Fualaau aina

Faʻateleina faʻatasi o le kalani ma lemoni mo togafitiga o maʻi eseese

O le kulimi ma le lemoni e tulaga ese i la latou oloa gaosi, o le faʻaaogaina e maua ai le tele o aogā i le tino.

O le faʻamaopoopo lelei o ia mea e fesoasoani e faʻamamā ai le tino o mea leaga, faʻamaonia le faʻaogaina o fualaau oona ma le cardiovascular, faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma o se puipuiga sili lea o le tele o faʻamaʻi.

O le sili ona aoga o le faʻaaogaina o lemoni ma le kalama i foliga o le afaina. O le tusiga e taulaʻi atu i faʻamanuiaga ma faʻafefe o le faʻafefiloi o le sua o le lemon ma le pulup ma le zest ma le garlic, mo le a le mafuaʻaga ma le faʻaogaina, ma fesoasoani foʻi i le faʻaogaina o nei mea.

O faʻamanuiaga

O le a le aoga ma o le a le mea e togafitia ai le tuufaatasiga o nei vaega?

O le faʻaaogaina o le lomon ma le kalama e pei o se fualaau faasaina e maua ai suiga lelei i le tino o le tagata.

Faamanuiaga o oloa:

  • faʻamamāina;
  • puipuia le atinaʻe o kanesa;
  • faʻamaʻalogaina o gaogao ma tiga faʻafefete;
  • puipuiga o pupuni toto;
  • faaitiitia le maualuga o le cholesterol toto;
  • faamalosia o vaa (faapea foi ma le faateleina o lo latou malosi);
  • faʻamatalaga faʻapitoa faʻapitoa;
  • faʻamamāina o toto;
  • faʻatalanoaina o le faʻaogaina o meaʻai;
  • faʻaleleia metabolism.

Le aoga o le vai ona o le vailaʻau oona o vaega. O lapisi e aofia ai minerale e tatau ai mo tagata (zinc, iron, iodine, calcium, ma isi), filo o meaʻai, monosaccharides ma disaccharides, vitamini o le PP, C ma B. .

Faʻaleagaina

O le tuufaatasiga o le afaina e mafai ona mafua ai ni allergies i tagata e faigofie i lenei mea. E mafai foi ona tupu se faʻalavelave faʻafuaseʻi ma le tele o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, lea e aʻafia ai i le mumu o le mucous membrane o le digestive tract.

Ata Faʻatagata




Contraindications

Contraindications e:

  1. tasi le le faapalepale i oloa o lo o avea ma vaega o le afaina;
  2. o le i ai o le mumu i totonu o totoga o le fualaau oona;
  3. paʻu peptic o le duodenum poʻo le manava;
  4. maʻitaga ma lactation;
  5. faamai o fatugaʻo ma le ate i le vaega laititi;
  6. vailaʻau;
  7. anemia;
  8. pancreatitis;
  9. se afaina poʻo se fatu osofaia;
  10. cystitis, urethritis;
  11. bronchial asthma.

Recipes

O mea o loʻo mulimuli mai o suʻega a tagata ma se faʻamatalaga o le tele o mea e faʻafefiloi ai mea aoga e faia ai le tuufaatasiga, ma le auala e ave ai se siʻosiʻomaga poʻo se afua mai se malulu, e fufulu ai le tino ma e le gata. I eseesega uma o le sauniuniga a se sui sola maloloina, e le gata o le sua o le tipolo e faʻaaogaina, ae o lona tino foi ma le paʻu.

I le taimi o togafitiga, e tatau ona lafoai na uiga leaga e pei o le ulaula ma le ava malosi. A leai, o le a le aoga le fualaau.

O loʻo i ai ni fualaʻau masani mo le faʻasolosolo, o lona aoga e faʻamaonia e le tele o tagata i luga o aafiaga patino.

I le vai

O lenei tuufaatasiga e faʻaaogaina e fufulu ai toto toto, intestines, faʻapea foi ma le faʻamalosia o le tino puipuia.

Fua o meaʻai:

  • lemon - 4 pcs.
  • keleni - 4 ulu;
  • vai inu - 2.5 lita.

Kuka:

  1. Uu le silati, fufulu le elemoni, tipi i ni vaega se 4, aveese fatu.
  2. Skip 4 lemons faatasi ai ma le peel ma le 4 ulu o le kelola e ala i se mea e fai ai meaʻai, pe tipi i totonu o se masini suamalie, tuu le mea e maua ai i totonu o se ipu e tolu lita, sasaa vai i le vevela o le potu i le pito.
  3. E tatau ona tuʻu le faletupe i se nofoaga malulu ma pouliuli mo le 3 aso.
  4. Faafefiloi tasi i le aso.
  5. A maeʻa le tolu aso, faʻafeiloaʻi le fusi ma sasaa i totonu o se isi pusa. Teu i totonu o le pusaaisa.

E faʻafefea ona inu meaʻai:

E fautuaina le inu i le taimi e tolu i le aso ae leʻi 'ai, 100 g. O le togafitiga ile fale e 40-45 aso O le tasi auala i le tausaga o le a lava lea e fufuluina ai vaa ma faʻateʻaese ai faafitauli i le faʻaogaina o meaʻai.

I le taimi o togafitiga, o le ate ma le fatu fatuga faʻamaʻi atonu o le a sili atu ona leaga, i lenei tulaga e tatau ona faʻaitiitia le aofaʻi o le afu ile tasi sipuni.

Matou te ofoina atu e matamata i se vitio i le auala e saunia ai se silatila keke i le vai i le vai:

Le tele o faʻamatalaga e uiga i meaʻai o le kalaka i totonu o le vai, o aogā ma faʻamaʻi o tupe, faʻapefea foi ona kuka ma lemoni ma le meli, saili i ai iinei.

Faatasi ai ma le totino

O le tuufaatasiga e fesoasoani i le faʻamamaina o le toto, intestines mai toxins, toto toto mai pusa cholesterol, faʻapea foʻi le paʻu o le mamafa o le soifua maloloina, faʻavavevaveina le metabolism.

Meaʻai:

  • lemoni - 1 pc.
  • keleni - 4-5 cloves;
  • aʻa faʻamau - 200 g;
  • vai - 1 ipu.

Kuka:

  1. Fufulu lemoni i le vai inu, ona tipi lea ma aveese fatu.
  2. Fufuluina le mea totino (e le manaʻomia ona ufiufi le au).
  3. Uu le silati ma kuka faʻatasi ma le faʻasusu ma lemoni i se mea e teu ai meaʻai.
  4. Liligi i vai inu i le vevela o le potu, faʻafefiloi lelei, ia tuʻu mo se aso.

Talosaga: Ave le faʻasoga 2 taimi i le aso. I le taeao - ao leʻi oʻo i le taeao, i le afiafi - 30 minute ao leʻi oʻo i taumafataga. Fua mo se tasi mea - lua punetini. O le togafitiga e 30 aso. A maea ona e faia se malologa mo le 2 vaiaso, ona toe fai lea o le kosi. E lua faʻaluaga o vasega e lua i le tausaga o le a lava.

Mo le sauniuniga o vavaega e tatau ona faʻaaogaina na o fualaau faisua fou ma paʻu. O le mea tuai ma le gaogao ua le o toe i ai na uiga lelei aoga e iloa ai le faʻamalolo o le togafitiga, pe afai o le togafitiga o le a tele taimi e le aoga.

Faʻamatalaga atili e uiga i le lauloni ma togafitiga faʻasoifua maloloina i lenei tusiga.

Ma le susu

Faamalosia puipui o toto toto, faia ia gaoioi, aveeseina faafitauli i totonu o le toto.

Meaʻai:

  • garlic - tasi ulu;
  • lemoni - 1 pc.
  • susu - 1 lita.

Kuka:

  1. Ave ese pulu mai le kalama, fufuluina le lemoni ma uʻu i le vai inu, tipi i fasi pepa ma faʻaumatia fatu.
  2. O le isi, tapuni le galala ma lemoni e faʻaaoga ai se mea faʻafefeteina poʻo se mea e teu ai meaʻai, faʻafefiloi, tuʻu i totonu o se ipu fagu, tapuni ma tuʻu i totonu o le pusaaisa mo le 2-3 itula.
  3. A uma le kuka o le suāsusu ma sasaa le kulimi-kiliani suauu.
  4. Faʻaosooso i totonu o le pusaaisa mo se aso (teu ai iina).

Talosaga: Aumai le 20-30 minute aʻo leʻi fafaga 3-4 taimi i le aso, 4 sipuni tele. O le togafitiga e lua vaiaso (o le mea e tatau ona fai e tatau ona saunia i ni nai taimi). O le maualuga pito i luga o le ola o le faʻasalaga faʻasalaina o le 5 aso (e mulimuli ane o le susu o le a leiloa le tikeri faatagaina o le fou).

O i latou e tofo i le fualaau o le kalama ma le lemoni ma le susu e foliga mai e le lelei ma e le mafai ona gafatia, e mafai ona faʻaaoga tutusa mea e tutusa ai. E tatau ona e saunia muamua le ava malosi o le kalakeke i lemoni, ona ave lea, faamama i le susu (i le fua o le 2-3 launiumuni o le tincture i le ipu o le susu).

Milu mo le sauniuniga o le afu poʻo le faʻafefe e sili ona lelei e faʻaaoga ai le 'oti, ona e maualuga le pasene o gaʻo. O le povi foi e sili. O le faʻaaogaina o le susu susu o le susu e le mafai ona i ai se mea e manaʻomia.

Aoao atili e uiga i lenei tulaga tulaga ese, ae sili ona aoga o le susu ma le kalama, e uiga i aoga ma mea leaga o le paluga, fua o togafitiga masani i lenei mea.

Faʻatau ai le ava malosi

O lenei fua e taʻua foi o Tibet. Talu mai aso anamua, na faʻaaogaina e faʻamalolo ai maʻi ma le taimi e le maua ai le malosi.

Meaʻai:

  • kalu lanu - 350 g;
  • itiiti lemoni - 1 pc.
  • ethyl alcohol - 300 g

E faʻapefea ona faia le tincture:

  1. Faʻasusu le atua tile, faʻasomomoina i latou pe tosoina.
  2. Fufulu lemon, tipi i totonu o ni tamai cubes, olo i totonu o se masini toto.
  3. Faʻamama lemoni ma le garlic, sasaa le paluga i se fagu, ufiufi ma tuu mo se aso i totonu o le pusaaisa.
  4. Sasaa mea o iai nei ma le ava malosi, toe ufiufi ma alu e faʻaaoga mo le itiiti ifo i le 10 aso i se nofoaga malulu ma malulu.
  5. A maeʻa ona faʻaaogaina le faʻafefete ma alu mo le isi tolu aso i le vevela o le potu.

Talosaga: 25-30 drops o le mea e tupu ai le faʻatoʻa faʻamaluina i totonu o le 50 ml o susu susu, na faʻaalia i luga ole lapoʻa ma fufulu i le tele o vai inu. Faʻaaoga vailaau e manaʻomia i le 3 taimi i le aso mo le afa itula aʻo leʻi 'aʻai. Le auala o le taliaina - tolu masina (faʻafefeteina e tatau ona lava mo taimi uma). E fautuaina e mumusu le taumafa i mea taumafa i le taimi o le vasega.

E sili atu faʻaaliga i lena mea. E faʻapefea ona faia le faʻaogaina o le sikalo i le ava malosi, o le a le mea e fesoasoani ai, ma saili sailiiliga sili ona lelei i fale i totonu o lenei tusiga.

O aʻafiaga e aʻafia ai

O aʻafiaga e afua ona o le le atoatoa o fualaau.:

  • fatu fatu;
  • faʻamaʻaloga o faʻamaʻi pipisi;
  • afaina o le tino, e faʻaalia mai i le paʻu o le paʻu ma le nausea;
  • tiga o le ulu;
  • faalavelave, le amanaiaina.

Afai ua matauina e se tagata se faʻaaliga o aʻafiaga o le itu, ae o le fua o le sooupu e le i tele atu, e tatau ona taofi le ave o le fusi ma faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai.

O le faʻaalia o aʻafiaga aʻafiaga i le sao saʻo e mafai ona taʻu mai ai le i ai o se maʻi mumusu i totonu o le tino, lea e le i iloa muamua.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi, e mafai ona e faamasani ia oe i le faamaloloina o laau o le kalaka: faatasi ai ma iodine, uaina mumu, vodka. Atonu e te fiafia e aoao e uiga i togafitiga o le kela: i fasi laau ma le meli, ma le suauu, o se elixir faatasi ai ma le faaopoopoina o le meli, lemoni ma le anika vailaau pia, o se paluga manava o le selau o maʻi ma le meli.

I le faaopoopo atu i nei mea aoga, kelu-lemon infusion ei ai le malosi e faamautu ai le setete o le tino, o le iʻuga, o faʻamalologa o le a alu ese, faʻaleleia lagona. Vailaʻau o le vaega o le keke ma le lemoni, galue e pei o se elixir o le autalavou ma amata gaioiga toe faʻafouina, lea e puipuia ai le matua o le soifua matua. O le tuufaatasiga o le keke ma lemoni e mafai ona fofoina ai gasegase eseese ma faamalosia ai le tino atoa, o lenei meafaigaluega e avanoa i soo se tasi ma o lea e sili ona lauiloa i le faitau aofaʻi.