Faatoaga faatoaga

Manulele na faia mo le taua - faʻataʻitaʻiina Malayan tautua

Toeitiiti lava oi latou uma e iai o latou lava fanua, o loʻo galulue i le galueaina o meaola faʻatoaga. O le toʻatele oi latou e fiafia i ituaiga o manulele. I totonu o lenei tusiga o le a tatou talanoaina ia moa Malaya o loʻo tauivi.

O le toa a Malay e masani ona maua i aiga masani. O le tuatusi faasolopito o lenei ituaiga o Initia ma, aemaise lava le motu o Malay. O loo i ai se masalosalo (e le o faamaonia e le lalolagi faasaienisi) o se tasi o tuaa o lenei ituaiga o ituaiga moa ua leva, ua faasinomia i le Latina e pei o Gallus giganteus.

E mautinoa lava o uluai sui o lenei ituaiga na o mai i Europa i luga o vaa o le au Peretania i le 1830. Fafaga mai pou masi a Asia, na faia faapitoa e auai i taua.

Faʻamatalaga lautele o le tauvaga a Malayan

O le tuputupu aʻe o le toa Malay e oʻo atu i le 90 (!) Centimeters.

O se siʻusiʻu taliga e aofia ai fulu vaapiapi, fai sina pipiʻi, se mea faʻafefete, se ua uumi ma le lautele, ma le ua o loʻo faʻagasolo malie - o nei faailoga uma e faʻapipiʻi e fai ai se "laina o le laina 3", o se tasi o uiga iloga o le ituaiga.

O le tino o se tagata masani e setiina i luga i le itu i luga, e pipii i autafa o vae, o le ua ma le fatafata i se laina, e tutusa lelei i le eleele.

O apaau e fetaui, o tauaʻau ua maualuga maualuga, o le paʻu i luga o latou foliga e foliga faigofie, ao susulu atu. O le fatafata e lautele, o le manava ua paʻu.

E laʻititi le ulu, faʻalafola i itu, o atigilima i luga aʻe o mataʻupu o loʻo atiaʻe, lea e foliga mai ai o le ita. O mata e foliga mai e feololo, faatasi ai ma tamaiti o se paolo paʻu-palou, e ono i ai i le lanu felanulanuaʻi i le va o samasama lanu ma le penina-auro.

Pamu manaia, o apaau e tafe mai i tauau, tua i tua ma lautele, alu i lalo i le siʻu; o le siʻu lava ia e toetoe lava a tutusa ma tua. Faʻatasi le foliga o le walnut, o tautaliga e matua vaivai lava, lobes mumu. Pipi malosi, mafiafia ma puupuu, ma le maofa.

E leai ni fulufulu samasama, e maualuga. O le vae pito i lalo e matua afaina lava. I le lautele, o le atigi fausaga e foliga mai o se fuamoa. O lenei ituaiga e maua ai se lanu enaena-lanu po o le lanu enaena, pulu manogi.

O le Yokohama hen, e lauiloa foi o Phoenix, e i ai lona siʻusiʻu umi. E mafai ona oʻo i le umi e oʻo i le 16 mita.

O lanu e mafai ona enaena, enaena, mumu-tua, uliuli, saito ma le paʻepaʻe. A oʻo i le lanu o le saito a le moa, o loʻo ia te ia ni fulufulu lanu-mumu-auro i luga o le manai, pito i lalo ma le ulu.

O fulufulu pito i fafo e fai ma laupepa lanu uliuli lautele ma le susulu. O le pito i fafo o apaau apaau e lanu-mumu, o le siʻusiʻu, o le pito pito i luma o le ua, o le manava ma le fatafata o le uliuli ma se lanumeamata lanumeamata lanumeamata.

Faatasi ai ma le ituaiga lava lanu e tasi, o le moa ua i ai se ulu lanumumu ma le mane, faatasi ai ma ni paʻu uliuli i luga o le paʻu mamoe. O vae, manava, siʻusiʻu, tua, ma le siʻu o le fafine e samasama-lanumumu; o le fatafata ma luma o le ua e toso samasama, o le apaʻau tafatolu o le afamoni, ma se lanu mumu i itu o le pusa, ma o fulufulu e mama. O fulufulu fulu ma fulufulu fulufulu e uliuli ma le lanu enaena.

O le lanu moana e tolu-lanu o le lanu uliuli lanu uliuli, ae i le pito o fulu taitasi o loo i ai se lanu uliuli, ma se isi pusi lanu i totonu. I luga o le ufiufi i luga o apaau e pasia ai ni vaega se lua, ma avea ma "penina" paʻepaʻe.

Brown lanu e sili ona tele i fulufulu fulufulu mamoe, ae o laumei e paʻepaʻe, ma o laumei pito i fafo e paʻu. O le lanu o le siʻusiʻu siʻusiʻu ma fulufulu o siʻu e tutusa.

Pooh pogisa pouliuli. O le moa felanulanua e foliga tutusa lava ma le tama, ae i sina lanu laiti. I le lanu uliuli, o foliga o le moa e pei lava o le saito, ma na o le pau lava le eseesega o lona sulugatiti ma le mane e toetoe lava a uliuli, ma o ona tauau, fuga laau, tua ma mane e sili atu le pogisa nai lo le "saito" tasi.

O le moa o lenei lanu o loʻo i ai se paʻu lanu enaena-lanu ma paʻu uliuli i luga o le tootoo; ua sili atu le pogisa o le ua nai lo o se moa lanu lanu.

Initaneti ma faʻatoʻaga

Malay faifeau e masani ona gauai mo le auai i taua.

I le ausia o le matua, o tane e vavae ese mai isi moa ma saunia mo taua. E taʻua lea mea o le "vaitaimi o le tolopo". O le "toa" i le lumanai e tipi i taliga ma se selu. O le mea lea e feita ai le manulele ma vave ona ita. Ona - o se auala masani - o se taua ma se faʻata.

E faʻamalosia le gutu o le tagata, faʻaalia le tumau. A maeʻa tapenapenaga mo taua moni e amata - mo se amataga, e mafai ona e aoaoina o ia i luga o tagata tuai. O le mamafa masani o se tagata sauni-e-taua e le itiiti ifo i le 3 kilokalama.

O le ituaiga o taupulega a Malay e le o se mea faʻafefeteina, le lelei, e le o nofouta i aiaiga o le taofia. Ae o le amataga vave o le susunuina o le mafuaʻaga e taofia ai nei manulele mai le manava ma le malulu.

E lelei tele le faʻamalosia o le faʻaleleiaina o faʻatoʻaga i le amataga o Tesema ma tuʻuina atu faapitoa i le natura; otaota mago mo lafoaʻi ma le faʻafefiloi o ituaiga fatu, 20 kalama i le tagata taitoatasi, e sili ona talafeagai.

Ina ia mafai ona maua se taimi i le taimi, e manaʻomia le faʻamalamalamaga faaopoopo pe a vele fuamoa. I le taimi muamua e tatau ona teu moa i luga o se vavao mafiafia i le vevela o le itiiti ifo ma le 33 tikeri Celsius.

Fafaga le fala e tatau ona avea o se ituaiga faapitoa o meaʻai fafagaina e aunoa ma ni mea faʻaopopo, fuafua faapitoa mo moa; e leai se tulaga e tatau ona e faatagaina le sili atu o letinitini i meaola o manu felelei.

E naʻo le tasi le vaiaso i le vaiaso e tatau ona tuʻuina atu i ai vitamini ma vai inu. A mumu le moa i le 2 vaiaso le matua, e tatau ona e tuʻuina atu ia latou upega, letisi, kāloti ma aniani lanumeamata e avea o se faʻaopoopoga i le taumafataga, ae o nei mea uma i totonu o faʻamaufaʻailoga faatapulaaina.

I le maeʻa o le faasologa o le tatagi, o le felauaiga malie o le manulele i se meaʻai faapitoa faatasi ai ma fatuga fafaga e tatau ona faia mo le talavou.a O lenei mea o le a maua ai le hens ma le malosi o ponaivi, o le gutu ma le faigata o le fulu.

Talu ai o manu olaola e faʻagasolo lemu, e tatau ona i ai i taimi uma se palapala mago, mafiafia ma mama i totonu o latou fale ma, i aso malulu, e tatau foi ona vevela le ea mo tamaʻi moa.

Mo le tuputupu ae o le tuputupu ae vave ma ia ola maloloina ma malosi, e tatau ona savali pea i luga o lanu lanumeamata. Tuu le manulele e tatau ona faʻamaʻaʻaina ma fufulu mama. E taua tele lenei mea mo nusi ma perches.

Uiga

Tagata matutua, "i totonu o le sua", e mafai e se moa ona mamafa i le 5 kilokalama. Poula - e oʻo i le 4 kilokalama. O le moa matua matua ua fuaina na o le 100-110 fuamoa. O le fuamoa e tusa ma le 57 kalama, ae o nisi taimi e oʻo atu i le fitusefulu.

O le atigi fuamoa o loʻo i ai se lanu vali mafiafia. E oʻo atu i le 92% o tagata matutua ma e oʻo atu i le 87% o moa e ola e aunoa ma le maliu mai faʻamaʻi poʻo tulaga leaga o le tau.

O le chicken oryol e foliga matagofie. E mafai ona lapoa tele, ae e masani ona fafagaina mo mea teuteu.

Afai e te le iloa le auala e 'ai ai le siama o le saito ina ia maua ai le aofaʻiga sili, faitau lenei tusiga.

Analogs

Afai e te manaʻo e sui le fitafita Malay ma soʻo se isi lava ituaiga, o le chicken Oryol e sili ona vavalalata i ai (e ui lava i lona tulaga le masani ai). Ae, mo tagata amata, e tatau ona e filifili tonu poo a uiga e te manaʻomia.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tele o "aano o manu" o loʻo taʻua o Brama ma Cochinchin. O vaega sili ona lelei o loʻo taʻua o le Rhodonite-2, le Leggorn ma le hens Russe.

Toa ma fua faʻatasi paleni ma fuamoa - Rhode Island, Amrox ma Orpington. O fitafita lelei e sau mai laei Initia, Azila ma Kulangi. Ia, o lanu lauiloa e sili ona lauiloa e aofia ai Paduan, Wyandot dwarf, Sibrayt ma siaki.