Fua o le gaosiga

Laʻau lanu samasama ma fautuaga matagogo o laʻau, mafuaʻaga o faʻamaʻi ma togafiti togafiti

Adenium - o se laau matagofie na maua mai ia i matou mai Saute-Saute ma Aferika i Sasae.

O foliga o le fagu o le fugalaau susulu ma fugalaau o le a teuteu ai totonu totonu ma o le a avea ma se faʻaopoopoga sili i le fale kosi fale, faʻamaonia atoatoa igoa ogatotonu - Desert Rose.

E ui lava i lona amataga, o le tausiga a Adeniuma e le faigata tele: vevela o potu (i le taumalulu mai le 10, i le taumafanafana mai 25 tikeri), malamalama lelei o le la, faʻafeinu masani ma faʻasalalau taimi.


Ae ui lava i le tausiga lelei, o le Desert Rose ma le Fat Adenium e mafai ona gasegase i gasegase poo le osofaia o manu.

Inisinia faʻamaʻi

Talu ai o le faʻaleagaina o se faʻamaʻi faʻamaʻi, o le suiga o foliga vaaia e masani ona fesootaʻi ma tulaga le talafeagai.

O faailoga e le talafeagai mo le tuputupu ae o Adenium e pei ona taua i lalo:

  • Ua amata ona vaivai le laulaau, o le lauulu o laulaau e lanu uliuli i Adenium - mafuaaga mo le inu tele, tele le vai ma e le lava le ea. Faʻasalaga e ala i le suia o le taimi o le faʻavaivai poʻo le sui o le palapala (manaʻomia se palapala e maualuga le mafai ona mafai ona maua i le vai ma le ea.) Afai, pe a maeʻa le faʻaleleia, e le faʻamago le eleele i totonu o le tolu aso, e tatau ona sui le sui);
  • Lanu uliuli, mimiti, lau o laʻau e liu uliuli ma paʻu'ū - faʻasāina tele ma le malulu. Afai e faʻaitiitia le tele o le vai i le malulu o le ea, ona faʻafefe lea e le fugalaau le mafanafana masani. E mafai ona e faaleleia e ala i le faʻaitiitia o le suāsusupoʻo alu ese le fagu i se nofoaga vevela;
  • Brown i luga o le au - lava. Masalo pe a uma le faleoloa vave tuʻuina atu faʻamalamalamaga mumū e aunoa ma se vaitaimi o le faʻaaogaina pe ona o le susulu o le la i le maeʻa ai o le tau o le timuga. Faʻalelei pe a uma le faʻafouina o laulaau, o lea e sili ai le puipuia o le mu. Afai e saʻo le moli, ona mafai lea ona avea ma vevela pala, ma e manaʻomia ai togafitiga ogaoga;
  • Lemu lemu ma e le totogo - sili lava Manaʻomia se mea e faʻaaogaina pe fafaga ai. E le gata i lea, o le alualu i luma e lemu i le malamalama ma le taimi e malolo ai;
  • Fugalaau vave vave - le lava le susu ma maualuga le vevela. Faʻamauina e ala i le susuluina o le aʻa (e le mafai ona lueina fugalaau) pe fesiitai atu i se nofoaga e le o vevela;
  • Aisea ua i ai le malosi lau mago o laulaau? O se faafitauli sili ona faigata i le faʻatuina o mafuaʻaga. I le tautoulu, o le laau o loʻo i ai se taimi malolo ma o le pau o laʻau o le masani. Afai e leʻi oʻo mai le taimi malolo, ona faʻaalia lea e lau laupepa se suiga tele i tulaga (faaitiitia / faateleina i le vevela i le po po o le aoauli, ata) E le gata i lea, o le elemene e matagogo ma le susulu o le laa le ma le tele naua o le susu.

Ia mafaufau nei i faailoga e le mafai ona aveesea e le taimi ma se suiga faigofie o tuutuuga:

  • Paga Papatiso ma Iniseti;
  • Faʻaleaga Caudex;
  • Pest osofaiga.

Le isi, mafaufau pe aisea e mafai ai ona lanu samasama i Adenium.

Fuʻa paʻu

Tusa tutusa ma le la, ae tupu pe a maualuga le vevelao le mafuaʻaga lea e lanu samasama laulaau o le malo.

O togafitiga o le taofia lea o le pulupuluina, aoina o lau o loʻo aʻafia, togafitiga faʻatasi ma se vaifofo vaifofo vaivai ma togafitiga o le eleele. E mafai ona e taulimaina se vaivaiga vaivai o le paluga faʻasalalau, aloese mai le faʻafesoʻotaʻi ma fugalaau ma eleele.

O le faʻaleleia o le eleele e aofia ai togafitiga faʻapitoa faʻamaʻi ma le togafitiga o eleele ile vailaʻau siama. E sili le lelei le faʻaaogaina o le mea mulimuli, talu ai e iai le lamatiaga o le faʻaumatia o le microflora i le eleele, lea o le a oʻo atu ai i le faʻaalia o isi faʻamaʻi ma faʻaleagaina ai aʻa.

Fertilizer "Baikal-EM" e talafeagai lelei mo le toe faʻaleleia, o se vaega o meaola laiti e maualalo le moe. Pe a faʻaaogaina, o mea aoga e maua, o le manogi o le mailei mai le eleele e mou atu, o le tuputupu aʻe ma le atinaʻeina o le eletise ua faʻateleina.

E tatau ona matua pipii i faatonuga, talu ai ona o le sologa lelei e iai se lamatiaga o le mu o aʻa.

Caudex pala

Faalavelave matautialea e mafai ona oo atu ai i le oti. O se mea matautia e ono foliga mai o le laau ua aafia mo se taimi umi e pei o se mea maloloina.

Le mafuaʻaga - o le tele o le susu i le palapala. E masani lava ona aliali mai i le taumalulu-taumalulu pe a le suia le malosi o le faʻavaivai ma se faʻaitiitia o le vevela.

Faailoga e foliga mai o le sui - i le taupulega samasama ma pau lau (lalo), ae o lenei uiga atonu e le aliali mai pe faʻaalia i isi tulaga (faʻasologa). O le faailoga o le pala o le nati o se mea vaivai. Afai, pe a faʻapipiʻiina le uʻu i le maualuga ma le maualuga, e faʻamaluluina le lagona, ona fesuiaʻi lea o le fugalaau.

Pe a fai o le taupulega aʻa o aʻaona pau lea gaioiga - faʻapipiʻi le maualuga i luga o le maualuga o le pala ma aʻa le aʻa o loʻo totoe. Ae afai e le o aʻafia le aʻa i luga o le maʻi, e mafai ona laveaʻi le avega.

Mo lenei mea e te manaʻomia tuu le fugalaau i se nofoaga mafanafana ma mo sina taimi taofi le fafaga. A maeʻa pe a ma le lua vaiaso, o le a vavae ese meaola maloloina mai meaola ua afaina ma mafai ona totō le laau i le eleele fou ma siaki e pei o muamua.

E ono mafai ona laveaʻiina le aʻafiaga, ae sili atu le faigofie ona puipuia le faʻamaʻi. O le puipuiga o le suia lea o le faasologa o le fafagaina o le eletise ma le amataga o le tau malulu.

Aʻo faʻatulagaina, e tatau ona e mulimuli i tulafono nei:

  • O le faaitiitia o le vevela, o le itiiti ifo ma le itiiti ifo o le vai e tatau ona faasūsūina;
  • A oo mai le afiafi, e tatau ona susu le eleele, ae le susu;
  • I le va o le vavaeina o le meaʻai e tatau ona iai se taimi e faʻamago ai;
  • E sili atu le suavai i le vai mafanafana.

Ata



Pests

E ui lava i teteʻega o faʻalavelave faʻaleagaina, ae maise lava i lo tatou tau, latou te osofaia pea.

O faʻamataʻu sili ona taua:

  • Aʻafia;
  • Mealybug;
  • Spider mite

Rootbird

E matautia mo le faʻaleagaina e le gata i le inuina o le sua. E afaina ai aʻa ma paʻu ma inhibitors ma faʻapogai ai le faʻaogaina o laʻau e faʻagogo. E afua ai le afaina tele i pupule talavou.

Faailoga o le toilalo:

  • E ui lava i le tausiga lelei, ae na le fiafia le tagata;
  • Pale ma le laulauina o laulaau;
  • Adenium lau lanu samasama;
  • Le i ai o le faaleagaina i aʻa, o foliga vaaia o faʻamaʻi faʻaleagaina;
  • Laʻau paʻu ma faʻamago.

Puipuiga:

  • A o leʻi totoina, e tatau ona vaʻaia le eleele;
  • Faʻasolosolo taimi masani ma faʻamautu vai;
  • Faʻaauau le asiasiga o le eleele mo meaʻai ma vailaʻau;
  • I le tautotogo ma le autumn, sasaa vai ma iniseti 3-4 taimi aʻo leʻi oʻo mai le vai i le alavai.

Metotia o tauiviga

  1. Faʻaaogaina fualaau
  2. Laʻau pati.

Faʻaaogaina fualaau O le tauoloa o se togafitiga o le eleele faatasi ai ma sauniuniga e pei o Confidor ma Aktara. Faafetai i le faiga o mea, latou te faia se galuega lelei tele i le mūmū. Fautuaga fautuaina: O le togafitiga e aofia ai ia le itiiti ifo ma le tolu togafitiga ma se vaitaimi ile 5 i le 10 aso.

Faʻaaoga foi 'āiga insecticidal, ae mo togafitiga ogaoga latou te le lava. E mafai ona faʻaaogaina e avea ma puipuiga mai le maunu ma isi meaola faalafua, e pei o aphids ma pusi vaʻaia.

Laʻau pati - metotia o le faʻaaogaina faʻainisinia o parasite. Faia e pei ona taua i lalo:

  1. O aʻa e vevela i le vai vevela (pe tusa ma le 55 tikeri Celsius) mo le 15-20 minute. A maeʻa ona tatau ona faʻagogo aʻo lei totoina;
  2. Ave le laau mai le ulo, ma le eleele ma fufulu aʻa. E le tatau ona tumau le lalolagi;
  3. Faʻaleagaina pe suia le fagu;
  4. Nofoaga na afaina ai siama. Afai o le nofoaga ua faaleagaina e tumau pea le le peritomeina, pe a mavae sina taimi o le a toe maua mai le anufe;
  5. Fufuluina aʻa i se vailaau o le iniseti;
  6. E totōina i totonu o se fagu fou pe gaosia ma se mea fou;
  7. Taofi ese mai isi laau mo sina taimi. E talafeagai lenei mea e puipuia ai le faaleagaina o isi fugalaau.

Mealybug

Suʻeina o iniseti o loʻo ola i laulaʻau, faʻafefiloi, faʻamaʻaloga paʻepaʻe i luga o laʻau talavou, laʻau ma tumutumu. Adenium e taofi le tuputupu ae ma fuga sili ona leaga. Faʻateleina le toilalo mealybug e mafai ona oʻo atu i le oti.

Faailoga o:

  • Vatoobrazny, wax, fugalaau paʻepaʻe;
  • O le suāuʻu suamalie ma le foliga mai o le sogi fufulu i latou latou te iloa ai se maʻi ogaoga.

Faʻatau tau:

  1. Faatasi ai ma se laumei laitiiti, e mafai ona togafitia le eletise i se fofo o le fofo, faʻaaogaina o se masamu poo se pulumu, faamamaina o iniseti ma la latou filifiliga. A maeʻa ona togafitia i se fasimoli vaivai po o se vaiinu malosi.
  2. Lafoaia o le laau ma Aktara, Kofidant, Kofinor ma Fitoverm. Faʻaaogā ma le faʻaeteete ma ia tusa ai ma faatonuga. Togafitiga e tatau ona toe faia i aso uma 7-10.
O le matua o aʻa, o le sili atu ona faigata o le faʻaumatia.

Spider mite

Iniseti leaga, matautia i soo se laasaga o le atinaʻe. E salalau vave ma i se taimi pupuu e mafai ona tafia uma laau i se fale mautotogi.

Faailoga:

  • Lanu lanu lanu paʻu;
  • O foliga vaaia i luga o lau o se fuainumera tele o togitogi samasama.

Pe a feagai ma se siaki, e tatau ona togafitia le laau i se tasi o auala nei:

  • Phytoverm - maualalo le faʻamaʻi, lelei e faasaga i siaki i le maualuga o le 2-5 ml / 1l.
  • E lelei le Masai i le faʻafefeina o vaega uma ma tagata matutua. O le maualuga o le maualuga o le 0.15-0.3 g / 1l.
  • Borneo - O se auala e puipuia ai, e aafia ai le siaki i soo se laasaga o atinaʻe.
  • Floramate - fesoʻotaʻi faʻamaʻi, faʻamaonia i le lotoifale.
O sauniuniga uma o loʻo i luga o loʻo faʻaaogaina i le faʻafefiloi ma le Silvet-auro faʻapipiʻi i le faʻatonuina o le 0.5 ml i le lita.