Fualaau aina

O se faʻafeiloaʻiga o se mea ogaoga! E faʻafefea ona tupu fualaʻau ulu i le malae

O le gaoioi i le laufanua o le totoina lelei o laau toto o se taimi taua mo soʻo se fai togalaau.

Faatasi ai ma se faʻatinoga faʻatinoina lelei, o laau e le faʻagesegeseina ai le tuputupu ae, fuga ma le faʻatulagaina o ovaries e tupu tonu ile taimi.

I le faʻaleleia o le totoina, e taua le filifilia o le taimi sao, saunia le eleele, aua nei galo e uiga i le faʻafeinu ma le nonoa.

Suʻeina i se lauʻeleʻele poʻo se togalaau togalaau: taimi e fai ai

Mo le alualu i luma alualu i luma o le isalaʻelu, e taua le filifilia o le taimi tonu e gafa ai. O le laau o le egg is very thermophilic, o le eleele e tatau ona mafanafana i le 12-13 tikeri. E masani lava, o le vevela o le eleele e oʻo i le afa lona lua o Me. E tusa ai ma faailo a le atunuʻu, o le vaitau o le tele o fugalaau o laumei o le a avea ma taimi lelei mo le totoina o isalaʻelu i moega o togalaau ma greenhouses.

Afai e faaumiumi le tautotogo malulu, e mafai ona faatelevaveina le faagasologa o le mafanafana palapala, Ufiufi o moega i se fausaga lua o le polyethylene film po o se laupepa e le o nonoaven. Pe a faʻaaogaina laau totő i le lauʻeleʻele avanoa, e mafai ona e faia ni auala sili atu ona mamafa e ala i le fausiaina o se fale le tumau i luga o moega. Arcs o le telefoni feʻaveaʻi ua pipii i totonu o le eleele, lea o loʻo faʻalauteleina ai ata tifaga. I totonu o se fale kesi, ua maua ai e le laau le lagona mafanafana ma e le fefefe i gutu faʻafuaseʻi. I totonu o le greenhouses e mafai ona totō laau toto i le tausaga atoa.

O le tele o ituaiga e saunia e gaosi. i le 20-25 tausaga talu ona maeʻa. E tusa ai ma lenei, o le taimi o le lūlūina o fatu o loʻo faʻatulagaina. Afai e te fuafua e toto le isalaʻelu i le malae, e totoina i luga o laau i le afa lona lua o Aperila ma toe totoina i le amataga o Iuni. Mo le totoina i lalo o le ata, o fatu e totoina i le faaiuga o Mati ma le amataga o Aperila, o le siitia o laau laiti i le moega o Me 10-15. Mo ata tifaga ma tioata lanumeamata, o laau toto ua ola mai le faaiuga o Mati, ma i le aso 15 o Aperila ua sauni ai o ia e alu i se nofoaga tumau e nofo ai.

Filifilia le taimi o le malaga mai, e tatau ona amanaʻia le eseese o isalaʻelu. Mo le sili atu ona fua O nisi o meaʻai e fautuaina ina ia totoina mulimuli ane nai lo aso atofaina mo le 5-10 aso. O fua o tutupu aʻe matutua e sili atu ona aʻafia ma sili atu le faʻavaveina o le ovary. E tatau ona taulai atu i foliga vaaia o laau talavou. Lelei lelei laau totō, ma o laʻau manogi matala ma susulu, ae le o le paʻu o laʻau. E manaʻomia le 4-5 o nei pepa.

E le tatau ona faʻaloloa telela. Afai o le toe gaoioi i moega e faʻatuai, e fautuaina e togafitia togavao i totonu o pusa e iai fualaau faʻapitoa e faʻagesegese ai le alualu i luma. Malamalama lelei malamalama Faʻasagaga poʻo le TUR, saogalemu mo laau totō. O sauniuniga e le faʻaitiitia ai le faʻapipiʻiina o buds ma le faia o ovaries, o le toto o le isalaʻelu e sili atu ona malosi, o le foliga mai o laau e faʻaleleia.

TAIMI FAATASI! Saili po o ā faʻamaʻi faʻasalalaʻau e faigofie ona: ole mea e fai pe a pa'ū se fatuga, e tosoina pe ua oti atoa? Faʻapogai o lanu paʻepaʻe, samasama ma le mimilo o laulaau. Ma faʻafefea foi mea faʻavevesi e mafai ona osofaia ai tamaʻi talavou?

Faʻaleleia eleele

A o leʻi fausiaina ni fatu laau e tatau ona saunia. Htoto lemu, o toega o laau ma tamai lapisi e filifilia mai ai. O se vaega o le humus po o le peat ua faaopoopo i le eleele. Le mama o le palapala, o le maualuga o le fua o le isalaʻelu. I totonu o le greenhouse ua fautuaina e faʻafouina i le tausaga le pito i luga o palapala. Mo le saogalemu atili, e mafai ona faʻamaligi i se vaifofo o le paluga faʻasalalau. E manaʻomia le faʻaaogaina o le fanua lava e tasi na faʻaaogaina mo le totoina o fatu, o le fetuunaiga o laau talavou o le a sili atu ona faamanuiaina.

O vaieli e sili ona saunia aʻo lei totoina. I mea taʻitasi e faia ai ni vaega o le pala o le vao ma fufulu i se laulau malamalama o peat. E lelei le fufuluina o vaieli i le vai vevela ma faʻaliliu. O le mamao i le va o vao e eseese mai le 40 i le 50 cm ma faʻalagolago i le ituaiga eggplant. E mafai ona totō le tele o laau totō. Faʻailogaina i le va o laina o le lautele o le itiiti ifo i le 70 cm.

Eggplant Transplant: Gaoioiga Laasaga i lea Laasaga

Suʻeina o laau laiti sili atu le faʻaalu i le taeao, i le vevela o le tau.

  1. Ua faʻafeiloaʻi lemu ia laau o le olive.. Sue le pulou e le mafai ona avea ma se mea vaivai ma faigofie ona manuʻa. O le laau e maua faatasi i totonu o se paʻu o le eleele, e ufitia i aʻa. Lulu le eleele e le tatau. O fualaau e ola i totonu o pusa paʻu poʻo ni meaʻai e le mafai ona aveesea mai a latou koneteina.
  2. Ua gaoioi le fatu i totonu o le lua. O le loloto e tatau ona fetaui ma le lalolagi coma, e le manaomia le fefiloi o aʻa. O le fatuina e faʻalauteleina i laʻau o le cotyledon, o le mata o le coma e ufiufi ile eleele fou mo le 2-3 cm. E le mafai ona eli i totonu o laau tetele, e mafai ona faʻaosoosoina foliga o se vae uliuli. O le tuua o aʻa i luga o le eleele e le aoga foi.
  3. O le eleele o loo siomia ai le laau o loo uu ma le faaeteete lima. E le mafai ona pipiʻi faʻamalosi, ae aua nei faatagaina nisi palapala eleʻele. O fatu taitasi e fafagaina i vai mafanafana mafana (a itiiti ifo 1-2 lita).
  4. O le palapala pito i luga. E mafai ona e faʻaaogaina humus, peat poo vaomago. Ae o se filifiliga sili ona mama o le ufiufi lea o le eleele i se ata pogisa, opaque poʻo isi mea e leai ni mea faʻapipiʻi e faʻaogaina ai le pu mo laau. O sea malutaga o le a puipuia ai le isalaʻelu mai le pa'ū faʻafuaseʻi i le vevela, faʻaitiitia le taimi o fetuunaiga ma faʻafefe mai vao.
Faʻalogo! I le taimi lava e maeʻa ai le totoina, o loʻo faʻapipiʻi faʻasalaʻelu. Lelei - maea le trellis. O loʻo tuʻuina i luga aʻe o le moega togalaau, lea e malosi ai, e le o le maliega, o maea mama e pipii.

Totoina o Fatu Eggplant: Saunia o Mea

E mafai ona e faia e aunoa ma le totoina o fatu i le fale, toto faʻatoʻa fatulaʻau saʻo i le eleele. Fatu muamua le siitia, e leai se mea e faʻaaogaina ma faʻalavelaveina. O nisi o fai togalaau e sili e lulu le fatu, ma mafaufau o fatu fou faatoa totogo e faigofie ona manua. O isi latou te lūlūina le fatu i se vaega toʻaitiiti o le vai mafanafana pe afifiina foi i totonu o se ie susū mo le fula. O le filifiliga o metotia e faalagolago ile ituaiga eggplant ma mea e fiafia i ai le tagata lava ia.

A o le lūlū i luga o moega avanoa fatu e mafai ona faʻamaʻaʻaina. Ua afifiina i se ie susu, e faatalitali mo le totogo mai, ona auina atu lea o le fatu i le potu pito i lalo o le pusaaisa mo le aso. O lenei faiga e faʻaleleia ai le puipuiga o laau totõ, ma puipuia ai i latou i tulaga leaga o le tau.

O se isi na taumafai ma tofotofoina metotia - fatu faʻamafanafana. E manaʻomia se mea i le vevela o le 60 tikeri, pe a ma le 2 itula. Ona tuu lea o le fatu mo le 12 itula i se vaifofo o le sulphate manganese, potassium nitrate ma superphosphate.

Faitau atili e uiga i sauniuniga o fatu aʻo lei luluina.

Totoina i le eleele: faatonuga i lea laasaga ma lea laasaga

Toto fatu ma fualaau isala sili i le afa lona lua o Me ma amataga o Iuni.

  1. Ua sauni moega, faʻamamaina o otaota ma faʻamaʻiina i se vaega lima o le humus.
  2. O le palapala e tatau ona matala lelei. ma fai fagotaga 5-7 cm loloto.
  3. I totonu oi latou fatu e lulu i se mamao e 10-20 cm. O le mamao e faalagolago i le eseesega, e tele lava faʻamatalaga sao e faʻaalia i luga o le afifiina o fatu.
Fesoasoani! E mafai ona totō vave fualaʻau eggplant, ma o le a matua le manaʻomia le avanoa.

O le isi filifiliga e mafai.

  1. I le eleele ua faia pu, tutusa, faʻapea foi i le tulaʻi mai o le fatuina.
  2. O le mamao i le va o pu e tusa ma le 20 cm, i le va o laina - a itiiti ifo ma le 40 cm. O loʻo faʻapipiʻiina se manulele i totonu o vaieli taʻitasi ma faʻafefete i se vaega o peat.
  3. 4-5 fatu ua totoina.

O lenei filifiliga e aoga pe a tupu i luga o le taʻavale.

Faʻailoga po o pu faʻafeinu i le mafanafana ma le faʻafefeteina o le vai mai le faʻasusu. Ona lilo ai lea o le palapala i luga o palapala ma faigofie ai ona pamu i alofilima. E tatau ona matuai manifinifi, e le sili atu i le 1 cm le meaʻai. O nisi tagata fai togalaau e sili latou te le moe i fatu, ma tuʻu ai i luga. I lenei tulaga, o loʻo i luga o le palapala ma mea totō o loʻo ufiufi i se ata tifaga poʻo se tioata. E mafai ona mafanafana lauʻeleʻele, ufiufi i falagogo vao.

Ina ua mavae le 10 aso pe a uma ona tulaʻi mai, e vevela laau. Lavea mea vaivai ua aveeseina: tipi i se naifi poo se pine. E le mafai ona e tosoina i fafo, e mafai ona afaina ai aʻa o laau malolosi.

Ina ua maeʻa O laau laiti e manaomia ona fafagaina, fafaga i latou i se vaifofo vaifofo o le paʻu po o le faʻafefe o manu. A maeʻa le faʻaleleia o le faʻaleleia o vai e faʻamamaina tele i vai mama. Sa ia fufuluina foi le ofu na paʻu faafuasei i lau. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese mai le mu.

Mea aoga

Faitau isi tala e uiga i le tuputupu ae ma le tausia o fatulalelu:

  • Auala eseese o le galueaina: i fualaau oona, i se galu ma e oo lava i luga o le fale paolo.
  • O vaega uma o le lulu e tusa ai ma le kalena o le masina.
  • Golden tulafono mo le tuputupu aʻe mai le fatu.
  • Vaega o le galueaina i vaipanoa eseese o Rusia: i Urals, i Siberia ma le itumalo Moscow.
  • O le a le taimi sili e toto ai fatu?

E tatau ona vave amata ona ola, ma faʻapipiʻi lelei le totoina o fugalaau. Faʻaleleia atili fetuunaiga o le a fesoasoani i le taimi e fafagaina ai, fafagaina lelei, puipuia o laau mai le tau ma meaola faalafua.