Laʻau

Snowberry: tuputupu ae ma le popole

Snow berry (wolfberry) - o se vao o le aiga Honeysuckle. Faʻasalalauina tele i le itu i Matu. Amerika. E le faʻaaoga le laau mo meaai, aua o mea oona ma mafai ai ona aʻafia ai aʻafiaga o le soifua maloloina. Ae ona o lona teuteu e masani ona faʻaaogaina i le mamanu.

Vaega ma le faʻamatalaga o le kiona

E oʻo i le 20-300 cm. O laʻau uma e totōina i petioles lalo ifo, o loʻo faʻafeagai. O paranesi e manaia tele, i le taumalulu latou te le malepe i lalo o le ufiufi o le kiona.

O aʻafiaga e maua ai le ituaiga racelose inflorescences o loʻo i totonu o le lau. Petals of different shades. Fugalaau e mafai ona matauina i le lua tausaga o le taumafanafana.

A maeʻa le vaivai, ona aliali mai ai lea o lau paʻu. I se liʻo o le 2 cm, ia i ai se penisini pele. E faasaina le 'ai ia i latou, latou te faʻaosoosoina ai maʻi lese.

Ituaiga ma ituaiga o tagata kiona

O le ituaiga e aofia ai ituaiga 15. Ae ui i lea, naʻo nisi o na mea o loʻo faʻaleleia:

VaʻaiFaʻamatalagaBerriesMaualuluga (m)
Eseesega
Paʻepaʻe (Carpal, kiona)

O le ituaiga muamua na aofia i le ituaiga. E ola i vaomatua, i luga o tumutumu o mauga, i talafatai o vaitafe. O lala e manifinifi, fusi, fai se pale paleni. O laulaau o le oval, malachite mai le pito i fafo, ma le susulu mai totonu. O fugalaau e laiti, e piniki. Tuputupu i luga o le mea atoa.

Faʻasaga i fulu malulu. Na faʻaleleia talu mai le 1879.

Rip i le taimi lava e tasi faatasi ma tumutumu. E mafai ona e matamata i le vaitau atoa o le tau malulu seia paʻu manu felelei.

1,5.

O le sili ona lauiloa o se mea manaia tele.

Pink (masani)E mafai ona maua i laufanua ma lauʻeleʻele. Emerald green, grayish i luga o le pito i lalo. I le tautoulu e lanu mumu. O le faʻafefe o le kiona e sili atu ona leaga, ae faʻafeiloaʻi manumalo i lo tatou atunuu.Lanu mumu, taalili i le apa. E salalau solo i le togavao.

2-3.

  • Variegatus - ma se laina o le la i luga o papatusi faataamilo i le nofoaga.
  • Tuffs Silver Edge - ma le tuaoi o le kiona i le lau.
WesternE ola latalata i tino vai, mauga. O le laumei o malachite māmā, mai le pito i lalo.Paʻu ulaula poʻo paʻu-paʻepaʻe, latalata-fetaui i tagata tuaoi.1,5.
AmetieFolau i sisifo o le Matu. Amerika. E leai ni laupepa. O fugalaau e nofofua pe tutusa, lanu piniki pe paʻepaʻe, i foliga o logo.Whitish e lua fatu fatu.
SoftFaʻatasi ai ma fuga fuga. Petals e susulu: pudding poo amaranth.Tele, penina.
Laiti laitiHomeland - Mekisiko, Niu Mekisiko, Kuatemala. Uu i le faaputuga ulu. O le lanu e foliga mai o le maʻa mafiafia. E tupu i se faaputuga ma leai.Paʻepaʻe ma se susulu fugalaau.3.
ChenotVaʻalele. E le taliaina le malulu. Greens e tupu i le amataga o le tautotogo ma e le pauu seia oʻo i le tautotogo.Mai le kiona i le lanu viole.

1,5.

O le mea e sili ona sailia o Hancock.

DorenbozaHybrids, na faaigoa i le faifaatoaga o le na fausiaina, Dorenboza. O se koluse lea i le va o se tagata sinasina papaʻe ma masani. Fugalaau e totoina i totonu o le togavao.O ituaiga leo eseese.

E oo i le 1.5.

  • Medjik Bury ma fualaau suamalie.
  • Tina o Pearl ma Amethyst - fualaau sinasina-lanumumu ma le vevela.
  • Paʻepaʻe White ma le faʻavalea.

Lotoina o se tagata kiona i luga o le eleele

E ola le laau i le la po o le vaeluagalemu o le paolo, i luga o se laufanua laugatasi po o se mau. O le meaʻai e mafai ona susu pe malogo.

O le faʻaleleia o fanua e faʻatino ia Me poʻo Setema-Oketopa. I le taimi o le totoina o le tautotogo, o le eleele ua saunia latalata i le taumalulu, seia oo ina pau le kiona. I le tautoulu - e tusa ma le 30 aso ao le i tuʻuina i totonu o le faʻafefiloi eleele i totonu o le togalaau.

Laasaga e ala i Laasaga Laasaga:

  • Fuʻu se fasi fanua, fai falaoamata falaoa 1 ipu, uʻamea mai le afi mu 3 tbsp., Superphosphate 2 tbsp. O le fua o loʻo faʻaalia mo le tasi vao.
  • 30 minute aʻo lei totoina, tuu le vaega eleele lalo i se faʻafefiloi o vai, otaota ma mullein ina ia tumu i le susu.
  • Tili lua i le loloto o le 0.4 m, o le taamilosaga o le 0.5-0.6 m, ma tuu ai le va o 1.2-1.5 m.
  • I le pito i lalo e asu ai le oneone, peat, humus, faapalaga ma mea faʻaopopo na faʻaogaina mo le eli.
  • I le ogatotonu, tuʻu ni vavae ina ia mavae le vevela o le meaʻai, o le ua uʻu luga o luga ole eleele.
  • Toto le eleele ina ia leai ni mea e leai se mea. O le a latou taʻitaʻi atu i le faʻamamaina o aʻa.
  • Suavai lelei.

Pe a toto se pa, eli i lalo 60 cm loloto, 40 cm le umi O le vao e tatau ona fa tausaga, e tatau ona tuu i luga o le laina laina e tasi (mo se faataitaiga, i luga o se filo faataamilo) i se mamao e 20-25 cm.

Tausia o se tagata kiona i le togalaau

O le totōina ma le tausia lelei o mea manogi e faigofie lava. O le mea sili ona taua o le mulimuli i nei fautuaga:

FactorFaʻamatalaga
FaʻasaAso muamua i aso uma. Ona lava lea o timuga masani. I le tau vevela, o le vai e faʻaaoga ai le 10-15 lita o vai mo taimi taʻitasi. Ina ia tumau le umi o le susu, mulch le vao ma le peat.
TataloFaʻaleleia pe a maeʻa ona faʻaleleia ma faʻamamaina uma le eleele. I le faagasologa o le vele vao.
Laʻei pito siliI le tautotogo, faʻaaoga vailaau faʻamalolo pe faʻasaina. I le ogatotonu o le taumafanafana, sasaa le fofo a Agricola (2 sipuni tele ma se paʻu i le 10 l).
FilifiliFaʻatupulaia naʻo mataupu faʻafuaseʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le tuputupu aʻe malosi o le aʻa po o le faʻaleagaina o le eleele e ala i siama. I le faagasologa e tatau ona e matua faʻaeteete e le faʻaleagaina le vailaau. O le tagata matua e faʻataʻitaʻi, e tele, o lea e tatau ai ona e amata e eli ese mai le ogalaau ina ia le aʻafia aʻa.
Fulufulu lauuluE maua i le tautotogo ao lei faia le sua o le sua i luga o laʻau ma lau. E tatau ona aveese lala mamago ma momotu, faʻapuʻupuʻu lauʻau i le itu sese. Taulimaina nofoaga o loʻo i ai faʻatoʻaga faʻatoʻaga e puipuia ai faʻamaʻi.

O le teuteuina o le tuai le matutua i le 50-60 cm mai le eleele. Faʻafetai i lenei mea, o le a tupu aʻe ni vaʻai fou i le taimi o le taumafanafana. O le teuteuina e le aʻafia ai le fugalaau, pei fuālaʻau ulu o loʻo i luga o lālā o le tausaga oi ai nei.

Isi tausigaI le faaiuga o le vaitau tuputupu ae, ia eli se fasi fanua ma se tagata kiona.

Faʻapenaina o le kiona

E mafai ona faʻaleleia e fatu ma fualaau.

Fatu

O lenei metotia o le galue e seasea faaaoga, aua E umi ma galue. Sauniuniga:

  • Le faʻamamaina o fatu mai fiva.
  • Gagau i le ie o le nylon ma sulu.
  • Liligi i totonu o se pesini vai.
  • Faʻafefiloi lelei.
  • Faatali seiloga ua toʻa le fatu ma o le a felelei le pipi totoe.
  • Aumai fatu ma mago.

O le luluina e faia i le faaiuga o le autumn. Fai le mea lenei i fafo, ae i totonu o pusa mo laau. Laasaga agaʻi i lea laasaga:

  • Faatumu le fagu i oneone, humus, peat mixed in equal parts.
  • Faʻalautele le fatu ma fufulu i se oneone lamolemole.
  • Ufiufi i pepa alumini. E tatau ona aveeseina i aso uma mo le felafolafoaʻiina i totonu o se fagu moli ma se paʻu lelei, vaalele ma le aoina o condensate mai puipui. E mafai foi ona e gaosia le suavai maualalo.
  • E mafai ona matau uluaʻi fuʻa i le tautotogo. Lafoaʻi fatu laau i le auala i le pito o le vaitau vegetative.

Faʻaiʻuga

O le vao e maua ai le tele o fanau e fausia ai pupuni malulu. O le mea lea, o le kiona o le kiona e tupu vave le lautele ma mafai ona sui.

O lenei auala e sili ona faigofie. Ua lava le vavae ese o se ie puipui lelei ma le totoina. O le a fesoasoani lea e le gata ia maua ni faʻataʻitaʻiga fou, ae ia puipuia ai le tele o le totoina o laau.

Vaevaega

O lenei metotia e amataina i le tautotogo ae leʻi amataina le gaioiga o le sua i le vaitau po o le tautoulu ina ua mavae le pau o le laʻau:

  • 'Oti ma vaevae le rhizome i ni nai lobes. E tatau ia i latou taʻitoʻatasi ona i ai se aʻafiaga o aʻafia ma aʻa malolosi.
  • O nofoaga e tipi e tatau ona togafitia i le malala.
  • Plant delenki i le togalaau.

Tuʻu

Faʻasologa o le Stepwise:

  • Filifili se lala ola maloloina ma lelei, e latalata atili i le faavae.
  • Lisi se faaputuga i le eleele, tuu se paranesi iina ma toe faaleleia i puipui.
  • Ufiufi le eleele, ma tuʻu le ape i luga.
  • Faʻaleleia laau masani i le taumafanafana.
  • I le tautoulu, pe a oʻo mai aʻa i le taotoga, vavae ese mai le togavao ma le gafa i le mea na fuafua ai.

Laʻau

Ua maeʻa le vevela poʻo le lanu meamata e talafeagai mo le faʻalautele. I le faʻasalaga muamua, o le sauniuniga e faia aʻo leʻi tupu le vaitau pe mulimuli ane. O lanu e tatau ona 10-20 cm, ma le 3-5 fana primordia. A o lei totoina, o lala talavou o loo teuina i le oneone i totonu o se potu malulu.

O le seleseleina o lanu meamata na faia i le vaveao i le amataga o Iuni. E tatau ona umi, ma atiaʻe. Fuafuaina pe ua sauni le pana mo le totoina e faigofie lava: e tatau ona e punou. Pe a paʻu ma paʻu le paranesi, o lona uiga o le fatu ua matua. E tatau ona vave tuʻuina i le vai ia talo.

Faʻasolosolo faasolosolo e ala i le oti:

  • Faatumu pusa i le paluga tutusa e pei o le lūlūina o fatu.
  • Vaefaamataʻu lala i le 5 mm.
  • Tuu le fagu i totonu o le lanu vevela poʻo le lauʻeleʻele (mo le faʻavaeina o le aʻa e manaʻomia ai le maualuga o le vevela o le ea ma le faʻafefeteina o le masini).
  • I le autumn, o le a saunia aʻa mo le toe totoina i totonu o le togalaau.
  • Mo le taumalulu, e tatau ona e ufiufiina vao laiti i lala vavao vevela poʻo lau mamago e puipuia ai le faʻamalo.

Maʻi ma faʻamaʻi

Talu ai o le wolfberry o se vailaau oona, e le afaina i meaola faalafua. E faʻamaoni foi i faʻamaʻi eseese. I nisi o tulaga e le masani ai, ma le le lelei o le tausiga, faʻamaʻi pipisi, e mafai ona tupu le pala. Ina ia faasaoina le togavao, e tatau ona faʻaaoga vailaʻau: Strobi, Falcon, Maxim, Skor, etc. O isi auala (faʻataʻitaʻiga, solo i le fasimoli poo le ava malosi) o le a le fesoasoani.

Ina ia puipuia faamaʻi i le amataga o le tautotogo, e manaʻomia ona togafitia togavao ma le Bordeaux liquid 3%. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe se malie.

Ua fautua mai le Susuga a Dachnik: o vailaau faafomai o se kiona

O Wolfberry o se mea oona, ae na o le tele lava. O le faʻaogaina o tamai tootoo fesoasoani i:

  • manuʻa, vavave i lima (vine fou);
  • eseʻese paʻu ma le tino (vao mai le laʻau);
  • tuberculosis, faʻamaʻi faʻasalaga faʻafeusuaiga (decoction o le paʻu).

O mea faʻamalolo o le kiona e le o malamalama lelei, o le mea lea, soʻo se togafitiga e le faʻaleagaina e tatau ona malilie faatasi ma le fomaʻi. A leai, e mafai ona e faʻaleagaina lou soifua maloloina. E le gata i lea, o togafitiga faa-tagata e mafai ona faafaigofieina ai le tulaga o se tulaga faaletonu, ae le fofo atoatoa.

Ina ia aloese mai taunuuga le talafeagai, e le tatau ona totō vao i le teritori o aoga faataitai, aʻoga, malae taʻavale. O tamaiti e matua fiailoa, e mafai ona latou tofo i le fua ma le mea oona. O faʻapogai autu o le inupia o le a vomiting, faʻalavelave, le lelei le soifua maloloina, maʻi fomaʻi, manava. I lenei tulaga, e tatau ona vave fufuluina le manava ma valaʻau i se falemaʻi.

O Wolf berry o se laau teuteu matagofie tele lea o le a avea ma se teuteuga o soo se ata o le eleele. E le afaina i tuutuuga o le taofiga, faʻasaʻo i faʻamaʻi ma meaola faalafua, faʻafefe lelei le siosiomaga eleelea. O le mea lea, e mafai ona faʻaaoga le laau mo le faʻatulagaina o fanua, totoina i tafatafa o faleoloa, ala tetele.