Lafumanu

O a ituaiga o povi e lauiloa i le eria Belgorod

O le filifiliga o lafumanu mo le faatoaga e tatau ona faʻavaeina e le gata i uiga lelei ma fafo atu o meaola, ae faʻapea foi i le talafeagai o le teritori o le fale ma tulaga faapitoa mo lenei ituaiga.

Manatunatu po o le a le ituaiga o povi e sili ona talafeagai mo le faʻatoʻaga i le vaega o Belgorod.

Ituaiga masani o povi o le vaega o Belgorod

Faʻatoʻaga e sili ona lauiloa i lenei eria. Ae mo le fausiaina o povi, o loʻo i ai le tele o ituaiga lauiloa o nei meaola i totonu o lenei nofoaga: Holstein, red-motley ma Simmental. Ina ia mafai ona ia tausia, e tatau ona e iloa uiga o ituaiga taitasi. Sei o tatou iloiloina atili auiliiliga o ituaiga taitasi.

Golshtinsky

Holstein ituaiga o le taatele i le lalolagi atoa. E tuʻufaʻatasia uma ia meaʻai susu ma meaʻai.

Tala faasolopito

I le ogatotonu o le 19 senituri, sa faatauina ai e se faifaatoaga Amerika, Winsrop Chenery, nisi o manu lanu uliuli na fafagaina i Europa. O nei meaʻai na maua tele gaosiga o susu, o lea na valaʻauina ai e le faifaatoʻaga tagata faʻatoʻaga ina ia faʻateleina lenei uiga lelei.

Atonu o le a aoga oe e faamasani i le faʻamatalaga o le Holstein ituaiga o povi.

I le 1871, na faʻatūina ai se vaega e suʻesuʻe i povi a Holstein-Frisia, lea sa auai i le faʻalauiloaina, faʻaleleia ma le toe gaosia o lenei ituaiga meaola. E lei pine ae avea nei povi ma lauiloa i le Iunaite Setete atoa. I le 1983, na taliaina ai se iugafono i luga o le igoa aloaia - o le ituaiga Holstein.

Faʻaaliga

O foliga vaaia o lenei lafu manu o lona uiga taua: o lo oi ai se lanu masei-uliuli, lea atonu e matua eseese lava mo tagata taitoatasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona fanau mai se tamaʻi povi, o le a matua paʻu, e ese mai nai tamai paʻe paʻepaʻe e toetoe lava a le mafai ona tupu. I le faaopoopo atu i le gaosiga o le susu, o nei mimiti e sili atu lona mamafa. O lona uiga, o le fafine e tusa ma le 750 kilokalama, povi - 950 kilokalama. Ae afai o le faʻamoemoe o le fafagaina o nei povi o aano o manu, ona mafai lea ona gaosia ma oʻo atu i le 1200 kilokalama.

E te iloa? O le povi aupito sili ona mamafa i le lalolagi, ua faaigoaina o le Mauga o Katadin, e tusa ma le 2270 kilokalama.
O le maualuga i le mamae o povi e 160 cm, ma o femalagaaʻi e 145 cm. O le uiga iloga o lenei ituaiga o le lautele o le fatafata ma ogavae. O le umi o le tino e maualuga: o povi e ola i le 1.7 m, o fafine - e oo i le 1.5 m.

Vitio: mea e maua ai le lafu manu i Holstein

Uiga lelei

O lenei ituaiga o tagata sili ona lauiloa ona e maualuga tele le fua o le gaosiga.

Gaosiga o susu i le tausaga: e tusa ma le 10,000 kilokalama.

Le aofaiga o le susu i le aso: pe a ma le 20 l.

Laʻau o le susu: suamalie, suamalie.

Milu gaʻo: 2,7-3 %.

Le aofaʻi o le porotini i le susu: 3-3,5 %.

O le faʻalogo lelei o le maua o meafaitino: maualuga - i le 15 tausaga le matutua latou te maua pe a ma le 380 kilokalama.

Fasia manu: e tusa ma le 60% le mamafa o le povi. O le mea lea, o nei povi o loʻo i ai se tasi o fuainumera aupito maualuga i povi e tusa ai ma aano o manufasi, mamafa ma susu.

Matou te fautuaina oe e suʻeina pe o le a le metotia o metotia ma ituaiga o susu o le povi, faʻapea foi ma mafaufauga o nisi o suāsusu.

Red-motley

O le povi lanumumu ma le paʻepaʻe e tutusa uiga tutusa ma le ituaiga Holstein, talu mai le filifiliga na sau mai ia te ia.

Tala faasolopito

O Holstein povi o loʻo i ai se gaʻo, o nisi mea e avatu ai le lanu mumu i tamaʻi povi. I le matauina o lenei mea, na filifili ai e le au faifaatoʻaga e aumai ni ituaiga eseese ma lenei lanu. I le 1998, o le lanu mumu-ma-paʻe na lisi aloaia i totonu o le tusi tusi.

Faʻaaliga

O manu o lenei ituaiga e tele ma maualuga: o le povi e tusa ma le 650 kilokalama, o le povi e tusa ma le 700-800 kilokalama, ae o le maualuga i le malepe o le fafine e 145 cm ma le umi o le povi 160 cm. nai lo le vavae.

E taua! Faatasi ai ma se meaai le lelei, o le a le gata ina maua e le povi le mamafa, ae o le a le susu foi.

O le lanu e taua o le mumu mumu, ma o le manu lava ia e sili ona mumu lanu ma lanu paepae e mafai ona ese atoatoa. O le foliga o le uʻu o le ipu-foliga, o lona tele o le faʻalautele.

Uiga lelei

O mea aoga o lenei ituaiga o loʻo faʻaalia i faʻamaoniga nei.

Gaosiga o susu i le tausaga: e tusa ma le 8 500 kilokalama.

Le aofaiga o le susu i le aso: e tusa o le 17 l.

Laʻau o le susu: sili atu ona paʻu nai lo Holstein povi, ae e suamalie foi.

Milu gaʻo: 3,8-4 %.

Le aofaʻi o le porotini i le susu: 3,5 %.

O le faʻalogo lelei o le maua o meafaitino: umi - o se tamai povi matua e mafai ona mamafa pe a ma le 480 kilokalama.

Fasia manu: pe a ma le 50-60%. Faailoga e ono fesuisuiai e fuafua ile lafu manu ma meaʻai.

Simmeral

O le ituaiga o Simmental e lauiloa foi mo le tuufaatasia o uiga autu e lua - gaosia susu ma le fasi manu. O nei faailoga e lua e maualuga tele.

Tala faasolopito

E le o mautinoa le talaaga o le fausiaina, ae e lua lomiga autu. O le tasi muamua na fai mai o nei povi na tupuga mai i asiasiga vao, na sopoia ma ituaiga eseese o povi Suise. O lipoti lona lua e faapea o nei osofaʻiga o ni tupuga mai povi Scandinavia, oe na o mai i Suitiselani i le V senituri.

E te iloa? O le fatuga simmental o se tasi o matua i le lalolagi.

O le igoa o povi e mai le Swiss Swiss Simme, i luga o faletusi o manu e masani ona gaosia.

Faʻaaliga

Le lanu o lenei meaola o le fawn poo le kulimi, faʻatasi ai ma se uila moli ma paʻepaʻe paʻepaʻe i fesuiaiga eseese. O le umi o le tino o le 160 cm, o le maualuga i le malepe o fafine e 150 cm, ma alii 165 cm.

O le atigipusa e lautele, maualalo, o tama e fai ma o latou susu. O le mamafa o le fafine o le 600 kilokalama, o le tane - mai le 800 i le 1000 kilokalama, e ui lava o le fafaga malosi e mafai ona oʻo i le 1300 kg.

E manaʻomia e le aufaifaatoaga le faitau atili e uiga i le lelei ma le le lelei o le ituaiga o lafu povi.

Uiga lelei

O ituaiga o lenei ituaiga e maua ai le maualuga o uiga lelei.

Gaosiga o susu i le tausaga: 7,500 kilokalama, o le maualuga na faamauina ile tusa ma le 12,000 kilokalama.

Le aofaiga o le susu i le aso: e tusa ma le 15 lita

Laʻau o le susu: matua agamalu, malie, sina suamalie. Milu gaʻo: 4,1 %.

Le aofaʻi o le porotini i le susu: 3,3 %.

O le faʻalogo lelei o le maua o meafaitino: o le averesi - i le 18 masina o le matua e 343 kilokalama.

Fasia manu: 55 %.

O le mea e sili ona mataʻina e faʻaalia ai tagata taʻitoʻatasi o lenei ituaiga mai isi, o le suamalie ma le uiga ese o le suasusu, o ona tuaa na gaosia vao mai vao Alpine.

Tausia ma fafagaina povi i le fale

E tatau i ana uarota ona mautinoa le lelei o le soifuaga: o se potu vateatea, lelei tele, ma se lava malamalama, i le taumalulu e tatau ona vevela.

Maliliega, o se tasi o mea e aafia ai le manuia o le tausia o povi, o tulaga lelei ia o le taofia. Aoao i le auala e fausia ai se fale, ma le auala e faia ai se paʻu ma se ea i totonu o le falesa ma ou lava lima.

O le tausia o meaola e ese mai i le tau. I le tau mafanafana, e tatau ona faʻaogaina i latou i se paluga ina ia le toe i ai le manu i le la mo se taimi uumi, e tatau foi ona mautinoa le maua vave o le vai. Vaʻaina povi i le vao e tatau ona faalua i le aso. I le taumalulu, e tatau ona mafanafana lelei le fale o manu, ae o loʻo faʻaalia pea. O le seleseleina o le falemaʻi e tatau ona faʻatinoina ona o loʻo eleelea, talu ai o le siama e matua televave vave i se ituaiga siosiomaga. E naʻo le vevela e fufulu ai le susu, ae e tatau i tamaitai ona fufuluina le uila muamua ma le maeʻa ai o le susu. O taimi uma e talafeagai ai le faia o se asiasiga o meaola ina ia mafai ona iloa faamaʻi i le taimi ma amata togafitiga vave.

Latou te fafaga manu i le aso, o le faavae o mea taumafa o fua o fatu (cereals, legumes, mancake), faʻapea foʻi ma vao (mutia, aʻa ma aʻa) ma vao (vao).

Faitau pe faʻapefea ona faia se meaai mo susu ma suasusu susu.

O le mea lea, e mafai ona tatou faʻamaonia i le itu o Belgorod e tele ituaiga o povi, o loʻo i ai le maualuga o le tau i le gaosiga ma le gaosiga o manu. O nei meaola e le manaʻomia le tausiga faʻapitoa ma e puipuia i faʻamaʻi.