Fua o le gaosiga

Argemona - tauvaga tauva taufaaleaga

O Argone o se mea e seasea ona tupu, o se mea e sili ona lauiloa, e foliga mai o se poppy masani. O loʻo i ai se mea manaia matagofie, fufuluina ipu o fugalaau, laʻau matagofie ma se vela metallic ma se mea manogi ma le matagofie. Ae ui i lea, e ui lava i lona le mautonu i fafo, e le mafai ona e taʻua se fugalaau e le afaina, aua e tele pine i ona lau ma ipu. O le a se isi mea e natia ai le mea e le mafaamatalaina, sei tatou faʻamaonia.

Fugalaau faʻamatalaga

O Argone o se laʻau faʻamaonia (o nisi taimi o ituaiga o ituaiga) o le aiga Poppy, o le atunuʻu i North and Central America. I le taimi nei, e silia ma le 32 ituaiga o aganuu, o le tele o ia mea e ola i Mekisiko.

O le aiga Makanov e aofia ai foi maconcontinis, papale, pioniform, opium ma le pope.

O le uiga ese o le fugalaau o lona umi o le fugalaau ma tulaga ese i foliga vaaia, o se fugalaau manaia ma ni mea teuteu maualuga. I le maualuga, e mafai e le laau ona oʻo atu i le 45 cm, o nisi o ituaiga e mafai ona ola e oʻo i le mita e tasi. O le Argone o loʻo faʻaalia e le malosi, o le aano o manu, lau lanu enaena ma se lanu mūmū. O le vaega e sili ona mataʻina o le laau o lona faʻalelei, sina lalelei, fugalaau paʻepaʻe papaʻe, e talitutusa ma fugalaau o le poppy. I le tele, latou te mafai ona oʻo atu i le 10 cm. I luga o le paʻu o fugalaau, laʻau, ma pusa faʻapipiʻi fatu (fualaau aina) o loʻo i ai le tele o vili.

O Argemona o se mea uiga ese ma e le masani ai e faigata ona fenumiai ma isi. E le o se mea malosi tele, e le mafaamatalaina mea suamalie-suamalie e logolelei ma faatosina mai ai susu ma honey-bears.

Siaki le lisi o laau sili ona lelei o laau meli.

O le isi mea taua o le laau o lona lauola umi, lea e amata mai le amataga o le taumafanafana i le kulimi. E taua, ae mafai ona tatalia le maualalo o le vevela e oʻo i le -10 ° C i le po, ae i lalo o le tulaga o se vevela lelei i le ao.

Naʻo le le lelei o le aganuu o le "le lava" o le valivali, ona o lona lanu gamut ua faʻatapulaʻa i nai lanu: mai le paʻepaʻe e pale samasama.

Ituaiga ma ituaiga o mea manogi

E sili atu i le 30 ituaiga o argemon, ae na o le valu e faʻaaogaina i le togalaau. E tatau ona maitauina i totonu o le atunuu o Soviet e leai se tufatufaga tele o le laau, ma na o le fa ituaiga e mafai ona maua i togalaau aina.

E te iloa? I atunuu Europa, o le argemona na faatoa i ai i le faaiuga o le XIX seneturi, ae na vave ona maua le lauiloa i le au faifaatoaga, faafetai i ana mea teuteu matagofie ma manogi, lea e leai se isi togalaau aina.

Argemona grandiflora

O lenei ituaiga o arivemon na maua lona igoa ona o fugalaau tetele e mafai ona oʻo atu i le 10 cm le lautele. Le lanu o fugalaau e paʻepaʻe pe pastel-beige, e matua maaleale, ma salakeke i totonu o le pusa. E le gata i lea, o foliga o le ituaiga tele-faʻaleleia o ituaiga e pei o laʻau eleelea, tetele tetele, vavaeina e oʻo i le afa o le laʻau ma teuteuina i vela paʻepaʻe, faʻatasi ai ma le faʻamalosia o le sili atu o tupe siliva o laulaʻau.

Latou te iloaina le karuna tele-flowered e ala i lona uiga samasama samasama, lea e tu i luga o le tipi o le aʻa.

Argemona Mexican

O le tagata aupito itiiti o le ituaiga o Argemona Mexican, o lona tuputupu aʻe e toetoe lava a le sili atu ma le 45 cm. I le tele o tulaga, o le laau e ola e oʻo i le 30 cm. moli-fugalaau samasama ma le lautele e oo i le 5 cm. O se uiga iloga o lenei ituaiga o le i ai o se paʻu vevela o 'ie e ufiufi ai laulaʻau ma fatu o le laau.

Fugalaau Mekisiko Argemon e amata i le ogatotonu o Iuni.

Argemon lautele

O Argemon ua manatu e sili ona leaga, ae, i le taimi lava e tasi, o le mea e sili ona faalumaina ma paʻi. E oʻo atu i le 45 cm. O se meaʻai, o le mea manogi e teuteuina ai le tele o lauulu lanu enaena, e tupu mai ai le 10 cm le lanu paʻepaʻe, i nisi sui o lanu piniki, fugalaau o loʻo i ai ni paluga gaʻo ma pale samasama samasama.

Fugalaau toto, amata mai i le ogatotonu o Iuni seia oʻo i le malulu. O le taua taua o lenei ituaiga o meaola ua manatu o le uluai, e le pei o se mea, fugalaau manogi ma lona tele fugalaau.

Argemon paʻepaʻe

O le sili ona mamana, umi ma maualuga le sui o le arisemon e manatu o se paʻepaʻe paʻepaʻe, o lona tuputupu aʻe e mafai ona oʻo atu i le 1 m. O le laau o loʻo faʻaalia e le tele mafiafia o laʻau ua teuteuina i le mafiafia, o lau o le lauulu lauulu. O fugalaau aganuu e tele, pe a ma le 6 cm, ua i ai se foliga mataga, o lanu paʻepaʻe lava.

E te iloa? O fugalaau fugalaau taitasi i luga o se laau e ola na o le tasi le aso. O le aso ina ua uma ona tupu, e mou atu, ae i lona tulaga i se taimi puupuu o loo i ai se mea fou. Pe a timu le tau, e le fuga atoa le fugalaau ma atonu e tumau pea i totonu o lenei pepa mo ni nai aso, seia oʻo i le amataga o poresi susulu.
E amata le fugalaau o le paʻepaʻe i le faaiuga o Iuni-amataga o Iulai.

Tupulaga tupuga

O Argone e foliga mai o se fugalaau malu ma paʻi, ae e matua le lelei lava i le tausiga ma le galue. E sili le avanoa avanoa ma le ea mama, nai lo le nofo i tulaga o le potu. Ina ia mafai e se fugalaau ona fiafia i ona lava foliga vaaia mo se taimi umi, e tatau ona faia ni tulaga lelei mo ia.

Malamalama

O Argone e fitoitonu i laau vevela ma alofa mama, o le mea lea, pe a suʻeina se nofoaga e totō ai, e fautuaina e tuʻuina atu se mea e sili ona fiafia i nofoaga lafulemu e ola ai le kulimi, lelei ma susu ma le palapala.

E taua! E matua faasaina le totoina o se laau i luga o le mamafa, o le aano o le eleele ma le suamalie, ma le maualuga o le maualuga o le suamalie, a leai o le a le mauaa ma mate.

O se nofoaga lelei mo le totōina o se laufanua lanu, oneone ma le suavai ma le maualuga o le eletise. E le fefe i soʻo se faʻataʻitaʻiga, poʻo matagi, poʻo se tau vevela.

Lulu

E ui lava i foliga faʻalelei ma le leai o se puipuiga, e le fefefe le armonone i le malulu o le tau, o lona uiga e le manaʻomia ona e ufiufi mo le taumalulu. E le gata i lea, e teteʻe i le vevela o le vevela, e le afaina mai le tautotogo ma taumalulu malulu. E le gata i lea, o loo faaauau pea ona fuga e oo lava i le po o le vevela -10 ° C.

Faʻamamafana ma fafaga

Argemona - o se laau e fiafia i le susu, ae i le taimi lava lea e tasi, e le taliaina ai le tele o mea. Aganuʻu e manaʻomia masani, ma le faʻafefeteina, lea e mafai ona fuafuaina e le maualuga o le faʻamagoina o le pito i luga ole palapala. E mafai ona taulimaina lelei le lāmala, ae le faʻafefeina le susu. E le tatau ona totōina le laau i eleele maulalo, vaitafe, vailaʻau, i nofoaga e ono mafai ai ona faʻaleleia le suavai poʻo maualuga maualuga o le vai.

O le laau e lelei ona fetuutuunai i le lamala ma le malulu, e mafai ona tatalia le vevela vave o le vevela.

Fertilizer

O laʻau vavalalata faʻalelei ma umi o vaomatua e mafai ona maua ai faʻasaga masani masani. E fautuaina le faʻaaogaina o vailaʻau faʻalavelave poʻo minerale i latou uiga lelei. I luga o eleele lafulemu lelei, ua lava lava le faʻaogaina o se laei e tasi ma mineral fertilizers i le gasologa o le vaitau, i mea leaga - e oo atu i le tolu.

Toe gaosia ma toe totoina

O le Argemon o loʻo faʻalauiloaina e ala i le metotia o fatu. O mea tau eletise o le totoina o se laau fou e faigofie lava, o le mea sili ona faigata e le o le faaleagaina o le aʻa o laau. O aʻa e le gata na faasaina e faalavelave, e le mafai foi ona e paʻi atu i le potu o le fanua, e tu latalata i le aʻa. Ona o lenei mea e sili ai le luluina o fatu ae le o totoga, ae saʻo i le eleele. Ae e oʻo lava i lenei totoga, e fautuaina e togafitia fatu e pei o ni fatu.

O le faagasologa o le tulaʻi mai o le argemon e amata i le amataga o Me. Talu ai ona o le tele o fatu, ua lava lea e lulu ai ni vaega se fa i le vaieli e tasi ma ufiufi ile palapala ile 1.5 cm i luga. I le va o pu, e tatau ona e taofia se mamao e 20-25 cm. Pusa fatu

Afai o le totoina o arifia e faia e ala i le totoina o laau, ona tatau ai lea ona manatua e le tasi e matua faasaina le paʻi atu i se potu. E sili ona lelei le faʻaogaina o pusa paʻu, lea e le mafai ai ona paʻi i le mea uma. O fatu laau e totoina muamua i pu o le seleselega, ae le galo e uiga i le tele o susu o le eleele.

E taua! Ina ia mafai ona ola vave le laau, e tatau ona tatala ma eli luga le eleele, aveese vao ao leʻi totoina fatu.

Afai e totoina le laau i le amataga o Me, ona mafai lea ona faamoemoeina muamua le vaomatua ia Iulai.

Maʻi ma faʻamaʻi

E le fefefe Argemon i faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi. E le aʻafia i soʻo se faʻamaʻi ma o le a mafai ona ola ma fuga lauulu matagofie i luga o moega ua afaina i iniseti. Pau lava le mea e fefefe ai le aganuʻu o le tele o le susu, lea e amata ai ona pala le aʻa o le aʻa, lea e mafua ai le oti o le fugalaau atoa.

Faʻataʻitauina le faʻaleleia o tala

O Argone o se mea e sili ona manaia ma faʻafetai, e le faigata ona tupu nai lo isi togalaau aina. Ae ui i lea, e ono tulaʻi mai faafitauli e aʻafia ai:

  • se gafa - o le aʻa o le laau e sili ona leaga ma maaleale, e seasea lava ona toe faʻaleleia pe a uma ona gaosia, o le mea lea, o tagata tomai faapitoa e fautuaina le tagofia;
  • fafaga - o le susu o le susu, o le i ai o le vai i totonu o le eleele o le mafuaaga lea o le maliu o le aganuu, i lenei tulaga e taua tele le mulimuli i fautuaga manino ma faatulaga lelei, togafitiga o fua; pe a oʻo ina tupu aʻe i totonu o koneteina, e tatau ona fausia se alavai faʻavaivai;
  • faʻaleleia E pei ona taua i luga, o aʻa o le laau e matua nofouta lava i le gaosiga, o le mea lea, e manaʻomia ona totō faʻatasi faʻatasi faʻatasi ma se paʻu faʻapipiʻi o le eleele poo totonu o fafie, o le lūlūina o fatu o loʻo sili ona lelei le gaosia.

Argemona i le mamanu o le laufanua

Ona o le maualuga o mea matagofie o le argemon ua maua ai le tele o le faaaogaina i le fanua o le mamanu. E foliga maualuga i moega fugalaau, mixborders, pe naʻo luga o laʻau mama, lanumeamata lanumeamata. Faatasi ai ma lona tulaga tulagaese ma faapitoa, e mafai ona teuteuina soo se togalaau, totō fugalaau ma luma o le togalaau.

O se filifiliga sili ona lelei mo le fatuina o se tuufaatasiga o le a avea ma laau totō: rhododendron, barberry, forsythia, hydrangea, spirea, iberis, boxwood.

O le tele o taimi, e faʻaaogaina le laau e fai ai fugalaau, fugalaau.

O le tele o taimi, e faʻaaogaina le laau i fualaau taʻitasi, ae o lona faʻaaogaina i le mamanu o le toga papa e le faʻateʻaina.

Aganuʻu ua lauiloa foi o se fofo faʻapitoa e fesoasoani i le togafitiga o pepa faʻataʻitaʻi. O lenei mea e molimauina i lona igoa, aua i le faaliliuga mai le Latina "argema" o lona uiga "cataract". Ae ui i lea, i aso nei mo togafitiga faafomaʻi e le faʻaaogaina le fugalaau.

E taua! I le taimi lava e maeʻa ai, e tatau ona togi le pito i lalo i le vai vevela ina ia maua ai le sua samasama lea e faʻamalolo pe a vavae le vavaega e le taofia ai le tafe o le vai.

O le matagofie o le argemon plant, e foliga mai o le poppy, e tosina mai ai tagata iloga o fugalaau o togalaau ma ona lauulu lauulu-lauulu ma se uʻamea mata ma e tutusa lava le susulu o fugalaau manogi. O le laau, e pei o se matagofie moni, e puipuia ai lona lalelei i ni vailaʻau mamana, lea i luga o laulaau, ipu, pusa fatu. E i ai sau fugalaau ofoofogia i lau togalaau? Ona oo mai lea o le taimi e fai ai lona fausiaina, aemaise lava talu ai ona e maualalo lona tausiga, e mafai ona faigofie ona talia le vevela ma le malulu, e le aʻafia i faʻamaʻi eseese ma faʻamaʻi.