Fua o le gaosiga

Fautuaga mo le tausiga ma le galueaina o le fugalaau "Poliscias" i le fale

"Poliscias" o se laau matagofie e pei o le laau, lea e suia ai laulaau i le faagasologa o le olaga.

Ua lauiloa mo se taimi umi, ae e le o lauiloa i fugalaau fugalaau ona o le manaomia o le fatuina o tulaga talafeagai - a le o lea e mafai ona lafoaia lau pe oti foi.

E masani ona faʻaaogaina mo le tuputupu ae i le faiga o le "bonsai".

Faamatalaga lautele o le laau

"Poliscias" o se aiga o laau matagofie o le ituaiga o Aralia. I lalo o le natura masani, e mafai ona maua i vaomatua o vaomatua o Madagascar, Atumotu o le Pasefika ma Asia i Saute. O le igoa o le fugalaau e sau mai le tuufaatasiga o upu Eleni e lua - "polys" - tele ma "skias" - o se ata. "Poliscias" na lauiloa i le 18 senituri, ae ona o lona ita tele, e seasea ona maua i luga o pupuni.

Vaʻai mai le ata

E oʻo atu i le 80 ituaiga o "Polyscialis" i le lalolagi. O i latou uma e mafai ona ese mai le tasi i le isi i le fausaga o laulaau, o le ogalaau, ma i se tulaga lautele le foliga mai.

Laʻau - faia ni laau lush e tele lala. E sili ona lauiloa pe a tupu i le fale. O ona laulaau e mafai ona faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi pe i le tulaga o le faʻavasegaina o meaai.

"Fabian" - o lau lanu lanumeamata lanumoana, foliga lanu. O le paʻu lanu violē o pepa laʻau e maua ai se tosinaga faapitoa. Tuna - mafiafia, lignified.

"Tupolistny" - tupu aʻe i foliga o se togavao ma lau lanu susulu e 3-5 lobes ma le mata.

"Paniculata" - tamai laau laʻau ma laulaau uumi (oʻo i le 20 cm le umi), faʻaloloa poʻo le oval ma se pito mataga. O le faʻapitoa "Variegata" e salalau, faʻatasi ai ma lanu samasama i ona lau.

"Bulfur" - laʻau vaivai ma lala o lanu uliuli-lanu meamata. Pepa lapoa e tolu lapopoa lapoa, i luga o lona pito o se lanu paʻepaʻe paʻepaʻe.

"Fern Leaf" - laau laʻau vao, lea i le natura e mafai ona ola e tusa ma le 2.5 mita le maualuga. O laulaau e umi (pe tusa ma le 50 cm), e tupu tele. O le laau e talitutusa ma se fuga o laulaʻau.

"Fesoasoaniga" - e le pei o isi mea uma, o loʻo i ai isi laʻau ma se ogalaau malulu, o lea e maua mai ai lala mumu. O laulaau e fesuiaʻi, e tolu lobes.

"Guilfeuil" - faʻalaʻau faʻamalosi e ola e oʻo i le 3 mita le maualuga. O lapoa e lapoa, lanu paʻepaʻe pe samasama.

Tausiga ile

O le laau e le lauiloa i fale fale ona o le mea masani o le atinaʻeina e manaʻomia ai tulaga faʻapitoa mo ia lava - a itiiti mai i le vevela ma le susu.

Gaioiga pe a uma le faʻatau

E sili le filifilia o se tamai laau i totonu o le faleoloa, e oo atu i le 30 cm le telelea e leʻi oʻo i le taimi e tupu ai. O le taimi sili ona lelei o le amataga lea o Mati. O le a sili atu ona faigofie ona faʻafetaui i tulaga fou, ma le faʻaeteete lelei, i le amataga o le tautoulu o le a tupu aʻe ai i totonu o se vao tele.

O se gaioiga o se fale faʻatau e faia ile 1-2 vaiaso.

Faʻalogo! O aʻa o "Poliscias" e masani lava ona ufitia i se ato faapitoa, ona tuʻuina lea ile eleele. Afai e te le totoina ma e le aveesea - e mafai ona mate le aʻa.

O le ipu e filifilia tutusa lava ma le felauaiga, poʻo sina mea itiiti. E le mafai ona vave totoina i totonu o se atigipusa telē - o le aʻa o le laau e tupu le lelei ma mafai ona pala.

Teuteu

O poliscias e faigofie ona faʻatagaina le teuteuina, o lea e masani ona filifilia mo le faʻatupulaia o le tulafono. E sili ona lelei lenei mea i le amataga o le tautotogo.

Ina ia faʻamautinoa le paleni, e mafai ona e tuiina i luga taimi o le sola ese.

Pe a mamanuina le laau, e tatau ona vavae ese ma le faaeteete mea laiti laiti, ma faʻaalia ai se vaega o le ogalaau.

Faʻasa

Aua e le faatagaina le laau e pei o le Gulf, ma le magoina o le comy. E sili ona lelei le tausia pea o le palapala sina susu. O le mea lea, i le taumafanafana "Poliscias" e tele na fafagaina e tusa ma le tasi i le vaiaso. I le taumalulu, pe a maua e le fugalaau se taimi malolo, e mafai ona faʻamapulaʻaina le suavai ina ia mimiti le palapala ile va o taualumaga.

Laupapa ma eleele

Fesoasoani! O le mea sili ona lelei mo le atinaʻega o le Poliscias o le totoina o se tipi - ona vave oʻo mai lea o le fugalaau i tulaga o le a tupu ai.

"Poliscias" e le taua tele le palapala. E mafai ona avea ma eleele mama ma le elemene mai mea masani i sina mea e maualalo. E mafai ona e faʻatau le fanua lautele i se fale fugalaau, ona faʻaopopo ai lea o sina falaoa susu i ai.

Mo sauniuniga a le tagata lava ia, e tatau ona e ave i totonu o vaega tutusa suauu, humus, laulaʻau, eleele ma le oneone. Mai le fua o loʻo i luga, e faigofie lava ona e aveesea soʻo se vaega sei vagana ai oneone.

Suiga

O le tele o le ulo e faalagolago i le tele o le ulo. Ae peitai, ina ia mafai ona maua se vaega tele, e le mafai ona tele le faateleina o le pusa o le fagu - o le fesuisuiai o aʻa, lea e atiina ae lemu, e ono tupu.

E taua! O le ipu e tatau ona faʻateleina le lautele, e 1-2 cm i tausaga taʻitasi.

O laau talavou e totoina i tausaga taʻitasi, tagata matutua - pe a manaʻomia ina ia faʻateleina le alualu i luma. E filifilia le pusa i ni pu, o se vaega mafiafia o le faalauteleina ole eleʻele eleʻele poʻo ni piliki gau e tatau ona sasaaina i le pito i lalo.

Tuputupu ae mai le fatu

E faatauina fua i faleoloa faapitoa. O le luluina e faia i le vevela o + 19-25 tikeri i totonu o se atigipusa e iai le kulimi.

Ua salalau fatu i luga o le eleele ma fufuluina sina pito i luga. O le pusa e ufiufi i se ata tifaga poʻo se tioata ma faʻafeiloaʻi i se nofoaga pogisa.

A oʻo mai pulu, e aveese le ipu, ma toe faʻaleleia le pusa i le punavai o le malamalama moli. O le totōina i potopotoga eseese e faia pe a tutupu le totō.

Tofiga

O le ituaiga autu o le toe gaosia - tipi e mafai ona vavaeina mai luga, ma mai le vaega mafiafia o le ogalaau.

O le umi o le faagasologa o le faagasologa o le 15 cm. A maeʻa ona aveese laulaau mulimuli, tuʻu le meaʻai i totonu o se atigipusa ma ni peʻa poʻo se oneone susu ma ufiufi i le tioata poo le afifi palasitika.

O le vevela o le potu e le tatau ona i lalo ifo o le +25 tikeri, e mafai ona e faʻaaogaina le mafanafana o le eleele. Ina ia faʻavaveina aʻafiaga aʻa, o le vaega pito i lalo e gaosia e le phytostimulants.

Lulu

I le taimi o le tautotogo ma le taumafanafana e manaʻomia le saunia o le "Poliscias" o le vevela i totonu o le potu e tusa ma +20 tikeri. I le tulaga o lona tuputupu ae, e tatau ona faateleina le maualalo o le ea.

Fesoasoani! I le taumalulu, o le vevela e tatau ona i totonu + 17-20 tikeri. O le fugalaau e tatau ona tuʻu ese mai faʻasalalau ma faʻataʻitaʻiga.

Malamalama

E manaʻomia le malamalama o le malamalama, lea e tuʻu ai le ulo i luga o le faamalama sisifo poʻo sasaʻe. E mafai ona faʻafetaui i le penumbra. Lafoaʻiina o ituaiga faʻatasi ma laulaʻau faʻasolosolo e manaʻomia ai le malamalama susulu faifaipea, ae faʻatasi ai ma le puipuiga mai ave susulu.

Faamanuiaga ma le afaina

E taua! Poliscias o se laau oona. O le inu o le suamalie i luga o le paʻu e mafai ona mafua ai le ita ma e oʻo lava i sina mu.

E fautuaina e faʻatino galuega uma ma fugalaau i totigilima., ma i le faaiuga - fufulu lima i le fasimoli.

Maʻi ma faʻamaʻi

I le itiiti lava o le le fiafia i tulaga o loʻo siomia ai, Poliscias lafoaʻi lau. E masani ona mafua lenei mea i:

  • Laititi maualalo;
  • Faʻasalaga faʻavaivai;
  • Fasia se ata.

Mai faʻamaʻi, e mafai ona pisia le fugalaau i aphids ma se talita.

A oʻo mai aphids i luga o le laau, o loʻo iai le tele o lago, lea e vave ona salalau i lona maualuga.

I luga o nofoaga ua faaleagaina, e ono iai se vai inu, lea e avea o se auala mo le fausia o le sigusisi.

E taua! Ina ia foia le meaʻai, e tatau ona e faʻamavaeina le faʻamaʻi o le maʻi, ona faʻamalolo ai lea i taimi uma ma vailaʻau faʻapitoa.

O se faailoga o le faʻaali mai o mea faʻalelei o foliga vaaia lea i luga o laulaau ma pupule o moli elemene "mumu". O pusa puipui nei o iniseti.

Ina ia foia, e tatau ona fufuluina lelei le laau i se pulumu vaivai ma se fasimoli vaifofo mo le aveeseina masini o le pest. Afai e manaʻomia, e mafai ona e faʻaaogaina vailaʻau.

Poliscias o se tamai laau toto. E le o se mea e taatele i totonu o potu fale ona o manaoga o le tausiga - vevela, faʻafeinu, ma le faʻaleleia o le ea. E mafai ona faʻaleleia e ala ile tipi ese mai le ogalaau poʻo luga. E tatau ona ave le tausiga pe a galue ma se laau, talu ai ona o ona vaega uma o mea oona.