Fualaau

Toe faʻaleleia fualaʻau "Fresco": faʻapefea ona totoina se vine i totonu o le togalaau

Faafetai i le galue malosi a le au faifaatoaga, ituaiga eseese o strawberries ua faaleleia atili uiga, e sili atu ona tetee i tulaga tau fesuiaiga ma, o le mea e sili ona taua, e maua mai ai le tele o seleselega i le tau.

E tusa ma le tasi o nei ituaiga - o le faʻatoʻaga "Fresco" taʻu atu i lenei tusiga.

Strawberry "Fresco": faamatalaga ma uiga

O lenei vailaʻau e malosi tele e oo atu i le 30 cm le maualuga, o le vao e maua ai le tele o fualaau aina ma fua mai fua. O le vailaau e tele le tetee atu i suiga o le tau ma le puipuiga o le tele o faamaʻi o le seleselega. Strawberry "Fresco" i le faʻamatalaga o le ituaiga o loʻo faʻatusalia mai i fualaau aina tele: i le tausaga muamua o le fuaina mai, e oʻo atu i le tasi ma le afa kilokalama o vine ua faʻaputuina mai le mita sikuea. O laʻau e paʻu mūmū lanu e oʻo i le 20 kalama i le mamafa, ia i ai se mea manogi, mafiafia o le tofo suamalie. O le manogi o le fua e malosi ma manaia. O le laau e amata ona fua mai i le lima masina talu ona totoina, o fua e seleseleina i le tele o taimi mai ia Iuni ia Oketopa.

E te iloa? I Niu Orleans, i totonu o le faleaiga "Arnaud" mo tagata alolofa i fafo o le falemaʻi e tautua se ipu faapitoa fualaupapa - o le fugalaau masani lea i le kirimasi ma le mint, o le maualuga o le mama piniki pink (5 carats), lea e tuuina atu i le ipu. O le tau o le mea taumafa e sili atu nai lo le miliona tala.

Faʻamasinoga faʻalelei

O lenei ituaiga e faʻapupulaina fatu, totoina o laau e mafai ona faʻatino i le fale, aʻo faʻaaloalo i nisi tulafono.

Laʻau mo le lulu

Ina ia saunia se mea maualuga mo le totoina o laau, e tatau ona ave le oneone ma le humus humus i le fua faatatau o le 3: 5. E tatau ona faʻamaʻi le paluga eleele: tuu i le ogaumu mo le tolu i le fa itula i le vevela pe a ma le selau tikeri.

Malamalama ma le vevela

Ina ia mafai ona ola lelei fatu uma, e tatau ona latou faia ni tulaga talafeagai: malamalama susulu mo le itiiti ifo ma le 12 itula i le aso, vevela o le potu e oo i le 22 tikeri Celsius. Mo se malamalama umi, o le a manaomia ai moli malamalama. O fualaau o le a manaʻomia ona faʻasolosolo malie, aveesea le ata mai ai.

Vaʻai i isi ituaiga o strawberries, e pei o le "Elizabeth 2", "Masha", "Alii", "Festival", "Queen Elizabeth", "Gigantella", "Albion", "Kimberly", "Malvina", "Asia" , "Marshal".

Faʻaaogaina tekonolosi

A o leʻi lūlūina, o loʻo totoina fatu i se togafiti faʻamafanafana: o fatu e salalau i luga o se fasi mea susū ma o fatu o loʻo tuʻuina i totonu o se pusa palasitika e teu mafanafana mo ni nai aso, ona i totonu o se pusaaisa mo le lua vaiaso. O lenei faagasologa o le a fesoasoani i fatu "ia liliu."

E taua! O le pusa e faʻapipiʻi ai meaʻai i le taimi o le faʻamalosi e le manaʻomia ona tapunia ma se ufi puipui ina ia le gaʻo ai fatu.

Fatu aso

O fatu e totoina i le ogatotonu o Fepuari, o laau totō ua totoina i totonu o le eleele i le amataga o Iuni.

Faʻamasinoga faʻalelei

O mea totō e faʻasalalau ile luga o le palapala susu susu, e le ufiufi le eleele. O le fagu ma mea totō e ufitia i se ata tifaga ma tuu i se nofoaga mafanafana. E taua le lūlūina i luga o se eleele malū, ma aua nei faʻafeinu i se taimi mulimuli ane, ina ia le fufuluina fatu. Ua totoina fua i totonu o le faasologa i luga o le 25-30 cm mai le tasi i le isi.

Tausia o fualaʻau ma le tulaʻi mai mulimuli ane i se nofoaga tatala

O le tausia o fualaau o le faʻamamaina o le eleele e ala i le pulumu ma le tausia o le puleaina o le vevela, ma o le luluina e manaʻomia foi le moli.

E taua! O tagata sili ona lelei mo le seleselega o fualaau fugalaau (crocuses, tulip, hyacinths), pasili, keleni, pi. E le fautuaina le totoina o strawberries pe a uma kukama, kapisi, pateta ma tamato.
Pe a oʻo mai ni laʻau malolosi se lua, e filifilia le sili ona malolosi o laau totō ma faʻafefete i ni ipu eseese, aʻo faʻaitiitia le vevela i le 14 tikeri.

O le fatuga ua saunia e faʻafefeteina i le fanua pe a oʻo mai laʻau e lima i luga o le laau. E tasi le vaiaso ao lumanaʻi le totoina, o le a faasolosolo ina faʻamaʻaʻaina le toto.

Mo le totoina, e faʻamamaina lelei le vao ma faʻamaʻi: 30 g o le ammonium nitrate ma le masima ma le 70 g o le superphosphate ua faaopoopo i le 10 lita o le humus. Faʻaaogaina tekonolosi:

  • o le palapala i totonu o moega vavalalata ma le faaeteete le oso;
  • faia ni pupu 30x30 ma sasaa i le vai;
  • togavao totoina i luga, faasolosolo le aʻa;
  • aʻa i luga o le laina eleele;
  • totoina vai inu ma mulch.

Faamaumauga o le tausiga

A maeʻa le vaega muamua o le seleselega, ona vavaeina lea o le laumei - ona tipi lea o laulaau, ma na o se ipu o laulaʻau e tipi, ina ia le faaleagaina ai le fua o le tuputupu aʻe.

E te iloa? I le gaioiga o le siosiomaga o Hollywood, o le fualaau o le sukala e lauiloa. E le o se mea e ofo ai: o kalori vine - 41 kcal i le selau kalama o le oloa. O laʻau foi e itiiti lava le suka o le natura, e ui lava o le tofo o le pi e suamalie, e tusa lava po o le a le ese o le leo, ae e oo lava i le lemoni e sili atu le suka.

Faʻasalaga uiga

O le faʻasalaina o strawberries e manaʻomia ai le masani ma faʻalelei, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le auala e faʻavaivai ai, lea e mafai ai ona tufatufa atu le susu ile luga ma totonu ole eleele. E faʻaaoga le vai ao mafanafana, o le faʻafia ona faʻavaivai e faalagolago i le saoasaoa o le faʻamagoina o le palapala.

Faʻaleleia eleele

I le vaitau o le tuputupu aʻe, o le eleele i totonu o le togalaau e tatau ona tatalaina e ala i le talepe o le mea palu ma avatu le ea i le aʻa.

O le veleina e masani ona faia, faamama mai vao. Ole faʻamalu i luga o moega e puipuia ai le palapala mai le faʻavaveina o le susu ma aʻa mai le vevela, i le i ai o le mulch o le a manaʻomia le faʻaaogaina o le veleina ma le tatalaina.

Laʻei pito sili "Frescos"

I le vaitau o le tuputupu ae, e fafagaina ai le gaosiolosi ma le potassium; mo lenei mafuaʻaga, ua saunia le togafiti, palafiti poʻo se mashima mai se paluga. Ae maise lava le talafeagai o le faʻaaogaina o le suavai faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o vai. Fafaga le laau aʻo leʻi fugaina ae leʻi fufuluina.

E taua! I le taimi o le fua, e faʻaitiitia le suavai ina ia le inu suavai ma le suamalie.

Puipuiga mai faʻamaʻi ma faʻamaʻi

Mo le puipuia o laau mai faʻamaʻi, faʻapipiʻi le Bordeaux ao le i fuga. Karbofos o loʻo faʻaaogaina foi e avea ma sui sui o le galalaʻau: 60 g o le vailaʻau mo le 10 l vai.

Strawberry "Fresco" - ituaiga eseese o loo i ai le tetee atu i faamaʻi, e sili atu ona lamatia e iniseti. Ia tau e masani ona faʻaogaina ma i latou auala masani:

  • fuga o cloves;
  • teuteuga o le wormwood;
  • faʻafefeteina o tumutumu o tamato.
Ina ia vavao ia pusi mai le strawberries, o fagu vai suamalie e tuu i luga o le nofoaga o moega, ma taga palasitika e tuu i luga o laau e tu i autafa o le togavao e fesoasoani i manufelelei. Mo le puipuia o slugs, o fuamoa faʻamaʻapeʻaina po o ni meaʻai e salalau solo i le nofoaga.

Faʻapitoa togalaau o le taumalulu

O le fualaau mama "Fresco" o le malupuipuia o le kulimi, ae o loʻo aoga pea mo le taumalulu. Ina ia maua se seleselega lelei i le tausaga a sau, e tatau ona fafagaina mo togafitiga mo le taumalulu i le maeʻa ai o le seleselega ma sauniuniga ma se fatuga faigata. O sisi poʻo selesele mai le vao faʻamalo laʻau, mustaches ma le taimi e fausiaina ai ni laupepa fou. O nei mea uma ua aveesea aʻo leʻi oʻo i le taumalulu, e na o sipuni, vao tuai. E faia lenei mea ina ia le faʻaumatia meaai ma le malosi i le taumalulu. A maeʻa ona teuteu, e mulimuluina vao i se vaega mafiafia o peat.

I le taumalulu, o le mea sili ona ufiufi mo laau totō o le kiona. O le tele, o le vevela. O le tele o tagata fai togafiti poto latou te tuua lala e tipi mai laau: latou te le faatagaina le kiona e sau ma fesoasoani e fausia ni kiona.

Seleseleina

Pe a tutupu aʻe ituaiga eseese o strawberries, e tatau i se tasi ona iloa o le uluai seleselega o vine e masani lava e le tele, e le fiafia ai le toatele. Ae peitai, o le aoina mulimuli o Aokuso o le a fiafia ia te oe i le lelei ma le tele. O fualaau o le vine "Fresco" e fua mai mo le lima masina: mai ia Iuni ia Oketopa. O le suamalieina o lanu mumu e seleseleina e le lima. Taumafai e aua le sili atu le fufuluina - o le a suamalie ia vine i lou lima. Ina ia aua nei faaleagaina ia fualaau suamalie, e sili atu le aveesea oi latou i se 'ie ma seleulu.

Talu mai le vaitau o le seleselega, o le seleselega e faia toetoe lava o aso uma, o le faagasologa e faia i le taeao po o le afiafi i itula vevela. Ona fuaina lea o vine ma faasoasoa. Afai e saunia fua mo le felauaiga, o le taimi la e faʻapotopotoina ai, o le a tuʻu loa i totonu o atigipusa o loʻo faʻapipiʻi i le paʻu.

O le lisi o fualaau faasaina o le a mautinoa e aoga ia te oe i le tausiga o le togalaau ma le togalaau: "Kvadris", "Strobe", "Buton", "Corado", "Hom", "Confidor", "Zircon", "Topaz", "Amprolium" "Tito".

Le lelei ma le le lelei o le ituaiga

O mea taua o le ituaiga o:

  • faʻamafanafanaina;
  • tetee i le vevela;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi;
  • maualuga fua;
  • faaumiumi le fuaina;
  • lelei femalagaiga;
  • uiga sili ona lelei.
Pau lava le faʻafitauli o le vave faʻaitiitia o le aganuʻu ona o le masani ona fua. Laʻau e amata ona tiga, faʻavaivaia ma fua mai fualaau laiti. I le otootoina o mea o loʻo i luga, ou te fia faʻaopopoina se isi faʻafitauli e le mafaafiliina o le ituaiga "Fresco" - o lenei faʻasalalava e masani ona faʻaaogaina, e faʻamaʻaina ai sala fou, fuamati, meaʻai, sau sauʻai ma saunia mo le taumalulu.