Laʻau

Phlox tausaga: totoina ma tausi

E talitonuina afai e totoina le lanu samasama Drummond i totonu o se moega fugalaau i luma o le faitotoa i le fale poʻo totonu o se atigi pusa i luga o le faletupe, ona oʻo mai ai lea o le soifua maloloina i le aiga. Faʻamaonia pe faʻatagaina uiga leaga o le phlox e na o le tasi lava le auala - e tupu ai nei fugalaau. I soo se tulaga, o le a avea i latou ma se matagofie matagofie o le fanua poʻo le fale.

Fualaau o Phlox tausaga - faʻamatalaga

O le tele o le phlox e faatatau i laau lauolaola lauiloa, o ona pito e teuteu ai fugalaau laiti, e aoina mai i fatuga o foliga o le corymbose. I luga aʻe o le malulu o le phlox faʻalauiloa, o loʻo i luga o laʻau tuai, ma o le taumalulu o loʻo i luga o le eleele, faʻasusu i lau ma le kiona. I le tautotogo, o totogo fou e tupu mai i aʻa o perennials.

phlox fugalaau

Phlox annuals e manaʻomia ona toe faʻafouina i tausaga taʻitasi. Fai lenei mea e ala i le totoina o fatu poo le lūlū fatu i totonu ole eleele. O le fuʻa o Phlox e liu i luga o laʻau, lush, o laʻau vaivai e leai ni laʻau.

O le tele o phloxes ma le malosi o la latou lanu e faʻalagolago i le tuputupu aʻe o tulaga - ituaiga eseese o meaʻai laiti ma le tele o faʻamaga ma luga o laʻei, malamalama e mafai ona ola e oʻo atu i le 1.0 mita ma e matua susulu, i tulaga masani, o nei phloxes o le a le sili atu i le 30 cm.

Drummond Phlox i le togalaau fugalaau

Faʻalautele faaletausaga

Phlox faaletausaga e totoina e fatu. Na talitonuina muamua o le totoina ma le tausia o le phlox faaletausaga o se galuega faigata tele, lea e le faʻamaunuʻuina i taimi uma. E le o tagata uma na mafai ona vaʻavaʻai pe faʻapefea ona tulaʻi mai phlox.

Phlox: totoina ma tausi ile eleele

Ae na latou tosina atu i le mea moni e faapea, o nisi taimi i le tautotogo o le totoina o laau toto, o fatu na paʻu i luga o le eleele i le tautoulu ma e leai se tasi e sausau i le palapala. Ma afai o le timu ma le lanu o le kiona na le fufuluina nei fatu i totonu o lua, na latou ola lelei.

Taua!Mo le totoina o fatu phlox, e manaʻomia le la.

Phlox ua faʻalauteleina i ni auala se lua. I totonu o le itu i saute ma nofoaga o le malūlū o le tau, o fatu e totoina saʻo i luga o le palapala. I nofoaga o loʻo i ai le ogaoga o taumalulu, i vaega maugā o Urals ma Siberia, o loʻo ola muamua fua. O fualaau o le phlox faaletausaga e totoina mai fatu faatoa filifilia o le a puipuia mai faamai ma meaola faalafua.

Muamua manaʻomia mo le totoina o fatu

Ina ia mafai ai ona ola manuia fualaau o le tausaga, e tatau ona e mulimuli i nai tulafono:

  • mo le lūlūina, naʻo fatu lapopoa e filifilia mai fualaau o fatu e matua lelei atoatoa;
  • e maua mai ai fatu tetele i luga o laau faʻamaina, tele o laʻau ma faʻamalosolo ma laasaga e aveeseina; afa o tumutumu o loʻo totoe i faʻalavelave;
  • o togafitiga lelei e totoina lelei e faʻaaogaina e pei o se uterine plant, o loʻo fafagaina ma fafagaina i latou.

Faamatalaga faaopoopo: afai e leai se taimi e fatuina ai fatu i le pusa pusa aʻo lei amataina le tau malulu, ona tipi ai lea o lala ma atigipusa, fusifusia, tuu i totonu o se taga gau ma tuu ai e faʻamago atoa i totonu o se potu faʻasili i le vevela o le potu.

Mo le fausia o se vao mafolafola ma le faʻavaeina o le tele o togalaau lanu, o le a amata ona pipiʻi palakalafa i le tulaga o le fatu. A maeʻa foliga mai e 5 laulaʻau, o le pito i luga o le ogatotonu tutotonu o le a vavae ese pe tipiina lima.

Saunia o fatu mo le lulu

Pusa pipi o Drummond phlox fatu o loʻo teuina i se nofoaga malulu - faʻavae pito i lalo, vaega o fualaau faisua o le pusaaisa. O fatu mai pusa e le mafai ona aveesea sei vagana ua lūlū. E mafua lenei mea i le mea moni o fatu i le ea e vave faʻagogo ma vaʻaia o latou germination.

I ni nai aso ao le i luluina, o le a sasaa mai fatu mai le suʻega ma faʻafefete i se vailauga piniki o le potassium mo le umi mo le 10-15 minute. Ua lafo ese fatu laau, o isi o loʻo fufulu i le vai tafe. Ona latou faʻagogo lea, salalau solo i luga o se solo pepa, ma totō i se vasega pepe.

Fatu

E faapefea ona totoina fatu mo fatu

O fatu o Phlox e ola mo se taimi umi - e oo i le 3-4 vaiaso. O le mea lea, o fatu laau e totoina i fualaau i le amataga i le ogatotonu o Mati. O pusa nofoa e tatau ona i ai itu e le itiiti ifo i le 5 cm le maualuga ma le alavai. O le sua susu susu e sasaaina i le 3/4 o le maualuga o le pusa. O le fogaeleele ua tumu i tua o se sipuni sipuni po o se togi.

O fatu e iai le nifo nifo e tufatufaina i luga o le eleele i laina i vaitaimi o le 3-5 cm ma faʻafefe faʻafefeteina i se fasi manifinifi oneone. O le luluina e mafai ona leaga - mo lenei mea, o fatu e fefiloi ma oneone ma salalau i luga o se atigipusa aʻo faasolosolo.

O mini-greenhouses e faia i totonu o ata tusi: o loʻo ufiufi i le tioata poʻo le faʻamalama palasitisi. Vaʻaia taimi taʻitasi mo faailoga o meaola ma faʻamaʻi, faʻafefe ma faʻafefe.

Faʻalogo lelei! E mafai ona totoina vave fatu i totonu o pusa volumetric taitasi, i lenei tulaga e leai se mea e tatau ai ona piki ni vine.

O le a le mea e foliga foliga mai ai phlox seedlings

A maeʻa ona totoina fatu, o le a le itiiti ifo ma le 2-3 vaiaso e tupu ai le ola e lua o laulaau moni.

I le taimi lea, e totogo laau - totoina i totonu o koneteina lapoa, ma tumau i le mamao o le 8-10 cm i le va o vao.

A maeʻa le tolu masina, o le a i ai i le togavao 5-6 laina o laulaau ma muamua le taamilosaga.

Laʻau laiti

Tulāfono Tausi Tausi

O pusa o loʻo totoina ai fatu e teu i le vevela o le potu e le sili atu i lo le 25 ° C. A maeʻa ona totoina, o pusa faʻatasi ma i latou e tatau ona i totonu o le malamalama mo le itiiti ifo ma le 12 itula i le aso.

Phlox mamalu: totoina ma tausi ile eleele

Afai e amata ona alualu i luga laau, ona faaitiitia lea o le vevela o le vevela i le + 15 + 18 ° C ma faʻalautele le la i itula e 14-15. Faʻaaogā molī mo le faʻamalamalamaina o meaola.

O le eleele i totonu o laau totō o loʻo tausia pea i se tulaga susu susu. Aua nei faatagaina le mamafa o le suasusu, a le o lea e ono pala le aʻa. A o le totoina i le togalaau, e fafagaina laau i le nitrolamophos poo isi sauniuniga faigata.

Faʻalogo! O Forosoloa pe a uma ona totoina i le eleele avanoa mo vaiaso muamua e lua o le a afaina ai.

E le pei o laau totō e tutupu mai fatu i le taimi tonu lava i le togalaau, o togafiti o aʻa o loʻo aʻafia mai fatu e tusa lava pe sili atu le saʻo lelei. O le mea lea, i le taimi tonu lava i lenei vaitau, e manaʻomia ai le faʻaleleia o timuga taimi talafeagai.

Tupulaga matutua

Phlox annuals: vaaiga faʻaleleia

  • Filifilia se nofoaga e tulaʻi ai, eleele

O fuataga ma tausaga taʻitasi e manaʻomia ai tulaga tutusa e tupu ai - eleele le lelei ma le faʻaleagaina o le eletise, faʻaleagaina o vai palapala, o se fanua puipuia lelei mai le matagi, tele le malamalama.

  • Fafagaina le fugalaau i le taimi ma pe a uma ona tupu
Phlox lanu lanumoana: totoina ma tausi

O se fugalaau ua faʻamautuina le fugalaau e tupu ai le aʻa ma faateleina le numera o laulaau, e maua ai le tele o mea leaga e fausia ai se fusi malo. Laʻau e manaʻomia le lelei o mea taumafa, lea e sau mai aʻa ma le susu.

E faʻamaʻaina le suavai pe a faʻapala le palapala. Latou te le faʻatagaina le faʻavaeina o se palapala ile palapala - latou te faia masani, saʻo saʻo.

Latou te mautinoa e leai ni vao i totonu o le aʻa ma e lata ane i laau totő, ma ua mumu, o fugalaau ua mamae ua tipi ese ma faʻamau.

  • Sauniga o le taumalulu

Faʻalogo! I le taimi o le tautoulu, e selesele pusa fatu mai laau o le uterine, ma ua aveeseina ai maʻau rhizomes, o le eleele ua eli ma ua faia le galuega ina ia faateleina ai le fua o le togalaau.

E faʻafefea ona fafaga le phlox mo le tele o fugalaau

Mo le vaitau atoa o le vaitau, e tatau ona faia se 3 mineral fertilizing, faʻafeiloaʻi ma fugalaʻau faʻapitoa - mea e maua mai le suavai, moa moa e aofia ai le potassium ma le calcium, fualaʻau.

O le uluai laumei pito i luga o le eletise e faia muamua aʻo leʻi totoina ni fatu i le togalaau. Ona matau lea o le setete o laau. Faailoga o le le paleni o meaai o le samasama lea o laulaau, faʻasaina o le tuputupu aʻe aʻa, ma le faʻaitiitia o le fugalaau.

Aisea e le fuga ai le logo o le phlox

E le mafai ona fulafula pe faʻalosolo pe a latou ola i le paolo malulu.

O latou puʻupuʻu o le a faʻatalanoaina ma faʻalauteleina. O le a tuʻuina atu e le laau malosi uma e alu ai i le la, aua a leai, o le a le alu le faiga o photosynthesis, ma o le a leai se malosi mo le totoina.

E le gata i lea, o le totoina ma le tausia o le phlox faaletausaga ma le masani e tatau ona taitai atu ai i le mea moni e faapea, e le afaina laau ona o le le lava po o le tele o susu ma meaʻai, e le o maʻi ma e le osofaia e meaola faalafua.

Le mea e toto i tafatafa o le phlox

O ituaiga eseese o Drummond e fetaui lelei le tasi i le isi.

Phlox fetu timu

Mo se faʻataʻitaʻiga, o lanu lanu o le Star Rain cultivar e mafai ai ona faia ni fatuga mai na o laau o lenei ituaiga.

A e ui i lea, afai e te totoina chrysanthemums, delphiniums, oquilgia ma terry phloxes o Drummond lata ane, o le togalaau fugalaau o le a avea o se teuteuga o soo se togalaau togalaau pe fuga i le paka.

E manaia lenei mea: mo le totoina o nei togalaau, e masani ona faaaoga e le au fai togalaau ia fautuaga mai le kalena o le masina, ina ia le misia ai aso sili ona lelei mo le totoina o laau.

Pests ma faʻamaʻi - faʻafefea ona taulimaina

Ua iloa e le au fai togalaau o aso nei o le tele o togalaau ma togafitiga faʻaleagaga e mafai ona faʻafefe ese ai meaola ma faʻagesegese ai le atinaʻeina o faʻamaʻi. Ae na o metotia faapolofesa e faʻavae i fualaau oona ma vailaau faʻasaina o le a fesoasoani e faʻamaʻi iniseti ma faʻamalo ai maʻi.

Yellow phlox

<
  • Snails ma slugs. Faʻamama le eleele i taimi talafeagai, sasaa le lefulefu i tafatafa o le apa o le phlox, aoina faʻatasi ma faʻaumatia.
  • Nematodes. E leʻi iai ni fuafuaga puipuia lelei - e sili ona lelei le toso mai ma faʻaumatia mea totino e aʻafia, puipuia le salalau o le meaola.
  • Scoops. Aoina ni manoa i le lima. I le tulaga o se faʻalavelave matuia, faʻaaoga vailaau iniseti.
  • Penny e pala. Aveese laulaʻau lafoaʻi, togafiti ma le faʻasalaga o le kalaka.
  • O le pusa ua lanu lanumeamata. Salu le phlox ma le sipuni.
  • Cruciferous fleas. Palu le popo i le taeao i le fafie.

O faʻatonutonuga e faʻalagolago i le faʻamaʻi faapitoa poʻo le manufeʻai.

O le totoina o fugalaau taʻitasi e manaʻomia ai taimi faaopoopo e tau ai le lūlūina o fatu ma le totoina o fatu. Ae e tusa lava pe tatau ona vavae ese e le fai togalaau ia lava mai galuega a le fale, ina ia totoina ma tausi laau i le taimi o le taumafanafana, o le a ia faia e aunoa ma le faatuai. A uma, o le matagofie e aoga.