Toe faʻaleleia e ala i le vaevaeina o le vao

Vaega o le galueaina o le echinacea: totoina ma le tausia lelei

I aso nei, ua tupu Echinacea mo ni teuteuga matagofie, ma o se vailaau togafitiga i Europa, Amerika i Matu, le Caucasus ma Rusia. I vailaau masani ma aganuu, ma faaaoga laulaau o le laau, ma fugalaau, ma aʻa.

Tuputupuina Echinacea e ala i fatu

E leai ni faigata faʻapitoa i le tuputupu ae o le echinacea. E manaomia e le laau le malulu po o le vaeluaga, vaiinu masani, eleele mama. E toleni e Echinacea le lamala ma le malulu lelei. I se tasi nofoaga e mafai ona ola le laau i le ono tausaga.

E te iloa? O Initia Amerika i Matu na togafitia i maʻi o le echinacea, afaina ai manuʻa, ma aveese le edemas. Faaaogaina le laau e fai ma vaifofo mo gasegase oona pe oona.

O le taimi e totō ai laau echinacea

O fua o Echinacea e totoina i le faaiuga o Fepuari - amataga o Mati. E mafai ona lūlūina i totonu o se lauʻeleʻele poʻo le fale.

Laʻau mo laau

E leai ni mea faʻapitoa mo le eleele mo le totoina i totonu o le fale lauʻeleʻele, pe afai e le gaʻo ma lelei. Mo le totoina o le totoina o eleele talafeagai mo le totoina o laau toto. E mafai ona faʻamaʻi le palapala: faʻapipiʻi le taga i le malulu mo se aso, ona sasaa lea ole eleele i se vai pisi laitiiti o le potassium i le taimi atoa.

E faʻapefea ona saunia fatu aʻo leʻi totoina

A o lei totoina le echinacea ma fatu, e tatau ona e galue: sola mo le afa aso i le vai, e mafai ona e faʻaaogaina se vaifofo faapitoa e faʻaleleia ai le germination nai lo le vai.

Lauina o fatu

Sasaa le palapala i totonu o le atigipusa poʻo le pusa mo laau toto, fai ni togalaau e tasi le centimita loloto. E lulu fatu i se mamao e lua senitimita le tasi mai le isi. I le va o togalaau, tuu se mamao e tolu senitimita. A uma ona lūlūina, ufiufi le atigipusa ma se ata tifaga poʻo le tioata, e tatau ona e tuʻu le pusa i le vevela.

Tuutuuga mo le totoina o fatu

Echinacea pe a uma ona luluina laau toto i le vevela o + 13 ... + 15 ° C. O fatu o le laau e le toe ola mo se taimi umi, o nisi taimi o faatalitali e tuai ona oʻo mai i le masina.

E tatau ona susu le palapala, e sili atu le faʻaaogaina o le pulumu.

E tausia e togafiti Echinacea

O le tausiga o le Echinacea o le tatalaina lea o le palapala mo le lelei atili o le maua o le okesene i aʻa talavou ma lona susu masani. A aliali mai laau, e tatau ona aveese le ipu malamalama mai le atigipusa ma tuu ia laau i totonu o le mea e susunuina. Ma le vevesi e ala i le aveesea o aʻa vaivai.

Tului O le Echinacea o se meaola tele, ma le mea moni e fuga mai pe a fuga le tele o le meli. Mai eleele faʻapisinisi, e maua mai i le 130 kilokalama o le meli i le hectare.

Totoina laau toto echinacea ile laufanua

O le fugalaau e totoina i fugalaau, e faʻaaogaina i fugalaau, i fugalaau fugalaau. Pe a susulu Echinacea, e foliga mai e matagofie lava moega fugalaau. O se fua o fugalaau tipi ua leva ona i totonu o le vai.

O afea e totō ai laau

Echinacea totō i le fale na totōina ia Me. O lenei vaitau e le o toe faʻamataʻuina e ala ile toe maua mai o pulu, o le lalolagi ua lava le vevela ma susu.

E faʻapefea ona filifili ma saunia se nofoaga mo tipu

E manaomia e le laau se eleele lafulemu, lamolemole, sili ona lelei ma le le mautonu. I le oneone oneone e te manaʻomia e faʻaopopo ai le humus, i le acidic - lime. O le fugalaau e tupu lelei i nofoaga e faʻamalamalamaina, lagona lelei ile paolo malu.

E taua! I le ata atoa o Echinacea o le a fuga mai le leaga pe le toe fuga.

Auala e totoina ai fatu i luga o se moega

A o le totoina o le echinacea e le manaʻomia se poto faapitoa i le faʻaaogaina o faʻatoʻaga. Totoina o lua mo laau toto e oʻo i le lima senitimita le loloto, o le mamao mai le tasi - 30 cm. I le pito i lalo o le lua, tuu le faapalaga, ona toso malie lea o le totogo ma fufulu i le palapala. Liligi i luga.

Afai e te totoina ni fualaau i totonu o ipu, e tatau ona tutusa le loloto o le lua ma le umi o aʻa o le fatu. O le laau e pau i fafo o le ipu i le eleele, fufuluina ile palapala ma faʻafeinu.

E faʻapefea ona tausia le echinacea i luga o se fugalaau

E le manaomia e Echinacea le faʻalogo tele pe a tausia i le malae. Afai e galo ia te oe le vai, o le fugalaau o le a le mamae, aua e faatagaina le leai o le susu.

E masani ona faʻafeinu i le vai

O le fugalaau e fiafia i taimi masani ae faʻafefe faʻafeinu. E sili atu i le vai i le taeao po o le afiafi, aemaise i aso vevela vevela.

Le mea e faʻaalu ai le fafaga

I le tausaga lona lua o le galueaina, e mafai ona e amata fafaga. Fafaga le laau i le taimi o le tuputupu aʻe o le vaitau ma pe a uma le fuga. E sili atu ona lelei le faʻaaogaina o le faapalaga palapala, a itiiti mai mo le taimi muamua - o lenei fuālaʻau o le a maua ai se lūlū echinacea e tele le fugalaau.

Faʻalogo! Afai na e totoina se laau mo togafitiga faafomaʻi, e tatau ona le aofia ai ni falesaina mai le taumafa o Echinacea!

Faʻasalaga faʻaulu

Pe a fuga le laau, e sili atu le vavae ese o le maʻi ua mamae: o le lanu e le o toe i ai, ma o le mea e le mafai ona tosoina ai meaʻai. Afai e te manaʻomia ni fatu, tuʻu sina mea itiiti.

Aoina ma teuina o fatu echinacea

O le Echinacea faʻatasi ai ma le totoina vave ma le tausiga faʻapitoa i le faaiuga o le vaitau o le a maua ai se fua lelei o fatu. O fatu e le lelei, e le tatau ona faatali, faatali seia uma ona pusa uma pusa. O se faailoga o le matua atoa o le a avea ma pogisa o le fugalaau. Otioti pusa ma tuu i lalo le ulu i lalo o se fasi pepa, o lea e te le sasaina fatu. Tuu se laupepa o fatu e tatugo i se mea matutu mo vaiaso e lua. O fatu vevela e tatau ona teuina i totonu o se pusa tioata ma se tapuni ufiufi, i se nofoaga pogisa ma mago.

E faʻapefea ona saunia le echinacea mo le taumalulu

Echinacea e faʻamalie lelei le vaieli, ae mo le taumalulu e le afaina e ufiufi ai. O le taumalulu e mafai ona aunoa ma se timu, ma o mea leaga ia mo le laau. E mafai foi ona afaina ai le malulu i laau muamua tausaga. I le ogatotonu o le autumn, e tatau i le laau ona tipi ia pu. Pristvolny circle zamulchuyte compost, e ufiufi ai aʻa o le ua. A maeʻa lena, ia ufiufi le aʻa i lau o le lau mago poo lala paranesi. I luga o le faʻatauga o loʻo i ai se mea faʻapitoa faapitoa mo laau toto.

Isi auala e toe gaosia ai le echinacea

I le faaopoopo atu i le metotia o fatuga, e mafai ona totoina le echinacea i fatu i le taimi lava e tatala ai le eleele, e mafai ona totoina lelei laau.

Vaeluaina o vao

I le vaevaeina o le togavao, e faʻaleleia ai le Echinacea i le tautotogo ma le autumn ina ua maeʻa. Mo nei faʻamoemoega, filifili se vao matua e le itiiti ifo i le lima tausaga. O le laau ei ai sona aʻa aʻa. O le mea lea, e manaʻomia lou eli lelei. Ua faʻamamaina le togavao i le faʻafefeteina eleele ma vavae ese mai aʻa ma tolu (a itiiti ifo) faʻaoʻo. O le totoina o se delenka e ese mai le totoina o se fatuga o loʻo faamatalaina i luga.

Totoina o fatu ile laufanua

Mai i le poto masani o le tuputupu ae i le metotia o fatuga, e mafai ona tatou faapea o fatu ma o latou fualaau aina e matua maaleale ma vaivai. O le faaiuga o le tautotogo o le taimi sili lea e totō ai fatu echinacea ile eleele. Ia Me, a leai se taufaamatau o le kiona, o fatu e totoina i lalo ifo o le mafanafana. Mo le totoina i totonu o le laufanua e filifili ai fatu tetele, latou te lelei le fuga.

Ezycea teteʻe i faʻamaʻi ma faʻamaʻi

O le Echinacea e puipuia mai i faʻamaʻi ma faʻamaʻi, ma afai e maʻi, o le tele lava o mafuaaga e le talafeagai ai le tausiga o le laau. Ona o le maualuga ma le maualuga o le kulimi i le pito i luga, Echinacea e mafai ona maua ai le paʻu palapala. Bordeaux togafitiga vai poo le colfidal sulfur o le a fesoasoani e aveese le fugalaau fugalaau paʻepaʻe.

O luga o laupepa e iloa ai septoria poʻo cercopiasis. O vaega aafia o le laau e tatau ona aveeseina ma togafitia i le echinacea fungicides. Afai o lau fugalaau e afaina i se siama, o le mea e leaga ai, e leai se togafiti. O le laau e tatau ona aveʻeseina ma lafoaʻi, ma o le eleele e togafitia i se vaifofo o le manganese. Echinacea meaola faʻasaʻi - moega, pennitsa ma slugs. E tatau ona seleseleina lima o le Slugs e puipuia ai lo latou tutupu atili, faʻasese solo i fugalaau fugalaau nutimomoia: o le a aʻafia ai a latou gaioiga. Mai i isi vaega ole parasite e manaʻomia ona faʻaaogā sauniuniga iniseti. O lenei tusiga o loʻo i ai faʻamatalaga uma e uiga i le totoina ma le totoina o le echinacea, lea e mafai ona faafaigofie ai lau galuega. Mulimuli i tulafono o le faatoaga ma le tausiga, ma o le a tali atu le laau i le tuputupu ae ma le fugalaau.