Laʻau

Fuga o le Kerisimasi fugalaau - pe faapefea ona tausia i le fale

Laʻau e amata ona fuga i le taumalulu, masina malulu o se tala faʻailoga, o se vavega, e mafai ona faitaulia i tamatamailima. O le Kerisimasi (totonu) o se tasi o na mea. O le mea o loʻo i lalo o loʻo faʻamatalaina ai le foliga o se fetu Kerisimasi (fugalaau) i le fale, auala e tausi ai, vai ma fafaga, fai ai fugalaau.

O le a le Flower Flower Star?

O se fetu Kerisimasi po o le poinsettia o se fugalaau i totonu, e iloa e uiga i uiga masani, o le faʻamautuina o le faʻafeinu ma le faʻamalosi. Ae o le tausiga lelei, o le a faatumulia le fale i tala faitautusi.

O le a se foliga o se fetu mumu po o se pepe o Peteleema?

A o leʻi amataina e le au faifaatoaga poto ma le aufaatoʻaga le toe faia o le fetu o le Kerisimasi, na ia alu i se talafaasolopito umi ma ofoofogia. Muamua e talisapaia lona matagofie o Aztec anamua. Na faʻaaogaina e avea o se vali masani mo vevela, mea teuteu, ma le sua - i le togafitia o osofaiga i fiva. Ae, ae e te leʻi faʻatau ma faʻapipiʻi i luga o lau windowsill, e tatau ona e faamasani i mea taua e uiga i lenei fugalaau mataʻina.

  • E le o poinsettia uma e mumu. O lenei paolo ua manatu o se lanu lanu, ae e mafai foi ona e maua le paʻepaʻe, kulimi, samasama, lanu piniki ma e oo lava i le mafiafia o mata.
  • O le fugalaau lava ia na faaigoa i le tagata na mauaina, o le tagata faaupufai Amerika ma le faifeau D. Roberts Poinset. Ma sa le gata o ia o se saienitisi faaupufai, ae o ia foi o se tagata poto faapitoa i meaola.
  • Afai e te manaʻo i le poinsettia e suia le lanu o lau fugalaau i se paolo malu, e tatau lava ona e toe fetuunaʻi le fugalaau i se nofoaga pogisa pe ae alu i le fale. Ma e taua le matauina a itiiti ifo ma le 12 itula o le pouliuli atoa, a leai o le a iai se tulaga lamatia o le mauaina o se mea e le masani ai.

Fugalaau Kerisimasi: Fale Tausi

O se fetu o le Kerisimasi o se laau e fiafia i ai ma toto, ae o le tausia lelei o tulaga uma o le tausiga ma le toe gaosia, o le a fiafia ia te oe i se lanu matagofie ma le manaia.

Tulaga o le vevela

E faʻapefea ona tausia le faiva i le fale

Ua tupu le matagofie o le fugalaau o le New Year i le 20 ° C. O le mea e sili ona taua, o le vevela o le vevela i totonu o le potu e le pa'ū ile 16 ° C.

Taua! I le taimi o le taotoga, e tatau i le laau ona tuʻuina atu le tau vevela i le va o le 11-14 ° C.

O le tuputupu ae ma le atinaʻeina o poinsettia e faalagolago i le sao o mea o loʻo i totonu

Faʻamamafana ma faʻamaʻa, faʻamaʻi

I le fale, e taua le matauina o le tulaga o le faateleina o le susu, afai e le mafai, ia suluina le fetu Kerisimasi i le vai mafanafana i le potu ma vai inu. E le gata i lea, o lenei fuataga e puipuia ai le fale lava ia mai le apogaleveleve.

Taua! Faʻaleleia i le taimi o le taotoga e manaʻomia faʻalelei, ma i le vaitau mai ia Tesema e oʻo atu ia Mati, pe a fuga le fugalaau i le tulaga o le ola tuputupu ae ma fua mai - tele.

O le mea autu e uiga i le fafagaina o le le faʻafefeina o le vai i totonu o le apa e paʻu ai, ae e le aoga le faʻatagaina o le vaega coma e faʻamago. O nei mea uma e leaga mo se fetu Kerisimasi.

I tulaga o le fafaga, o manaoga e tutusa lelei ma fugalaau o le fale. Faʻaalu i le tautotogo i le amataga o le taimi galue o le tuputupu ae ma le vaʻaia ona sosoo ai lea ma le vaeluaga o le tolu vaiaso. E sili ona lelei le filifili mo fomaʻi faʻapitoa mo fualaʻau totō. Faʻamago seia oʻo i le tautoulu, seia oʻo i le amataga o le taotoga.

I le amataga o le vaitaimi o loʻo momoe, ua fafagaina le fafaga i fugalaʻau faʻatasi ma le faʻaopoopoga o fulukalama ma masima. E pei ona alu le fugalaau i totonu o le fale, o le fugalaau e matua faasaina ona faia.

Teuteu ma tausia se star Kerisimasi pe a uma ona fuga

A o faagasolo lenei vaitau, e faʻaitiitia ai le umi o le ao i itula e 10, lea e tuu ai le fugalaau i totonu o se atigipusa ma ufiufi i le pepa malo po o se ie uliuli lanu uliuli. Faʻaitiitia faʻaitiitia le suālaʻau, ma e le faia faʻamaʻi.

O le teuteuga e faia pe a oso le laau. Ole tau e tusa ma le afa o le maualuga o le laau, ma pe afai e le sili atu i le 5 cm le mama, ona le paʻi lea. O le teuteuina e tatau foi ona faia ina ua uma le fetu o le Kerisimasi ua totoina i totonu o le fugalaau fou.

O le teuteuina fesoasoani e fausia ai se togavao matagofie i le lumanaʻi

O le Kerisimasi na toe totoina i le fale

O le gaioiga e faʻatinoina aʻo lumanaʻi le amataga o le tuputupu ae o le vaitau ma le faʻatupulaia o le tuputupu ae. O le mea autu o le galue ma le faaeteete, e pei o le aʻa o le fugalaau e leaga. O le mea lea, o le suʻeina o loʻo faʻatino i le auala o le faʻafefeteina e aunoa ma le solia o le eletise omea.

Afai e le faʻatumu e le laau le fagu i aʻa, ona le tatau ai lea ona faʻavasega. I lenei tulaga, ua lava le sasaa i luga o le palapala.

Ae mo le filifilia o fugalaau, o le mea fou e tatau ona 2-3 cm le lautele ma loloto atu nai lo le isi, e leai. A maeʻa le faʻavasegaga, e maua ai le tele o le suavai ma le faʻamaina, o le vevela e le maua lalo ifo o le 21 ° C. A maeʻa le tatupuina o ni vaovao fou, e tatau ona tuʻu ni nai malosi, ma tipi ese isi mea e taofia ai le faʻavaivaia o le togavao teuteu.

Taimi e malolo ai

O le taimi o totoe e pau i le faaiuga o Fepuari - o le amataga o Mati ma e oʻo ia Aperila. I le taimi lea, o le laau e malolo, e masani ona pa'ū laʻau. O le faailoga muamua lava o le amataina o lenei vaitau, ua taua e tagata atamamai foliga vaaia i luga o mea teuteu, mumu mumu o lau lanu meamata. I le taimi lenei o tau:

  • tuu le fugalaau ma le laau i se potu malulu ma malulu, taofi i le vevela o le 12-15 ° C;
  • faia ni fualaau faasaina, ma tuu ai pea malosi 7-10 cm le maualuga, lea o le a mafai ai i le lumanaʻi ona fausia se laʻau matagofie ma le laʻau;
  • susu e seasea lava. E le gata i lea, e aoga le tuʻuina atu o le eleele e faʻamago atoa, o le a saofagā i se faigofie "taumalulu" o le laau.

Mo faʻamatalaga! O le taimi o totoe e tumau ile 1.5-2 masina.

Saunia mo le faʻaulu (faaiʻuga o Setema - Novema)

E faʻapefea ona tausia se pama i le fale

Faatasi ai ma le amataga o le taumafanafana, o le fetu o le Kerisimasi e amata ona tuputupu ae malosi, atiina ae, ma i le amataga o le autumn, o se taimi o le sauniuni malosi mo le totogo e amata. Afai e te le mulimulitai i se faiga faʻapitoa, e le mafai e le fuga o poinsettia ona faʻatali. O le a le mea e manaʻomia e fugalaau:

  • Puipuiga mai le malamalama. I le tautoulu, mai lea taeao i lea taeao, latou te ufiufi le fugalaau ma se atigipusa pusa po o se pogisa po o se taga paʻu;
  • Tuʻuina le laau i le malamalama masani, suiga o le ao ma le po. O le tulaga autu o le taofiga o le leai lea o ni faʻasalalau vavalalata ma faʻapogai o moli uila;
  • Le faʻaogaina o puipui puipui.

I soo se tulaga, ao faagasolo lenei vaitaimi:

  • faʻafeinu i le vai mafanafana faamama, ae pe a maeʻa faʻamago le masini vai;
  • faʻaaoga faluga faʻatasi i le vaiaso, fuafua mo le teuteuina, fua o laau totō.

A maeʻa uma manipisi, e faʻapipiʻiina le fale i luga o le windowsill illuminated.

O le tausiga lelei o le ki lea e toto ai le soifua maloloina ma le matagofie

O faamai ma meaola faalafua o le fugalaau ma le tau faasaga ia i latou

E faʻafefea ona tausia le ampel geraniums i le fale

Afai o le a amata ona mou ese le laau ma mou atu, ae ua ausia tulaga, e mafai ona aafia le togavao i poloka mama pe mafatia ai mai se maʻi. O le tele o taimi, e aʻafia le laau:

  • Mealy anufe. Latou te fafaga i luga o le laʻau o le laau, ma tuʻu ai se paʻu paʻu i luga o le laʻau. O se laasaga taʻitasi i le laasaga mo le puleaina o meaʻai e maua ai le faʻaaogaina ma se vaifofo o se faʻaumea faigofie lava le tagamea poʻo le inu o le ava malosi, ae mo le sili ona lelei e aoga le filifilia o se taʻavale vailaʻau poʻo le phytoverm;
  • vaʻavave mite na te ufiufi le laau faʻamaʻi, fafaga i luga o le laau ma mafai ai ona oti. Ua lava le faatulagaina o se taʻele masani mo le laau, togafiti lau laʻau i le ulaula tapaa;
  • le lanu enaena e faʻaalia i le foliga mai o se laisa grayish i luga o le laau. Ina ia feʻaveaʻi, ua faʻaumatia laulaʻau ua togafitia, togafitia faʻatasi faʻatasi ma le faʻaaogaina o antifungal

Faʻalogo lelei! O le tele o taimi, o le mafuaaga e mafai foi ona ufiufi i eleele leaga ua faʻatau i se faleoloa. O le mea lea, ao le i totoina i le eleele fou, o le eleele e tafe i le maualuga i le ogaumu.

E faʻafefea ona faʻailoa se fetu Kerisimasi i le fale

Tapena se laau i le tautotogo po o le tau vevela. Mo le faia o lenei mea, faʻaaoga se tipi tipi, le pito i luga ma le itiiti ifo i le lima internodes. O le mea e seleseleina o le faʻafefeteina lea i le malala, ona aʻaina lea i totonu o le vai poʻo eleele palapala mama, faia i vaega tutusa mai le oneone ma le peʻa.

Ina ia faʻagasolo le faagasologa o le aʻafiaga, o faʻalauteleina o meaola, mo se faʻataʻitaʻiga, heteroauxin, e faʻaaoga. O le vevela i totonu o le potu e tatau ona i ai i le maualuga o le 25-27 ° C, o le seleseleina latou lava e faʻapipiʻi faʻapipiʻiina. O le seleseleina o le tipi e masani ona 1-1.5 masina, ona tofu ai lea o se tasi i totonu o se ipu.

O le mea lea, o le fetu o le Kerisimasi o se laau lea, e ui lava e fiafia i ai, ma le tausiga ma le tausiga lelei, o le a fiafia ia te oe i lauolaola matagofie e le mafai ona faatusatusaina ma isi sui o le aiga.