Fua o le gaosiga

E faʻapefea ona fuafua se peti pepelo: faʻamatalaga, faʻatusatusaga

E mafai ona faigofie ona iloa le eseesega o latou pulou, aua e taua tele le mafai ona iloa le va o se mushroom gaosi ma se mushroom e le mafai ona ola, talu ai o se mea sese e mafai ona oo atu ai i ni taunuuga faanoanoa. O le mea moni, o mea uma lava e oʻo mai ma le poto masani, ae o le poto masani o le a le sili atu. O lea, seʻi o tatou taumafai e iloa pe faʻapefea ona iloa se petivale sese, ma ia iloa po o le a le lamatiaga e maua ai le ola maloloina o le tagata.

Faamatalaga sese

E le o tagata uma e faʻailoaina le "filemu le tulimanu" latou te iloa o loʻo i ai se mea e lua, pe a mafaufau o lenei meaola e matua tulaga ese lava. Ae i le natura, o loo i ai pea se mushroom e foliga tutusa ma lena.

Faamasani oe lava i ni meaʻai e le mafaamatalaina, e pei o hamu anufe susu, russula, svinushki, ma foxfish.
O le faaluaina o aspen e taua o se mea oona, ma o se peppery poʻo se gavel mushroom. E mafai ona fai ai le mycorrhiza (symbiosis) na o laau coniferous, ina ia mafai ona maua i totonu o vaomatua ma le pulumu, pine, fir.

E te iloa? I nisi o eria o Amerika i Matu latou te faia se ipu e tautua i se maliga mai pulou puʻupuʻu moni: puʻu pulou pulou puʻu ma paprika ma pulupulu, o mea manogi e faʻaopopo ma o le ulugalii fou e togafitia (i se auala fou i se ipu fou). Ua mautinoa e tagata i le lotoifale o ia ituaiga meaai e faatumauina ai le faaipoipoga e faʻavavau.
Sei o tatou tilotilo totoa i foliga vaaia o le oona.

Hat

O lona pulou e laʻititi, o lona faʻafefeteina ma le tino. E maua i lanu eseese: mumu-lanu enaena, samasama-ulaula, mumu-lanu moli. I totonu o pulou laiti, o le totonu o le pulou e paepae, ae o le matua o le a le mafiafia.

Faitau mea e mafai ona 'aina e pulou e aunoa ma le lamatia o lou ola maloloina.

Leg

O se mea e fulafula, faʻalelei, faʻafefete i lalo. O lenei vaega ei ai se moli piniki po o se samasama. O le fogaeleele e ufiufi i tamai lanu enaena uliuli, ma o le pito i lalo e i ai se fausaga lapotopoto, pe a oti, ia paʻepaʻe e suia ai le piniki.

E taua! I se faalua, pei o so o se aspen, o vae e leai se mama.

Pulp

Le aano o se oona oona. E matua vevela lava e oʻo lava i togafitiga faʻamaʻi e le mafai ona faʻasaoina.

Aoao e uiga i moli suamalie ma meaʻai e ola i luga o laau.

O le a le mea matautia

O lenei mushroom ua manatu e le mafai ona faʻailoa. Leai, e le oona, ae e le mafai ona e 'aina, e le gata i le tele. E pei ona taʻua i luga, o lona tino e matua vevela lava (e leai se mea na taʻua o le mushroom o le vao oona).

E tusa lava pe e mafai ona e taofiofia se ituaiga o tofo ma se ituaiga o vaʻaia faapitoa poʻo se vaitau malosi, e le o fautuaina pea e 'ai. A uma, o le oona o le galo gall ua liua i toxini, ona latou faʻaoʻo ai lea i le ate ma faʻalavelaveina lana taotoga talafeagai. E le lelei lenei mea mo le soifua maloloina.

Afai e te 'ai i taimi uma manu moni manu, e fesoasoani i le faʻaitiitia o toxins ma slags mai le tino. Ma o le paluga mai nei pulou e fesoasoani e toe faʻaleleia ai faʻamaʻiloga pe a mavae faʻamaʻi, e iai sona aafiaga lelei i le tuufaatasiga o le toto ma le hemoglobin ua faʻaitiitia.

E iai ni meaʻai e pei o le aspen, o le podgazdki paele, boletus, russula, musika, mokhovik, svinushki, mushuse lanu mūmū, musikal porcini, ma mushrooms o punavai o meaʻai o meaola faʻapitoa: proteins, fat, carbohydrates, vitamins ma elemene.

E mafai ona faʻafeeseesea le eseesega o mea ese mai le sese

I fafo, o nei pulou e tutusa lelei lava, o lea ia iloa ai le taufaasese o le "taufaasese" i nisi o nuances.

  • O se tasi o auala e fuafua ai se mea e leai se mea e teu ai o le tilotilo i le lanu o le pusa. E pei ona e manatuaina, o loʻo i ai se kulimi piniki i le oona, ae i totonu o se asparagus moni o le tino e paʻepaʻe pe faʻafiafia.
  • O le isi eseesega: o le vae o se laau oona e teuteuina i se moli piniki po o le samasama (e tutusa foliga o musika). I le boletus moni e leai.
Ina ia aloese mai le oona malosi ma e oo lava i le oti, vaai pe faapefea ona iloa meaʻai mai i mea sese.

Manatua o le mushroom musika e maua i na o vao vao.

E taua! Gorchak i foliga vaaia e masani lava ona matagofie ma matagofie, aua e leai se manu e ai ona o lona tofo faapitoa. O lenei mea moni e aoga foi le mafaufau i le taimi o le "saili filemu".
O le suʻeina o puloʻamea o se mea faʻalelei, o le taimi o le fusia faʻatasi ma le natura. Ae e oo lava i le taimi o se taimi malie fiafia e le tatau ona e le mataala. E moni lava lenei mea mo tagata amata. O le mea lea, ia mautinoa e suʻesuʻe ituaiga o musika e maua i totonu o togavao, ma afai e le masalosalo, feutagai ma tagata atamamai mushroom poto.

Faʻamatalaga mai tagata o loʻo faʻaogaina fesoʻotaʻiga e uiga i se lesona aogā - aoina o pulou

Mai le pepe ou te fiafia e piki pulou. Na fai mai loʻu tina na ma savavali faatasi ma aʻu i le togavao pe a le atoa loʻu 2 tausaga, totoina au i se kangarooha, ma sa ou nofo ai iina ma tilotilo solo, ma vaavaai mo pulou. Na faapena foi ia i matou. O ai i totonu o le vaomatua, ou te faʻatasi ma i latou. Aumai i taimi uma musika sili ona lelei. Ou te fiafia e savali i le togavao, na o le alu e suʻe ni pulou. Ioe, o loʻo i ai oʻu lava fale, ae ui i lea, ou te le fiafia e tamoe mai lea nofoaga i lea nofoaga. I le taimi muamua, i le fale tuai, sa i ai so matou vaomatua lata ane, vaevaeina i sikuea. O lea na vaevaeina ai i ala na ui atu i totonu ma alu loa. Ma ao ou savavali i totonu o le togavao, sa ou tamoe i luga o le auala, ma faaputu se ato. E te savali i totonu o le vaomatua, e laʻitiiti mumu, o loʻo sinasina iinei. Matagofie E te aoina i latou, o le ato ua leva ona toso, ae le lava mea uma mo oe. Ou te leʻi misia le faʻatautaia o mushroom i le tausaga e tasi. E toetoe lava o taimi uma ou te pueina ai se mea pueata, ma puʻeina musika sili ona matagofie. Ma ei ai la tatou tu masani e faitau ai pulou, oe sili atu. Ia, o lea tatou te malie)) O le a fai mai se isi o lenei mea le aoga, o se tasi i le malumalu e feeseeseaʻi. Ae i totonu o lo matou aiga e masani lava o se tuuga. O lea, i loʻu 22 tausaga uma, o le mea sili ona taua i se tasi o malaga e 998 mumu. O le tausaga lena i le 2004. Ona ma tamoe ese ai lea ma loʻu tina mai le vaomatua i nisi o taimi ma togi ni pulou i totonu o ato. E leʻi sili atu le tele o lenei aofaiga. Ma o le tausaga foi lenei, sa lelei lava musika. Ae o le mea moni e le tele. Sa ou i ai i le 198 i le taimi, ma o loʻu tina ma loʻu tamā e 198 le lanu mumu mo le lua. E i ai au ata, ae na o luga o le telefoni, aua le faʻamasino tonu. I le lautele, o le savali i totonu o fafie e suʻe ai musika e aoga tele. O nisi taimi, ioe, e matautia, ae ou te matamata i taimi uma ou te alu i ai, pe o le a le mamao. O le mea lea ia e faʻamalosi oe i se tapasa ma alu.

kesha4ka

//irecommend.ru/content/kak-zhe-ya-eto-lyublyu-neskolko-foto

E aoina mai musika mai le 6 tausaga. E fia ou manatuaina, o le taimi lava e iloa ai e tina o loʻo ave e se tasi ni pulou, matou te potopoto ma o atu i le togavao. O le mea pito sili ona taua i lenei mataupu o le aoina mai o ato, afifi (aua o nofoaga e mafai ona maua ai se mushroom), naifi. Ma fai laei e tusa ai. E le tatau ona galo o oe o alu i totonu o le vaomatua, ae le o le faleoloa. Ulu, lavalava ma manoa, poʻo seevae faʻalelei. E pei o le faagasologa o le sailiga o musika. O iinei e te alu i ai, saili se faʻamalo, poʻo le pito ma amata lemu lemu, vorosha mutia, tuleia o lālā. I le taimi lava lea e manavaina le ea fou, faamemelo i le natura, le matagofie o le vaomatua. "Faigamaʻe" mo gaioiga pulou. E na o le leiloloa o le taimi, ma pe a masani ona leiloloa pulo o masogi mai le tele o mea na maua. Ma o le mea e sili ona taua i le ea e te le matauina le vaivai. Ma e ese le manaia o le aumaia o pulou i le fale, ona to ese ai lea i le faasologa! Maʻeu se manaia o le 'ai ia i latou i le taumalulu) poʻo le toe faʻamaua o mea fou. O lea e alu e piki ni pulou. Faʻatasi faʻatasi pisinisi ma le aoga ma le sigi o le a aoina ma manavaina le ea!

Natulevich

//irecommend.ru/content/samoe-poleznoe-zanyatie

Vitio: Boletus faʻamatalaga