Faʻatoʻa totoina laau toto

E faʻapefea ona toto ma tausi le Decembrist ile fale

O le Kerisimasi teuteu lanumeamata o le tele o fale o le fugalaau Decembrist, sili atu ona lauiloa o le Po o le Kerisimasi, aua e fiafia le mata i lona fuga i taimi o le taumalulu, pe a mananao nisi fugalaau e malolo. I le taimi tonu lenei, e le mafaamatalaina ai greens o le laau ua ufiufi i mea muamua ma le tele o meaola oona, lea e maofa ai a latou mea e tele. Faʻafefea ona tupu se faʻataʻitaʻi, faitau faʻatasi.

Le taimi o le Decembrist i le fale

Decembrist - o se sui o le ituaiga o vaomatua epiphytic cactus, e aunoa ma se vao tuitui. O le Decembrist ma le taavale Kerisimasi na maua o latou igoa ona o le taimi tulaga ese o le fuga i le taimi o le taumalulu-Tesema-Ianuari. E lauiloa foi o ia i lalo o igoa o Varvarina Kosa, o se uaua gaogao, o se zigokaktus, o se fugalaau Schlyumberberger. O le tausia o sea ituaiga fugalaau muamua e faigofie ma e amata ile fetaui talafeagai. O le mea autu iinei e le o le faia o se mea sese i taimi e gata ai. O tagata fai togafiti poto e fautuaina ma toto (faatele), ma toe toto le laau Kerisimasi i le taimi lava e uma ai ona fuga. O le taimi sili ona lelei o le faaiuga o Fepuari - o le ogatotonu o Mati.

Saunia mo le totoina o laau toto

O le manuia o le tuputupu ae o le Spit Barbarian e faalagolago i le sao o le tulaueleele. E faʻapefea ona toto se uaua faʻamalosi, faitau i luga.

E te iloa? E tusa ai ma talitonuga lauiloa, Schlumberger - o se fugalaau e gauai ma suia ai le malosi leaga ma suia ai le siosiomaga i totonu o aiga i se tulaga lelei.

Tulaga sili ona lelei ma filifiliga o le nofoaga

O le Schlumberger cactus na malaga mai ia i matou mai atunuu o le vaomatua - Pasila ma Amerika i Saute. I lona natura natura, e tupu i luga o rhizomes ma ogalaau o laau toto. Ona o le mea moni e faapea o vailaʻau o loʻo i ai le tele o lauolaola vevela, o le zygokaktus ua fesuisuiai e ola ai i tulaga malulu.

Rozhdestvensky le faʻafeiloaʻi le susulu o le la, lea e mafai ona susunuina ai laʻau lauiloa o le aganuu. O le nofoaga sili mo se fugalaau o le a avea ma tulimanu mamao mai le faamalama, lea, afai e tatau ai, o le a tatau ona togi. I le vaitau o le vavao, o le a lagona ai e Schlumbergera le manaia i luga o se fagu, o le kapuni poʻo le lautele. O le mea autu - ia mautinoa o le ipu e lava lona avanoa, ma o ona pu e le tumu. E ui lava i ona moomooga o le vevela, o le fugalaau e faʻapena faʻapitoa i tulaga o potu. E le manaʻomia ni tapulaa vavalalata: e lagona lelei i le vevela + 10 ... + 35ºС. Ae i le taimi lava e tasi e le tatau ona e suʻeina i ni suiga mataʻutia i tulaga fesuiaiga, mo se faataitaiga, ave i fafo mai se potu mafanafana i se malulu malulu. Sauniuniga mo se suiga i faigamalo o le vevela e tatau ona faʻalelei.

Decembrist e manaʻomia le faʻamafanafanaina o le siosiomaga. O le a lagona le leaga i le ea malulu, ma i le taimi o le tau, o le a amata ona paʻu fugalaau i le lumanaʻi, o le mea lea e tatau ona tuʻuina i luga o le ulo se mea e faʻamaualaloina, se fata ua tumu i maa papa, pe o sina susu.

E taua! O pusi Kerisimasi e manaʻomia le suʻeina masani mai se fagu sulu (2 taimi i le vaiaso). I le taimi lava lea e tatau ai ona ufiufi le palapala i se ata tifaga o le polyethylene ina ia le pa'ū le vai i le eleele. Ia mautinoa foi e le o le fugalaau e latalata i masini afi.

Le filifiliga o le gafatia mo le tulaueleele

O fugalaau e mananao e fausiaina se fugalaau Varvarin i lo latou fale e masani lava ona popole pe o le a le ituaiga ipu e manaʻomia mo le totoina. O le laʻau o Schlumberger ei ai se meaola laitiiti, o lona uiga o le tele o le tane mo le totoina e tatau ona laʻititi. O le tulaga lenei pe afai e sili atu le lautele o le ipu i le maualuga. Ae o le mea e sili ona lelei, e sili ona lelei le ave o le 'eleʻele poʻo ipu' apa. E mafai foi ona e faʻaaogaina le palasitika. O le mea autu o le tausia lea o se alavai lelei o le fagu: e mafai ona faʻatau le tane i ni pusa ua maeʻa ona fai pe vaʻaia oe lava. A o tupu le fugalaau, e tatau ona toe totoina ma, e tusa ai, ia piki se potopotoga tele.

Faʻaleleia eleele mo le totoina

O le mea sili mo le laau Kerisimasi o le paluga eleele mo le cacti, lea o loʻo faʻatau atu i faleoloa fugalaau uma. O manaʻoga autu o le Decembrist i le mea o loʻo i ai, o le maualuga o le paleni o mea taumafa, lelei lelei o le ea ma le vai. Afai e manaʻo ai, e mafai ona saunia le eleele e manaʻomia e ala i le faʻafefiloi o eleele eleʻele ma laʻau vaivai ma le peat ma le tele o le vaitafe o le oneone po o le pefu piliki, o vaega talafeagai - 1: 1: 1: 1.

E taua! Maualalo eleele elemene mo le zygocactus - 5.0-6.5 pH.

Ma o aʻa o le laau e le faʻafefeteina le susu, e fautuaina e faʻaopopo sina fasi perlite ma le paʻu laupapa (sili atu le oak) i le eleele ua saunia. Aʻo leʻi totoina, e tatau ona faʻamaʻi le masini. E fautuaina le mafanafana i totonu o le ogaumu (pe a ma le 10 minute), tafe i totonu o se vai vai, poʻo le sasaa atu foi o le vai mālūlū mālū. E mafai foʻi ona e faʻaaogaina le faʻapalapalaina e ala i le faʻafefiloi o le meaʻai saunia ma le koala.

E faapefea ona toto se taavale Kerisimasi i le fale

E tele auala e totoina ai se pusi Kerisimasi i le fale: fatu, fuʻa, veleina o siaki, siaki ma laupepa. Faitau atili e uiga i metotia taʻitasi.

Scion

E sili atu i le faigata, ae o auala matagofie o le toe gaosia Schlyumberberts. Le taimi sili ona lelei mo le faʻaaogaina o lenei metotia o le toe gaosia - Aperila - Iuni.

O le taualumaga e faapenei:

  1. I luga o se tagata matua, ae le o se laau tuai, e le o se vaomatua mafiafia e filifilia.
  2. Saili i luga o le tipi le nofoaga o le faaiuga o le tuai ma le amataga o fesoʻotaʻiga fou.
  3. Vaevae lauʻau e sili ona ola maloloina ma lelei ma le i ai o aʻa. Malosia le manua i luga o le faʻailoga tina ma le malala o le fafie poʻo le oneone.
  4. Saunia se faʻasoa, lea e faʻaaogaina e pei o se vaʻaiga o le prickly pears poʻo le liua tui. O sauniuniga e aofia ai le aveeseina o le vaega o le laau na faʻaaogaina mo le faʻatau, ma faʻamamaina ona aʻa mai lau laau.
  5. Lulu le pito i luga o le rootstock filifilia.
  6. Faapipii le pito i lalo o le faasologa o le au o le Kerisimasi, ma tuuina atu ia te ia se foliga o se tina.
  7. Faʻamau le faʻaopoopoga i totonu o fatuga o le faʻatauga.
  8. Faʻapipiʻi le vaeluaga o le rootstock i se nila poʻo ni manulele ma faʻapipiʻi i se mea faapipii poʻo se mea faʻapipiʻi. Mo se upega saogalemu, e fautuaina e tui 2-3 teuteu o le Decembrist i luga o le ogalaau.

I le mavae ai o le lua vaiaso, e tatau ona tupu se vaeluaga. Mo lona faʻatinoga lelei, e tatau ai ona tuʻuina atu i le lumanai le ole Decembrist i le tulaga talafeagai o le vevela (+ 20 ° C) ma le faʻaititia o le humidification. A uma ona amata le tuputupu ae o le zygocactus, e tatau ona e aveese ma le faaeteete le tagata e taofia mai le faʻatau.

E taua! O le faʻatonuga e manaʻomia ai le tausiga faʻapitoa. E tatau ona faia vave i le vave e mafai ai ae o aʻa ma siaki faʻasolo e fou.

Tipi le laau

O le auala o le toe gaosia o le Decembrist vaega e talitutusa ma le faapipiiina.

O le faʻatoaga o le faʻatoʻaga e tuʻufaʻatasia ma le faʻatonutonuga o taualumaga ma e faʻatino e ala i le faia o laasaga nei:

  1. Filifilia o se vailaʻau maloloina, malosi ma faʻamaualuga.
  2. Saunia o se fagu vai. I totonu o se tioata po o se fagu laititi ei ai le lautele o le ua e sasaa ai vai mama, vaʻa vavae ese.
  3. Tuu le tipi i totonu o se fagu vai ma faʻatali mo aʻa e aliali mai.
E mafai ona faʻalauiloa le Decembrist i lenei auala i soo se taimi o le tausaga, sei vagana ai le taimi o le fuga ma le fuga. Ua fautuaina e le au faifaatoʻaga tomai le totoina o ni aʻa o le laau i le taimi e tasi. O le a le gata ina tuʻuina atu ai le mautinoa i le manuia o le pisinisi, ae faʻatagaina foi i le lumanaʻi e fausia ai se laumei ma le tamaoaiga.

E taua! I le taimi atoa, e tatau ona faʻapipiʻi vai i totonu o le tane, ae le suia. E tatau ona mautinoa o le vai e le o aofia ai le chlorine, lea o le a mafua ai le oti o le faagasologa.

Laʻau

O le togiina o le auala sili ona lauiloa mo le Decembrist. O le taimi sili ona lelei mo sea ituaiga o faagasologa o Aperila ma Me.

Ina ia maua ni laau totō, e tatau ona e faia nei mea:

  1. Filifili i luga o se fugalaau tagata matutua ma vavae ese le mea sili ona ola maloloina ma maualuga, e aofia ai laulaau uumi ma ola i luga o le faavae. E le mafai ona e tipiina seleulu ma seleulu poʻo se naifi, e tatau ona vavae ese i latou i ni gaoioiga felauai. I luga o le 'au e tatau ona 4 vaega.
  2. Saunia le sui e tusa ai ma manaoga o loʻo i luga.
  3. E tipi ese le ulu o le Prikat i se eleele faʻamamaina i se tulaga tuʻu.
  4. Ufiufi prikopannye cut cut cut plastic plastic.
  5. Faʻaauau le ea i le lumanaʻi e ala i le siiina o le fagu. O aʻafiaga uma o le a faia pe a mavae le 3-4 vaiaso ma o le a tuʻuina mai ma foliga mai o laulaau fou.
  6. Toe totō aʻa i totonu o se ulo tumau, mo se amataga amata.

Vitio: faʻatoʻa fanauina Decembrist cuttings

Fatu

O se tasi o metotia sili ona lauiloa i le faʻamaina o le Kerisimasi, aua e manaʻomia ai le tele o taimi ma taumafaiga. E mafai ona faʻatauina ni meaʻai i se faleoloa faapitoa poʻo le aoina e oe lava. Ae o le filifiliga mulimuli mo le mauaina o fatu e umi, taugata ma matautia, e le fautuaina e le au fai togalaau togafiti le popole ma fautuaina oe e alu i le faleoloa.

E taua! Ina ia maua lelei le siama, e tatau ona tuʻuina atu fatu totō ma faʻamaʻoga saʻo: aoga i le greenhouse, pāmaʻa + 20ºС ma faʻainu vai masani i se pulumu.

O le taimi muamua o le faʻatinoga o le metotia o fatu o le sauniuniga o fatu. Muamua, e fautuaina le mafanafana o le fatu mo le 2 aso i le vevela o + 40 ... + 60 º. A maeʻa lena mea, ina ia faʻaleleia ai le germination, o le meaʻai fatu ua faʻafefeteina i se vaifofo o le sodium humate (1%) mo le 2-3 itula. Laasaga sauniuni mo le faʻatagaina o le faʻapalapalaina o le fatu e ala i le fufuluina i se vaivaiga manganese vaivai poʻo le peroxide (3%).

E tatau ona totoina Schmumbergers i le tautotogo (Aperila-Me). O le luluina o le fatu ua na o le tuu i luga o le pito i luga o le meaʻai ma faapipii i lalo, ae e le mafai ona fufulu i le palapala. Ua mavae le 21 aso, o le a aliali mai pine. O le fufuluina o tane e tatau ona faʻamaʻi i le ava malosi ma le vailaʻau faʻamaʻi. E tasi le afa ma le afa masina talu ona faʻamaʻaina, e tatau ona totoina fualaau. Suʻeina o fualaau i totonu o koniteina taʻitasi e fautuaina 6 masina pe a uma le germination. Saunia mo le mea moni o le a ola malie tele fua.

Mai le laupepa

O le aoga o lenei metotia e le lelei le suʻesuʻeina, ona o le mea moni e seasea tofotofoina. O se numera tele o fugalaau fugalaau e sili ona fiafia i ai. Ae e ui i lea o loo i ai se auala.

E taua! Faʻasusu ma faʻafeusuaʻi ma faʻamaoniga o le vevela manaʻomia (+ 20ºС), o laʻau e tatau ona aʻafia i le maea ai o le 2-3 vaiaso.

Aoao atili e uiga i auala e aʻafia ai le leaf Decembry:

  1. Filifili se laʻau lapopoa, fefiloi ma vavae ese. E tatau ona maitauina o laʻau o le epiphytic cacti e manatu o ni laulaau lauulu, lalala ma mana malosi.
  2. Fufulu le ie afifi mo le 2 aso, o lona uiga, tuu i se nofoaga pogisa ma malulu.
  3. Tuu le pepa i totonu o le mea e saunia ai le afa o le uumi i se tulaga i luga. O le pito i lalo ole laupepa e tatau ona loloto.
O le taimi sili mo le faʻaaogaina o lenei auala e toe gaosia ai le tautotogo (Aperila-Me).

Tausiga mo le fale

O le tausiga o Decembrist e aofia ai le faʻaleleia o vai, fugalaau, teuteu ma le gaugau o laau, faapea foi ma le totoina. Faitau atili e uiga i mea taitasi.

E te iloa? Ua fautuaina le Decembrist e vaʻavaʻai i le mea e nonofo ai pe pule taʻitaʻi faʻaupulea. O le fugalaau, e tusa ai ma tagata suʻesuʻe, o le a faamaluluina o latou agaga paʻu.

Laʻei pito sili ma fafaga

O le faʻamautinoaga autu o le atinaʻe manuia o le zygocactus o se faiga faʻamalosia lelei faʻatulaga lelei. Aua neʻi faʻamago le fugalaau. E mafai ona taʻitaʻia ai le alualu i luma ma le matagi. Ole fuʻa e tatau ona faia naʻo le pamu, o lona uiga, le ituaiga vai inu - aʻa. E tatau ona mafanafana ma puipuia le vai mo le 10 aso. Afai e te faʻaaoga le vai timu, ona e le manaʻomia lea ona puipuia. O le aganuu e manaʻomia le faʻafouina 2-3 taimi i le vaiaso, i le tausaga atoa, sei vagana ai le taimi o totoe - Oketopa-Novema. I aso vevela, e tatau ona lueina le fugalaau i le vai i aso uma.

Aoao atili e uiga i le faʻafefeina o le Decembrist i le fale.

E le mafai ona tatou faʻamagoina le laau o le Kerisimasi: e le pei o lona aiga cactus, e le mafai ona ia faaputuputuina vai i totonu o le laʻau, ma o lea ua vave ona mou atu. Mo le faʻamalositino, soʻo se supplements mo le cacti, mo se faataitaiga, Master Agro, Scotts-Averiss, Mr. Tsvet, Royal-Mix ma isi o le a faia mo le Decembrist. I le faaiuga o le fugalaau (amataga o Mati) ma seia oʻo i le faaiuga o Aokuso, e mafai ona e fafagaina Schrumberberger ma le sauniuniga faʻasagaga "Lelei" peʻa uma vaiaso e lua. Ma mai ia Setema ia Novema, o mea faʻapipiʻi o le a fetaui ma le fugalaau, lea e tatau ona faʻatalua faalua i le masina. Ma pe a fuga mai le Decembrist, e fautuaina tagata totō fugalaau e faʻamaʻiina i se vaifofo o mullein (1 taimi i le 3 vaiaso).

E taua! O laʻei pito i luga e tatau ona faʻamaoni, talu ai o le tele o le faʻasaina e sili atu ona afaina ai le fugalaau nai lo lona le lava.

Taʻu ma teuteu le togavao

O le teuteuga e faia e le gata ina ia faia ai se mea manaia ma matagofie, ae ia toe faafou foi le fugalaau. Faʻatino lenei faiga ia Iuni e ala i le faʻapuʻupuʻuina o lapisi mataga, le lelei ma olaola. I le taimi lava e tasi, e vaeluaina le afa o le vaetogo, ma le lua o le a vavaeeseina.

Totoina o laau

E fautuaina le toe totoina o se Tagafitiu talavou i tausaga taʻitasi pe a maeʻa (pe a oʻo i le faaiuga o Fepuari). O le gafatia e manaʻomia le na o le 2-3 cm lautele ma sili atu nai lo le muamua. Ae mo tagata matutua o le Kerisimasi, ua latou totoina pe a manaʻomia, e sili atu ile tasi i le 3-4 tausaga. I le gasologa o le gaosiga e manaʻomia ona e suʻesuʻe ma le totoa le rhizome, ina ia mafai ona iloa ai aʻa mamai ma faaleagaina, ma le aveesea. E taua foi le fufuluina o aʻa mai eleele ua mavae.

O faʻamaʻi ma mea faʻamaʻi faʻamaʻi

E mafai e le Kerisimasi ona mafatia i faʻamaʻi faʻaleagaina ma siama:

  1. Fusarium, lea e lipotia ai ona foliga mai i moli moli ma le leaga o laʻau: e avea ma mea vaivai ma le vaivai.
  2. Rotten cladode. E taʻitaʻia ai le vaʻaia o tipu ona o le loloto o leona o spores spores.
  3. Paʻu mumu - O se faʻamaʻi e mafua ai se suiga i le lanu o lala mai le lanumeamata ma le lanu. E le o toe umi ae paʻu le gaʻo, ma e vave ona oʻo atu i ai le palasi ma faʻafefe ai lona pala.
  4. Pulu manogi, O le faʻamaufaʻailogaina o nei mea o le faʻapogisaina lea o puʻu, o le foliga mai o le faʻataʻitaʻiga i luga o latou ma le vave faʻavaveina.
O le faʻaogaina o le fomaʻi ma le faʻafesoʻotaʻi o le fomaʻi fesoasoani o le a fesoasoani e faʻaumatia ai nei faʻamaʻi ma faʻamaʻi pipisi. O lea la, o le sili ona aoga o le togafitia o le Decembrist ma fofo o le "Fundazol", "Fitosporin", o le paluga Bordeaux, ma e manaomia lou suʻeina ma le vai o le cactus, e pei ona osofaia e le faamai le rhizome.

E taua! I le taimi o sauniuniga o vaifofo o iniseti ma fomaʻi mo togafitiga o Decembrist e mulimuli lava i faatonuga.

O le mea sili ona leaga o le laau o le Kerisimasi o le apogaleveleve e mite, mo le taua lea e faʻaaoga ai le fofo Aktellika ma Fitoverma. Afai e osofaia le fugalaau e mealybugs, e tatau ona sosolo ia Aktara.

Fautuaga Tausi Tausi

Talu ai o le laau o le Kerisimasi o se fugalaau e masani ona masani ai, o ona moa ua leva ona suesueina, e pei ona molimauina e le tele o fautuaga mo le tausiga.

O nisi nei o:

  1. E i ai mataupu pe a teena e le Decembrist le fuga. O le mafuaʻaga mo lenei mea atonu o le tele o mafuaʻaga: malamalama maualalo, le lava o le susu po o le fugalaʻau, faʻapea foʻi ma se mea e leʻo ai. Vaavaai ma faʻaitiitia nei faafitauli, ma o le a fiafia le zigokaktus ia te oe i le tele o mea leaga.
  2. Faʻatele le taimi o le fuga e ala i le faʻaitiitia o tulaga o le vevela.
  3. A oʻo mai le vaitau o le tau, faʻaitiitia le faʻasaina ma faʻalautele le laei.
  4. Aua nei ave ni taameni mo le gaosia o aganuu i le taimi o le vele ma le fuga.
  5. Aua e te fefe pe a vave ona amata fugalaau i fugalaau o Schruombergera: o se taunuuga o le tulaga faigata o le laau na mafua mai i suiga i tulaga o mea e nonofo ai.
  6. Aua le gauia ese fugalaau mamae i le faʻaaogaina o le malosi, e sili atu ona faʻatali seʻi oʻo ina pauu i latou lava, ina ia aua nei faʻaleagaina ai vaega o siama.
  7. Рождественник не приветствует постоянных вращений за источником света, поэтому изберите для него оптимально освещённое место. E moni lava lenei mea i le vaitau o le fugalaau: afai e te paʻi ma feaveaʻi le fagu ma se fugalaau, o le a amata ona faʻavaivaia fatu ma fugalaau.
  8. Vaʻaia le zigokaktus mai faʻataʻitaʻiga, lea e ono mafua ai le pala.
  9. Aua nei faatagaina le ea i totonu o le potu ma le Decembrist ia matua mago. O lenei mea o le a taʻitaʻia ai le laʻau.

O le ae fia iloa e uiga i fautuaga mo le tausiga o le fugalaau Decembrist.

E pei ona mafai ona e iloa, o le teuteuga o le Tausaga Fou ma Kerisimasi e mafai ona le na o le teuteu, ae o fugalaau matagofie foi o le Decembrist - o se laau, e ui lava i tulaga uma, e fuga mai i le taumalulu, ae o isi lau e fiafia i se malologa. Ina ia mafai ona e fiafia i fugalaau o le Kerisimasi i le malulu taumalulu, e te manaomia se mea laitiiti - na o le tuuina atu ia te ia o le tausiga lelei.