Laʻau

Fugalaau o Hippeastrum - tausi fale ma fafo

Hippeastrum - o le fugalaau Pasila sili, e tosina mai ai ona aʻafiaga. Na ia manumalo i loto o le tele o fai togalaau ma e fiafia i totonu o laau. O ona laʻau uumi lanu mai luga o le pulufana e siosiomia le puipui e 50-centimita ma inflorescences-faamalu, e maofa i le tele o lanu. E tele selau ituaiga o laau e eseese i foliga ma lanu o petals.

Hippeastrum Tausiga Tausi

O le fugalaau o Hippeastrum e mafai ona ola uma i totonu o se fagu i luga o le windowsill ma le eleele avanoa. O le mea autu o le tau e fetaui lelei ma manaoga o le laau.

Fuga o le falala

Aʻo tausia i totonu o fale, e le manaʻomia ona faʻafeiloaʻi soo - naʻo le 1 le taimi i le 3 tausaga. Faʻafeiloaʻiga masani e afaina ai le pusa.

Fertilizers ma faʻamaʻi

O le faʻatatauga o tulafono e faʻatatau saʻo i le tuputupu ae o le fugalaau. I le maeʻa o le vaitaimi o loʻo momoe ai, faʻafefiloi ma faʻaaogaina fualaʻau i le eleele, e saofagā i le vave ma le faʻamalosia lelei o laʻau. A maeʻa foliga mai o le fa fa, o le taimi o le fausia o le fugalaau ma le amataina o le amata, lea e talafeagai lelei ai fagotaga, faailogaina i luga o le pusa faatasi ai ma le faailoga "mo fua o laau toto". Pe a faʻamalolo e le pulufana le aū, ua oʻo i le taimi e suia ai le fugalaʻau e fiafia i le potash ma le faʻamalosi.

Taua! O lapataiga i luga o mea faʻapipiʻi ma le togafitiga fautuaina e le mafai ona le amanaiaina, a leai o le a mate le laau mai faʻamaʻi afi.

Tulaga faʻatau

O le lelei o le palapala o le eleele e faalagolago foi i le vaitaimi o le atinaʻeina o laau: seia oʻo ina fuga, e masani ona faasūsūina i ni vaega laiti. Hippeastrum togafitiga pe a maeʻa se taimi malolo, pe a faʻatuina e le laau muamua le laʻau muamua. I le avea ai o se tulafono, o le fafaguina na amata ia Ianuari.

Taua! Pe a faʻasuina le sulu, e le tatau i se tasi ona tuʻuina le susu e pa'ū i luga o le pulufana, a leai o le a mate le laau. E sili atu le saogalemu le sasaa o le vai i totonu o le fagu o loʻo tu ai le ulo, ae o lenei metotia e talafeagai mo laau totō matutua, o aʻa ia na ola aʻe i le pito i lalo o le ulo.

A oʻo mai le uluaʻi laʻau muamua i le maea ai o le lautusi lona tolu, e tatau ona faʻafeinuina atili i taimi uma o le fugalaau.

Suavai e aunoa ma le oso i luga o le pusa

Ia Aokuso, pe a maeʻa ona totoina e le laau ona toto, o le a lafoaia i le vaitaimi o le sulufaʻi ma e le toe manaʻomia ona faʻamafa.

Laʻau mo le tuputupu ae

Hippeastrum o se laau pupuvao, mo lona atinaʻe lelei, e manaʻomia le palapala o meaʻai, e le faʻapalapalaina, o loʻo i ai se fausaga le lelei. E le gata i lea, o le riki o loʻo mamafa tele i le aloʻa - e tatau ona le mautonu pe aliali. O se filifiliga lelei mo le tuputupu ae o se mea e saunia lelei mo le eleele mo le popo. E i ai i lona tuufaatasiga mea uma e tatau ai meaʻai, e le gata i lea, e matua manino lava ma leai. E le mafai ona e totoina se laau i le eleele eleʻele - o le a pala le pulou.

Faamatalaga faaopoopo. Afai o le eleele lea na filifili ai e totō se fugalaau e sili atu ona mamafa ma e sili atu le umi i luga o le taimi, o le a mafai ona faʻaopopoina ni vane paʻu i lona fatuga.

Pipi Hippeastrum

A filifilia se ipu, e taua le gauai atu i le loloto o le apa - e tatau ona fetaui lelei ma le maualalo o vai, ma o le pito i lalo o le ipu e tatau ona lava le aofaʻi o pupuni e alu ai le susu i le palapala. O le totōina o le laau i totonu o se fagu ma se tamai fata e le fautuaina.

Pamu i le pan

O le ipu lava ia e le tatau ona lautele ma loloto, a le o le aʻafia o aʻafia mai le pusa e le mafai ona oʻo atu i lalo o le ipu. O se mea e ave i ai le faamuamua le i ai o oloa e maua mai mea masani e pei o le omea po o mea laumei, ona e mafai ona latou manava. Afai ua uma ona totoina le laau i totonu o se pusa tioata, o le eleele e siomia le pulufana e masani lava ona manaʻomia ona tatalaina, ma mafai ai ona lele le ea i aʻa.

Maota o le fale ma le susu

Mo Hippeastrum o soʻo se ituaiga, o le tausia ole fale e le o faʻaaogaina ni faʻamatalaga patino o le susu. E latalata i latou i le fale masani, o lea e le tatau ona e popole i le faʻapipiʻiina o nisi mea faʻapipiʻi poʻo se isi ituaiga o susu. O se siosiomaga lelei mo tagata e lelei mo le tausia o laau.

E faʻafefea ona fetuunai le taimi o le fugalaau

E masani ona i ai ni tulaga o le sulufaʻi e le fuga. E le o le uiga o lenei tagata na maua se faʻamaʻi maʻi. O Hippeastrum e leai ni ituaiga fugalaau, e le o fiafia mo le lanu lanu meamata, ae ia faia ni lanu eseese o tumutumu ma petals.

A oʻo ina tupu aʻe le ulu i luga o le eleele, ona o le taumalulu e amata i le siosiomaga masani. O le mafanafana e sau, e leai se vai. O le faʻasolosolo i luga o le pupuʻu e alu ma moe, maua le malosi mo le isi vaitau. I le oʻo mai o le tautotogo, faʻalelei le malulu o le ea ma le toe foʻi mai o le malamalama. O le laau e ala i luga, o laulaau muamua ma le uila e aliali mai.

Taua! O le laau e le i ai ni tulaga talafeagai mo le lafi, o le mafuaʻaga lea e le fuga ai le lapupastrumrum.

Hippeastrum e tausi i le fale lea e le maua ai se suiga i le vevela, e le mafai ona malamalama i le faasologa o vaitau, e le mafai ona vavalo le vaitaimi o lona tupu, ma o nisi foi taimi e faatali ai. O le mea lea, ia Aokuso, pe a maeʻa le faʻatoʻaga o le vaomatua ma faʻapalapala laʻau, e tatau ona tuʻu le pulou i se mea malulu ma pouliuli. O se filifiliga sili ona lelei o le a tapunia le pusa i luga o se loggia le mautonu. O iina o le laau e tatau ona sili atu le moe mo le lua i le tolu masina.

I le toe foi atu i le mafanafana mafanafana, o le a amata ona ala mai le pulufana ma o le a mautinoa lava le fiafia i ona aafiaga. Pau lava le mea e te manaʻomia e te iloa e uiga i le laulaʻau pe faapefea ona tausia le fuga. Faatasi ai ma se suiga i le vevela, o se laau e mafai ona ola i ni nai uila - e oʻo i le fa. O lona uiga o le a fuga mai i le tele o taimi, fiafia i ona gramophones mo le lua vaiaso mo taʻamilosaga taʻitasi.

I le taimi ma pe a maeʻa

E tatau ona e manatua le auala e tausia lelei ai le sulu i le taimi e tupu ai, ina ia le faʻaitiitia le taimi e faamemelo i ai. O le ala mai i le moe, o le laau toto o loʻo i tulaga lelei, pe a fai o le vevela o le ea e lata i le 22˚C. E le tatau ona feaveai i se nofoaga e sili atu ona lelei, e taua le faatumauina o se siosiomaga tumau.

Faʻavevega Pulu

Talu ai o le vevela o le ea i fafo atu o le faamalama e masani lava ona maualalo ifo nai lo le mea o loo i totonu o le potu, e le aoga le fuga o le fugalaau i luga o le faamalama, o le faamalama ua tatala e faamaamilo ai le potu, talu ai ona o le malulu o le ea o le a taofiofia ai togalaau vao, mulimuli ane e le mafai ona faia le fuga .

Aʻo le pulu faʻavevela e le tatau ona tele isi laau totō e poloka ai le malamalama, a faʻapea o le a amata ona faʻagasolo le aū, faʻaalu le malosi i le tuputupu aʻe, lea o le a mafua ai ona vavala le fuga ma puupuu.

Faʻalogo! E tatau lava ona lava le malamalama mo le laau ina ia aua nei vaivai le malosi i le tauiviga mo le malamalama.

Pe a ma le lua vaiaso o le kalama e fiafia i le lanu, ona maeʻa ai lea. O le pusa e faʻaititia ma faʻaititia. Afai e mamao ese le taimi o le moe, e tatau ona fafagaina lelei i le suavai maualalo. E mafai ona fuga i ni nai taimi i le tausaga, faatasi ai ma le tele o meaʻai i le palapala.

Faʻamatalaga tau le tausiga

Sedum: totoina ma tausi i le laufanua poʻo le fale

E pei o le tele o laau toto i totonu o le fale, e mafai ona afaina i le afaina o meaola faalafua.

Faʻaleagaina le popo i se mumu mumu mumu

Maʻi

O se laau e mafai ona maʻi mai le leai o se malamalama, ona o le umi o ona laʻau e lanu samasama, o meaʻai mai le pulufana e le o 'ai, lea e mafua ai le pala o le aʻa atoa.

Pests

O nisi faʻamaʻi pipisi e mafai ona faʻaalia:

  • mumu mumu mumu;
  • paʻu paʻu;
  • fua puipui.

Afai e te vaʻaia le puleaina o le suavai ma le mea e leai se totogi o le laau i se mamao talafeagai mai tuaoi, e mafai ona e aloese mai le faʻafeiloaʻi o meaola faalafua.

Faʻalogo! I faʻamatalaga muamua o le faʻapalapala o le laʻau laʻau e ala i parasite, o le tele o le taimi e fufulu ai faʻatasi ma se vaiinu vai e lava e faʻamautinoa ai vave togafitiga o le fugalaau.

Faʻatonuina o faatonuga

Fugalaau fugalaau - tausiga i fafo
<

E mafai ona maua le faʻapaʻaga i ni auala se tele, e faalagolago i le tele o laau fou e manaʻomia ona maua.

Pulu

A maeʻa le gaogao, o mea uma e manaʻomia ona faia i le isi, o le vaʻaia o le sipisi mai se tagata matua. O le a avea ma fugalaau tutoatasi, e mafai ona fuga mo le 3 tausaga o le olaga.

Fatu

O le faʻaaogaina o laau mai le seedietite mai le fatu e le faigofie, talu ai o le tele o sui e fefiloi. Ina ia maua le ituaiga o mea e manaʻomia e ala i le fatuina o fatu, e tatau ai ona faʻafefiloi ni pulupulu ma se lupa sipuni i le taimi o le fuga. Pe a vili fatu fatu ole fatu, e mafai ona fuga i lanu e pei o matua.

O le folasia i luga o le windowsill po o le togalaau o soo se ituaiga o sulufaʻivaʻa o le manaʻoga lea o le tele o fai togalaau. O le a le fuga o ia i le tasi taimi i le vaitau, pe afai e tuuina atu ia te ia le tausiga lelei. O le laau lava ia e lafi ma fagua i le oʻo mai o le vevela. O laumei lanu e mautinoa e teuteuina le fale e aunoa ma le manaomia o le vaʻaia.