Fua o le gaosiga

Coral Begonia - teuteuga o fale mai mamao Pasila

Coral begonia, taunuu mai i la matou eria mai Pasila mamao, atonu o le a avea ma se meateuteu i soo se fale. O le tausia o ia e le faigata, ae ei ai ni vala taua e le tatau ona galo.
O le matagofie o laʻau o le a maua ai le vaaiga sili ona mataʻina i totonu o se ipu tele i luga o le tulaga. Tuu i se nofoaga lauiloa e mafai ai i soo se taimi ona faamemelo i fugalaau matagofie o lenei laau.

Coral Begonia Faamatalaga


O le laufanua o le laau o loʻo i luga o le Pasilaae e mafai foi ona e feiloai ia te ia Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute. I tulaga masani, o se laau laʻau e maualuga lona maualuga i le lua ma le afa mita. I totonu o le fale, o lenei laau toto e masani lava ona oo i le ivasefulu senitimita le maualuga ma e fa sefulu i le limasefulu senetimita le lautele. Auā o lenei sui o le laufanua o loʻo faʻauigaina e ala i le i ai o se pale paleni ma le tele o faʻaogaina o foliga o foliga. E i ai se fatu e leai se mea, e pei o se atigi bamboo. Lea Coral begonias lanumeamata ma le paʻu poʻo le siliva ufiufi ma tino. I le taumafanafana, o latou pito i lalo ua liu mumu. O laʻau o loʻo faʻaalia e se mataʻu mafiafia. O lo latou lapoa e mafai ona oʻo atu i le luasefulu minute. O laulaau a le malo Pasila e foliga mai o ni fuamoa. Coral begonia fuga i fugalaau piniki.

Tausi meaʻai i le fale ma le ata

Totoina (o le a le taimi o le tausaga ma pe faapefea ona sili ona toto)

O le totōina o lenei meaola lelei e sili ona lelei i le tautotogo poʻo le taumafanafana. Mo lenei mea e te manaʻomia se laulau lautele, laʻititi. Tuu i le pito i lalo tele alavailea e manaʻomia ona faatumuina aʻo lei saunia le eleele. O le palapala e tatau ona aofia ai vaega tutusa o eleele lanu lau, oneone ma eleele eleele. I le totonugalemu o le ulo faia se togalaau ma tuu se tipiina i aʻa i totonu, tu i le tuusao pe i se mea itiiti. Liligi le fatu i le eleele, ia faʻafefeteina i ou tamatamailima. A uma ona totō, e tatau ona liligi tele le fugalaau, lea o le a fesoasoani ia te oe e siaki ai le faagaoioiga o le alavai.

Eleele

Afai e te manaʻo i lau begonia ia maua se lagona lelei, e tatau ona ola i le eleele mama e manava manava. Faʻafefiloi eleele faʻapitoa mo lenei ituaiga o laau totō e mafai ona e faʻatau i soo se fugalaau fugalaau pe fai oe lava. Ina ia faʻamalo le eleele, e mafai ona e faʻaopopo le vermiculite, perlite, poʻo le faʻamalaʻau masani. E pei ona tatau ona faʻaaoga le alavai e faʻalautele ai le kele poʻo le maamaa.

Filifilia o se ipu (mea, pale, ma isi)


O manaoga autu mo le ipu, lea o le a tupu aʻe ai se tamaʻitaʻi Pasila, o le gafatia tafe vai, le lelei le vevela o le vevela, malosi ma le mautu. O le mea aupito sili ona lelei, o le a lagona i totonu o le ipu, o le lautele o le pito i luga e sili atu i le lautele o le pito i lalo. I le amataga, e mafai ona totoina le begonia i totonu o se ulo e tolu i le fa senitimita le sili atu nai lo le tele o ona aʻa, ma faatasi ai ma togi taitasi, filifili se ipu tele.

Faʻasa

I le taumafanafana O le begonia o le kolati e manaʻomia le tele o le fafaga ma masani ai le fafaga, lea o le a fesoasoani e puipuia ai le ele mai le faamamaina.

Ia mautinoa e le paʻu le vai i totonu o le fagu, aua o le mea lea e mafua ai ona pala le aʻa.

I le taumalulu, o le tele o le fafagaina o lau fagafao e faʻalagolago pe o le a le latalata i le pitonuu o le mafanafana. Mo le faʻaleleia o vai, e manaʻomia le faʻaaogaina o vaeluaga ma sina vai vevela.

Malamalama malamalama


O Coral Begonia e fiafia i le la, ae o le faʻaalia i ave saʻo o le la mafanafana e mafai ona oʻo atu ai i le susunuina o ogaumu. I le taumalulu I taeao ma afiafi, e fautuaina Begonia ina ia faʻaalia i le susulu o le la, talu ai ona o lo latou le lava e mafai ona paʻu i le laʻau. E mafai ona e tuʻuina se ulo e iai le matagofie o le vevela i tulimanu uma o lou falemautotogi, ae e le tatau ona e tuʻu i le windowsill i le itu i saute.

Totoina le beralia coral

O se itu taua i le tausiga o se laau o le fausia lea i le tulaga o se togavao. Mo lenei, aua nei galo faʻapipiʻi i taimi uma ana 'aulea o le a fesoasoani i le faia o laulaau taamilo.

Aua nei galo e aveese laulaau mamago ma fugalaau mamago mai le au. Afai e talafeagai, ia toe teuteuina le teuteuina.

Laasaga masani

O le maualuga o le taumafanafana mo le matagofie o le vevela e sefuluvalu. e oo atu i le luasefulu fili tikeri Celsius. E matua le manaomia mo ia ona i ai i totonu o se potu e le sili atu i le sefululima tikeri Celsius i le ea vevela. Ina ia faatumauina le maualuga o le manava o le ea, e tatau ai ona pamu ipu i autafa o le begonia poʻo le ea o loʻo siomia ai.

Aua nei faatagaina le vai e paʻu i luga o laulaau, ona o lenei mea ua tumu i le foliga mai o ni mea leaga i luga ia i latou.

Ata

O le a e vaʻaia se ata o le laau:

Faʻafouina (faʻaaogaina auala)

    E mafai e le sui o le lalolagi ona faateleina:

  • fatu
  • toso
  • vaevaeina o le vao

O le auala sili ona taatele o le gaosia o coral begonia o le faapipiiina. Ina ia faʻaogaina, e tatau ona vavae ese mai le laau i le tautotogo ma le taumafanafana ma se naifi e le o ni fualaau toto, o lona umi e tatau ona itiiti ifo ma le sefulu senetimita, i lalo ole laupepa pito i lalo. E tatau ona vavae ese laulaau pito i lalo, ma e tatau ona tuu i totonu o ni koneteina laiti, aʻo leʻi tumu i le faʻafefiloi o peʻa susu ma oneone lapoʻa, ia maua i vaega tutusa.

Vai le tipi, ona ufiufi ai lea i ni paʻu palasitika, ma faʻapipiʻi i luga o ipu ma se paʻu paʻu. Aʻo lei oʻo i aʻa o le vavaega tatau ona tuʻuina i totonu o se potu o loʻo i ai le vevela o le ea i le maualuga o le sefuluvalu tikeri Celsius.

Vaitafe o laau toto

I le averesi, o se malolo mai le vailaau e ola mo le tusa o le fa i le lima tausaga, ae afai e fafagaina o ia i le oti, e mafai ona ola umi.

Fertilizer / fafaga

I le tautotogo ma le taumafanafana, e tatau ona fafagaina lau fagafaʻai i le phosphate fugalaau o loʻo i ai le afa o le faʻaoga. E tatau ona faia lenei mea tasi i vaiaso uma.

Afai o le a fuga lau tama tamaʻitaʻi i le taumalulu, o le a fautuaina foi o ia e faʻamalosi.

Suʻeina (pe'ā tatau ona faʻagata)

I le vaitau o le tuputupu ae, e tatau ona totoina i totonu o se potoa tele i le tautotogo uma. O le suia o se laau matua e tatau ona faia pe a manaʻomia.
E fautuaina le gasegase o le begonias i le aso na sosoo ai pe a uma ona fafaga.

E le tatau ona e toe totoina lenei sui o le fugalaau i le taimi lava e uma ai le suavai pe i le tulaga pe a manaomia e le laau i le taimi nei. E le fautuaina le toe totoina o le laau, tumau i le vaitau o le fugalaau.

Fugalaau (pe a fuga, umi le ola)

O le coral begonia e masani lava ona fuga mai le tautotogo i le autumn, ae ma le tausiga lelei, e mafai ona faamalieina ai ona tagata ma fuʻa matagofie i le gasologa o le tausaga.

Pests ma faamai, pulea ma togafitiga

Faʻafefe tele o le palapala o lenei laau toto ma maua i totonu o potu e maualalo le vevela o le ea e mafua ai ona pagatia le laau mai le lauulu lanu po o le paʻu palapala. O lenei mea e molimauina i le foliga mai o lanu enaena po o le lauulu i laulaau. Afai e iloa ia faailoilo, ia vave aveese uma meaola faalafua o loʻo aʻafia mai le laau ma faʻapipiʻi i sauniuniga fungicide. Mo lenei faamoemoe, e mafai ona e faʻaaoga le "Topaz" poʻo le "Vektru". A maeʻa togafitiga, 'aua neʻi galo e faʻamautinoa o le begonias ei ai le saʻo ma faʻamafanafanaina tulaga.
Afai o le fugalaau e i totonu o se potu ma le ea, e mafai ona lavea ai le apogaleveleve. Ina ia faʻaumatia, e tatau ona faʻamalu le tasi ipu o le "Karate" i totonu o le lua lita o le vai ma faʻamalolo ai laʻau ma lenei vaifofo.
Afai e afaina e se aphid se fugalaau, e tatau ona fufulu i le fulu tapaa i le luasefulu kalama i le lita o le vai.

O le Coral Begonia e le mafai ona taʻua o le faʻamaonia, o lea ua maua ai le lauiloa tele i le au faimalaga i vaomatua. Afai e te le valea e suʻesuʻe ma le totoa ia tulafono faavae o le tausiga mo le matagofie o Pasila, o le a faʻafetai atu lenei laau mo le faʻaalia o fugalaau lanu piniki.
Manatua o le tele o fili autu a le begonia o le faʻafefe o le vai, vaʻa vevela ma le maualalo o le vevela.

Mea aoga
Lalo o se lisi o tusiga atonu e fiafia ia te oe.

    Ituaiga ituaiga begonias:

  1. Evergreen begonia
  2. Red Begonia
  3. Begonia Elatior
  4. Begonia terry
  5. Begonia sulu
  6. Begonia meson
  7. Begonia Borschavikolistnaya
  8. Begonia Ampelnaya
  9. Cleopatra Begonia
  10. Royal Begonia
  11. Pese Begonia
  12. Deciduous Begonia
  13. Begonia Vorotnykovaya
    Fautuaga Tausi:

  1. O togafiti uma o le tausia o fale mo Tuberous Begonia
  2. Taʻitoʻaina o le vevela faʻaseʻe
  3. O mea uma e uiga i le tulaʻi mai o Begonia - mai le A i le Z
  4. Tetele Begonias
  5. Maʻi ma mea faʻamaʻi pepe Begonias
  6. Wintering Garden Begonias
  7. Vaʻaia Begonias
  8. Fugalaau Begonias
  9. Garden Begonia Care