Laʻau i totonu

Ardiziya Gorodchataya: tausiga ile

O le laʻau ma le hardi krenat o se fale o loʻo i totonu ma ni mea teuteu matagofie.

O lana lanu mūmū na amataina ia Tesema ma avea ma teuteuga masani o le Kerisimasi mo lou fale.

E faʻapefea ona tupu lenei 'au faʻavaomalo ma o le a talanoaina i lenei iloiloga.

Faamatalaga faʻamalosi

O le Ardiziya gorodchataya (krenat) o se laau e tasi. O nisi taimi o loʻo i ai le faʻavaeina o se vaomatua i ni auʻau. Ua teuteuina lala i lanu uliuli lanu meamata. O le matagofie o laʻau faʻamalosi e oʻo atu i le umi o le 8-13 cm ma le tele senitimita le lautele.

E fetaui lelei mo le ola i fafo poʻo totonu i totonu o tulaga talafeagai. O le mea lautele, o le laʻau o le paluga e matagofie tele i fugalaau, ma fua o loʻo faia. I le vaitau, o le pale e fai sina vevela e faʻaleleia ai le matagofie o le laau.

E te iloa? Homeland Ardizii Aferika i Saute Asia, Saina, Taiuani, Korea ma Iapani. I totonu o Europa, o lenei laau matagofie na foliga mai talu ai nei talu mai le 1800s.

I le natura o le vao, e oʻo atu i le maualuga o le 8 m le maualuga. O le mea lea, pe a tupu aʻe i le itu i saute i le malae, e feagai le fai togalaau i le faʻafitauli o le totoina o le tele o fuʻa.

Fuga i fuifui vine paʻepaʻe paepae paʻepaʻe poʻo le paʻu paepae e lima-petal mai le tautotogo o le tautotogo i le amataga o le taumafanafana. O fugalaau manogi e faʻapitoa, aua e le manaʻomia e le faiva ia pollinators. Inflorescences - panicles poʻo umbrellas. Pe a vaivai, latou te liliu atu i ni fuʻa mūmū mūmū e tumau pea mo le tele o masina.

Fugalaau ma vine ua faia i le ogatotonu o le laau. E mafai ona salalau fatu e manulele ma tagata. O le tuputupu ae, latou te faia ai se laau talatala. Taʻiala faʻamaoniga o le sua oona - leai. E le o fautuaina e faʻaaoga ona o le le lava o le malamalama o mea totino o lenei fale le iloa io tatou latitudes. E le gata i lea, ona o le lanu susulu o vine latou te le fautuaina ina ia faʻaogaina i potu ma tamaiti laiti. E manaia laʻau ma e ono manaʻo le tama e ai.

Ardiziya kanchatchataya foliga sili ma e mafai ona nofo i totonu o se potu. Fautuaina e ola i se togamalulu, fale kiona poʻo se potu. I tulaga uma lava, e taua tele le fatuina o tulaga e latalata ile natura.

E taua! Laasaga laʻau Ardizii - mafiafia le pito o le laupepa. E le o se faʻamaʻi, ae o se ituaiga o le ola ai o siama-siama siama. O le tele o laau totő i vaomatua o vaomatua "e mafai ona" maua ni minerale mai le ea, ae maise lava, le vevela. E talafeagai mo le atinaʻe masani o le ea.

Tulaga mo le tuputupu ae i le fale

Tui se laau toto i le malamalama ma le susulu. E fiafia foi o ia i le maualuluga maualuga ma manuia pe afai e te faʻafaigofieina le ea i ona tafatafa. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻapipiʻi se atigipusa ei ai se fugalaau i totonu o se fata ma lapisi ma vai.

A faʻaleleia, o le a faʻaleleia saʻo le vaimama i le vaʻa lele. Aua nei galo e le tatau ona i ai se vai "vai" i totonu o le fata ina ia aua le faia se siosiomaga lelei mo le atinaʻeina o phytopathogens. Fertilize le laau i le taimi o le tuputupu aʻe - mai le tautotogo i le autumn.

Nofoaga

A oʻo ina tupu aʻe i totonu o se fagu, o le Ardizia e maualuga lona maualuga pe a ma le 90 cm. O le fua o le laau e 30-38 cm. O le mea lea, e faigofie ona tuʻu i tafatafa o ni meaafale lapoa pe lata i se puipui avanoa. O fafo e talafeagai mo le teuteuina o terraces ma gazebos. I le faʻalapotopotoga a le natura e faʻafeiloaʻi le susulu o le la. Ae o loʻo le manaʻomia pea. E sili atu le ola o le vao i lalo o le popo o laau, i se paolo malulu, puipuia mai matagi ma malulu. E mafai ona i ai le susulu o le la e le sili atu i nai itula ile aso.

E taua! I le maualuga o le timuga (i luga atu o le 80%), o le a amata ona malepelepe fua o Ardizia.

Lulu

E ui i lona afaina o le vevela, ae sili atu le fiafia o Ardizia gorodchataya. Aʻo lelei - + 15 ° C. O le maualuga o le vevela, o le maualuga o le maualuga o le manogi e tatau ona. O le vevela o le vevela e mafai ona + 15 ... + 24 ° C.

O le faaitiitia i lalo ifo o le + 8 ° C e le taliaina - e oti tagata taʻitasi i lalo o ia tuutuuga. Ma i le vevela i luga aʻe o le 24 ° C, e tatau ona e tausia pea le maualuga o le maualuga.

Faʻamamaga o le ea

Fetuunai le maualuga o le susu e fuafua i le vevela:

  • i le vevela o + 15 ... + 20 ° C, o le maualuga i totonu o le potu e 60% ma e le manaʻomia ona fetuunai;
  • i le vevela i luga aʻe o le 24 ° C (taumafanafana), tuʻu le pusa i luga o le pa i totonu o se paʻetaʻi ma laumei susu. O le a oʻo i le 70% le maualuga o le suavai, e lata i le vao;
  • i le vevela i luga aʻe o le + 28 ° C, faʻaleleia le ea ma lau mai le fagu eletise ina ia mautinoa ai le faʻamamā lelei.

Tausiga ile

E mafai ona manuia le Ardizia krenat i totonu ma fafo. Tausiga i le fale e aofia ai vaiinu faʻavaitaimi, fafagaina ma le faʻasaoina o le vevela. Faʻasalaga, ae fautuaina gaoioiga:

  • teuteu ma faʻapouliuli le pale i le tautotogo;
  • eleele mulimulita ina ia mafai ai ona lelei le vevela, susu ma le palapala.

Ardizia e fiafia i le eleele ma se tele o mea oona, ae i le taimi e tasi e mafai ona fuga i luga o soo se eleele. O le mea lea, pe a totoina i totonu o se ipu, ia faʻafefiloi ma faʻafefiloi pe a mafai. O le mulimulitaia o le a faʻaleleia ai le ola o laau.

Totoina poʻo le toe totoina na faia i le tautotogo. Afai o le fatu e faʻateleina i fatu, ona manatua lea e tupu malie lemu. O le mea lea, o fatu o le a liua i totonu o se laau totoa atoa e leʻi silia i le 18 masina.

E te iloa? O Ardizia ua avea o se vao faʻalaʻau i Ausetalia, aemaise lava i vaomatua.

Faʻasa

I le gasologa o le alualu i luma o le tuputupu aʻe, faʻafefe vai i le vai vevela i le tele o taimi pe a manaʻomia e tausia ai le palapala. I le va o le eleele e faʻavaivai e tatau ona i ai le taimi e faʻagogo ai.

O le tele o le vai e manaomia e se laau toto e faalagolago i le tele o mea: o le tele o le malamalama e maua, fesuiaiga o le ea, maualuga o le vevela. O se tulafono lelei o le faʻafefe lea o le fugalaau i le vaiaso ma fetuutuunai le taimi e faʻalagolago i le vave vave ona mu le palapala. Fausiaina manaoga o le ea.

O le faʻasoaina o togalaau vevela e fautuaina mai le pito i luga. Ae afai e te manaʻo e maua le suavai maualalo, aua nei e inu vai i totonu o le pini mo le 15-20 minute, ina ia le saofaga i le atinaʻe o siama.

Laʻei pito sili

I le vaitau o le tuputupu aʻe, o le faʻamafanafanaina e faia i vaiaso uma. Tuutuʻuga o le faʻamalosi - mai le tautotogo i le autumn. E mafai ona e faʻaaoga fugalaʻau faʻapitoa: faapalaʻau, fuga vao. Mai le faleoloa, e manaʻomia le faʻatau o le fomaʻi, lea o le a faʻaititia ai le lua o le vailaʻau i lalo o le potassium ma le phosphorus. E mafua mai i le mea moni e faʻapea, faatasi ai ma le fesoasoani a siama-siama siama, o Aryysia Krenat e maua le nitrogen mai le ea. Fertilizers mamanuina mo lautele lautele (e pei o azaleas, rhododendrons, ma camellias) e fetaui foi mo le faʻamalosia.

Vele le mulch ma faʻaaoga saʻo le faʻaaoga vai i lalo o le laau. O loʻo aʻafia le aʻa aʻa i le pito umi o le lālā. Mulimuli i faatonuga i luga o le mea e faʻaaogaina ai le faʻalaʻau, e pei o le faʻamalosia ma uiga o le talosaga e ono fesuisuiaʻi.

Teuteu

O Ardizia o se laau malosi malosi e olaola. O le mea lea, e manaʻomia le teuteu faʻamalosi pe a tupu aʻe i totonu. O loʻo faia i Fepuari-Mati aʻo leʻi oʻo i le vaitau o le tuputupu ae. Totoina le vaomatua, tipiina lala, faia pe'ā tatau. Faʻasese lala i le auala e pei o isi laau.

E le masani ona vaʻaia tagata e le lavalava. O le mea lea, ia mautinoa e vaʻaia le meafaigaluega aʻo leʻi oti. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese mai faʻamaʻi pipisi.

E taua! Ona o le mea moni e faapea o Ardiziya e maua mai meaʻai i aʻa, e vave lava ona tupu aʻe, e tusa lava pe vavae ese atoa.

Suiga

Ina ia mafai ona ausia le taunuuga sili, i le tautotogo e sui ai fualaau aina i totonu o ipu e 2-4 cm le lautele atu nai lo le ipu muamua. O le gaioiga e faʻatinoina i tausaga taʻitasi sei oʻo ina oʻo atu le lapisi.

O le faʻafefiloi o le paluga e tatau ona matua maloloina ma le lavalava mo aʻa e maua ai le okesene. Saunia se paluga o vaega tutusa o le faapalaga, fanua o togalaau ma le faaopoopoina o le oneone poʻo le perlite. Le faʻamoemoe o vaega taʻitasi:

  • compost - mea taumafa;
  • fanua o le togalaau o le eleele palapala o le paluga;
  • perlite, vao, oneone - o se elemene taua e maua ai le friability.

O le faʻamoemoe o le totoina o le faʻafouina o le eleele, puipuia mai le faʻasaga ma tuʻuina atu le meaʻai i meaʻai. Ina ia aveese lelei le fugalaau mai le ulo muamua - sasaʻa tele i le vai mafanafana i le vevela o le potu.

Faʻaopoopoga faatonuga:

  1. Faʻasaga le fagu i luga o se nusipepa poʻo se pepa ma vaʻaia ma le faaeteete le laau.
  2. Tuu se vai i totonu o se fagu fou (pebbles, lapisi, sima sima).
  3. Faatumu i le saunia poʻo le faʻatauina o paluga.
  4. Aua le mama aʻa o le eleele ua mavae, ina ia le faaleagaina ai.
  5. Tuu le ipu i le ogatotonu o le ulo ma faatumu i le pito i luga o itu.
  6. Faʻalu le palapala.

E te iloa? O aʻa, laʻau ma vine o Ardizia krenat o loʻo faʻaaogaina i togafitiga faʻaSaina masani.

Tofiga

E masani lava ona tupu mai le uarota mai fatu o loʻo totoina i le tautotogo, e pei o fatu masani o isi laau. E fautuaina le togafitia o le fatu ma se mea e faatupuina ai le tuputupu ae ina ia mafai ona faatelevaveina le faagasologa o le germination ma faateleina ai le tetee o maʻi.

E tumu le tane i le eleele faʻamamaina, faʻamamaina, toto fatu ma fufuluina i le oneone. Ona ufiufi lea i le ufiufi o le ata tifaga e faatelevave ai le germination. A maeʻa le germination, o le a totoina laau toto mo le 18 masina aʻo leʻi maeʻa ona totoina le laau.

O se isi metotia o le toe gaosia o le maua mai lea o seleselega mai tafega taalaelae i le tautotogo o le tautotogo poo le amataga o le taumafanafana. Cutlets o taamilosaga taamilo e faigofie ona vavae ese mai le ogaumu autu. Tuu i totonu o ipu e tumu i moa ma oneone.

Moisturize le faʻafefiloi ma faʻaauau pea ona susu. I luga o aʻafiaga o le a faia le 6-8 vaiaso. Afai e le lava le mafanafana o le potu, tuu ia ipu i totonu o se atigipusa e mafai ona ufiufi i le foila, faia o se suauu mumu seia oʻo mai aʻa.

O faigata faigata i le tuputupu ae

Masalo faafitauli i atinae o laau:

  • e le fuga;
  • toe faʻafou lanu.

Afai e le fuga le Ardiziya gorodchataya, ona leai lea o le la ma e manaʻomia ai le susu. Ave le laau latalata i le faamalama. Salu i le taeao e faʻaleleia ai le faʻamamafana.

Afai o le la, i se isi itu, e tele, o le a maua e le laau se la, o loʻo faʻaalia i lanu enaena i luga o laulaʻau ma fualaau aina. Aveese le laau mai le malamalama.

Lafoaʻiina o fugalaau e mafai ona mafua mai i se ata poʻo se ea malulu. E fiafia Ardiziya, ae e le malulu. O le mea lea, ave le laau i se nofoaga vevela.

E pei o isi laau, e mafai ona osofaia e meaola faalafua:

  • aphids;
  • vili;
  • anufe.

O le tele o meaola faalafua e fiafia e nonofo i le pito i lalo o le laulaau. I le taimi e matauina ai - asiasia le vao i nai aso uma. Mauaina o iniseti, togafitia le fale ma le iniseti.

O le mataʻituina o le tulaga lelei o le vevela, tulaga faʻavaivai ma le faʻamaʻiina o le a faʻamautinoa le soifua maloloina o le fale. Ma e mafai ona e fiafia i ona foliga matagofie.