Fualaau

E faapefea ona ola le strawberries i totonu o se kati

O se tamaʻi pele ma maloloina e pei o strawberries poʻo togalaau sipisi, e mafai ona tupu i le tausaga taʻitasi i totonu o lauʻeleʻele. O le manuia o lenei atinaʻe e faalagolago i le filifilia saʻo o le ituaiga ma le tausiga lelei o le laau. Fautuaga e uiga i le tuputupu ae o strawberries i totonu o le fale lauʻeleʻele e mafai ona maua i lalo.

O fale e sili ona lelei i le kiona

O le totoina o le strawberries i totonu o se laufanua e mafai ai ona maua fua o vine i luga o le laulau, e tusa lava pe o le a le tau ma le tau, e faasaoina ai avanoa e ala i le faapipiiina o vaovao ma faasao se pasene tele o fua.

O faʻatoʻaga togafiti poto e ala i mea faʻapitoa e iloa ai ituaiga eseese o togalaau faʻatoʻaga e faʻaalia ai fua sili ona lelei pe a tupu aʻe i eleele puipuia. Mo lenei mea, e tatau i se tasi ona filifilia le maualuga-gauaʻi, toe faʻafeiloaʻi, ia lava-pollinated, ituaiga o aso eseese. Ua matou tuufaatasia mo oe se aotelega ma se faamatalaga puupuu o le tele o ituaiga lauiloa.

  • "Albion". Faʻafeiloaʻi, mafai ona toe fua mai fua eseese. Fausia i le 2006 i Amerika. O loʻo faʻaalia i le maualuga o le gaosiga (0.4-2 kilokalama mai le tasi vao i le vaitau), vine tetele (40-60 g i le tasi), o le tetee atu i suiga vave o le tau, anthracnose ma le pala.
  • E te iloa? I le faaopoopo atu i le masani mumu mo i tatou, o loo i ai foi selase papaʻe, lea e tofo i le pineapple.
  • "Brighton". Semi-repetitive, fua tele-fruited ituaiga na gaosia e tagata Faʻamasino Amerika. O loʻo i ai ni vavao faʻatapulaʻa e totogo lelei. Berries tetele - 50-60 g i le mamafa, lanu mumu lanu mumu ma se paʻu varnished. Feteenaʻi i le lelei le mafai ona feaveaʻi. O le laau e puipuia i faʻamaʻi faʻaleagaina.
  • "Gigantella". Eseesega na sosolo i Holani. E fua mai ai fua tele e oʻo atu i le 100 g. O pusi e tetele, e mafai ona feaveaia, faatasi ai ma se mea manaia matagofie ma le manogi manogi. O le taʻavale i lenei ituaiga o loʻo faʻatusatusa. O le gaosiga e maualuga - e oo atu i le 3 kilokalama mai le tasi vao i le vaitau.
  • "Crown". O le ituaiga na fafagaina e le au Dutch i le 1972. Na avea ma tagata taʻutaʻua ona o se maualuga maualuga o le fua, o se taimi umi o fualaau aina, faigata o le taumalulu (e oʻo i le -22 tikeri), faʻafitauli o le lāmala, ma le teteʻe atu i le tele o faʻamaʻi faʻamaʻi. Berries mai le "Crown" o le laʻau tele - 15-30 g, eleʻele masani, malie ma lelei.
  • "Queen Elizabeth". Laʻau maualuga-fua mai - o le tasi vao e oʻo atu i le 1.5 kilokalama i le taimi. Faatasi ai ma ona lelei o laau vao (e oo i le ono e mafai ona totō i sikuea mita), umi taimi (lua i le lima taimi) fuaina, vave seleseleina ia Me, tetee atu i le malulu ma le tele o maʻi. O vine e suamalie, lelei transportable, umi teuina. O le ituaiga e le taliaina le maualuga ma le vevela.
  • "Toto". Eseese mai le au faifaatoaga a Ukrainian. Faʻailoa i luga o le gaosiga o le tamaoaiga, o fua o laʻau mafiafia malolosi e lelei ona feaveaia.
  • "San Andreas". Fafaga i Amerika. Fua fa fa i le taimi i le tele (30-35 g) fualaʻau manogi e lelei ona teuina ma feaveaia. O le fua faatatau masani o le 1 kg i le fafie i le vaitau. O le laau e puipuia i faʻamaʻi, aemaise lava i le vaʻaia.
  • "Sonata". Dutch ituaiga, lea na fafaga mo le 14 tausaga. E tusa ai ma ona uiga o le tofo ma foliga vaaia o le vine e tutusa ma le ituaiga o ituaiga "Elsanta". O le laau o le taumalulu-faigata, le lelei, maualuga-gauaʻi - e oo atu i le 1.5 kilokalama mai le vao. O pipi e lelei ona feaveaia ma teuina. Latou te maua se tofo fiafia, e toetoe lava a atoatoa lelei foliga ma se meaʻai suamalie.
  • E te iloa? O le vine sili ona tele na ola aʻei se tagata nofomau o Iapani Koji Nakao. E i ai le maualuga o le 250 g. A o le fua o le fua, e oʻo atu i le mamafa o le 15-30 g.
  • Meli. Toto amata matilatila vasega. Aumai fua ma laʻau matagofie matagofie ma susulu. O o latou tino e manaia, suamalie, e aofia ai uiga lelei o le kuka, fuafua i le 4.6-5 points. O pipi e lelei ona feaveaia ma lelei teuina. Tasi le vao i le taʻitasi i le averesi e mafua ai le 1.2 kilokalama. O le laau e mafua ona o le malulu, teteʻe i faʻamaʻi ma faʻamaʻi.
  • "Elsanta".Eseese galuega a Dutch. O lona gaosiga e maua ai le 1,5-2 kg mai le vaomatua. O le aoga sili o lenei fualaʻau tele, 40-45 g ia, vine ma le manaia o le tofo lelei, ua faailogaina i le maualuga maualuga. O loʻo lelei le vaʻaia, aua le faʻaumatia mo se taimi umi. Tetee i le vaʻaia ma le lauulu e pala.

E faʻapefea ona filifili se togalaau lelei

Ina ia mafai ona maua se seleselega lelei, e faaopoopo i le filifiliga sao o ituaiga, e tatau foi ona e faatauina mai ni laau sili ona lelei. Pe a faʻatau ma laau e tatau ona faia le togafiti nei:

  • asiasia laulaʻau - e tatau ona i ai se foliga vaaia lelei, o se lanu meamata lanu meamata, e le o ni mea e afaina ai, o maanuminumi, mea e afaina ai ma le faaleagaina;
  • faitau le laupepa - e tatau ona itiiti ifo ma le tolu oi latou i totonu o le pusa;
  • ia asiasia le aʻa aʻa ona o le leai o se pala, mea e iai, ma le iloiloga o lona malosiaga (masani - a itiiti ifo i le 5 mm le lautele);
  • Iloilo le tulaga o aʻa - e tatau ona maloloina ma lelei ona atiaʻe, a itiiti ifo ma le 7 cm le umi.

Mo i latou oe fuafua e tupu le strawberries mo le faʻatau, matou te fautuaina le faatauina mai o fualaau ola maloloina - o laau totō e totoina mai vao vao i tulaga faapitoa. O nei fualaau e sili atu le taugata nai lo masani masani, ae ui i lea, latou te maualuga le tetee atu i faʻamaʻi ma meaola faalafua, faʻaalia le maualuga o le gaosiga. O fua maualalo e mafai ona maua mai laau na aveesea i taimi o fugalaau. O le mea lea, e sili atu ona lelei le faʻatau o laau i togalaau faʻapitoa ma togafitiga faamaonia.

E taua! O le i ai o togitogi paʻepaʻe i luga o laʻau e lafoaʻi faʻamaoniga o lona faʻamaʻi ma faʻamaʻi faʻaleaga. O laupepa paʻu o loʻo faʻaalia ai le i ai o le faʻamaʻi e le mafai ona faʻaleleia. O le paʻu mimita o le laʻau o se faailoga lea o le faaleagaina o mite. O le faʻatauina o laau faʻatasi ma faʻamaoniga o loʻo i luga e tatau ona lafoaʻi.

Laʻau mo le galueaiina

Muamua mea e tatau ona e gauai i ai pe a totoina le tuufaatasiga o le eleele. Ua saunia i le tausaga aʻo lumanaʻi le tuʻuina o laupepa i totonu o le kiona. O le lelei sili e mafai ona maua i le eleele paleni na faʻaaogaina pe a uma fua o fatu.

Faʻaleleia le suauʻu ma le humus poʻo le faapalaga e faʻamaʻa ai elemene talafeagai ma peat, lea o le a faʻaleleia atili ai uiga lelei o le eleele ma le susu ma faʻamalie ai le maualuga o le eletise. Afai o le palapala e tele le aano, e tatau ona e faaopoopo le lime - 50 kilokalama i le selau.

Matou te fautuaina oe e faitau e uiga i le auala e fuafua ai e le tagata lava ia le elemene o le eleele, faʻapea foi ma le auala e faʻapipiʻiina ai le eleele ile luga ole laupepa.

A o le totoina ile eleele na muaʻi faʻamamaina:

  • superphosphate - 30 g / 1 sq. m;
  • potassium chloride - 15 g / 1 sq. m

Totoina o toga

I aso nei, e sili atu le olaola o strawberries i auala e tolu:

  • Tulāfono - i le eleele.
  • I ipu.
  • I taga laupepa po o ato.
I le tulaga mulimuli, e mafai ona faʻaleleia le laau i se tulaga faʻasolosolo ma le lautele, lea e matua mafai ai ona faʻaititia le nofoaga i totonu o le kiona, e faʻafaigofie le galuega o le tausiga ma maua ai ni fua lelei. I lalaga taʻitasi e fetaui ma le numera tutusa o vao e pei o le 30-40 lalaga pe'ā totoina i le auala masani. Vitio: totoina laau totō vine i totonu o le kiona

Vasega masani

Faʻaleleia o se auala e lua laina poʻo se mamanu siaki. O le mamao i le va o laina e tatau ona 30-40 cm, i le va o vavao - 25-30 cm, i le va o fasi - 80-100 cm Afai e faatauina mai laau i totonu o fagu, ona faʻapipiʻiina lea i totonu o pupu 10 cm le loloto e aunoa ma le faʻaumatia o le eleele.

Matou te fautuaina faitau e uiga ile auala e tausia ai le seleselega pe a uma le seleseleina, faʻapea foi ma le faʻapipiʻi o lālā ma lauulu o strawberries ma le taimi e selesele ai.

O le tulaga o le tuputupu ae e tatau ona tumau i luga ae o le eleele. A uma ona totōina, ona faʻafeinuina lea o laau ma mulimulitaʻi i lauusiusi, vaovao, geotextile poʻo isi mea. Faʻasalaga i le masina muamua ina ua maeʻa ona totoina i aso taʻitasi.

I ipu faapitoa

O tekinolosi a Dutch e aofia ai le totōina o fatu i ipu eseese. O loʻo iai i le lima poʻo le ono futu - o lea i sikuea mita taʻitasi e tusa ma le 50 vao.

Mo le toto i totonu o fagu, o le a tatau ai ona saunia le sui mai:

  • peat (lua vaega);
  • perlite (tasi vaega);
  • sawdust (1.5 vaega).

O pulu e tatau ona 18-20 cm le lautele, faia i le palasitika, laupapa, ae le o le uamea. O loʻo tautau i latou i luga o ni faʻapitoa faapitoa, tuʻu i luga o fafie po o fagu.

O laau vao e totoina e pei o fale masani masani: latou te tuʻuina se vaega o alavai i le pito i lalo, faʻatumu le fagu i se mea susu, faʻapipiʻi ma le faaeteete le aʻa i totonu o le lua ma sasaa i le meaʻai, faʻafefe faʻafefe. I le faaiuga o le totoina o laau toto e manaʻomia ona faʻafeinu. E taua le aua nei galo le i ai o se pu i totonu o le fagu e aveese ai le susu.

E taua! O lenei metotia o le galueaiina e le talafeagai mo ituaiga o loʻo fausia ai se aʻa ma malosi tele.

Vitio: faʻalauteleina le seleselega i ipu

I totonu o afifi

O se isi mea i le kukaina o le totō o le totōina lea o taga palasitika, lea ua avea ma tagata sili ona lauiloa i le au faifaatoaga I le tau, o lenei metotia e sili atu ona taugofie.

Faamasani oe lava i le fugalaau faʻatau tekinolosi e faʻaaoga ai tekonolosi Finnish, hydroponics, faʻapea foʻi ma fualaau faʻanoanoa ma teuteu.

O lona uiga o le mea lea e sasaa atu i totonu o laupepa lapopoa, paʻu paʻepaʻe, atonu e paʻepaʻe i le lanu, e faʻapipiʻi i luga o le fola, tuʻu i luga o fagu, ma faʻagata mai faʻamau. O lapisi e manaʻomia e 16 i le 210 cm.

I le pito i lalo o taga o loʻo faʻalautele le ele e pei o se alavai, ona faʻatumu lea i se mea e sui ai le peat ma le perlite i mea tutusa (o le faʻafefiloi o eleele palapala, oneone oneone, sawdust ma humus o le a faia foi). Ona sosoo ai lea ma le afifi na faia ai ni fusi o le 8 cm i se mamao e 25-30 cm mai le tasi. Latou te tuʻuina laau toto.

Mo le totoina o strawberries e faʻaogaina ai lenei tekinolosi o le a manaʻomia ai le faʻapipiʻiina o le suavai. Nai lo pusa tioata, o pusa polypropylene e faʻaaoga foi, mo se faʻataʻitaʻiga, na faia mai le suka.

E taua! E le tatau ona sili atu i le tolu ato poʻo taga i sikuea mita.

Tuutuuga ma le tausiga o strawberries i totonu o le fale koli

A maeʻa ona totoina i se tasi o auala ua taua i luga, e tatau ona ave le tausiga o tulaga lelei mo le fale ma le maualuga o tausiga masani, lea o le a aofia ai:

  • fafaga;
  • lele;
  • laʻei pito i luga;
  • togafitiga puipuia.

Malamalama faaopoopo

O le malamalama e taua tele mo le tuputupu ae ma le atinaʻeina o strawberries. E tatau ona i ai i totonu o le kativaʻai lea o loʻo ola ai strawberries i le tausaga atoa, o le 10-14 itula le malamalama o le aso e matauina ai. Ina ia ausia, e tatau ona e aofia ai isi punaoa o moli mai le 8 i le taeao i le 11 i le afiafi ma mai le 5 i le 8 i le afiafi. E taua tele lenei mea i taimi o le faʻasaʻoina o peduncles, fuga ma fualaau aina. I le avea ai o se punavai faaopoopo o le faʻamalamalamaina e tatau ona faʻaaogaina moli moli.

Afai ua e filifilia e totoina le tele o le aoauli, ona i ai lea i lalo o tuutuuga o loʻo faamatalaina i luga, o le a tuʻuina atu atoa le laau ma le aofaiga talafeagai o le malamalama.

O le faateleina o le umi o le malamalama o le ao e mafai ai ona tupu vave vave ma vave fua. Mo se faʻataʻitaʻiga, i le valu itula o le a fuga le laau i le lua vaiaso talu ona totoina, ma o le ovary o le a tuʻuina atu i le 1.5 masina. I le 16 i le taeao - o fugalaau o le a aliali mai pe a mavae le 10 aso, ma le ovary o le fualaau aina - i le 35-37 aso.

Faʻameli

O le vaalele e faia pe a oʻo le maualuga o le vevela i totonu o le greenhouse +21 tikeri. Fai i le ao. O le faʻaleleia o le tino e mafai ona avea ma tusi poʻo se mea faʻapitoa. Faʻafetai i le faʻaleleia o le ea, e sau le ea fou i totonu o le kiona ma alu ese mai le vevela. O le mea lea, e mafai ona faʻaitiitia le faʻamafanafana ma le vevela, e aloese mai le atinaʻeina o le tele o faʻamaʻi.

Lulu

A totoina i totonu o se kiona, o le vevela e le tatau ona maualuga atu nai lo +10 tikeri. A o tuputupu ae, e tatau ona faasolosolo malie le siitia i le + 18 ... +20 tikeri. A oʻo ina fuga, e tatau ona i ai i le + 20 ... +24 tikeri. I le lumanai - mai le +22 i le +24 tikeri.

Aoao pe faʻapefea ona fai se kativa mai i palasitika ma pipili polypropylene, mai le polycarbonate, faʻapea foi ma greenhouses "Preadbox", "Nurse", "Tomato sainia", e tusa ai ma Mitlayder.

Faʻamamaga o le ea

O le suavai i totonu o le falemafa i le taimi o le totoina e tatau ona tausia i le 85%. A aʻa le aʻa i le eleele, e tatau ona faaitiitia i le 75%. I le fuga ma le fuaina o fua, o lenei faailo e tatau ona seti i se maualuga e le maualuga atu nai lo le 70%.

E te iloa? O Teresa Tallien, o se fale faʻalelalolagi mai le taimi o le Fouvalega Falani, na ia tago ai i le taele mamago e faʻamalama ai lona paʻu. O se tasi o na taualumaga na tusa ma le 10 kilokalama o vine.

E tatau ona mataʻituina lelei le maualuga o le maualuga o le maualuga, aua o se tasi lea o mea e aafia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi faʻaleaga.

Faʻasa

I le tasi le masina talu ona totoina, e tatau ona e fetuutuunai faʻasefulu tasi i aso uma 7-10. E faʻamaʻaina le suavai i le vai mafanafana i le afiafi. E taua tele le faʻamautinoa e le mafai ona gaosia ia laau. A leai, o le a latou aumaia fua suamalie. Waterlogging e lamatia ai foʻi le pala ma le faʻamaʻi.

Atonu o le ae fia iloa le tele o taimi e te manaʻomia ai le suʻeina o le strawberries, pe faʻapefea ona faʻapipiʻi le afuina o le timu, ma le lelei o le vai e sili ona lelei mo le kiona.

Mo strawberries, e sili pe afai e alu saʻo le vai i aʻa ma e le oʻo i luga o sipuni ma lau. E mafai ona ausia lenei mea e ala i le faʻatulagaina o le taʻavale poʻo le faʻamautuina faʻamaʻi. Faatasi ai ma le fesoasoani a se faiga o meaʻai, o loʻo faʻalauiloaina foi le faʻamaʻi. O lea faiga e mafai ona faʻatau i le faleoloa pe faʻaau lava ia lava.

Faʻasalaga

Afai e te filifilia ituaiga eseese e le mafai ona faʻaleagaina le tagata lava ia, o le a latou manaʻomia le tuʻuina atu o le eletise. Aua e faʻaaogaina le tele o auala:

  • tusi lesona;
  • tagata;
  • iniseti;
  • ata tusi;
  • vai
O le auala muamua e faia e pulumu masani masani mo le ata, lea latou te tuʻuina mai ai le pollen mai fugalaau o nisi vao i isi.

Mo le lona lua - auala e faʻapipiʻi ai le tagata lele, o le ea lea o le a ave le pollen. I le 100 sikuea mita. O le a manaʻomia ni taavale se tolu. O le a latou manaʻomia le faaaofiaina i taimi o fugalaau i aso uma mo ni nai itula.

I luga o faʻatoʻaga tetele, o le a manaʻomia le fesoasoani a iniseti - mo lenei mea, e tuʻuina se sulu i totonu o le kiona. E ui lava i le faigata ma le le malu puipuia o le metotia, o lona aoga e ausia 95%. E mafai ona e suʻeina laau e ala i le faʻaleleia o le vai mai punaoa. Peitai, o le lelei o lenei mataupu o le a 45%. Faʻasalalauina pollen ma faʻataʻitaʻiga, pe afai e tatala pupuni ma faitotoa o le fale lauʻeleʻele, e faʻafeagai ma le isi.

Laʻei pito sili

Mo le fafagaina e mafai ona e faʻaaogaina se vaifofo o le paluka chloride (10 g mo le 10 l) vai ma le ammonium nitrate (80 g mo le 10 l). Ua aumaia i lalo o le aʻa. O fafaga fafaga e aoga foi - paʻu (tasi i le lima), moa moa (tasi i le sefulu). Fafagaina o loʻo faia i aso uma e 14.

E taua! Pe a faʻafefiloi strawberries, e taua le faʻaaloalo i le maualuga o mea ua fautuaina, e pei o fofo sili ona fofo e faʻaosoina ai mu.

Togafitiga puipui

Ina ia puipuia le faʻamaʻi i totonu o le fale koli, e tatau lava ona faʻaauau pea, ae le o le fufulu o le palapala ma le ea. E tatau foi ona mataʻituina le mamao fautuaina i le va o vao i le taimi o le totoina ma le fua o le toneta. Mo le puipuia, o le faʻaofiina o fomaʻi i totonu o le aʻa aʻa e faʻaaogaina ai le metotia o le suavai.

E mafai ona afaina fualaʻau i totonu o se fale lauʻeleʻele:

  • lanu enaena - mo le faʻasolosolo, o le a masani ona manaʻomia le vaalele, mo togafitiga, aveeseina o faʻamaʻi maʻi;
  • lanu paʻepaʻe - faʻaosofia e le malosi o le palapala palapala ma le maualuga o le suavaia i totonu o le kiona. E togafitia i togafitiga ma sauniuniga "Falcon", "Euparin", copper sulphate;
  • paʻu palapala - faʻaleleia pe a oʻo i le tele o le ea ma le palapala. E togafitia i le suauu sulfate ma le fasimoli solution;
  • tuai - ma le toilalo o laau ua aveesea.

Mai meaola faalafua i luga o le strawberries i le maualuga o le susu e mafai ona osofaia ai slugs. Ina ia faʻaumatia latou, o le ae manaomia le setiina o mailei pe aoina faʻamaʻi manu. O le mea lea, a oʻo ina totoina le strawberries i totonu o se kiona, e mafai ona e tafana toeitiiti atoa le taʻi tausaga.

O le faʻaaogaina o le greenhouse i le faʻaleleia o laau i totonu o eleele tapuni ua maua ai tulaga sili ona lelei mo lenei pusa ma mafai ai e oe ona maua le maualuga maualuga. O tekinolosi tatou te faʻamatalaina i luga e faʻatupulaʻia ai le faʻatupulaia o le faagasologa faigofie ma taugofie.

Faʻamatalaga a Tagata Faʻamatala

O taunuuga sili ona lelei e faʻaalia i tekinolosi o luga o mauga. O loʻo faʻafefeteina le sone o le basal, faʻalelei atili le faʻaleleia o le faʻaleleia o fale, tausia lelei le togavao, ma faafaigofieina le seleseleina o togalaau. Применение простых пленочных туннелей позволяет получать ранний, продолжительный урожай и контролировать микроклимат с помощью систем отопления, вентиляции и туманообразования. Тепличный метод позволяет высадить рассаду при температуре 8С и при повышении температуры до 18-20С получить первый урожай через 70-80 дней.O le faʻaogaina o le faʻamalositinoina ma le faʻaleleia o meaola ninii e mafai ai ona fetuʻunaʻi lelei laau ma faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le vai.
Rossic
//fermer.ru/comment/193863#comment-193863

I totonu o le pusa tioamata o fualaau suamalie e le pei o le manaia e pei o le pala. I fale malulu tumau e sili atu ona lelei le totoina o togalaau muamua. I le taimi lea, o fua e sili atu ona taugata.
Fesili
//forum.prihoz.ru/viewtopic.php?p=532904&sid=7877c6601eeaba2cf13370354b583bbb#p532904