Maota, fale mautotogi

Filifilia o le fugalaau mo le hibiscus. O le a le taimi ma le auala e fafagaina ai le fale?

E fiafia tagata uma e 'ai, e aofia ai laau toto. Aemaise lava pe afai o le meaai e le na o le soifua maloloina, ae e fesoasoani foi i le atinaʻe ma le tuputupu ae o le laau.

O le asō o le a tatou talanoa e uiga i le auala e ola ai se laʻau matagofie ma lalelei a Saina i le fale ma le fugalaʻau, lea o le a fiafia pea i ona fua.

I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoa e uiga i le faʻamalosiina mo le hibiscus: o le a le alofa o lenei fugalaau ma le mea e taua mo ia i taimi o lona atinaʻe, faʻapea foi ma le faʻafefeaina o se fale ile toto ina ia fuga.

Taua

Aisea e faʻafefeteina ai le laau? E le lava le vai ma na mea o loʻo i totonu o le palapala? Leai, e le lava! O le eleele e foliga mai ua vaivai, i le aluga o le taimi o le a "'ai" e le hibiscus le tele o mea e tatau ai, ona e togi lea o le fugalaau mo le oti, pe suia, lea e le mafai i taimi uma, pe faʻamaʻaina.

E faapena foi O le faʻamafanafanaina e mafai ona faʻaalia e le gata o se lagolagosua, ae o se mea e faaosofia ai: faafetai ia i latou, o le a totogo lelei le laau, ma tuputupu aʻe ma le vave.

E tatau ona e mataʻituina ma le totoʻa le tele o le tonisi faʻaopopo. O le laʻei pito i luga e le o le tulaga pe a "o le sili atu - o le lelei."

O le a le taimi e faʻamafanafana ai?

O laʻei pito i luga mo le hibiscus e faia mai le ogatotonu o le tautotogo (Aperila) i le amataga o le tautotogo (Setema). A o faagasolo lenei vaitau, e faʻaaogaina ai falalaʻau mineral, e tatau ona faʻaopopo i le 4 vaiaso. E tasi i le masina e mafai ona suia i le povi povi po o manulele manu, faʻafefe i le vai i le fua o le tasi i le sefulu.

E taua le iloa o le hibiscus e mafai foi ona faʻamaʻiina i le taumalulu, ae mulimuli i tulaga e tolu:

  1. faʻamafanafanaina pe a totō laau totō;
  2. fafaga i le hibiscus se kuata o le fualaau mai le faʻalaisa i le tautotogo ma le taumafanafana;
  3. faʻaaoga le potassium phosphate pusa.

Ituaiga o laei: auala e filifili ai le saʻo?

O meaai uma mo le hibiscus e mafai ona vaevaeina i vaega nei:

  • Le tausia o le ola laau.
  • Mo le atinaʻeina o le hibiscus (Faʻalautele pe faatelevave le alualu i luma).
  • Mo le puipuia o faʻamaʻi / faʻafefe ai o latou aʻafiaga.

E taua le iloa e matua uma lava o laʻei pito i luga e vaevaeina i ni vaega se lua, e eseese uma i le gaioiga ma le fuataga:

  • Laʻau faʻamaʻi.
  • Faʻamaʻi faʻamalosi.
Filifili se laei pito i luga mo le hibiscus e tatau ona fuafua i luga o ona manaoga ma manaoga o le fai togalaau.

E faʻafefea ona kuka mai mea masani ile fale?

Ma o lenei o le a tatou gauai atu i fuainumera faapitoa. O suʻega nei e talafeagai mo i latou e mananaʻo e fesoasoani ia latou hibiscus i le taimi o fugālaʻau, e faʻateleina ai lona tuputupu aʻe poʻo le toe faʻaleleia pe a mavae se maʻi ogaoga, faʻaaogaina le fugalaʻau. E leai se kemisi, naʻo le mea e mafai ona e maua ile fale.

I le taimi o le fuga

Faʻi Peel Infusion

O le suka o loo i ai se tele o le potassium, faapea foi ma le magnesium. O nei elemene e aoga tele mo puao hibiscus, faʻafetai i la latou faatosinaga o le a mafai e le laau ona faʻaumatia le tele o fugalaau e mafai.

Mo le kuka o le a manaomia:

  • 2 talo faʻi;
  • 5 lita o vai mafanafana.

Auala fai kuka:

  1. sasaina lelei le talo faʻi;
  2. liligi vai;
  3. tuu e faʻaaoga mo le 3 aso;
  4. pe a fai o le fofo na maua mai na matua mafiafia, faʻafefe i le vai.

Le faʻaaoga:

  • Suavai suavai 1 taimi mo le 2 vaiaso.
  • Faaaoga mai le tautotogo tuai ma le taumafanafana uma.

Suga

Mo le kuka o le a manaomia:

  • Se ipu vai (200ml).
  • Half a teaspoon o le suka.

Auala fai kuka: Faʻaopopo le suka i le vai ma faʻafefiloi lelei.

Talosaga: O lenei fuga fugalaau na faʻafefe faalua i le masina.

Toto

I le lisi o laei talafeagai mo le vavao o le hibiscus, o le vai na totoe pe a uma le gaʻo o le aano, ma le suavai na fufulu ai lenei aano, e mafai ona faaopoopoina.

Ina ia fafagaina se sisivi faatasi ma ia i le 14 aso. E tatau ona faʻaaoga na o vai toto fou.a leai o le suavai ma le toto e vave ona pala.

I le taimi o le tuputupu ae

Afai e te le gata ina matagofie, ae o le tele foi o hibiscus, e tatau ona e faasino atu i fualaau nei.

Amber acid solution

Succinic acid o se faʻaleleia o le tuputupu aʻe o laau totino ma faʻaleleia le faʻaleleia o le siʻosiʻomaga. Faʻafetai i lana fofo e mafai ona faʻavavevave le tuputupu aʻe o le hibiscus.

Mo le kuka o le a manaomia:

  1. 1 ipu vai (200ml);
  2. 1 kalama o le acini succinic (e mafai ona faatauina i soo se fale talavai).

Auala fai kuka: Faʻaopopo le acid i le vai ma faʻaali seʻia faʻamavae atoa le vailaʻau.

Talosaga: Lafoa le laau i le 3 vaiaso, e fuafua i le tuputupu ae o le hibiscus, faʻalauteleina le faʻaosooso. O le maualuga maualuga e 5-10 taimi.

E taua! E aoga le fofo mo le faʻaaogaina 3 aso mai le aso o le foafoaga.

Yever

Mo le kuka o le a manaomia:

  • 10 kalama o le fefete;
  • 1 sipunipuni o le suka;
  • 1 lita o vai.

Auala fai kuka:

  1. sina vevela le vai;
  2. faaopoopo le fefete ma le suka i ai;
  3. tuu e faʻaaoga mo le itiiti ifo i le 2 itula;
  4. faʻaitiitia ile vai i le 1/5.

Talosaga:

Vai le hibiscus i le faʻafefete o le fefete mo le taimi atoa o le tuputupu aʻe tasi 2-3 vaiaso.

Toe aumai le fugalaau i le ola

Ae faʻapefea pe afai e le o le tupu aʻe poʻo le fuga o le laau o loʻo aʻafia ai, ae o lona lava ola? Ma i lenei tulaga i le fale, e mafai ona e faia ni fofo ma ni gaioiga tele o le a toe aumaia moni ai le laau i le olaga.

Succinic acid

Succinic acid e le mafai ona na o le saofaga i le tuputupu aʻe o le laau, ae faʻasaoina foi mai le oti.

Mo le kuka o le a manaomia:

  1. 1 le papa maa o le sukicini;
  2. 1 lita o vai.

Auala fai kuka: aua o lita uma o vai e tatau ona 1 le papa.

Faaaogaina o: fufulu aʻa, lala ma lau o le laau ua afaina pe na o le suavai foi i se vaifofo. Faaaoga 2-3 taimi i le vaiaso seia oʻo ina toe faʻafoʻiina atoa le hibiscus.

Faʻafefeteina o fuamoa moa

O le fusi o fuamoa o fuamoa e mafai lava ona fesoasoani tele i le maliu o hibiscus e taulima ai aʻafiaga o le faʻamaʻi. Ae ui i lea, e tatau ona e sauniuni mo le mea moni e faapea o le afaina o le a leai se manogi manaia.

Mo le kuka o le a manaomia:

  1. 1 fuamoa paʻepaʻe;
  2. 1 ipu vai (200ml);
  3. 2 lita o vai.

Auala fai kuka:

  1. fefiloi 200 ml o vai ma fuamoa paʻepaʻe;
  2. tuu le paluga i se nofoaga pogisa ma malulu;
  3. ia faʻamavae mo se vaiaso;
  4. faʻaalu le paluga i le 2 lita o le vai.

Talosaga: vai le hibiscus ma le faʻataʻitaʻiga maua i le vaiaso seʻia maeʻa faʻamalolo le fale.

Faʻatauga o le fefiloi sauni

Afai e leai se manaʻo e fafagaina oe mo lau hibiscus, e mafai ona e faʻatau i latou. Ae, ina ia aua le tautevateva, e faatau le muamua, e tatau ona e gauai i mea nei:

  1. I le fafagaina e le tatau ona tele naua le maika. O se mea matautia i lena mea ona o le tele o chlorosis mafuaʻaga (o le a le toe faʻaaogaina e le laau).
  2. O le mea lava e tasi e alu mo le vevela i le mea e fafaga ai. O le tele o le kulimi o le a mafua ai ona mu le hibiscus.
  3. Ole fua ole vailaʻau i luga ole laei e tatau ona iai: NPK 3: 1: 5.
O le tasi fugalaau talafeagai (NPK 18: 5: 23) o le fugalaau Fertika mo fugalaau Crystal. O lena i Moscow, o le SPB 20 grams o laʻei pito i luga o le a tau mai le 42 ruuga e aunoa ma le faʻatagaina.

Faʻavae o le faʻatoʻaga pe a tupu aʻe i luga o le eleele

Le fafagaina o le hibiscus o loʻo ola i totonu o se fagu, ma o loʻo tuputupu ae le laumei i luga o le eleele, e te manaʻomia eseese. Ole numera ma le ituaiga o laei e tatau ona fuafua ile palapala. O le mea lea, ae e te leʻi fafagaina le laau, ma sili atu ona totoina, e tatau ona e suʻesuʻe i le eleele. Afai o le eleele e lelei, ona faʻamaʻaina lea o le hibiscus i le lauʻeleʻele ile 2 vaiaso mai le taumafanafana i le amataga o le tautoulu. I le tautoulu, e faʻaaogaina fugalaʻau paluga i le palapala e fesoasoani ai i le laau ia ola saogalemu i le taumalulu.

E le mafai ona faʻaogaina luga o lavalava?

Ma le mea mulimuli, matou te manatua o nisi fafagaina mo le hibiscus e tatau. Ma afai e mafai ona e faia e aunoa ma le tuputupu ae tutusa ma fualaau toto, o le a leai se faʻaopoopoga o minerale - i soo se auala lava. A le o lea, o le laau o le a na ona faʻapalapala le palapala, ona oti ai lea. O le tausia o laau toto o se atamai faasaienisi. Ae afai e te pulea le tausia o lau hibiscus i taimi uma "atoatoa", o le a fiafia i le fugalaau mo le tele o tausaga. E le o se totogia lenei mo tausiga uma?