Laʻau

Gymnocalycium: faʻafefiloi ma isi ituaiga o laau totō ma cactus tausiga i le fale

E ui lava i le leai o se mea e masani ai pe faʻafefe i luga o le laau, o le hymnocalicium mix o le aiga Cactus. O se tagata Latina Latina na maua lona igoa, lea na faaliliuina mai le Latina o se "ipu e leai se ipu" ona o lona foliga le masani ai.

Fuga

Faʻasalaga lelei, ua uma ona fuga mai le hymnocalicium i le 3 tausaga. E totogo le laau i le tautotogo ma e toetoe a oʻo i le masina o Novema. I le amataina o fugalaau e pei o nifo e pei o le logo, o le cactus ua suia, ua amata ma e le mafaamatalaina.

Tropical pele

O le fugalaau e amata i foliga vaaia i le pito i luga o tubules, e ufiufi i paʻu lamolemole. O le tele o petals o loʻo i ai iina, e aoina i totonu o se pi, o lona umi o le 5 cm le umi. O le umi o petals e eseese mai le 3 i le 10 cm (faʻalagolago i le ituaiga).

Fugalaau taitasi e maua ai fualaau lanu uliuli ma se umi pe tusa ma le 3 cm ma le lautele o le 1.5 i le 5 cm. O totonu e aofia ai fatu laʻitiiti.

Gymnocalycium ua fuga mai

Ituaiga ma ituaiga o hymnocalicium

Cactus Cereus: Laʻau Toto Faʻapitoa ma Fale Tausi

I le natura, ei ai le tele o ituaiga o nei laau toto, e tutu uma i fafo ma o latou fugalaau muamua. Faailoga lautele e mafai ai ona e le faʻafememeaʻi le cactus hymnocalicium ma soʻo se isi tagata o le aiga:

  • o aʻa o le tele o ituaiga meaola e fibrous, ae tutusa foi i latou ma pulu;
  • o le au o se foliga lapotopoto po o ploskosharovidny ma se laumolemole lamolemole;
  • o vao tuitui e aoina i vaega ma o loʻo i luga o le cactus i motu, o fafo e pei o se apogaleveleve, e salalau agai i luga o paʻu;
  • fugalaau e faia i le pito i luga o le laau ma o loʻo faʻaaogaina sikola tubules.

Afai o le cactus polo e aliali i totonu o le fale, vave ona e filifilia po o fea ituaiga o mea o le a le faigofie seia oʻo ina fuga le laau. Ua latou tilotilo i foliga o le fugalaau, o lona lanu, o nisi taimi latou te faitauina le numera o mata.

Ituaiga o cactus gymnocalycium

IgoaFaʻamatalaga
Gimnokalitsium MikhanovichI totonu o le mihanovichii gymnocalycium, o le lauulu lanumeamata-lanu e matua laugatasi, lea e le mafai ona ausia ai le laau i le maualuga 5 cm. O le foliga uiga ese o le iʻuʻai o le uiga lea o ituaiga (o loʻo i ai i le 8-10):
· O le pito e vaʻavaʻai, faasino;
· I le vaega o ni tafatolu;
· I pito i tua o loʻo i ai se numera o atulaulau, o loʻo faʻalautele mai ai faʻasolosolo felafolafoaʻi.
I totonu o nei isola, e 5 fulufulu lauulu e faʻafefeteina agai i le au.
I le va o vao tuitui i le pito i luga o le polo, e lafoina ai e le laau ni fugalaau lanu meamata lanumoana. E iai foi ituaiga ma isi lanu: paepae, mama ma le samasama.
Gymnocalycium ReductumO le cactus lapoa e masani ona taʻua o le humpback ona o lona foliga lautele. Laʻau laʻitiiti - lau paʻu lanumeamata lanumeamata-lanumeamata ma se lanu vaivai.
I le avea ma tagata matutua, o le cactus e mafai ona ausia le maualuga o le 0.5 mita.
Lafoaʻi umi le saʻo, vao tuitui mai i isoles.
I le vaitau o le fugalaau, ua teuteuina i le manava manaia matagofie.
Baldianum GymnocaliciumGymnocalycium baldianum e foliga mai o se polo lamolemole o lanu uliuli-lanumeamata, e oʻo atu i le diamita o le 7-9 cm. E fausia mai i le 9-11 i luga, ma le maua lelei o le gasegase ma le matua.
O vaega e aofia ai naʻo laulaau faʻapitoa (5-7 inisi) o lanu eseese: mai le lanu uliuli ma le rose piniki i le asini.
I Bald Gimnocalycium, o fugalaau e oo i le 5 inisi le lautele e mafai ona sinasina, moli, lanu piniki, ae o le lanumumu lanumumu e sili ona taatele. Faʻaalia i le amataga.
Horst GymnocalyciumO ni laʻasaga laʻititi e mafai ona iai i nisi taimi i luga o se mea faʻapitoa ma le umi o le 10 cm. O le cactus lava ia e vaevaeina i le 5 riʻusiʻu. O vaega taʻitasi e aofia ai le 3-4 itūlaʻo lapotopoto e aofia ai 5 totini pito i luga e maualuga aʻe i luga o le tino o le laau.
Mai i talavou talavou e ola umi (e oʻo i le 11 cm) paleni lanu piniki poʻo fugalaau paʻepaʻe, e faia i fua tutusa.
Bruchii gymnocalyciumBruch e faʻaalia i le faʻalauteleina o le ogalaau. E tele laʻasaga laʻititi e aliali i luga o se koluma faasolosolo 6 cm le maualuga ma le 5 cm le lautele.
O moli pito i luga e vaivai, malamalama. I nisi o tagata, o nisi taimi e tupu aʻe ai se nila tutotonu tutotonu.
Fugalaau lanu piniki ma samasama samasama e totogo i luga o faagasologa taʻitasi.
Quehlianum gymnocalyciumO le kwel cactus o loʻo faʻaalia i se lanumoana lanu uliuli o le pulupulu pulumu ma lona umi pe a ma le 10 cm. E aofia ai le 10 lapisi gaʻo lapotopoto, e pipiʻi le tasi i le isi.
E leai ni tumutumu tutotonu, susulu, nifo, e aoina i le pito i lalo i se lanu mumu. E i ai ituaiga eseese i lanu paʻepaʻe, samasama, lanu mumu-enaena.
E fuga mai i le matagofie o le lua-tone buds. O le lanu mumu o le fugalaau o loʻo faia i paʻu paʻepaʻe paʻepaʻe.
Frederick GymnocalyciumCactus friedrichii gymnocalycium o le taunuuga lea o filifiliga Iapani. O le mea autu o le ituaiga o meaola o le leai o chlorophyll i totonu o masini. O le mea lea, o le ogalaau o loʻo valiina i lauulu malulu (samasama, moli, mumu, paʻu), ae le lanumeamata.
Buds e maua ai le lilac poʻo le piniki.
I luga o se cactus lapopoa, o le a tupu aʻe ai tamai laʻau enaena.
O le kulupu, e pei o se laau tutoʻatasi, e le aʻafia - e manaʻomia e le cactus le tui.
Amerhauseri gymnocalyciumO le polo e lapotopoto lona 5-6 cm e faʻapipiʻi ma e le mafai ona oʻo ile maualuga o le 2.5 cm.
O le pusa o loʻo faʻaputuina mai i luga o le kupita e 8 mai le vaeluala. O manulele oval e ufiufi i lauulu lanu samasama o loʻo faʻapipiʻiina i luga ia i latou, e tutupu mai ma e matutua ma matutua.
O le vevela vevela o le vevela 6-12 mm le umi o loʻo i ai fetu. E i ai la latou lanu e lua: i le faavae - pogisa mumu, i le pito i luga - paepae.
I tagata matutua, ei ai foi le vaeluagalemu, e matua maualuga lava i luga ae o le radial. O lona umi e 1.2-1.5 cm.
O le laau e fiafia i mata ma fugalaau e pei o ni fugalaau lanumoana mai le paʻepaʻe sinasina i le piniki. O fua lanu lanumeamata e faia i se lanu piniki malamalama. O le uʻamea e lanu mumu.
Cardenasianum gymnocalyciumE taua foi o le spherical-columnar. I fafo, e foliga tutusa ma le koluma e 20 cm le maualuga. O le tele o nei mea na tutupu i le tele o pine tele, o le tele o nei mea o loʻo faʻapipiʻi i le ala.
I le pito i luga, fugalaau fugalaau e maualalo (e oo i le 5 cm) le fugalaau, e le mafai ona vaaia i talatala.
Gymnocalycium denudatumI le le lavalava e le lavalava, o le lanu lanumeamata lanumeamata lanumoana e matua faʻalelei. O se faʻafanua faʻapitoa e aofia ai ni itu tafatafa. O latou numera e mai le 5 i le 8. O le averesi o le cactus lava ia e 10 cm.
I le susulu "vaʻaia" o paʻu 5-8-vao tuitui ma le umi o sina mea itiiti atu i le 10 mm. O latou o le ulu, lanu-lanu enaena i le lanu ma oomi malosi i le cactus.
Fuga i luga o paʻepaʻe paʻepaʻe po o moli piniki mumu.

Cactus Mikhanovich

Gymnocalycium ua taʻua o le vailaʻau o se vaega atoa o le cacti, e iloga e la latou laititi. E eseese i foliga, lanu o le aʻa ma fugalaau. Mai ia cacti, e mafai ona e fatuina ni mea e le masani ai, e ola i totonu o le tasi ulo.

Fugalaau Iapani

Aiga Tausi

O fualaau oona e faigofie ona maua aʻa, tupu vave ma fuga vave. E ui lava i le le mautonu i tulaga tuputupu ae, e tatau ona tuʻuina atu ma le faʻaleleia tausiga i le fale ma le hymnocalycium. Naʻo le mulimulitai i tulafono o le tekinolosi tau faʻatoaga o le a mafai ai e cactia ona atiaʻe lelei.

Soʻo ma luga o laʻei

Vaʻaia vao ma isi auala: togalaau, faʻamalosi, faʻafefiloi

Tropical laau toto e manaomia le eleʻele, maualalo le pH palapala. Ina ia aua le faia ni mea sese ma le sauniuniga o le sui, ua fautuaina e faatau se paluga ua saunia lelei na faia faapitoa mo le cacti.

Taua! O eleele e tumu i le maʻa o le a faʻaitiitia tele ai le atinaʻe o cactus.

E tutusa foi le faaaogaina i luga o laei. I faleoloa fugalaau o loʻo i ai pea faʻamafanafanaina e sili ona talafeagai mo le hymnocalycium. E tatau ona e faʻaaogaina i le vaitau o le tautotogo-taumafanafana, aumai i lalo o le laau 1 taimi i le 2-3 vaiaso.

Malamalama ma le vevela

Cacti e fiafia e "aau" i le susulu o le la. O le mea lea, e talafeagai le tuʻuina atu o le malamalama lelei i le tausaga atoa (e oʻo lava i le taumalulu). Ae i le vevela vevela, o le faamalama o le a faʻafeoloolo, puipui le laau mai avega saʻo.

Gymnocaliciums e le fiafia i le vevela - cacti manaʻomia se vevela lelei. I le taimi o le malolo, e taua le faatumauina o le parakalafa i totonu o le 15-18 ° C. E ui o le laau e lagona lelei ile + 5-10 tikeri.

Faʻamamafana ma fafaga

Faamafanafana i le cacti i le maualalo o le timu. O le mea lea, latou te le manaʻomia le vavave. E faʻataunuʻuina foʻi le faʻasalaga, e taumafai e aua le lolovaia le eleele.

I le faagasologa, o le mafanafana, faʻafefeina o le vai (e sili ona vaivai) e faʻaaogaina. Mai le tautoulu, o le suavai e faasolo ina faʻaititia ma e seasea faia i le taumalulu, faʻatasi ai ma se vaega itiiti o le vai.

Suiga

O le faʻaaogaina o laau laiti e faia i tausaga taʻitasi i le amataga o le tautotogo. O lenei mea e faʻaleleia ai le cactus mo le atinaʻeina o galuega. I lenei tulaga, o le fagu fou e tatau ona sili atu nai lo le taimi muamua.

Faʻafeiloaʻi i se koneteina fou

Faʻalogo lelei! E le manaʻomia e se fugalaau matutua le gaosiga masani, e faia e pei ona talafeagai, pe a amata aʻa ona aʻa i luga o le eleele.

O le mafuaʻaga lona lua e manaʻomia ai le suʻeina o mea e le faʻaaogaina, o le fesuiaʻiina o aʻa, faʻavevesi ona o le soona fai o le eleele. Afai ua le ova le laau, e tatau ona aveese mai le ulo, fufuluina aʻa ma aveese vaega ua faaleagaina. A maeʻa le mago, tuʻu le cactus i luga o se mea fou mo le aʻafia.

Faʻatonuina filifiliga

Inisiua o le Orchid: nofoaga pogisa ma isi ituaiga o faʻamaʻi faʻamaʻi ma a latou togafitiga

E le faigata le fausiaina o le hymnocalicium i le fale. O le auala o le toe gaosia e faalagolago i le eseese o cactus.

Faʻailoga

O nisi o ituaiga e maua ai pepe. A uma ona fuga, e vavae ese i latou mai le tina, e ala i le liua o le palapala i tafatafa o le pou. E sili atu ona pipii i se ituaiga algorithm:

  • o loʻo tausia pea le pepe i le laulau mo ni nai aso ina ia mamago le oti;
  • ave se tamai ipu (poʻo se ipu palasitika) ma se alavai faʻavaivai ma se meaʻai, o loʻo tuʻuina faʻalautele luga o le eleele;
  • o le palapala o loʻo siomia ai le pepe ua faʻamamaina.

Tausiga mo le taotoga e tatau ona pei o se tagata matua.

Cactus ma tamaiti

Faʻalogo lelei! Afai e te leʻi fuafua e faʻaleleia se cactus i lenei auala, ona oʻo lea i le taimi o le toe gaosia o le laau, o le a tatau lava ona aveeseina tamaiti mai le ogalaau o le tina ma nofo i ni pusa eseese.

Fatu

I na meaola e le tuʻuina atu, na o le filifiliga mo le toe gaosia o le fatu. E ui o tagata fugalaau fugalaau latou te filifilia lenei metotia mo le cacti ma tamaiti. I lenei tulaga, o laau laiti e maloloina ma malolosi.

Pe a toe gaioiga e usitaia ia fautuaga:

  • o le faʻafefiloi o le eleele ua faʻatulagaina mo le cacti, ae o se vaega itiiti;
  • o fatu e muaʻi le faʻamaʻiina i le uu pe faʻafefeteina ile ogaumu;
  • lūlūina i ni koneteina laiti, e le o tanumia i le eleele;
  • ia mautinoa o le palapala e masani ona susu (e fautuaina e ufiufi le pusa i se ata);
  • faʻafeinu i totonu o se apa po o le palapala ile palapala mai se fana fana;
  • Laveʻa ole totonu ole 20 ° C ma tuʻuina atu le malamalama lelei

Fanauina o fatu

<

E mafai ona e totoina cacti i soo se taimi o le tausaga. Faatasi ai ma le tausiga lelei, o le a vave ona tutupu mai laau toto ma amata ona tuputupu aʻe malosi. A maeʻa le 12 masina, e mafai ona totoina i totonu o fagu tumau.