Fua o le gaosiga

Malulo mo le Mokruhi: salu, lanu, lanu viole, piniki

Mokruhi o se aiga e eseʻese aiga, e le o lauiloa, ma e seasea ona 'aina. O le mea e ono tupu, e mafua mai i le le masani ai poʻo le valea o le tele o tagata oe, vaʻaia mokruhi i le vaomatua, ave i latou mo fale puipui. O le asō o le a tatou vaʻavaʻai i ituaiga autu o susu, o latou faʻamatalaga, nofoaga o le tuputupu ae, ma i le lumanaʻi o le a faigofie mo oe ona e iloaina.

Tulaga lautele o le aiga

O le aiga vaalele ua tuufaatasia i totonu ia te ia lava le ituaiga o Hrohomfus ma le ituaiga o Homfidius. O nei pulou e taua o le mokruhi ona o le mea moni o lo o latou ufiufi i latou i le mucous membrane, ma o lea la o latou pulou e susulu pea ma masei i le paʻi.

O ata mumu mucous o uiga o le tamaititi, i le aluga o le taimi e malepe ai ma vae i le vae.

O le anufe o le kulimilalagi, o laulau o loʻo totoina i se vaʻa tele, o le mea faʻalautele e alu ifo i le pedicle o lo o lanu malulu, lea o le faagasologa o le tuputupu ae o le fuga e pei o le uliuli. O le tamaʻi mokū lea e faʻapipiʻi pe faʻapipii le pulou, lea e oʻo i le vaitau o le tuputupu ae ma faʻavaivaia i le ogatotonu, faʻatasi ai ma lalo ifo.

Lanu e faalagolago i le ituaiga ma atonu e enaena, enaena, mumu, piniki. O le galu i le lanu, i le pito i lalo o le lanu samasama i le lanu, o le paʻu ua paʻepaʻe.

Vailaʻau moa

E tele ituaiga o susu, e aofia ai le 4 o le taatele i le natura ma taʻutaʻua i le au faila o mushroom:

  • afifi (spruce);
  • lanu violē (pine);
  • mucous (spotty);
  • lanu piniki

Mafaufau i le faʻamatalaga o ituaiga taʻitasi i nisi auiliiliga.

Sulu

O le ituaiga lenei e sili ona taatele, e taua foi o le ola vavalo.

Le pulou. O le pulou o le mokruhi e tusa ma le 3.5 i le 13 cm lona umi, o loʻo faʻaalia e se foliga o le leoleo, o ona pito e malosi malosi i le vae. A o tuputupu ae le mokruhi, e avea le pulou ma mea e ola ai, ma i le taimi mulimuli o le tuputupu ae e maua ai se foliga faataamilo, ua lolomiina i le ogatotonu, i le nofoaga o le faapipii i le laau. O le ufiufi ei ai se lamolemole lamolemole, lea e ufiufi i se ata mumu mumulu. I le faagasologa o le tuputupu ae, o le ata e tafe i lalo. O le lanu o le pulou e lanu uliuli, lanumoana-lanumoana poʻo le lanu-enaena, mulimuli ane avea ma lanu viole i autafa o itu, o le ogatotonu pito i luga. I le taimi mulimuli o le tuputupu ae, o togitogi uliuli o loʻo i luga o le pulou. E paʻu le paʻu ma faʻalelei ese mai le pulou i le tasi le lafo.

E te iloa? I Suiselani, na maua ai le meli e tusa ma le 1000 tausaga. O lona mycelium o loʻo i luga o le 35 hectares o le paka o le atunuʻu.

Faamaumauga. O papatusi e faʻaleleia, e sili ona faʻalauteleina ma e mafiafia, e tusa ma le 6 mm lautele. O latou fuainumera i le senetimita e le sili atu nai lo le 10 fasi vaega. O papatusi o sina mea itiiti-o lanu, e faasolosolo malie ona pogisa ma avea ma enaena. O paʻu o masogi e sili ona suamalie e fai ma sui o se paolo lanu uliuli.

Leg. O le vae o le fasipolo e maualuga lona maualuga - mai le 6 i le 8 cm, lautele mai le 1 i le 2, 5 cm, e matua mafiafia i musika laiti, pe a mavae sina taimi o le a avea le foliga o se pusa. O le fogaeleele e ufiufi i le lanu pogisa vaivai, o loʻo faʻaalia i se lanu uliuli, i le pito i lalo e mafai ona vaaia se paolo lanumeamata lanumeamata. I luga o le vae o loo i ai se mama e le mafaamatalaina o le siaki, lea e faaitiitia i le taimi.

O le aano. O le anufe o le aano o manu, o lona tino e pala, o lona lanu e mama, sina manaia, pe a tipi e vaelua. O moa e sili atu le matutua o loʻo faʻaalia e le lanu uliuli o le tino. O le tofo e manaia, e manaia le suamalie, o sina mea manogi, o le manogi e le o se mea faʻaalia, mushroom.

O fea o loʻo tupu. E masani lava ona maua mai i le coniferous, spruce po o vao vaeluaina, e fiafia e ola i luga o galu, i le va o ia, i luga o le vaomatua. O lenei ituaiga o mushroom sa salalau lautele i le itu i matu ma le totonugalemu o Rusia.

O le vaitau o le siʻosiʻomaga faʻateleina: Iulai-Oketopa.

E mafai ona 'ai. O le mushroom ua faʻavasegaina o mea taumafa (vaega 4). Aʻo le i ai le mokruhu na muaʻi tuʻuina i togafitiga vevela.

E taua! I lalo o le malosi o le maualuga o le vevela, e maua mai ai le lanu uliuli, ae e le afaina ai lona tofo ma le taua.

Spotty

O lenei ituaiga o vavau e laʻititi lona laʻititi, e tupu i vaega.

Le pulou. O le mokukoa e vaʻaia e faʻaalia i se pulou laitiiti (o lona maualuga e mai i le 3 i le 7 cm), i sui talavou o ituaiga o meaola, pe a mavae sina taimi ona faʻamafolaina lea i le pito o le mata. Mai le pito i luga o le pupuni e ufiufi i se fasi manifinifi o le sila. O le pulou e lamolemole, lauulu-ulu po o le lanu uliuli-lanu enaena ma lanu uliuli. Faamaumauga. Papatusi mai sui o lenei ituaiga o lanu moli kulimi, i le aluga o taimi, maua mai se palapala palapala-lanu enaena. I le va o papatusi o vaʻa tele.

Leg. O le vae o le Mokruhi e maualuga mai i le 5 i le 11 cm ma le 2 cm i le mafiafia, i luga o le paʻu, faatasi ai ma se mama i lalo o le pulou. O le lanu o vae e manaia, e ufiufi i tamai pogisa, samasama i le pito i lalo.

O le aano. O le tino o lenei ituaiga o lanu kulimi e mumu pe a oti. I le faagasologa o le tuputupu ae o le fugalaau e avea ma mumu manogi. O le Mokrukha e iai lona manogi, vaivai le manogi o le mushroom, o le manogi suamalie.

O fea o loʻo tupu. O le fuga o loʻo maua i vaovao poʻo vao vaeluaina, filifili nofoaga o loʻo i ai le tele o moa po o vao, e masani lava i vaega o loʻo faʻasoa ai le susu. O lenei meaola e tufatufa atu i le toetoe o Eurasia ma Amerika i Matu.

Tausaga o le tuputupu ae o vaituloto o le mokruhi: Iulai-Oketopa.

E mafai ona 'ai. E mafai ona 'aina' auʻaliga, ae e tatau ona faʻamafanafanaina.

Pupii

O lenei ituaiga o meaola e taua foi o se mucous membrane, o se moli susulu, po o se lanu mumu lanu mumu.

Le pulou. O se pulou ma le lapoa o le 4 i le 12 cm, i totonu o se mushroom mushroom, e faʻasalalau, faataamilo, ma se ata telefoni feaveaʻi o se paolo lanu enaena. I le gasologa o taimi, e maua mai ai se mea faʻapipii poʻo se mea faʻapipiʻi ma se tamai pulou i le ogatotonu ma o loʻo afaina malosi. O le solo i luga o le pulou e lamolemole, ma le moli, aua o se mushroom talavou o loʻo faʻaalia e se ata vevela o fusi. O le pulou atonu o le lanu enaena, lanu piniki i le amataga o le tuputupu ae o le manoa, ma i le aluga o taimi o le a atili ai le lanu uliuli.

Faamaumauga. O pepa o loʻo i ai se foliga lelei, e mamao ese mai le tasi ma le isi, e valiina i le oka-lanu piniki poʻo le lanu, ma le taimi latou te faʻapipiʻi ai-e lanu enaena, i le faaiuga o le matua o le a latou pogisa, toetoe o le uliuli.

E te iloa? O le boletus pito i tele na maua i Amerika i le 1985: o lona mamafa o le 140 kilokalama, ma i le fusi e oʻo i le 2 mita.

Leg. O lenei vaega o le mokruhi e le o le umi i isi ituaiga, o lona maualuga e mai le 5 i le 8 cm, mafiafia - mai i le 0.5 i le 2 cm, i le foliga o se paʻu, e masani ona faʻafefeteina. I lalo o le pulou i luga o le au o loʻo i ai se mama o le sulugatiti, lea e le maitauina pe a tupu le fugalaau. Le lanu o vae latalata i le pulou o le mumu, o le faavae o loʻo faʻaalia e se lanu samasama matagofie.

O le aano. O le Mokruhah pulp e lanu piniki-lanu samasama, o le manogi ma le tofo o le agamalu. Afai e te tipi le mushroom, o le tino e paʻu piniki.

O fea o loʻo tupu. O loʻo i ai se mushroom i vao faʻasoa ma vaeluagavaʻa, i nofoaga maualuluga, e lata ane i laau paina. E tupu lelei i luga o eleele papa. O le vailaau vavalo lautele e lautele i Eurasia (itu i matu).

Tausaga o le tuputupu ae: Aokuso-Oketopa. E mafai ona 'ai. O le purple purple o le Mokruhu e aʻafia i le lagoʻalo o le vaega lona 4. E mafai ona faʻaumatia pe a maeʻa togafitiga vevela. O le tofo e talitutusa ma le boletus, i le taimi o kuka, o le mushroom e valiina i le lanu violē, lea na maua ai sea igoa.

Saili po oa aoga aoga e pei o manulele e pei ona iai: o le anufe, fulufulu, moa saitatake, fogisi, loli mamafa, puaa, selu, boletus, mushuse mushrooms, pufusi mushrooms, chanterelles, boletus mushrooms, boletus ma musika.

Pink

O se mea e le masani ai o le susu, o le laʻititi lea o le ituaiga o mea e fesiligia.

Le pulou. O le pulou o lenei ituaiga e tupu mai i le 3 i le 6 cm, ei ai le foliga o le siosifika, lea e faʻalelei i le taimi o le tuputupu aʻe. O le mushroom musika e ufiufiina i se mafiafia laulau o sulugatiti, lea e iu lava ina taavale atu i luga o le vae. Le lanu o le ufiufi o le kalama-coral, ma o le taimi e avea ai piliki, i le ogatotonu - ua mou atu. Faamaumauga. O papatusi o loʻo tu i se mamao mamao lava, i le taimi muamua o le atunuʻu o loʻo latou valiina i se lanu mūmū sesega, ae a mavae sina taimi latou te avea ma uliuli po o le uliuli uliuli.

Leg. O lenei vaega o le silo e mai le 2 i le 8 cm le maualuga ma mai le 1 i le 2.5 cm le mafiafia, i le foliga o se paʻu, e masani ona logoina, lanu-sinasina i lanu, e masani ona piniki. E i ai se tamaʻi moa mama e faʻapipiʻi i le pito i luga o le vae.

O le aano. O le tino e iloa i lanu paʻepaʻe, pe a tipi, e piniki. E i ai sina mea manogi le manaia o le manogi, o le tofo maaleale, manaia.

E te iloa? Fungal gen e latalata i tagata nai lo le totoina o kene.

O fea o loʻo tupu. O le manoa na nofo i le uafu o le Eurasian, o nisi taimi e mafai ona maua ai i le vaomatua vao latalata i mauga. Tausaga o le tuputupu ae: Aokuso-Oketopa.

E mafai ona 'ai. Pink mokruukh e mafai ona faʻaaogaina, ae le fiafia i totonu o le au moa, e seasea lava. E pei o isi ituaiga uma o susu, o lima susu susu e manaomia ai muamua le vevela aʻo leʻi faʻaaogaina.

Faʻafefea ona faʻaoga musika i le kuka

E ui lava e seasea i luga o le laulau a se tagata masani, e masani lava ona lauiloa i le au faila, aua e manaia le tofo ma e le manaʻomia ai le kuka umi.

O le Mokruhi e mafai ona 'aina e kuka, falai, tao tao, salimalu, piʻo.

Faitau atili e uiga i piko, piʻifi, faʻamago ma musika malulu.

E faʻaaogaina e fai ai sau sau, soupisi, meaʻai autu, salati, omeletis, sandwiches, ua faʻaaogaina e avea o se falaoa i le itu i ipu eseese. Aʻo leʻi kukaina, e tatau ona faʻamamaina nei pulou mai le mucous membrane, lea e mafai ona faaleagaina ai le tofo o le ipu, ma faia ai se "suamalie" le lelei.

Ina ia vave ona taulimaina le galuega o le fufuluina, e tatau ona fufuluina le pulou i lalo o le vai malulu, ona tipi lea o le mushroom ma se naifi malosi i le afa ma ia tilotilo malie mai le paʻu paʻu mai le pulou ma vae. A maeʻa ona faʻamamā, e toe fufulu foi puʻamu, o le taimi lenei ma le faʻaeteete lelei, e pei ona faʻapupula le tama i oneone oneone ma tele le oneone e faʻaputuina i lalo o le vae, lea e matua faigata lava ona mulumulu.

E taua! Afai e te fuafua e kuka pe tao ni pulou, ona e le manaʻomia lea ona fufulu muamua. E talafeagai le kuka ai le mokruhi ae le o le umi ina ia le faʻaleagaina le tofo o le mea oi luma. O le a lava le vevela togafitiga mo le 15-30 minute.

E iai se aoga mai le susu

I le tuufaatasiga o teuteuga faʻapolofesa faʻaonaponei, o se tasi o vaega e mafai ona maua i nisi taimi o se mea susu suamalie, lea e faʻapipiʻi i kulimi ma maso mo le paʻu o le paʻu. O faʻavae e faʻavae i luga o ia mea e mafai ona faʻamamaina ai le paʻu, faʻapipiʻi ma gafatia, pusa vaiti. O le paʻu i le taimi e tasi e avea ma opa, lanu le lanu, ua faʻafefeteina mūmū lelei.

O le lelei lelei o le teuteu i luga o lauulu e taua foi. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani o ia tupe, o le lauulu e malosi, maua se malamalama maloloina, faʻavavevaveina lo latou tuputupu aʻe.

I nisi o ituaiga o moa, o le mea o loʻo i ai mea faʻapitoa, lea e masani ona faʻaaogaina mo faamoemoega tau vailaʻau mo le gaosiga o vailaau faʻasaʻi, ua maua. E tele foʻi meaʻai mo togafitiga faʻaleagafesoʻona e faʻaaoga ai le mokomoku e fai ma vaega autū o vailaʻau. E masani lava o vailaʻau oona po o suauʻu e aoga mo faʻamaʻi paʻu, sinusitis, faʻamaʻi puipuiga, le mautonu, ma maʻi masani.

O le Mokrukhi o loʻo faʻaleleia lelei e le tino, e le pei o isi puʻupuʻu taʻutaʻua, o lea e fautuaina ai i latou ina ia faʻatagaina i le taimi o se taumafa paleni - ina ia mafai ona vave faʻavaveina le tino, faʻafefe ai lagona o le fiaʻai, lea e saofaga ai i le mamafa o le mamafa o le mamafa.

O tagata e mananao e aveesea le mamafa, e tatau ona aofia ai i au meaʻai: lagenaria, fatu lili, lanu paʻepaʻe, squash, cress, celeri, radish, spinach, savoy poʻo le cauliflower.

O le mea lea, o le mokruhi e tele ituaiga o meaʻai. O le mea taua o le manatuaina o foliga faapitoa o ituaiga taitasi, ia iloagofie ma ia mataʻituina uma auiliiliga o kuka, ina ia maua ai se meaʻai lelei ma maloloina.