Fualaau aina

Fugalaau sili ona fiafia i ai - Novikova Tomato Tomato: faʻamatalaga eseese, ata

O tagata uma e fai togalaau e eseese o latou manaʻoga, e sili atu le suamalie o se tasi i tamato, ao isi o loʻo saili mo ituaiga faʻamaʻi. O i latou e alolofa i tomato piniki lapopoa atonu o le a fiafia i le ituaiga o le Giant Novikov.

O lenei ituaiga e maualuga i le gaosiga ma o ona fua e maualuga lona tofo, o le laau e lelei ona taliaina e le tele o faamaʻi ma osofaiga iniseti.

Tomato Giant Novikova: faʻamatalaga eseese

Igoa tulagaGiant Novikova
Faamatalaga lauteleTausaga o le vaeluagalemu
FaʻatonuRusia
Toto105-110 aso
PepaFaʻasaʻo, faʻalelei
LanuMaltnovy
Faatatauga o fuamati amata500-900 g
TalosagaUma
Tuʻu atu ituaiga15-20 kilokalama i sikuea mita
Vaega o le tuputupu aeSailia o mea faigaluega ma le nonoa
Faʻafitauli faʻamaʻiTetee i faʻamaʻi tetele

O le vaeluagalemu lea o le vaitau, mai le taimi na e totoina ai fatu laau seia oʻo ina matua atoatoa fua, 110-120 aso o le a pasia.

Laʻau faʻamaonia, faʻapipiʻi. E ola tutusa lelei i le eleele e leai ni puipuiga ma i totonu o greenhouses. O le laau toto e ola i se lapoa tetele e sili atu i le 2 mita. E i ai se faʻafitauli faʻafitauli faʻapitoa.

Tomato, a uma ona matua, avea ma ulaula ulaula. O le foliga e lapotopoto, e laʻititi faʻalelei, ma se lanu lanumeamata i le au, ma le lipine loloto. Aotelega 500-700 kalama, o fua o le uluai seleselega e mafai ona oʻo i le 700-900 kata. O le fua o le tele o potu, o le mataupu o mea matagola e tusa ma le 5%.

O le tofo e manaia, sugary, suamalie, malie. O fatu ua aoina ua teuina lelei, e sili atu le le tausia mo se taimi umi, ae ia tuu i totonu mo le gaosia poʻo le faʻaaoga fou.

E mafai ona faʻatusatusa le mamafa o tamato ma isi i le laulau i lalo:

Igoa tulagaFua o le fua
Giant Novikova500-900 g
Diva120 kalama
Yamal110-115 kalama
Golden Fleece85-100 fua
Auro auro100-200 kalama
Stolypin90-120 fua
Fugalaau fuga150 kalama
Caspar80-120 kalama
Le afaina120-260 grams
Verlioka80-100 kalama
Fatima300-400 kalama

Uiga

O le "Giant Novikova" na fafagaina i le USSR e ala i le faatupulaia o le fanau, na faamauina o se ituaiga mo greenhouses ma fanua tatala i le 1990. Talu mai lena taimi, ua sili ona lauiloa i le au faifaatoaga ona o ana fualaau suamalie ma fua lelei. Faatasi ai ma ia ituaiga meatotino, o le a tumau pea o ia mo le umi.

Tomato o lenei ituaiga e sili ona lelei i le itu i saute, pe afai e faia i le malae vaalele. I lalo o le ata e maua ai ni taunuuga lelei i le ogatotonu o laina.

O lenei mea e le afaina tele ai le gaosiga ma le aʻafiaga o le fale. I nisi itu i matu, o nei tamato e totoina na o greenhouses.

Mo le wholegrain canning, o nei tamato e le fetaui ona o le lapopoa o le fua, ae e mafai ona e faia ni palanisi. O le "Giant Novikova" e lelei tele, e sili ona faʻaopoopoina ma isi fualaau 'aina. O vine, mama ma pastes e sili ona lelei ona o le maualuga o mea o suga ma vitamini.

O lenei ituaiga o se lapoa ma o ona fua e maualuga tele. I lalo o tulaga lelei, e mafai ona aoina mai le 6-9 kg mai laau taʻitasi. Faʻatasi ai ma le faʻatupuina o le faʻatoaga o le 3 laau i sikuea. m alu i le 15-20 kilokalama. O se faailo sili lea ona lelei, aemaise lava mo se umi laau vao.

E mafai ona faʻatusatusa lenei faailoga i isi ituaiga i le laulau i lalo:

Igoa tulagaTuuina atu
Giant Novikova15-20 kilokalama i sikuea mita
Tinamatua o le Meaalofae oo i le 6 kilokalama i sikuea mita
Amene Amerika5.5 kilokalama mai se togavao
De Barao le Sili20-22 kilokalama mai se togavao
Tupu o le Maketi10-12 kg i sikuea mita
Kostromae oo atu i le 5 kilokalama mai se togavao
Peresitene7-9 kilokalama i sikuea mita
Tagata o le taumafanafana4 kilokalama mai se togavao
Nastya10-12 kg i sikuea mita
Dubrava2 kilokalama mai se togavao
Pisa6 kg mai le vao

Ata

Vaʻai i lalo: Ata tele o Tomiko Novikova

Faitau atili i luga o la matou upega tafaʻilagi: O a faʻamaʻi e sili ona lamatia ai tamato i greenhouses ma le auala e taulimaina ai? O a ituaiga eseese e puipuia mai le paʻu o le maʻi, o le a le ituaiga faʻamaʻi ma pe faʻapefea ona puipuia mai ai?

O le a le faʻafitauli faigata, Fusarium, Verticillis ma o a ituaiga e le aʻafia i lenei sasa?

Malosiaga ma vaivaiga

Faatasi ai ma uiga taua o le ituaiga "Giant Novikova" tusi:

  • maualuga uiga lelei;
  • fua tele;
  • puipuiga o maʻi;
  • faapalepale mo le le lava o le susu.

Faatasi ai ma vaivaiga e tatau ona faamamafaina e le o mea aupito sili ona maualuga, o le vave vave ona faaleagaina o le seleselega ma le faafefeteina i le tuufaatasiga o le palapala.

Vaega o le tuputupu ae

O le mea autu o le ituaiga "Giant Novikov" o lona tele-fua. E toatele foi latou te matauina le maualuga o le tetee atu i faamaʻi, o laʻau lapoa tetele ma se fualaau suamalie tele.

O le ogalaau o le vao e tatau ona nonoa, ma faʻalauteleina lālā i le fesoasoani a le lagolago, o le a puipuia ai le laau mai le vavae ese o lālā. E tatau ona fausiaina i totonu o le lua poʻo le tolu gaʻo, i luga o le eleele, e masani lava i le tolu. O le tomato a Novikov e manaʻomia lava le fafagaina 5-6 taimi i le vaitau.

Faitau tala aoga e uiga i fomaʻi mo tamato.:

  • Laʻau manu, mineral, phosphoric, faʻapitoa ma faʻasaina e fai ma fugalaau mo fatu ma TOP sili.
  • Yever, iodine, amonia, hydrogen peroxide, ash, boric acid.
  • O le a le mea e fafagaina ai le fafaga ma pe a faʻapipiʻi, pe faʻapefea ona taitaia.

Maʻi ma faʻamaʻi

Tomato Giant Novikova ei ai se faʻalavelave faigata i faʻamaʻi faʻaleagaina. Pau lava le mea e fefe ai o faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma tausiga le talafeagai.

Ina ia aloese mai ia faigata i le tuputupu aʻe, e tatau ona e faʻamalosi i taimi uma le potu e ola ai lau tamato, ma matauina le auala e faʻafeinu ai ma faʻamalama.

O le laau e masani ona aʻafia le aʻa, ma tauivi e tetee i lenei mea e ala i le vaʻaia ma faʻaitiitia le faʻamalosi. O le eleele o lo o siomia ai le laau o loʻo sosolo, ma o se faʻafefiloi o peat, oneone ma sina sipuni e faʻaopoopo i ai.

O iniseti leaga e mafai ona faʻaalia i se pateta, o loʻo tau faasaga i le tatalaina, aveeseina ma le faʻamamatia o fua ma fualaau ua afaina.

I le itu i saute, o le Colorado potato beetle e mafai ona afaina ai lenei meaola, aemaise lava i le itu i saute, ma o le Prestige auala e faʻaaoga lelei e faasaga i ai.

O meaola faalafua e ono afaina i greenhouses, o se melon aphid ma le apogaleveleve, o le fualaau faasaina "Bison" o loo faaaogaina foi e faasaga ia i latou.

E pei o le tele o isi ituaiga tamato e mafai ona faʻaalia i le osofaʻiga o slugs, e seleseleina e le lima, ma faʻataʻamilo le eleele i le oneone ma le lime.

E pei ona taua mai i la tatou iloiloga, o se eseesega lea mo le au faifaatoaga e iai se poto masani, o le amataga e tatau ona filifilia se tomato faigofie. Ae e le tatau ona e lafoaia lona galueaiina i luga o lau 'upega tafaʻilagi, ma o le a faʻaalia mea uma. Le manuia ma le seleselega sili ona suamalie.

I le laulau o loʻo i lalo o le a maua ai fesoʻotaʻiga i fualaau 'eseʻese ma fua eseese:

Tuai amataTaeaga tuaiLaititi vave
Pink meatyFafaʻi samasamaPink King F1
NofoagaTitanTinamatua
Tupu vaveF1 slotCardinal
Laʻau mumuGoldfishSiberia vavega
Iuni 8Faʻamanatu le fugalaauTuʻu lima
Mea lanu mumuDe barao redBells o Rusia
Honey CreamDe barao blackLeo Tolstoy