Matalena masina

Totoina o kapeti fuaina i Oketopa 2019

I le kalena o le masina, o faʻaaliga o vaega o le masina o loʻo faʻaalia, o lona uiga, suiga i lona faatulagaga i fafo, e faʻalagolago pe faʻapefea ona susulu e le lā vaega o le satelite a le Lalolagi. O masina masina e 29-30 aso ma e aofia ai le 4 masina o le a aafia ai tagata ma le faagasologa o le tele o faagasologa i luga o la tatou paneta.

E talitonuina, faatasi ai ma isi mea, latou te aafia ai le tofo ma le lelei o tapenaga o le taumalulu, aemaise lava - sauerkraut.

Faʻaaoga meatotino o sauerkraut

O le lelei o le oloa ua faʻamatalaina e mafua mai i lona tuufaatasia o vailaʻau. Muamua lava, o fualaau faisua ua taua tele i le maualuga o mea o le acid ascorbic. A faʻaaoga le 200 g o kapeti e mafai e se tagata ona toetoe lava a saunia uma le tino ma le manaʻoga i aso taitasi mo lenei mea. E le gata i lea, o lapisi ua tipiina e mauʻoa i vitamini: A, B1, B2, B4, B5, B6, B9, E, K, PP.

E te iloa? E tusa ai ma faʻamaumauga, mo le taimi muamua, na amata ai e tagata o le Malo Tutotonu ona kuka sauerkraut. Ua lauiloa i le seneturi lona tolu. TLM u. na latou faʻafefeteina i le uaina araisa ma faʻasolo atu i le taumafataga a tagata faufale o loʻo fausia le Maota Tele o Saina.

E iai le tele o sodium - 150 g o loʻo i ai le aofaʻi o lenei elemene. O nei mea o le potassium, calcium, magnesium, sulfur, phosphorus. E mafai ona faʻafeiloaʻi ato i le manaʻoga o le tino o le tagata i ni elemene taua e pei o le uʻamea, manganese, kopa, seleni, fulufulu, zinc, faʻapea foʻi ma gaʻo eletise polyunsaturated - Omega-3 ma Omega-6.

100 g o fualaau faisua ua i ai le 1.8 g o protein, 0.1 g o gaʻo, 3 g o carbohydrates, 2 go filo o meaʻai ma 89 g vai. Calories - 23 kcal / 100g.

I le faaopoopo atu i le toe faʻaleleia o le tino ma vitamini ma minerale, ua mafai e le fermented oloa ona tuʻuina atu faʻamanuiaga nei:

  • fomaʻi;
  • faʻamamāina;
  • faʻasologaina o totoga o meaola;
  • faateleina le 'ai;
  • puipuiga o maʻi cardiovascular;
  • aveeseina o le cholesterol mai le toto;
  • fufulu ipu;
  • aveeseina o gaioiga masani;
  • faaitiitia le mamafa;
  • manuia aoga i luga o le tino.

Faamasani oe lava i le kapisi gaosi e tusa ai ma le kalena lunariki.

Aisea e masima ai pe masima pepeti i le kalena o le masina?

O faʻalavelave faʻaleaʻofia e aafia ai le tele o faʻalavelave e tutupu e le gata i luga o le paneta, ae faapena foi i le tino o le tagata. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo se taimi umi, ua iloa e le au fai togalaau ma tagata fai togalaau afai e te totoina fualaau faisua, pe a maeʻa le kalena o le masina, e mafai ona e maualuga atu ma sili atu ona lelei.

Ma na maitauina e le au talimalo i nisi o aso o le masina, lea e manatu lelei o le sauerkraut e sau faapitoa lava ma le manaia. I le vaitau ua manatu e le manaomia mo le kukaina o le taumalulu taumalulu, ua aliali mai o le a vaivai ma palako.

E te iloa? I le taimi muamua, sa taialaina o matou augatuaa i le kalena o le masina ma na o ni nai seneturi mulimuli ane na latou suia ai i le la. O le faamaoniga o lenei mea o loʻo maua ai kalena anamua. O se tasi o tagata aupito leva, e manatu, na faia i le 18 afe tausaga talu ai. Na maua o ia i le taimi o le tafega o le sites o le Achinsk Paleolithic (Rusia o aso nei).

Tulafono mo le filifilia o kāpeti mo le teuina

Afai e te inuina le fualaau faisua, ia e tatau ona e iloa pe o le a le tulaga e tatau ona filifilia e avea ai le oloa ma mea lelei ma maloloina.

O nai faʻamatalaga nei mo le filifilia:

  1. E tatau ona mumusu e faʻatau faʻatoʻaga vave ma lau lanu meamata. E talafeagai na o salakeke.
  2. E tatau ona pupuʻu ulu i paʻepaʻe paepae i luga.
  3. O mea e gaosi ai fualaʻau e tatau ona matua manaia ma manaia.
  4. A o le tuiina o le ulu e iloagofie lava le galo.
  5. E tatau ona tuʻuina atu i le ogatotonu o le vaitau ma le tuai o ituaiga eseese, o ona fua ia maua ai le maualuga o le suka. E aofia ai: Glory, Gift, Belarusian, Menza, Kharkov Winter, Jubilee, Geneva, Amager.
  6. Pe a filifilia fatu mo le totoina o kapeti, e tatau ona e gauai atu i faamatalaga i luga o le pusa ma le faʻamatalaga o le ituaiga. E masani ona faailoa mai e le kamupanī pe o lenei vailaʻau varietal e talafeagai mo le faʻaaoga i le salima poʻo le faʻamalosi.
  7. E sili atu le filifilia o laʻau tele, e mamafa pe a ma le 5 kg - pe a uma ona faʻamamāina, o le a tele lau laʻau e talafeagai mo le faʻamalosi.
  8. I luga o foliga o laupepa e tatau ona fou, e aunoa ma le faaleagaina, faailoga o le pala, faʻaleagaina, sulu.
  9. E le manaʻomia le mauaina o ituaiga eseese o Dutch ma Saina ma faʻatoʻaga.

E taua! Ina ia mafai ai e le oloa ona maua na o le manuia, ua fautuaina se tagata matua soifua maloloina e le sili atu i le 200 g sauerkraut i le aso.

O afea e tipi ai le kapeti mo le toinaina ia Oketopa?

O loʻo iai aso lelei mo le seleseleina o kāpeti. Aoina mai le tumutumu i nei vaitau, e umi atu, e aofia ai le tele o le sua sua ma mea taua.

E tusa ai ma le kalena o le masina, e tatau ona faʻamamaina kāpeti i aso o le masina tuputupu ae, i le taimi o le fetu i totonu o faaputuga o Cancer, Pisces, Scorpio, e aofia ai: 1, 2, 10, 11, 29 Oketopa.

Aso fiafia mo le tolaina o le kāpeti ia Oketopa 2019

O le kāpeti Kvass e fautuaina i aso o loʻo i le masina i le tuputupu ae. O Oketopa, o fuainumera e mai i le 1 i le 13, mai le 29 i le 31. O aso nei e sili atu le malosi o le faʻamalosiina, o le tuputupu aʻe o le siama o le lactic acid, o le faʻamafanafanaina e faia i se taimi puupuu, ma o le oloa gaosia o le a teuina umi atu.

O fualaau aina suamalie e sili ona maualuga i luga o aso pe a i ai le Moon i faaputuga fetu Aries, Taurus, ma le Capricorn. E tusa ai ma le kalena o le masina, ia Oketopa, o le satelite o le Lalolagi o loo i ai faailoga i luga ole aso e sosoo ai: 5, 6, 12, 13. I le auala, e fautuaina foi e tatala pusa ma le kapisi i aso o le Moon i luga.

E talitonuina o le fualaau aina suamalie sili ona lelei e alu pea i aso e pei o le "alii" - Aso Gafua, Aso Lua ma Aso Tofi. Afai e te mulimuli i fautuaga uma o loʻo i luga, o aso sili ona faamanuiaina mo le seleselega o le taumalulu ia Oketopa o le a: 1, 3, 7, 8, 29, 31 o le masina.

I aso o le masina atoa, e le manaʻomia le faʻafefete. O lo latou tofo o le a faʻaitiitia le faʻaitiitia, ma o laʻau tipeti o le a faʻanoanoa. Ia Oketopa, o le masina atoa ua matauina i le 14th. E le gata i lea, o vaitaimi o le Moon o loʻo i totonu o faaputuga mauga Virgo, Cancer, Pisces e le lelei mo le fefete. O fualaau faisua e televave ona ufiufi i le gaosi ma e le o toe faʻaauau le teuina ma le taumafa. Ia Oketopa, o aso leaga e 10, 11, 20, 21, 24, 25.

E taua! Sauerkraut e mafai ona aofia i le taumafataga, ae le o tagata uma. E faʻasaina i tagata gasegase e tele ituaiga o maʻi gastrointestinal, pancreatitis, maualuga maualuga, fatu ma fatu fatugase, faʻalautele le eleʻele o le manava, urolithiasis.
O le mea lea, ina ia lelei le kuka ma gaogao pe a maeʻa, ona fautuaina lea e kuka i ni aso, faʻamaopoopoina aso o togavao faʻasolosolo ma le kalena o le masina. Mo le faʻataʻitaʻiga, e tatau ona e filifilia le aso o le tuputupu ae o le Moon, lea e pa'ū i le Aso Gafua, Aso Lua po o le Aso Tofi.