Lafumanu

"Muamua" mo povi: faatonuga mo le faʻaaoga

O le vailaʻau e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi pipisi ma le faʻaogaina o fualaau oona. E i ai ona aʻafiaga ma le antibacterial i mataupu o mastitis i ituaiga eseese ma endometritis. E faʻapefea ona faʻaaogaina le fualaau faasaina, oa faʻamaoniga, tulafono o le talosaga ma le fesoʻotaʻiga, isi auiliiliga taua - i lalo.

Faʻavae, faʻasalaga, afifiina

Muamua o le taofiga lea o lanu paʻepaʻe pe lanu samasama. Avanoa i ni fagu faapitoa o le 100 ml moli faʻatasi ma le faʻaaogaina o fagu paʻu. O le pusa e sau foi ma se supa o le tui tui 5 o le 20 miliili ma se pulou. O le vailaau faʻamalosi e tui i totonu pe faʻapipiʻi (i le talo). E mafai foi ona tupu i lalo ole igoa igoa Cefotaxime, Neomycin, poo Prednisone.

O le tuufaatasiga o loʻo aofia ai vaega taua nei:

  • cefotaxime sodium (faʻatulagaina e 62 mg i le vial);
  • neomacin sulfate (9 mg);
  • prednisone (toetoe 3 mg);
  • monoglycerides (9 mg);
  • faapitoa emulsifier (tusa ma le 27 mg);
  • Vaseline (e le silia le 1 ml).
E te iloa? O le tele o lafu o le 60 povi e mafai ona gaosia se tone o susu i le aso e tasi. Ae o le povi e tasi e maua ai le 200,000 ipu tioata i le olaga atoa.

Fale faʻamaloilo

O le vailaʻau e aʻafia i le kulupu o antibacterial drugs o se mea tuʻufaʻatasia. Cefotaxime i le tuufaatasiga o se vailaau o le tolu-tupulaga o loʻo galue malosi i le tele o siama faʻamaʻi-siama ma siama-siama (streptococci, staphylococci, Neisseria, enterococci, enterobacteria ma isi). E taofia ai le gaioiga o siama faʻamaʻi e ala i le taofia o le gaosiga o le eletise ma le carboxypeptidase enzymes e faʻalavelave ai le gaioiga o le tino. O le isi antibiotic neomycin (o se vaega o aminoglycosides) o loʻo malosi foi i siama faʻamaʻi pipisi, taofia o le faʻapipiʻi o faʻamalosi i totonu o masini eletise, ma fusifusia i le sami o le ribosomes. O le tuufaatasiga e aofia ai foi le glucocorticosteroid, prednisol o le gaosiga o le gaosiga. E i ai se lagona filemu ma le anti-edema, e faaitiitia ai le alo o le mumū, e taofia ai le fatuina o le edema i totonu o masini o le uila ma le endometrium.

O le maualuga o le aʻafiaga e tutusa ma nai fualaau matautia matautia, o loʻo faia i le vasega 4. Faʻatasi ai ma le faʻaofiina o le cefotaxime ma le manomycin e le o matua gauai, ia i ai se aafiaga e tetee atu i luga o le matua ma le uila. Pe a faʻaʻauʻau, o se vaega e faʻapitoa i se foliga e le suia, e masani lava i fatugaʻo. Afai o le vailaau faʻamaina e faʻatonuina faʻapitoa, o mea e totoe e faʻateleina faatasi ma le susu.

E taua! Pe a faʻafeiloaʻi atu i totonu o le uila o manu ola maloloina i le taimi o le lactation, o le vailaʻau e ono mafua ai le afaina o le tino. O se tali masani lenei i vaega i totonu o le masani. O le ita e vave ona alu.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le vailaau ua faatonuina e se fomaʻi i le i ai o ia faamaʻi:

  • faʻasologa faʻasolosolo;
  • afaina o le mimiti;
  • substlinical mastitis;
  • mastitis i foliga catarrhal;
  • ogaoga o le mumū i le tele o ituaiga mastitis.
Pe a faʻaaogaina fualaau faʻasaina mo le togafitiga o le lactating povi.

Lafo ma le Pulega

Mo togafitiga talafeagai, e tatau ona e mulimuli i fautuaga a le vailaʻau. Faʻalagolago i le faʻamaʻi ma ona foliga, o loʻo i ai fautuaga ma tulafono mo le faʻaaogaina o le Primalact.

Mastitis

Talu ai ona o lenei maʻi e tupu i le taimi o le lactation, ua fautuaina le vailaʻau ina ia faʻatautaia ma le totoʻa. E amataina i le vevela e oo atu i le + 36 ... +39 tikeri 5 ml i le nofoaga na aafia i luga o le uila i le aso. A o le i amataina le fualaau faasaina e tatau ona luluina. A maeʻa lena mea, e fautuaina le faia o se masini mumu mama mo le lelei sili atu ma le faʻavaveina o le vailaʻau.

Aoao pe faapefea ona togafitia mastitis i se povi.

Afai o le ituaiga o mastitis - o le umi ole togafitiga e lua pe 3 aso. I faʻafitauli o le siama, o le taimi e faʻatupulaʻia i le 4, o nisi taimi e oʻo atu i le 5 aso, seia oʻo ina mou ese uma faailoga. A maeʻa ona tuʻuina atu se faalilolilo mai le susu o loʻo aafia, o le alofilima pe a uma lena mea e tatau ona faʻamaʻi i se vaiinu.

Endometritis

Faailoa atu le 20ml i totonu o le fatu ile tasi aso i le aso ae le o muamua atu i le 14 aso pe a maeʻa le paʻu mulimuli. Aʻo le i faia le faʻatinoga, e tatau ona faia le faʻamalositino ma le fufuluina o totoga totoga uma, o le siʻusiʻu ma le nofoaga i lalo o le siʻusiʻu. Afai ei ai se mea leaga i totonu ole tino, ona tatau loa lea ona aveese. O le vailaau faʻasaina foi e vevela i le vevela o + 36 ... +39 tikeri, pe a maeʻa ona aoina i totonu o se sisiua ma faʻaofiina i totonu o le matua e ala i se pusa e faʻaaogaina mo le iniseti. O le faʻafefe o le isi inisiua e le fautuaina, aua e faʻaitiitia ai le aoga o fualaau faasaina. I se tulaga faapea, e tatau ona e toe faʻaleleia le taimi o le inisiua i se taimi vave.

E te iloa? O povi e mafai ona tagi pe a latou lagona le leaga poʻo le tiga. Ma latou te faailoa mai o latou lagona ma fefaasoaaʻi, suia le leo o le taufaaleaga. I aso nei, e 11 leo eseese i lo latou leo.

Tausiga o le tausiga o le tagata

A faʻaaogaina le fualaau faʻatauina e tatau ona mulimulitai i tulafono a le tagata lava ia o le tumama lautele. Ia mautinoa ia fufuluina lima aʻo lei amataina, pe a maeʻaeʻa le galuega, ofu laei faapitoa, lea e vave suia ina ia le saofaga i le salalau o siama. E faasaina le inuina, ulaula, 'ai ao galue i le fualaau faasaina. A maeʻa ona faʻaaogaina, ia mautinoa o fufuluina lelei ou lima i fasimoli ma vai. Afai e mafai, faʻaaogā totini lima. Afai e afaina se tagata i se tasi o vaega, e tatau ona galue ma le faʻapitoa muamua. A maeʻa ona faʻafesoʻotaʻi ma le mucous membranes (mata, isu, gutu) poʻo le paʻu puipuia - o le nofoaga e faʻamamaina i le tele o vai.

Tapulaa

A o togafitiina le povi, e le mafai ona faʻaaoga le susu. E le gata i lea, e tatau ona e lafoai le oloa pe afai e le itiiti ifo ma le 60 itula i le maea ai o le vailaau mulimuli o fualaau. E mafai ona e faʻaaogaina le suāsusu mai nofoaga e le o faʻamaʻiina, ae naʻo le maea o se uʻamea umi ma naʻo le fafagaina o manu. A maeʻa le 60 itula ma i le leai o ni faailo o faʻamaʻi pipisi, e mafai ona faʻaaogaina le susu mo meaai.

E taua! Afai ei ai i se tagata se tali atu i le vaega o le vailaau faʻasaina pe o loʻo i ai pea i totonu o le tino, ona tatau ai lea ona faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi. O le igoa poʻo le afifiina e tatau ona ave faʻatasi ma oe e faʻamaonia saʻo ai mafuaaga o le ita.

Afai o se povi ua saunia mo le fasiga, ona mafai lea ona e faʻaaogaina ma faʻaaogā aano o manu pe a maeʻa le 5 aso pe a maeʻa togafitiga. Afai na fasia le manu mo aano o manu fasi ao leʻi oʻo i lenei vaitau, e naʻo le aano o manu e mafai ona tuʻuina atu e fafaga ai manu felelei.

Fesoʻotaiga ma isi vailaʻau

O le tuufaatasia o fualaau faasaina ma isi fualaau oona ma fualaau oona, e pei o le Streptomycin, Monomitsina poo Kanamycin e le mafai. E le o fautuaina foi le tuufaatasia o fualaau faʻasaina ma vailaʻau faʻatoʻa ma Polymyxin B. E le gata i lea, o le faʻaaogaina o lenei vailaʻau faʻatasi ma isi, lea e tuiina i totonu poʻo le totonu o le uila, e le fautuaina.

Contraindications ma aʻafiaga itu

O loʻo i ai foi faʻamaoniga mo lenei fualaau faasaina - hypersensitivity i soʻo se vaega o aofia i le tuufaatasiga o vailaʻau. E le mafai ona e faʻaaogaina tusa lava pe i ai i le mataupu o se talafaasolosolo o soʻo se gasegase faʻafefe i vaega ua lisiina o le fualaau faasaina.

O tali a le Allergic po o le edemas ua manatu o ni aafiaga masani. I lenei tulaga, o le faʻaofiina o le manu e tatau ona taofi ma le antihistamine e tuʻuina atu i le povi. Togafitiga o se faailoga. I le avea ai o se tulafono, o le fualaau faasaina e seasea lava ona taʻitaʻia ai ni faʻafitauli poʻo se tali tutusa.

Faitau foi pe o le a le fualaau e manaʻomia mo togafitiga o povi.

Faʻaleleia olaga ma mea e teu ai

E tatau ona teu i totonu o afifi afifi, ese mai le la susulu, i se nofoaga malulu ma malulu. Aua le teuina faʻatasi ma meaai poʻo meaʻai manu. Laveʻa o le teuina - mai le 5 i le 20 tikeri. E faasaina le teuina i nofoaga e maua ai e tamaiti le fualaau. O le mea muamua o se fualaau malosi lea e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi pipisi o le matua ma le gata i povi. E lelei le galue i luga o se fuainumera tele o siama ma vave ona fesoasoani e aveese faʻamalologa le lelei. Ae, i le faʻaaogaina, e tatau ona mataʻituina le tali a le tagata maʻi, mulimuli i faatonuga ma tausisia le saogalemu. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese mai soʻo se faʻafitauli ma ni uiga leaga i le manu ma le tagata.

E taua! O le fualaau faasaina e aoga mo le 2 tausaga mai le aso na gaosia e faʻamaonia e le kamupanī. A uma le aso e muta ai, e faʻasaina ona faʻaaogaina! E ono ono lamatia le manu.