solution o le streptomycin (50 iunite / ml o vai).
  3. Half-itula le galo i le vailaʻau o le vailaʻau, faʻapipiʻiina i le susu (1 clove / 0.8 l o le vai).

O le isi taotoga o loʻo faʻamoemoe e faʻateleina ai le faagasologa o fatuga mulimuli mai o fatu - o latou mea i aso taʻitasi i totonu o le lita o se vaifofo suamalie o le copper sulphate ma le nitrophosphate (faʻaitiitia i le sipuni o sauniuniga taʻitasi i le vai vevela).

Ma le mea mulimuli, e mafai ona e faʻaaogaina le uluaʻi amataga o fatu ina ia faʻateleina ai o latou germination.

O le fua o le:

  1. Lafoaʻiina o fatu i aso uma i se vaifofo faapitoa lea e maua i ni fesuiaiga se tolu: tusa lava pe 20 g o le apoic acid, poo le 2 g o le zinc sulphate, poo le 5 g suauu tao - i le lita o vai.
  2. O mea e fai i aso uma, pe a uma ona ave, pe a lelei le vevela ole 20 mai le 25 ° C - ao iai le mea lava ia e tatau ona teuina i totonu o se ie susū, ma i luga - i totonu o se pusa paʻu.

O taunuʻuga o lenei faiga o le a tupu mai i fatu ua fugaina o le iʻuga o aʻa.

E taua! Aua neʻi faʻaaogaina le umi o le faagasologa - a leai, o le a tupu tele aʻa ma e ono malepe i le taimi o le totoina.

Le tausiga, nofoaga, totoina o fatu ma le tausiga o fatu

E oʻo atu ia Aperila, e tatau ona e saunia le numera talafeagai ole 12-centimita ipu. A o lei totoina, ua tumu i le palapala (mixga, humus ma peat i le fua faatatau o le 1: 2: 1), lea e faia ai mea faaopoopo-o le ash ma le nitrophoska (i le faasologa 2 ma le 1.5 leunetimita mo le 4 kilokalama o palapala).

O le vevela o le potu e tatau ona tausia i le + 25 ° C.

A maeʻa fatu o loʻo i totonu o se fagu kuka i le loloto o le 2 cm, e tatau ona fufuluina i luga, ma ipu e tatau ona ufiufi i paʻu palasitika, lea o le a tatau ona aveese pe a aliaʻe pine.

O le tele o le fausiaina o laau toto e faia i aso uma e lima ma se vaifofo o le nitrophoska (o le sipuni i le lita o le vai) - o le amataga o lenei faagasologa o le foliga mai o le tolu laina i tupu.

O le laʻau 5, faʻatasi ai ma le 20-centimita le maualuga na oʻo i le totogo, ua avea o se faailoilo ua oʻo mai le taimi e sui ai le nofoaga e tatala ai le eleele.

Suʻeina o laau i le eleele

O le faasologa o nei gaioiga, amata mai i le faaiuga o Me - amataga o Iuni, e pei o lenei:

  1. O loʻo faia e tusa ai ma le polokalame 35 x 50 cm, pe a faʻapea o le numera muamua o le mamao i le va o pu, ma le lua o loʻo i le va o laina.
  2. E tusa lava pe leʻi totoina, e faʻafefe vaipuna i le afa-lita o fofo o le manganese (0.5 g / 10 l).
  3. A maeʻa ona totoina le totogo i vaieli, ona faʻatumu lea ina ia tatalaina pea le tulivae o le semi-okinala.
  4. Ona sosoo ai lea ma le fagutu faalua ma le tele o le tali.

E taua! O aʻa o kukama, aemaise lava i fualaau aina, e matua leaga lava. - ia faaeteete.

Agrotechnics o loo totoina fatu i luga o le eleele

Po o le a lava le eseesega o le totoma o le kukama (greenhouse or garden vegetable) e te filifilia, o le isi faiga faʻakinolosi e tutusa mo latou.

Tulaga i fafo

O se falemalama (greenhouse) e sili atu ona aoga mo se tagata fai togalaau i se tulaga faalelalolagi - ona o lenei mea, e mafai ona faaluaina le fua. Ae i le itu lava e tasi, o loʻo i ai le tulaga faʻafeagai - o le tau o le tausia o greenhouses e sili atu nai lo punaoa faʻapitoa na faʻaaluina i se togalaau faʻatoʻaga.

A o le vaega muamua o le galuega i le malae, o le filifiliga o le nofoaga e mafua mai i le manaʻomia mo le malamalama lelei o moega o kukama - e tatau ona aloese mai le i ai o fausaga ma lau lauusiusi e latalata ane ia i latou, e maua ai se paolo tele.

Le faagasologa o le totoina o fatu ile eleele

O le taimi atofaina mo le totoina o fatu e sau i le amataga o Iuni (o le sefulu tausaga talu ai o Me), pe a uma ona mafanafana le eleele o le togalaau (o le maualuga o le vevela e + ° C tikeri).

E tatau ona e faia mea nei:

  1. Faʻasusu ia moega i le loloto o le 5 cm.
  2. Liligi i luga o se tikeri mafanafana i le 40 i le vai.
  3. Faatulaga fatu i paila i le 15 cm ma fafasi i le eleele.

O le isi filifiliga (faʻaaoga) e foliga faapenei:

  1. O le maualuga (25 cm) ma le lautele (i luga o le mita) o loʻo faia.
  2. O le luluina o fatu i luga o lea mea e faia i laina e lua, o le mamao i le va o le mea e tausia pe a ma le 15 cm.

Faʻasa

Afai e lelei le tau, o lona uiga, e aumaia i aso uma le vevela ma le susu, ona le faasusu ai lea. O le mataʻituina ma le faʻaeteete i le taimi vevela o laʻau kukama o le a mafai ai e oe ona puʻeina le taimi pe a iai se manaʻoga e faʻamamaina - o laʻau e amata i le faʻamala.

O le fafagaina o ia lava e mafai ona faia i le faʻafeinu - o lenei metotia e mafai ai e oe ona maua se laufanua lautele ma e le faʻapalapala le palapala ile latalata i aʻa.

E taua! Suavai i luga o laulaau e matua le manaomia. - O tioata mumu e mafai ona mafua ai le la.

Tuutuuga o le fafagaina o mea nei:

  • i le vevela - i aso uma;
  • i le leai o le la - vaiaso.
Taimi faʻatau - taeao ma afiafi.

Vai le vai - 3 lita i le vao.

Lafoaia eleele ma veleina

O le aʻa e manaʻomia ai le ea - o le a latou maua le aofaʻi saʻo e avea ma se taunuuga o le faʻagasologa o le eleele. E le tatau ona faʻatagaina e faʻamago i le maualuga o le faʻavaeina o se anufe - e tatau ona tatala pe a uma le suavai poʻo, pe a mafai, pe a maeʻa ona faʻaleleia, ona toe umi lea o le susu o le eleele, e le vave faʻavave.

Aua le galo le avanoa vavave - galue ma le taʻavale iina foi, e taulai i le tusa ma le 10 inisi le loloto.

O fualaau e le tatau ona faʻalavelave i le tuputupu ae o le seleselega i le lumanaʻi - o le veleina masani e tatau ona faʻaalia.

Masking

Masking ma kukama e le taua tele. E tusa ai ma le "Claudia-f1" ua faia ma le faamoemoe o le le faatagaina o le itu itu e sili atu i le afa mita le umi, ma auala mai ia i latou - 15 cm (ma le mita le umi o le sasa autu).

E tatau ona saʻo le faʻatinoga - afai e le masani le tamatamailima, e sili atu le faʻaogaina o seleulu.

Garter belt

Laʻau uumi o lenei ituaiga (e ui lava o tagata faifaatoaga i lenei tulaga e tautala i le lalagaina o le lalagaina) e tatau ai ona faʻaaogaina (sei vagana ai le mea ua taʻua muamua o se auala e fai ai se togavao).

O le taua o lenei taotoga o le puipuia, muamua, le tele o le laiana, lea e tele le malosi mai le laau, ma le lona lua, o le pau ese o ovaries, e le o tausia i luga o se mea umi umi.

O le leoleo e faia i ni auala autu se lua - faataamilosaga ma faʻamau, ma se faʻalapotopotoga faʻapitoa o le lua.

E aunoa ma le faia o auiliiliga, matou te liliu atu lou mafaufau i le laina i luga, ona e sili ona lamatia i tulaga e mafai ona faaleagaina ai le laau ma maua ai le maualuga o le malamalama - o le mea mulimuli, e pei ona uma ona maitauina, aua o le "Claudia-f1" e taua tele.

Laʻei pito sili

Tupama e ola aʻe i ni mea se lua - aʻa ma foliar.

Muamua e mo le vaitau fua, e tolu taimi e faia ai le va o le 10 aso.

O laau taʻitasi e tatau ona maua i taimi uma e tasi ma le afa lita o le faʻafefiloi, faʻavaeina i luga o le faavae o le vai i le faʻamalolo:

  • i le tulaga muamua - o se sipuni sipi o le nitrophoska ma le kilokalama o le manure;
  • i le lona lua - tolu ma le tasi sipuni tele, faasolosolo, o le pefu ma urea, faapea foi ma le sipuniti o le sodium humate;
  • i le lona tolu - o se sipuni sipuni o agrofoski.

E tolu laei e saunia i le pepa lona lua:

  • e tasi e faia i se vaifofo suamalie o le masima tiso, superphosphate ma le nitrate (8, 10 ma le 5 g / 10 l) - o se lita i le vao i soo se vaitau tuputupu aʻe;
  • o le isi lua e faia i se vaifofo o le Uria, superphosphate ma le sulfate sulfate (1 teaspoon o fualaau taitasi i le 10 lita o le vai) - 1.5 l / vao i le faaiuga o le muamua ma le lua tausaga o Iuni.

Pests, faʻamaʻi ma puipuiga

E oʻo lava i lenei mea, o le taulimaina ma le tutoatasi ma osofaiga a meaola faalafua ma se faʻamaʻi tiga, o se variʻau varietal e pei o le "Claudia-f1" e manaʻomia le tausiga, puipuia mai aʻafiaga leaga.

O le vao aphid ma le whitefly, lea e tosoina ai aʻa o le urosa ma le anufe kukumba, o le apogaleveleve, moli lele ma slug, e mafai ona faaleagaina ai togalaau, ma faaleagaina ai le eleele.

Lapatai a latou osofaʻiga e tatau ona faia e ala i le asiasiga faifaipea o le seleselega i le lumanaʻi, vave tatala le eleele ma veleina, punavai totogo o moega.

E taua le faʻafefe o meaola faʻafuaseʻi ua uma ona faʻaalia mai ma le fesoasoani a vailaau faʻamalosi e maua mai i fale faʻapitoa faʻatau ma le gaosiga o mea totō, faatasi ai ma le fausiaina o faʻalavelave mo iniseti ua osofaia mai le mea e faʻaleleia (oneone, laupapa, paʻu, fuamoa oona, ma isi).

O faamaʻi o loʻo taʻua i luga, mosaic (lanuʻeʻe ma le lanu meamata) ma le paʻu paʻu o se taufaʻatau. E mafai ma le tupu mai o aʻa. Mo le puipuia o le mea mulimuli, ua fautuaina e le tatau ona avea le kukama ma spud ae na o le fafagaina i le vai e vevela i le la.

Mo faʻalavelave paʻu paʻu o le tausia lea o tulafono o agrotechnology ma le vave aveeseina o laʻau ua aʻafia. Mo le puipuia o le mosaic o le a manaʻomia le veleina ma le faʻaeteete, o le tau faasaga i aphids ma le faʻaaogaina atoa o laau mamaʻi.

Latou te tauivi ma nei faamai, e faaopoopo i le manino o mulimuli i tulafono o le galueaina, faapea foi ma le sulfur colloidal (i le tulaga o le paʻu o le paʻu), o le vai ma le mea e maualalo le gaʻo (mo mosaic), copper sulphate, penisina ma le pefu (faasaga i le aʻa rot).

Seleseleina ma teuina

O le masani masani o le seleselega e faʻatasi i aso uma e tolu, e ui lava o faʻatonuga laiti e talia lelei. A amata ona taunuu le fua i le masse, e tatau ona faaitiitia aso malolo i aso e lua, pe oʻo lava i le tasi. O le amataga o le au seleselega e seleseleina taʻitoʻatasi - e leai se fua e tasi e leai.

Mo le faʻamamāina o le taeao ma le afiafi, e faʻaaoga ai ni naifi poʻo ni pulu. O le seleselega o le seleselega e vave tuʻuina i le malulu, poʻo le ufitia mai luga (ae le o le ata - o le a tupu ai le aʻafiaga o le gaosia o le vevela e le manaʻomia).

E taua! O le aʻa e tatau ona tumau pea i luga o le ala, ma le pulou ma le mimiti - faʻatasi.

O kukama fou e le mafai ona taofia le teuina o taimi uumi - o se masina i totonu o le pusaaisa ua manatu ua lava le taimi, e ui lava o loʻo i ai ni auala faʻapitoa e faaumiumi ai - faatasi ai ma le fesoasoani o le lanu paʻe mūmū, paʻuʻona po o le horseradish. I le mataupu mulimuli, e muamua ona fufulu kukama ma faʻamago.

Fufuluina, pe o le fufuluina foi o le fua i le vai, e faia ina ia saunia ai i latou mo le taina.

Faʻamatalaga ono ma fautuaga

O laʻau mumu, e pei o se faafitauli, e le gata o Claudia-f1, ae faapena foi isi ituaiga kukama.

E mafai ona mafua, muamua lava, i le le lava o le susu, vevela, atuatuvale (e mafai e le greenhouse weather ona, aemaise lava, osofaʻi, faapea foi ma se suiga matuia i le tau), e le talafeagai le ola i le vaiaai (ma tamato, mo se faataitaiga), sili atu le maualuga ma le vaapiapi moega, solia o manaʻoga faʻaleaoga mo le faʻaaogaina o faʻamaʻi, mulimuli ane, faʻamaʻi ua uma ona taʻua.

O aʻafiaga faapena e aʻafia ai le paʻu o fualaau kukama. O se mea faʻapitoa o le masani lea i lalo o kukama.

I soo se tulaga, e leai se mea e tatau ona fefe ai, o le ai ai lava se auala e aluese mai ai i lenei tulaga, o le mea autu o le faamautu manino lea o le mafuaʻaga o le mea ofoofogia.

"Claudia-f1" e sili atu le fiafia nai lo le faafitauli. Matou te le taulimaina lenei ituaiga, matou te fautua atu ia te oe e te taumafai, ma o i latou e atiaʻeina e fautuaina e faaauau.