Fualaau aina

Lelei lelei le "vine" Tomato: fualaau eseese, uiga, togavao ma fua

Afai e te leʻi filifili pe o le a le ituaiga tomato e totoina i luga o lau fuafuaga, faʻalogo i tomato "Zest".

Latou te aumaia se seleselega tele ma e talafeagai mo vaega uma. E mafai ona latou faʻafela ma faʻauluina fou.

I totonu o lenei tusiga o le a matou tuuina atu se auiliiliga auiliili o le ituaiga, matou te faailoa atu ia te oe ona uiga, tau atu ia te oe e uiga i faamaʻi pipisi ma le tuputupu aʻe o foliga vaaia.

Tomato vine: fualaau eseese ma uiga

Igoa tulagaFaʻamalamalama
Faamatalaga lauteleToto amata fuaina o ituaiga tamato
FaʻatonuLLC "Agrofirm Aelita"
Toto80-90 aso
PepaPaʻu o le fatu
LanuPink
Faatatauga o fuamati amata80-120 kalama
TalosagaUma. E talafeagai mo meaai pepe ma meaai
Tuʻu atu ituaigae oo atu i le 5 kilokalama mai se togavao
Vaega o le tuputupu aeFaʻasalalau Agrotechnika
Faʻafitauli faʻamaʻiFaʻafeagai ma faʻamaʻi tetele o Solanaceae

O lenei mea totino e faʻamoemoeina, e pei o se vao - e le o tulaga masani. O le aʻa e mamafa, malosi-lau, e le sili atu ma le 50 cm le maualuga. Mai lenei tusiga e mafai ona e aʻoaʻoina mea uma e uiga i ituaiga mea taua.

O laulaau e laʻititi i lapopoa ma lanu uliuli i lanu. O le fausaga e maanuminumi, e aunoa ma le faʻagasologa. E mamana le rhizome, e tupu tele, e aunoa ma ni lua, o lona tele e mafai ona sili atu i le 50 cm. O le faʻaogaina e faigofie, vavalalata.

Ua faataatia i luga o le 6 - 7 lau, ona oʻo ai lea i le 1. E tele fua o fualaau aina. Tausisi i le faʻauiga. Tomato "Zest" - o se uluai laau toto, o le fua o fualaau aina e tupu i le aso 80 pe a uma le germination o fualaau aina. Tetee i fusarium, mosaic tapaa.

E mafai ona gaosia le gaosiga i eleele tatala, i totonu o greenhouses, greenhouses ma lalo o ata tifaga.

Taʻalo lapotopoto ma le faʻaloloa i le pito (fatu-foliga). Ole lapisi e le tele, o le mamafa e 80-120 g. O le paʻu e lamolemole ma paʻu. O le valivali o fua matutua e piniki, e le masani - o le lanu masani - lanumeamata. O le tele o fatu, tufatufa atu ile 3-4 potu. Ua faateleina le aofai o le mea vevela. O fua e teuina mo se taimi umi, o femalagaaiga e faia e aunoa ma ni taunuuga. O le teuina o fualaau o tamato e tatau ona i ai i se nofoaga malulu ma pouliuli.

O le laulau i lalo o loʻo faʻaalia mo le faʻatusatusaina o faʻamatalaga i luga o le mamafa o fualaau aina i isi ituaiga o tamato:

Igoa tulagaFua o le fua
Faʻamalamalama80-120 kalama
Fat fat240-320 grams
Palemia120-180 fua
Klusha90-150 kalama
Polbyg100-130 fua
Buina100-180 kalama
Lanu uliuli50-70 kalama
Fualaʻau600-1000 fua
Kostroma85-145 kalama
Amene Amerika300-600 kalama
Peresitene250-300 g

Faʻalapotopotoga a Rusia na auai i le fausiaina o le ituaiga, o le tagata na mafua mai o Agrofirm Aelita LLC. E aofia ai i le Setete Setete o le Malo Rusia mo le totoina i nofoaga tatala ma tapunia i le 2008. Faʻateleina i itu uma o le atunuʻu ma eria lata ane. I totonu o le itu i mātū, o le galue i fanua puipuia poʻo le fale le tumau e sili.

E tusa ai ma le metotia o le faʻaaogaina - lautele. O fua suamalie suamalie e talafeagai mo salati, sandwiches, ipu vevela, sau sau. Ona o le maualuga o mea o mea vevela latou te le o taʻalo ai i le gaosiga atoa. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e le talafeagai mo le gaosia o le sua. E tusa lava pe laʻititi le fua, o le seleselega e sili ona lelei, e tusa ma le 9 kilokalama i le 1 sq. E oo i le 5 kilokalama mai le 1 laau.

Faatasi ai ma fua o isi ituaiga e mafai ona e vaai atu i le laulau:

Igoa tulagaTuuina atu
Faʻamalamalamae oo atu i le 5 kilokalama mai se togavao
Olya-la20-22 kg i sikuea mita
Nastya10-12 kg i sikuea mita
Tupu o tupu5 kilokalama mai se togavao
Falanu mumu3 kilokalama mai se togavao
Gulliver7 kilokalama mai se togavao
Brown suka6-7 kg i sikuea mita
Lady shedi7.5 kilokalama i sikuea mita
Rocket6.5 kilokalama i sikuea mita
Pink Lady25 kilokalama i sikuea mita
Faitau foi i la tatou upega tafaʻilagi: E faʻapefea ona maua se seleselega lelei i le avanoa? E faʻapefea ona manuia le totoina o tamato i greenhouses i le tausaga atoa?

Faʻatauga o mea faʻatekonolosi mo ituaiga uluaʻi fua. O a tamato e maua mai maualuga ma maua ai se puipuiga lelei tele?

Ata

Malosiaga ma vaivaiga

O loʻo i ai tulaga lelei nei:

  • amataga;
  • seleselega tele;
  • maualuga uiga lelei;
  • umi le teuina;
  • faʻamaʻi faʻamaʻi.

O mea le lelei e le taua, vaaia i mataupu vavalalata.

Vaega o le tuputupu ae

O se mea faʻapitoa o le vaʻai faauo ma le fua o fua. Faʻaaogā mo le totoina e tatau ona faʻamalo lelei eleele. O fatu o tamato "Zest" e manaʻomia ai le faʻapalapalaina, vaifofo talafeagai talafeagai o le potassium. O le totoina o loʻo faia i le eleele faʻamaina i le loloto o le 1-2 cm i le ogatotonu o Mati. O le mamao i le va o laau e tusa ma le 2 cm.

Mo vave vave le totoina o fatu vave pe a uma ona totōina, e faʻamamaina le eleele i le vai mafanafana, e ufiufi le koneteina i le polyethylene po o le tioata manifinifi e maua ai le susu. E mafai ona e faʻaaogaina mea e faʻaleleia ai le tuputupu ae. A uma ona totogo ae totogo ona aveese lea o le ufiufi. Filifili i totonu o peʻa poʻo pepa (soʻo se isi) pusa e tusa ma le 300ml pe a fai 2 ni atigi lelei. Fafagaina ole tele o taimi. Faʻasalaga pe a manaʻomia.

FAʻATASI! Pe a le faʻatagaina vai e faʻafefe ai le vai, o le a amata ona latou tiga.

2 vaiaso aʻo le i alu atu i se nofoaga tumau, e tatau ona aʻoaʻoina ia laau toto i tulaga o le tau - tatala le matagi mo le tele o itula i le aso.

Fualaau i le 50-70 aso ma le tuputupu ae pe a ma le 25 cm, totoina i se nofoaga tumau - i totonu o se lauʻeleʻele poʻo se lauʻeleʻele avanoa, i le leai o ni fulu. Totoina o mamanu - fuga pe lua laina, o le mamao i le va o laau toto e tusa ma le 50 cm.

E taua tele le faʻaaogaina o le ituaiga eleele lelei mo le totoina o tamato i totonu o le kiona. Faitau i luga o la matou 'upega tafaʻilagi pe faapefea ona e saunia se palapala faapena.

O aso uma e 10 o fafagaina, mulching, tatalaina. O le pasia ma le aveeseina o pepa pito i lalo e faia i vaiaso taʻitasi ma le afa vaiaso. Le faʻavaeina o se togavao - 1-2 faʻapipiʻi. E manaʻomia le pili. Tuʻu faʻatapulaʻa poʻo le faʻasolosolo, o loʻo faʻaaogaina tagata taʻitasi. E manaʻomia ni lipine taʻavale o se mea gaosia e le faʻapogai ai le pala.

Faitau atili e uiga i fomaʻi sili ona eseese mo tamato:

  • Laʻau, minerale, faʻalavelave, phosphoric, sauni, TOP sili ona lelei.
  • Yever, ofu, iodine, hydrogen peroxide, amonia, boric acid.
  • Mo fatu, pe a togi, foliar.

Maʻi ma faʻamaʻi

Mai le tuai o le moli, faʻaaoga se vaifofo o le sulfate copper (10 g i le pakete vai). E i ai isi metotia o puipuiga mai lenei faʻamaʻi, faapea foi ma ituaiga e puipuia ai. Mo le "Fusarium, Alternaria, Verticillus ma le tapaa Mosaic," Zest "e malosi le puipuiga, ae ia puipuia ai, o fatu ma eleele o loʻo faʻamaʻi.

Mo meaola faalafua, ei ai fualaau faasaina - iniseti. E le sili atu i le tasi i le vaiaso ona faia uma le tui. O le tele o taimi, o le Colorado beetles ma o latou aʻa, aphids, thrips, pusi miti ma slugs e lamatia ai tamato. I luga o la matou 'upega tafaʻilagi o le ae maua ai le tele o faʻamatalaga aoga e uiga i le teteʻeina oi latou:

  • E faʻafefea ona faʻaumatia aphids ma thrips.
  • Auala faʻaonapo nei e taulimaina ai le fala o le potato Colorado.
  • E faʻafefea ona faʻamalosia ma le faʻamaoni le faʻasaoina o le apogaleveleve
  • Auala faʻamaonia e faʻaumatia ai slugs.

Faaiuga

"Tomisi" tamato - o se mea e talafeagai lelei mo le manaia o laʻau. O fua suamalie e tatau ona ola ai.

I le laulau o loʻo i lalo o le a maua ai fesoʻotaʻiga i fualaau 'eseʻese ma fua eseese:

Tuai amataTaeaga tuaiLaititi vave
Pink meatyFafaʻi samasamaPink King F1
NofoagaTitanTinamatua
Tupu vaveF1 slotCardinal
Laʻau mumuGoldfishSiberia vavega
Iuni 8Faʻamanatu le fugalaauTuʻu lima
Mea lanu mumuDe barao redBells o Rusia
Honey CreamDe barao blackLeo Tolstoy