Fualaau aina

Filifili le laʻau sili ona lelei o kāpeti broccoli - o se punavai o vitamini i lau laulau

"Broccoli" - o le a le tele o lenei upu e mafua ai le toatele, ae maise lava tamaiti laiti, mafutaga le lelei. Ma e tusa lava po o le a le tele na taʻuina atu ia i latou e aoga tele ma lelei, o le a liliu e tamaloloa o latou isu.

E pei o le tele o isi laau, o le broccoli e tele ituaiga o ituaiga, e iloga i lo latou tofo ma foliga vaaia, tekinolosi gaosiga, fua o fualaau taumafa ma faʻaaogaina.

Ma le isi, tatou te tilotilo i tagata pito sili ona taʻutaʻua, ma maua le ituaiga e ono fiafia ai lau tama.

Faʻafanua mo fualaau 'aina ma fua eseese o fua

Broccoli kabeeji varietal ma le kulupu. I le avea ai o se tulafono, o le vao e vave televave ma maua ai fua e sili atu, ae galo i le tofo ma "tasi-taimi", ioe. le talafeagai mo le toe gaosia. O Broccoli e le o se mea e sili ona mamafa i tulaga tuputupu ae pei, mo se faataitaiga, failaʻau (faitau e uiga i eseesega i le va o le broccoli ma le cauliflower i totonu oa tatou mea).

O ituaiga o le broccoli e tuai ona matua ma se vaitaimi tuputupu aʻe mai le 5 i le 8 masina e masani lava ona totoina i vaega o le fesuiaiga o eleele. O fua o le laʻau e masani ona lelei mo nofoaga e mafaufauina ai le malulu e masani ona tupu, aua e faigofie lava ona latou sao mai i latou.

Vaʻaiga o le broccoli vave kapeti e talafeagai mo le tele o eria o lo tatou atunuu. O i latou o se manaoga faʻapitoa i le itu i saute.

O le a le mea ua ofoina mai e le maketi faʻaonapo nei ia i tatou

O tau e ave mai pusa fatu o ituaiga eseese.

TotoTotoFua o le mamafa o le tasi uluFaʻafefe o le aisaFaʻafitauli faʻamaʻi
Fiesta100 aso500 gr.+Faatatauga
Fortune120 aso150 gr.+Faatatauga
Marathon130-145 aso400 gr.+Faatatauga
Tonus70-90 aso200 gr.+Faatatauga
Lucky100 aso400 gr.-Faatatauga
Le Alii e70 aso200 gr.-Faatatauga
Batavia100 aso200 gr.+Faatatauga
Kaisara100 aso350 gr.-Faatatauga
Green Magic70 aso400 gr.+Faatatauga
Linda100 aso400 gr.+Maualuga
Agassi120 aso400 gr.-Faatatauga

E pei ona tatou vaʻai mai faʻamatalaga i luga o le laulau, o le ituaiga sili ona lelei o le broccoli mai le "vave" e mafai ona tatou taʻua Green Green, ma le tausiga lelei, o le laau e maua ai se taunuuga maualuga tele pe a selesele i le taimi puupuu.

E tatau ona maitauina le maualuga o fua "Fiesta". "Linda" fiafia i se faailoilo lelei o le tetee o laau i faamaʻi. O lenei ituaiga e lauiloa foi mo le aofia ai o le aofaiga o le iodine i le tuufaatasiga.

Le ofo pito sili ona lelei o le filifiliga a Dutch

O le hybrids "Batavia F1", "Lucky F1" ma le "Fiesta F1" - o le filifiliga Dutch, o nisi o ituaiga sili ona lelei.

  • Batavia F1 - uluaʻi ulu, ulu tetele ma vaevaega vaevaega. Tetee i tulaga vevela vevela.
  • Lucky F1 - O le kulupu e gafatia i le paʻu palapala ma le maualuga o le vevela.
  • F1 Fiesta - faʻavaomalo lautele, ulu tetele, faʻasaga i tulaga leaga. E fetaui mo le faʻamaʻi.

Igoa o ituaiga, o latou faʻamatalaga ma ata

Fiesta f1

Faʻailoa i le vave amata. Fualaau aina e lanumeamata, lapopoa, maua lelei le tofo. Ae ui i lea, o lenei ituaiga e teteʻe i faʻamaʻi. Ma le tausiga lelei, o le mamafa o le mamafa e oʻo atu i le 1.5 kilokalama. O le totoina o le "Fiesta" ua fautuaina ia Aperila i le tulaga o le fitu vaiaso vaiaso. Toe toto se laau i Iuni.

Fortune

O le kāpisi o le broccoli i le ogatotonu o le vaitau o loʻo i ai lanu lanumeamata, lanu lanumeamata. Lelei lelei, o le tuufaatasiga ua faʻamalosia i vitamini A, iron, calcium ma iodine. O le toto i le palapala o loʻo faia ia Me. E mafai e le Kapisi ona faʻafefe sina malulu. O le tele o fua autu i le averesi e oʻo atu i le 150 kalama.

Marathon

Laʻau e maualuga le fua mai e le fiafia i avanoa avanoa i le la. O le ulu autu o le lanu uliuli, e foliga mai e tutusa ma e tusa ma le 400 kalama. Tulaga maualuga o le tetee. O le chefs o loʻo i ai se manaoga faapitoa ona o lo latou tofo.

O le togavao lava ia e maualuga, faigata i le pito i luga o inflorescences o le eleʻele masani. Ma le faaeteete, e mafai ona e aoina mai le 3 kilokalama o gaʻo mai le 1 sikuea mita. E fetaui lelei mo sauniuniga ma fale sauniuni. Laʻau broccoli o lenei ituaiga o loʻo i ai se mea manaia tele.

Tonus

O fua muamua o fua o lanu lanumeamata, o le paolo enaena e mafai ona faia i nofoaga. E totoina Broccoli ia Me ma le fitu vaiaso. O le mamafa o le fua o fualaau aina e 200 kalama, o le tele o meaʻai o le fausaga tetele e iai le tusa ma le 65 kalama. O le Kapisi e mauʻoa i vitamini ma minerale. O le ituaiga ua leva ona lauiloa mo lona tofo lelei, e talafeagai mo le taina ma le malulu.

Lucky

Vasega o le vaeluagalemu, teteʻe i le vevela maualuga. O le fua o se fualaʻau faʻapitoa e mafai ona oʻo atu i le 900 kalama. E i ai ona itu itu i le mamafa o le 400 glama. Mai le sikuea mita e mafai ona e aoina i le tasi ma le afa kilokalama o le seleselega.. Fualaau suamalie lelei.

Le Alii e

Tino lelei, maualuga-gaosia. Totoina fatulaʻau broccoli mo fatu mai Mati mo le masina. O le nofoa e faia ia Me. Atonu e totoina fatu. Laititi faʻapipiʻi, lela malosi.

O le mamafa o le ulu autu e mafai ona oʻo atu i le 1.5 kilokalama, o le lanu e lanu meamata lanu meamata, o mea e le lelei tele e lelei tele ma e mafai ona faigofie ona vavaeeseina. Tuputupu ae lelei i fafo (o mea lilo o le tuputupu aʻe o le broccoli i le avanoa e mafai ona maua iinei). E oo i le 4 kilokalama o le seleselega e mafai ona seleseleina i sikuea mita. Aafiaga lelei i le tulaga o vaʻa ma le fatu.

Batavia

E tele na mafua ai i le ogatotonu o le vaitau, ae i le faatinoga, aemaise lava i totonu o eria mafanafana o Rusia, o lenei ituaiga o broccoli e tupu i le vave o meaola. O lau o lenei kapisi ma se paolo lanumeamata. I le pito i tua o loʻo i ai vaʻavaʻa. O le ulu e lapotopoto lona foliga, e matua manaia lava. E sili ona faigofie ona vaeluaina ulu ulu.

O le ulu e mafai ona oʻo atu i le 1, 4 kilokalama i le mamafa, ma ulu pito i luga e tusa ma le 200 kalama. I luga o le itu na tatu "Batavia" fua seia oʻo i le malulu. Mo se taimi umi e le o teuina. E lelei tele fua. E tali lelei Batavia i le vevela o le tau.

Kaisara

Vaʻalo broccoli i le ogatotonu o le vaitau ma fualaau tetele, laʻau manogi, lanu violē-fuamoa. Laʻau maualuga e oʻo i le 70 simita. O le manogi o le ulu e pei o le falalaʻau, o le averesi o le ulu autu o le 400 kalama.

E lelei lona tofo. E fetaui lelei mo salati, gafa, faʻamaʻi. Mo le tasi vaitau, e mafai ona e maua ni togalaau se lua, pe a toe totoina se laau i se taimi talafeagai.

Green Magic

Ulumatua (60-70 aso mai le germination i le ausia o le tomai faʻapitoa o kāpeti). O ulu e lapopoa ma se mea mamafa o le maualuga ma le lanu lauulu-lanumeamata. E lelei lona tofo. O le tele o le ulu autu e mafai ona oʻo i le 700 kata. O le ulu lava ia e lanu lanumeamata lanumoana.

I le mafuaʻaga o lenei eseesega o le broccoli, faʻamaonia, tulaga ese na o le pau lea e mafai ona tulai mai. E fiafia i le lelei.

Linda

O se tasi o ituaiga sili ona lauiloa o le broccoli. Le lanu o fualaau aina e lanu meamata lanu meamata, e mafai ona oʻo atu i le 7 iʻuga lalata. Muamua augatupulaga. O loʻo i ai se lanu meamata lanu meamata, e foliga mai e foliga mai. O le togavao e faʻatupulaia le laʻitiiti i le tele. I nofoaga mafanafana, o le vaitau o le taumafa o le a pe a ma le 80-90 aso, i isi itulagi - e tusa ma le 100-105 aso.

E tele le fua, o lona mamafa e mafai ona oʻo i le 400 kalama. I luga o le tasi sikuea mita o le moega e mafai ona aoina i le 4 kilokalama o se fua. E ese foi i le gaioiga masani o le tele o ulu lua.

Agassi

Eseesega e fesoʻotaʻi atu i se vaomatua e faʻafefe ai le vevela. O se ogalaau malosi ma se ulu ulu taʻamilo i luga o se vaʻaiga mafiafia. O le mamafa o le ulu e mafai ona oʻo i le 700 karamu. E tusa ma le 3.7 kilokalama e ave mai sikuea taʻitasi o le mea e ola ai. O le kāpeti gaososa broccoli e tupu tutusa lelei i fafo ma i totonu o fale puipui. I le tausisia o tekonolosi 5 masina o loʻo teuina.

I luga o mea aoga o le kāpeti o le broccoli, faʻapea foʻi ma le faʻasaʻoina o lona faʻaogaina, faitau i ai, ma mai lenei tusiga o le ae aʻoaʻo ai i fua o le kukaina o ipu eseese ma lenei fualaau faisua.

E oʻo lava i se tagata fai togalaau e mafai ona totoina nei ituaiga eseese i totonu o lona fale. O le kāpeti Broccoli e aofia ai le tele o vitamini o loʻo teuina i le malulu.. E mafai ona e tusia se tusi atoa e uiga i le tele o meaʻai kuka ma le broccoli. I se aotelega, afai o loʻo e mafaufau pe e te totoina le broccoli i lau 'upega tafaʻilagi - aua e te mafaufau, taumafai!