Fualaau aina

Faʻafefea ma pe faapefea ona fafaga fualaau o pepa ma eggplants? E faapefea ona fai saʻo? Faʻamatalaga o fugalaʻau masani ma auala e fafagaina ai tagata

Fualaau faisua ua totoina i totonu o greenhouses e manaomia ai le tele ma le tele o le fafaga. O le eleele e vave lava ona faʻaitiitia, ma mo le fausiaina o ovaries ma le vave faʻaleleia o fualaau aina e manaʻomia ai le tele o meaʻai.

O pepa suamalie ma eggplants o loʻo i ai manaoga tutusa o le faʻaleleia lea e tatau ona mafaufau i ai pe a filifilia se ofu pito i luga. E tatau ona e amataina le fafagaina i le taimi o le fatu, pe afai o le gafatia mo le atinaʻeina o le atinaʻe i le lumanai.

Filifili Eggplant ma Pepper

Peppers ma Eggplants pei o se moli ma eleele lelei. O le sili atu o le fesuiaiga o fomaʻi faʻamalolo ma meaʻai, I le gasologa o le vaitau, o le a tatau ona faia i le itiiti ifo ma le 6 pine o pepa ma eggplantal. E taua le tausia pea o le taua o le eleele. Laʻau sili atu fofo o vaifofoe sili atu ona faigofie ona eli ma e le mafua ai aʻa.

Eggplant ma Peppers talileleia lelei i fuga faila, latou te fiafia ma le gaʻo. Ae ui i lea, e le mafai ona faʻaleagaina fale o loʻo aʻafia ai le vailaʻau, pe a uma le amataga o le fuga, e faʻamalo nei ituaiga o fomai.

FESOASOANI! Pe a tumu le eleele i le gaʻo, e mafai ona galo a latou ovaries, ma e le mafai ona e faʻamauina se seleselega lelei.

I le fale, e masani ona faʻaaogaina fualaʻau faʻapitoa faigata. I totonu o greenhouses ma fanua tatala, e mafai ona e suia i latou i mea tau meaola: o se vaifofo o mullein, o le fusi o fuamoa moa po o le mutus humus.

E faʻafefea ona fafaga fualaau o pepa ma eggplants?

E le gata i lea, o le a tatou talanoa auiliili e uiga ile auala e fafagaina ai laau o pepa ma isalaʻelu?

Le tele o le uluai meaai e faia i le sauniuniga o le faʻafefiloi palapala. Superphosphate, fafie po o paluga o loʻo faʻapipiʻi i ai. O lenei faʻafefiloi e faʻamautinoa le lelei o le atinaʻeina o toto fou faatoa tutupu mai, faʻaleleia ai le tuputupu ae ma le faʻavaeina o le lanumeamata lanumeamata.

E faapefea ona fafaga fualaau o pepa ma le isalaʻelu pe a maeʻa? O le fafagaina faalua e masani lava ona faia pe a uma le toina poʻo le fausiaina o laʻau moni e lua. O le filifiliga o le faʻamalosaga mo tipu o le pepa ma le isalaʻelu e faʻatatau i lona tulaga. O le potassium ma le superphosphate ei ai sona aafiaga lelei i le tuputupu ae o aʻa.. Mo le 10 lita o le vai o le ae manaomia ai le 1 tsp o le potassium sulfate ma le 2 tbsp. sipuni o superphosphate.

Afai o le totogo e foliga vaivai, e le lava le lanu, e aoga le taumafai e faʻamaʻi le totoina i se vaifofo suamalie o Uria, lea e tumau lelei ai le susu ile palapala. Vili i le 1 lita o le vai i le 10 lita. sipuni o Uurea ma le 1 ipu o mullein.

Faʻateleina le tuputupu ae ma o le faʻamalosiina o laau toto o le a fesoasoani i le fofoa o le atigi fuamoatamaoaiga i le calcium ma le potassium. E tatau ona saunia muamua.

O le atigi figota o 10 fuamoa e nutimomoia, sasaa i totonu o se ipu e tolu-lita ma tumu i le vai vevela. A maeʻa le 6 aso, e tatau ona faʻafefe ma faʻaaogaina le faʻaaogaina ae le o le vai mo le faʻaleleia.

O le fafagaina o laau o le a fesoasoani ma tipi uli. Ua sasaaina le suavai suamalie, ua mago ma inu. Le tele o faʻamatalaga e uiga i auala e fafaga ai le pepa ma le isalaʻelu.

I le taimi o le fugalaau, e tatau ona faʻamaʻaina laau i se vaifofo o mullein poʻo le moa moa.. I le 10 lita o le vai mafanafana o le a manaomia ai le 0.5 lita o paʻu manu pe 1 lita o mullein. I le paluga e faaopoopo i ai le 1 ipu o le pefu.

E le tatau ona faʻaaogaina le manua fou mo le faʻamalaina. O lenei ituaiga o fafagaina tele e faaosofia ai le aʻa ma faateleina ai le laumei lanumeamata, ae o le fausiaina o ovaries e matua faatuai.

Luga tulafono pito i luga: faʻafefea ona faʻamafanafana?

O afea e fafagaina ai laau o pepa ma isalaʻelu? Fertilize seedlings manaomia i le taeao. O lenei metotia o le a fesoasoani e aloese ai mai le "vae uliuli" ma fesoasoani i meaʻai e masani ona totoina.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le faʻaaogaina o le eleele e tatau ona faʻafeinu. Faʻaaogā le sipuni o le atigi poʻo le lauti nai lo le masani masani.

Pe a faʻamafanafanaina, e taua le faʻamautinoa e le oʻo le vai i luga o laʻau ma lau o laau. E le talafeagai le sasaa o le laei i lalo o le aʻa, e sili atu le faʻafefeina o le laufanua ile eleele.

A maeʻa le faʻaalia o uluaʻi fuālāʻau ma seia oʻo i le iuga o le fuaina e fautuaina e faʻaaoga le faʻamalolo 2 taimi i le masina. O le laʻitiiti o le gafatia e ola ai le isalaʻelu poʻo pepa, o le tele o le fafagaina e tatau ona.

TALI! I le ogatotonu, e tatau ona vaʻaia ma le faʻaeteete le eleele faataamilo i aʻa i le faasologa ina ia faʻaleleia le mafanafana ma taofia ai le pala o aʻa.

O vai uma laei e na o le vevela. O nifofofo fofo e mafai ona mafua ai le faateʻia, toʻotoʻo o ovaries, poʻo le oti o laau totō. Afai e maua ni fugalaau ile laulaau, e sili atu le fufuluina mama i le vai mafanafana mai le suāvai.

O le fafagaina vave o le a faʻamautinoa le faʻaleleia o le totoina o laau toto, fualaau faʻasoifua maloloina ma fua lelei. Faʻataʻitaʻiga ma fugalaʻau ma fesuiaiga vaega, e mafai ona e maua ni faʻamaliega lelei i le fale ma le taimi o togavao.

FESOASOANI! Aoao e uiga i metotia eseese o le totoina o pepa: i totonu o fagu pusa po o ni meaʻai, i luga o le eleele ma e aunoa ma le faapipiiina, ma e oʻo lava i luga o pepa fale. Aoao le togafiti togafiti o le totoina i le galu, faapea foi ma mea e ono afaina ai au laau i faamaʻi ma meaola faalafua?

Faʻalogo lelei i auala eseese o le totoina o isalaʻelu, aemaise lava o latou fatuina e tusa ai ma le kalena o le masina ma e mafai ona tutupu i latou i le fale?

Mea aoga

Faitau isi tala e uiga i le totoina o pepa:

  • Tatau lelei le gaosia o fatu ma pe tatau ona salu i latou ao leʻi luluina?
  • E faʻapefea ona tuputupu aʻe pe pe aisa, peli, oona pe suamalie i le fale?
  • O le a le faʻatupulaia o le faʻaleleia ma le faʻaaogaina?
  • O mafuaaga autu e feteenai ai laulaau i laʻau, e paʻu i lalo laau pe toso ese i fafo, ma pe aisea foi e mate ai pupu?
  • Tuutuuga o totoga i itulagi o Rusia aemaise lava le galueaiina o le Urals, i Siberia ma le eria Moscow.
  • Aoao le fefete e faʻavae fomu kulimi.
  • Aoao tulafono o le totoina o Bulgarian ma vevela pepa, faapea foi ma le suamalie malie?

E le gata i lea, o tala e uiga i fualaʻau eggplant:

  • E faapefea ona saunia fatu mo le totoina?
  • O faʻapogai uma o lanu paʻepaʻe luga o laulaau, ma aiseā e mafai ai ona latou vaʻai?
  • Manua faʻamaʻi ma faʻapefea ona faʻaumatia?